26/2/19

Σώστε μας και ό,τι θέλετε...


Σε "ζήτουλες" της Ε.Ε. μας κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επαιτεία είναι ένα σκαλί πάνω από μας... Ο εμπαιγμός των θεσμών ξεκινάει αύριο και δεν θα έχει τέλος. 
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όταν, τούτη την ώρα, αν δεν εξασφαλίσουμε, από τους δανειστές, τη δόση των 750 εκατ. ευρώ (από περίπου 5 δισ. κέρδη τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα), το κράτος δεν θα έχει λεφτά ούτε για μισθούς Σε τέτοιο χάλι βρισκόμαστε και ακόμη χειρότερα...
Η Ελλάδα δεν έχει και δεν θα έχει μέχρι το 2023 περισσότερα από 6 δισ. ευρώ στον κορβανά της, για να κάνει έστω και μια συντήρηση δρόμου και να βγουν έτσι λίγα μεροκάματα. 
Τόσο άθλια; Τόσο και περισσότερο, αν σκεφτούμε πως είναι αδύνατον να βγούμε και από την Ενισχυμένη Εποπτεία το 2022. Που σημαίνει ότι το 2023 (και ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε) δεν θα κάνουμε κουμάντο ούτε στην κρατική οικονομία μας, ούτε στην ιδιωτική. Το γιατί είναι αυτονόητο. 
Δεν θα έχουμε καμία δυνατότητα, καμία άνεση, κανένα ρευστό να διευκολύνουμε την προσέλκυση επενδύσεων με κίνητρα φορολογικά, ή ενίσχυσης της εργασίας. Γιατί; Γιατί είμαστε απένταροι. 

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.