8/9/09

Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι… εθνικισμός-σοβινισμός;

Ο Όμηρος δεν είχε σαλπίσει: Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης; Και ο Αισχύλος δεν είχε προστάξει: «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών»; Αυτοί είναι οι τηλαυγείς φάροι μας! Αυτά είναι το κάρφος τους!


Αντιστάσεις
Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι… εθνικισμός-σοβινισμός;
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ σκοτώνουν τις λέξεις πριν τις αρθρώσουν. Τις δολοφονούν πριν τις κατανοήσουν. Και τις γελοιοποιούν επειδή δεν αντέχουν να τις σεβαστούν και να τις χρησιμοποιήσουν. Διά στόματος αξιωματούχων του ΑΚΕΛ, της ΠΕΟ και της ΕΔΟΝ και της γνωστής συνοδοιπορίας - πουρκουάδων, «ειρηνιστών», επαναπροσεγγιστών και ανιστόρητων κάθε υφής - επιχειρείται ξανά, όπως και το 2004, η δαιμονοποίηση του γνήσιου και άδολου πατριωτισμού. Και ο αναθεματισμός όσων Κυπρίων λένε ότι είναι υπερήφανοι, που είναι Έλληνες, υπερήφανοι για την Ιστορία, τους ήρωες, τις ρίζες και τις καταβολές, τα ήθη, τη γλώσσα και την ελληνική παιδεία μας. Και ως αξιοπρεπείς Έλληνες, σέβονται τη διαφορετικότητα και ανέχονται τον άλλο, τιμούν όσους τιμούν την ελληνική καταγωγή μας και μετέχουν της ελληνικής παιδείας και γλώσσας μας.

Η ελληνική γλώσσα και η Ιστορία, ο πολιτισμός και η παιδεία μας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι, επί των οποίων θεμελιώνεται και τσιμεντώνεται η επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού σε τούτα τα χώματα.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο του έγκυρου «The Spectator» (18.3.2009), του είπε: «Σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή, χρειαζόμαστε τις ρίζες μας περισσότερο από ποτέ». Ποιος τα λέγει αυτά; Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, της Βρετανίας, που δεν σταμάτησε ποτέ να υπονομεύει την ελληνική παιδεία μας, από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα. Και τι να λεχθεί για τον πατριωτισμό των Γερμανών, των Γάλλων, των Αμερικανών ή και των… Τούρκων; Όλοι οι λαοί δικαιούνται να είναι πατριώτες πλην ημών των Ελλήνων. Εμάς, ξένοι και ημέτεροι, μας θέλουν βελάζοντα πρόβατα και εσμό λοβοτομημένων, ικανών μόνο να επικροτούν την πνευματική, ηθική, ιστορική, βιολογική, εθνική και πατριωτική καταρράκωση και αναίρεσή μας. Όποιος λέγει ότι είναι πατριώτης, στιγματίζεται ως σοβινιστής και εθνικιστής.

Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, πρώτον, θέλουν να καταγγείλουν τους πατριώτες Έλληνες ως δήθεν υπονομευτές της αδιέξοδης πολιτικής του Προέδρου και του… καλού κλίματος. Δεύτερον, να τους εκθέσουν ως εχθρούς της λεγόμενης επαναπροσέγγισης. Και, τρίτον, επειδή είναι Έλληνες και πατριώτες, αυτό συνιστά αμάρτημα και έγκλημα καθοσιώσεως, που πρέπει να τιμωρηθεί... Σε τέτοιο σημείο αθλιότητας και πνευματικής βαναυσότητας έφτασαν όλοι αυτοί οι κήρυκες του πουρκουαδισμού και οι εραστές της υποταγής στον Τούρκο, που διασαλπίζουν ότι δεν θα… επιτρέψουν να περάσει ο εθνικισμός και ο σοβινισμός. Αλλά τυφλοί και μωροί ως είναι, δεν κοιτάζουν απέναντι: Τον πεφιλημένο τους Ταλάτ και την κατοχική Τουρκία, που είναι η προσωποποίηση του αρρωστημένου και σφαγιαστικού, κατακτητικού και επιθετικού εθνικισμού-σοβινισμού.

