27/2/19

Αλβανία: Νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης – Επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

  • Εικόνα από τα επεισόδια έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
Η αστυνομία των Τιράνων έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή την ώρα που συνεδρίαζαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής για την διεξαγωγή σήμερα συνεδρίασης του Σώματος, που ήταν να γίνει την προηγούμενη Πέμπτη αλλά είχε αναβληθεί λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε τους οπαδούς της σε νέα διαδήλωση έξω από τη Βουλή, την ίδια ώρα.
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περικύκλωσαν το κτήριο της Βουλής, το οποίο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν πρώτα να εμποδίσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εισέλθουν στη Βουλή και στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θεωρούν τη Βουλή παράνομη και επανέλαβαν το αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, από τον οποίο ζητούν να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσα κάλεσε την Αστυνομία να εισέλθει στη Βουλή και να συλλάβει τους «εγκληματίες», όπως τους χαρακτήρισε, κυβερνητικούς βουλευτές «πριν το κάνει ο λαός». Η ατμόσφαιρα μπροστά στο κτήριο της Βουλής παρέμενε έως το βράδυ τεταμένη ενώ στο εσωτερικό οι βουλευτές συνέχιζαν τη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό Ράμα να συμμετέχει σε κομματική συγκέντρωση στην πόλη Λούζνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.