28/2/19

Ο Διοικητής της ΜΙΤ Ενημέρωσε με Σεμινάριο τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων της Τουρκίας για τις Γεωπολιτικές Εξελίξεις

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, στο βήμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης, όπου διεξήχθη το σεμινάριο
Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, διοργάνωσε σεμινάριο και ενημέρωσε ο ίδιος από του βήματος τις διοικήσεις των πανεπιστημίων της Τουρκίας αλλά και άλλους ακαδημαϊκούς, για τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας.
Το σεμινάριο, που είχε τίτλο "Αξιολόγηση της Κατάστασης σε Θέματα Περιφερειακής Ασφάλειας", παρακολούθησαν ο νομάρχης της Άγκυρας, Vasip Şahin, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης (YÖK) Yekta Saraç, όλα τα μέλη του Συμβουλίου καθώς και όλοι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Τουρκίας.
Επί πλέον συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και διδάσκοντες σε όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επιστήμης.
Με βάση την ιστοσελίδα Artı Gerçek, μεταξύ άλλων ο Φιντάν είπε:
"Η Τουρκία, που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής με έντονη κινητικότητα, πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενσυνείδητα πολιτικές απειλές καθώς και απειλές που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και τον κυβερνοπόλεμο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να παρακολουθούμε και να αναλύουμε σωστά τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και ισορροπίες, και να κάνουμε προβλέψεις σε στρατηγικό επίπεδο, για το πώς θα διαμορφωθούν οι καταστάσεις μελλοντικά."
Συνεχίζοντας ο Φιντάν είπε:
"Η ΜΙΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον εγγύς και τον μεμακρυσμένο γεωγραφικό χώρο, αξιολογεί τις απειλές, τις προθέσεις και τις κινήσεις των διεθινών παικτών και την επίδραση που έχουν όλα αυτά στην Τουρκία".
Ασχέτως του αν το σεμινάριο αυτό θα έχει ή όχι αποτέλεσμα, κατί αντίστοιχο είναι απίθανο να το σκεφθεί κανείς έστω και ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι θα συμβεί στην Ελλάδα.
Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος των ακαδημαϊκών δασκάλων της χώρας, είναι εθνομηδενιστές και εξ αντικειμένου κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα.
Καληνύχτα σας.
Σ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Ὁ ἀνατεθείς ρόλος στούς κυβερνῶντες τήν Ἑλλάδα, εἶναι σαφῶς διαφορετικός:
    Διημερίδα ΥΠΕΞ για την ἄθεη-ἀντίθεη καί ἐξω-ορθόδοξη διείσδυση στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μέ σκοπό τόν πλήρη ἔλεγχό της και την πολιτική χρησιμοποίσησή της, στά πλαίσια τῆς λεγομένης "παγκοσμιοποιήσεως"
    (τό ὀνομάζουν αὐτό, ὡσάν "σανό" καί ὡσάν καθρεφτάκια γιά ἰθαγενεῖς, "άσκηση θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας" - βλ. https://www.youtube.com/watch?v=GfQWSfAwo8k)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ στεναχωριεμαι κυρ Σαββα και αυτά που γράφετε στο τέλος έτσι ακριβώς είναι !!!
    Εμείς όμως που διαβάζουμε το δικό σας μπλοκ πιστεύω ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις από πολλούς άλλους Έλληνες, άρα το Καληνύχτα που λέτε στο τέλος, σε αυτούς που είναι εκτός υμών! !!!
    Καλημέρα σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Niko, don't fall in the trap of "us & them". If Greece fails who cares if we had foreseen it all? If we cannot change things, it means "they" are way too many and "we" not as different after all.

      Διαγραφή
  3. Τους ειπε τι να λενε!!!!!!! Επιστημη ειναι ε
    ρευ
    να και οχι ορμηνειες των επισημων ρουφιανων της εκαστοτε κυβερνησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.