Ο γνήσιος πατριωτισμός υποβάλλει και επιβάλλει να αγαπάμε πρώτα και πάνω απ΄ όλα την πατρίδα μας. Πατρίδα είναι ό,τι αγαπάμε βαθιά και γνήσια και νοηματοδοτεί την ανθρώπινη, εθνική και αξιοπρεπή ύπαρξή μας. Είναι το χώμα που αναβλύζει τίμιο ιδρώτα, το γιασεμί στην αυλή, τα μνημεία, οι άγιοι και οι νεκροί, τα καρτερικά ελληνικά ονόματα των χωριών και των πόλεων, οι δρόμοι και οι παρειές των βουνών μας, ο πολιτισμός, η Ιστορία και τα αίματα όσων έπεσαν ηρωικά. Αυτά δεν τα κατανοούν οι φυγόστρατοι και οι ριψάσπιδες, οι υποταγμένοι και οι εθελόδουλοι. Η αγάπη για την πατρίδα οδηγεί ακόμα και στον ένδοξο θάνατο γι΄ αυτήν, όπως το πιστοποιούν ανά τους αιώνες στρατιές Ελλήνων ηρώων και πρόσφατα οι πέντε του Τζιάους. Ο Όμηρος δεν είχε σαλπίσει: Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης; Και ο Αισχύλος δεν είχε προστάξει: «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών»; Αυτοί είναι οι τηλαυγείς φάροι μας! Αυτά είναι το κάρφος τους!

27 σχόλια:

  1. Τους ψήφισαν όμως οι Κύπριοι και φέρουν ευθύνη για αυτό όπως και σε περίπτωση που οι επερχόμενες ηγεσίες σε Ελλάδα αρχίζουν τις δουλοπρεπείς αλλά απλόχερες παραχωρήσεις, την ευθύνη πάλι εν τέλει την έχουν αυτοί που ψήφισαν και επέλεξαν. Πως να αντιδράσεις και με τί δικαίωμα όταν ο καλπάζων λαικισμός και ο εύκολος αφορισμός μας έχει μετατρέψει σε ημινοήμονα όντα πλήρως καθοδηγούμενα και τρομοκρατημένα. Αυτά που ζούμε δεν είναι παρά οι συνέπειες μίας πολύ προσεκτικά οργανωμένης διάλυσης κατά κύριο λόγο της παιδείας. Τα αποτελέσματα θεαματικά αναμφισβήτητα αλλά και λίαν καταστροφικά. Ας ελπίσουμε ότι όπως και στο παρελθόν (γιατί υπήρξαν και στο παρελθόν σε αυτόν τον τόπο παρόμοιες σκοτεινές περίοδοι) θα μπολιαστούν κάποιοι με τις σωστές αρχές και θα φέρουν μία νέα άνοιξη στην ελληνική ιστορία. Ας ελπίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξερω κατα ποσο βρισκουν ανταποκριση τετοιου ειδους κειμενα σε καποιον που εχει σπουδασει ή εχει κανει το μεταπτυχιακο του στην αγγλια

    ολα αυτα ακουγωνται σαν εκος εποχης ,
    τωρα ειναι εποχες του μανατζμεντ ,μαρκετινγκ και σχετικων αξιων

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ΟΧΙ του Κυπριακου Ελληνισμου το 2004 μεταφραστικε απο τον τοτε προεδρο της βουλης Χριστιοφια ως αναβιωση του εθνικισμου σε δηλωση του μετα τα αποτελεσματα.
    Αρα για τον ευελικτο οδοστρωτηρα πατριωτισμος ειναι η τουρκοποιηση και της υπολοιπης ελευθερης Κυπρου.
    Ευελικτα ++++, ++++του καστρου, ερχεται η ωρα σας!!!!
    ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SUB
    οι λεξεις με τον ++++++++ ηταν απο τον καπεταν μιχαλη του καζαντζακη....και αυτος ετσι χαρακτηριζε τους προσκυνημενους!!!!
    ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατρίδα είναι ό,τι αγαπάμε βαθιά και γνήσια και νοηματοδοτεί την ανθρώπινη....
    Αυτοί είναι οι τηλαυγείς φάροι μας!

    Ας ελπίσουμε να μας δείξουν το δρόμο

    http://img246.imageshack.us/img246/4516/faros.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Simfonw me ton Komnino oti aytos pou fteei gia th katadia mas einai o idios o kakomoiros laos pou psifizei olous aytous tous axaraktiristous me kyrio gnomona pou exei o kathenas pio amesh prosvash wste kapia stigmh na epofelithei prosopika.

