26/2/19

Οι στρατηγικοί στόχοι των Τούρκων για την Κύπρο και οι εφιαλτικές μας αστοχίες

Όταν εμείς αλληλοσκοτωνόμασταν και οι διάφοροι ιστότοποι έπαιρναν φωτιά για την εγκυρότητα του δελτίου υγείας ενός αθλητή, οι Τούρκοι διά των Τουρκοκυπρίων – που ειρήσθω εν παρόδω παραμένει ο αντίπαλος μέχρι την κατάργηση της κατοχής και όχι ο συνεταίρος- κατέθεταν με στρατηγική μεθόδευση τις…ελάχιστες απαιτήσεις τους για να ξεκινήσουν εκ νέου οι αποτυχημένες για εμάς συνομιλίες.
Γιατί θα ήταν τραγικό να λησμονούμε πως οι τελευταίες συνομιλίες και το «κεκτημένο» τους που άκουγε στο όνομα «πλαίσιο Γκιουτέρες», το οποίο παιάνιζαν ως θούριο οι νυν κυβερνώντες με τα πιασάρικα « για πρώτη φορά…», και αποκρύβοντας όλα τα άλλα που παραχώρησαν σε αυτό το δήθεν «έγγραφο», και που πέτυχαν να ξεγελάσουν το λαό και να τους επανεκλέξει, δεν ήταν παρά ένα πουκάμισο αδειανό, ένα έγγραφο που δεν …γράφτηκε ποτέ! Είχαν όμως ήδη καταγραφεί ως Τουρκικό κεκτημένο και επίτευξη των Τουρκικών στόχων όλα όσα διασφάλιζαν την εσαεί παρουσία και το αυγάτισμα των Τούρκων στο νησί μας.
Κι ενώ οι κυβερνώντες έψαχναν τα χαμένα πλαίσια χωρίς να φιλοτιμηθούν να αναζητήσουν ποσώς ίχνος από την χαμένη πατρίδα, στην «άλλη πλευρά», ξυπνούσαν οράματα που για εμάς έχουν γίνει προ πολλού εφιάλτες. Οι Τούρκοι βάζουν στρατηγικούς στόχους και μας τους λένε και τους εφαρμόζουν βήμα-βήμα. Και δυστυχώς, πολύ δυστυχώς για την πλευρά μας, Κυβέρνηση και κυβερνόν κόμμα τους ανοίγουν διάπλατα τις πύλες και διευκολύνουν προκλητικά την εκπλήρωση των εχθρικών στόχων και οραμάτων.
Στόχος πρώτος, διά χειλέων  Τσαβούσογλου και Οζερσάι, είναι ο ενεργειακός πλούτος γύρω από την Κύπρο, δηλαδή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η φυσική κληρονομιά αυτού του λαού. Ο αμετροεπής Τούρκος το λέει ευθέως πως θα έλθει να τα πάρει, πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε εκείνη την περιοχή χωρίς αυτούς! 
Ο δήθεν πιο…εκλεπτυσμένος και επαΐων Τουρκοκύπριος μας ξυπνά …κοινά τάχατες οράματα που έχουν γίνει προ πολλού εφιάλτες, χωρίς εισαγωγικά και βρυκόλακες. Θυμάστε τα τραγικά οράματα που μας έλεγε ο τέως των Εξωτερικών, ο Γιαννάκης Κασουλίδης, πως μοιραζόταν με την Χίλλαρυ; Εκείνα, για μια…λίμνη ειρήνης και έναν συνεταιρισμό ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο με συμμετοχή και προεξάρχοντα ρόλο στην Τουρκία και με «καθοδήγηση» των Η.Π.Α, αντίστοιχο, λέει, με την Ευρωπαϊκή ένωση άνθρακα και χάλυβα που πραγματοποιήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο για να αποτρέψει μονομερή ανάπτυξη πολεμικής μηχανής; Μόνο που είχε ξεχάσει ο κ. Κασουλίδης πως εκείνη πραγματοποιήθηκε αφότου τελείωσε ο πόλεμος και μετά που η Γερμανία καταδικάστηκε!  Εκτός πια και αν αποχώρησε ο στρατός κατοχής και πλήρωσε η Τουρκία το τίμημα και δεν το γνωρίζουμε.
Αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες που αφήνουν την Τουρκία να εισβάλλει στις θάλασσες μας ανενόχλητη ενώ τούτοι εδώ της στρώνουν με ροδοπέταλα το δρόμο για έναν νέο θρίαμβο στις «διαπραγματεύσεις». Αλλά είναι και το άλλο φοβερό. Δεν δέχονται οι Τούρκοι να γίνει ο,τιδήποτε στα ενεργειακά χωρίς αυτούς. Ε, δεν θα γίνει, σου λέει ο ανερμήνευτος κ. Αβέρωφ και μαζί του ο ΔΗΣΥ. Σεκόνταραν κι από πίσω οι δούρειοι ίπποι μέσω του κάθε τουρκοφρενούς PRIO. 
Ποιο νομοσχέδιο για ταμείο υδρογονανθράκων για τον Κυπριακό λαό και τις γενιές που θα έλθουν, σου λέει. Αφού, έτσι κι αλλιώς, με την λύση που το κόμμα του θα αποδεχθεί δεν πρόκειται να υπάρξουν μελλοντικές γενιές Ελλήνων και Αρμένιων και Λατίνων σε αυτό το νησί  αλλά μόνον των …Τούρκων «αν-αδελφών». Και καταθέτει, λοιπόν, τροπολογίες ο κ. Αβέρωφ του ΔΗΣΥ ώστε οι αποφάσεις για την διαχείριση των εσόδων να πάνε εις βάθος χρόνου. Μέχρι πότε; Μέχρι να λάβει νέες οδηγίες από τις πρεσβείες του θανάτου. Να μην έχουμε και ένα δεύτερο νόμο Ακκιντζί, σου λέει, αφού εκείνος για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν…χαμηλής πολιτικής; Κάπως θα πρέπει να ξεπληρώσει την φιλοξενία στην Κερύνεια ο άνθρωπος!
Για να εξυπηρετηθεί και πάλιν η επανέναρξη και μόνον του άχαρου διαλόγου, τα παιδιά των εποίκων, εκείνα που διά χειρός των ηττημένων μυαλών της διαπραγματευτικής ομάδας θα έχουν, λέει, περισσότερα δικαιώματα στο σπίτι μου γιατί δεν πρόλαβα να γίνω 10 χρονών πριν με διώξουν ξυπόλητη οι ορδές του Αττίλα, θα δικαιούνται να γίνουν νόμιμοι Κύπριοι πολίτες. Σιγά που δεν θα εύρισκε τρόπο ο ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ. Τους βουλευτές που ψήφισε ο κόσμος που πλανέψαμε με ιαχές εθνικοφροσύνης, σου λέει, τι τους έχουμε; Και ανέσυρε ξαφνικά ανησυχίες για την…καταγωγή και τον ονομαστικό προσδιορισμό του Κυπραίου! Και εγένετο αίφνης νόμος που ανοίγει διάπλατα τις κερκόπορτες για νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού και της εθνοκάθαρσης. Άλλος ένας στόχος των Τούρκων επετεύχθη…
Στόχος τρίτος, διά στόματος «ψευδοκυβερνητικού εκπροσώπου», αυτή την φορά: ένας Αναστασιάδης, έμπλεως μεγαλείου διαλλακτικότητας (!)  να προσέλθει στις όποιες νέες  συνομιλίες – δεν τις λέω διαπραγματεύσεις γιατί μόνον οι Τούρκοι διαπραγματεύονται, εμείς απλώς πραγματευόμαστε νέες υποχωρήσεις- και να φέρει στις ανοικτές του αγκάλες την απόλυτη κατάλυση κάθε μαθηματικού νόμου. Έτσι κι αλλιώς, τους στοιχειώδεις νόμους δικαίου ο άνθρωπος τους έχει ήδη καταλύσει από καιρό. Το 18% να μεθοδευτεί σε 50% και η απόλυτη «ισότητα» να εκφραστεί σε όλες τις εκφάνσεις του εκτρωματικού μορφώματος που θα προκύψει. Αυτό, θέλει λίγη δουλειά ακόμη αλλά, που θα του πάει του ΔΗΣΥ, δεν θα βρει και εδώ κανένα νόμο να ολοκληρώσει την άστοχη παρανομία που μηχανεύεται;
Ίσως, τελικά, να μην είναι επειδή έχουν χάσει τον στόχο στην πορεία. Είναι επειδή μια ελεύθερη Πατρίδα ουδέποτε υπήρξε γι’ αυτούς ο υπέρτατος στόχος. Γιατί και η Ελευθερία θέλει δύναμη να την αντέξεις.
*Μέλους Π.Γ. Κ.Σ ΕΔΕΚ
Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.