28/2/19

Οι ΗΠΑ πρετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 την 1η Απριλίου 2019

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Cansu Çamlıbel, ανταποκριτή της εφημερίδας Χουριέτ στην Ουάσιγκτον, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ, Χουλοσί Ακάρ, στην Ουάσιγκτον, διαπιστώθηκε η έλλειψη κοινής γραμμής σε μια σειρά από σοβαρά θέματα, όπως η υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας και η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία.
Σχολιάζοντας το άρθρο της Cansu Çamlıbel, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Aydınlık, İsmet Özçelik,  έγραψε ότι είναι αρνητικά τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα έγραψε:

"Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν δεσμεύσεις από την Τουρκία πριν τις 31 Μαρτίου, ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία. Αν δεν τις εξασφαλίσουν, από την 1η Απριλίου θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των S-400, το οποίο για την Τουρκία έχει κλείσει. Μια πτέρυγα από την γραφειοκρατία της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είναι αποφασισμένη να επιβληθούν οι κυρώσεις αυτές, προτού αρχίσει η παράδοση των συστημάτων S-400.
Ένας Τούρκος συνταξιούχος διπλωμάτης που συμμετείχε στην διπλωματική αντιπροσωπία της Τουρκίας που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από τις επαφές που είχε με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, είπε:
"Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες. Έχουμε φθάσει στο σημείο που "το σχοινί" είναι έτοιμο να κοπεί. Αν η Τουρκία παραλάβει τους S-400, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν εμπάργκο στην Τουρκία. Θα μας στριμώξουν από πολλές πλευρές. Ανάλωγες κυρώσεις θα επιβάλουν και στην Ρωσία".
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.