    Sto sygxrono kosmo tou management, tou marketing kai tis akraths prosopikhs filodoksias kai kerdoskopias eimaste katadikasmenoi, apo th stigmh malista pou h paideia sth xwra ayth katarakwnei ta egefalika mas kytara, propagandizei istorikes anakrivies kai diavrwnei olh th koinwnia mesw tou papagalismou kai ths apolyths prosopolatrias.

    Dystixws o monos tropos na ksypnisoume apo ena toso vathy ypno einai na fame geres sfaliares ws xwra kai ws ethnos. Dystixws kai pali, mas exoun mastourwsei mexri to kokkalo kai eimaste ermea.

    Laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρώτη λέξη που σκοτώθηκε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι ο "εθνικισμός". Γράφει το Λεξικό Πολιτικών Επιστημών της UNESCO.....

    ...[Ό όρος εθνικισμός υποδηλώνει μία μορφή ομαδικής συνειδητότητος (group consciousnes) — δηλ. της συναισθήσεως συμμετοχής ως μέλους ή προσηλώσεως σε ένα έθνος (nation).
    H συνειδητότης αυτή αποκαλείται συχνά εθνική συνείδηση (ή συνειδητότης της εθνικότητος — consciousnes of nationality), η οποία ταυτίζει τις τύχες των μελών τής ομάδος μέ τις τύχες ενός εθνικού κράτους (nation-state) επιθυμητού ή υπαρκτού.].......

    Δείτε σήμερα πως χρησιμοποιούν στην Ελλάδα την λέξη και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πλέον έχουμε χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. h 11:45πμ θα διαφωνήσω με το σχόλιο σου γιατί δεν έχει σημασία που σπούδασε κανείς αλλά τι νοιώθει και η δική μου εμπειρία λέει ότι η πλειοψηφία των "μεταναστών" επειδή ακριβώς "βαλεται" απο πολλά αλλότρια ερεθίσματα δυναμώνει την Ελληνικότητα του. Το έχουμε δει σε τόσους και τόσους μεταναστες στις προηγούμενες γενιές, δεν είναι και τόσο διαφορετικά τώρα. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είναι αυτό ακριβώς: εξαιρέσεις στην πλειοψηφία κ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακρίτα,

    στα ελληνικά, ο όρος πατριωτισμός έχει θετική έννοια και ο όρος εθνικισμός, αρνητική. Τώρα στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσα μπορεί να είναι αλλιώς.Αυτό είναι ένα θέμα.Αυτό το λεξικό της UNESCO, περιέχει τον όρο patriotism ;Κι αν ναι, τι έννοια δίνει.Δηλαδή, μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους αγγλόφωνους ότι υπάρχει και η λέξη πετριωτισμος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Όλοι οι λαοί δικαιούνται να είναι πατριώτες πλην ημών των Ελλήνων."


    Αυτό συμβαίνει,δυστυχώς.Μάλιστα, κυρίως δικαιούνται να είναι πατριώτες, οι λαοί των κατασκευασμένων εθνών : π.χ. Αμερικανοί και Τούρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ 12:06 μμ ο Καζαντζάκης έλεγε και και κάτι άλλο μέσω του Καπετάν Μιχάλη "Νενικηκασε Θάνατε" και δεν ενοούσε μόνο τον βιολογικό θάνατο.Η Γλώσσα μας, η Ιστορία μας,η πνευματικές μας αξίες είναι ο πολιτισμός μας.Ο Πατριωτισμός , και ο Εθνικισμός που σωστά έγραψε ο Akritas οτι είναι η συνειδητοποίηση η συμμετοχή και η προσήλωση σε εθνικές συλλογικές ανάγκες αποτελούν τον θεμέλιο λίθο στην ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού.Σε αυτούς τους απανταχού ευέλικτους και εκσυγχρονιστές που μας ζητούν να απαρνηθούμε τις ρίζες μας η απάντηση είναι μία.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8 Σεπτέμβριος 2009 1:58 μμ

    εγω δεν θα διαφωνησω καθολου με αυτα που λες

    ηθελα να επισημανω την προσπαθεια που γινεται απαξιωσης των Ελληνικων Πανεπιστημιων απο την μια και της κλασικης παιδειας απο την αλλη

    δεν το εθωρω τυχαιο αλλα και στην περιπτωση που ειναι

    σιγουρα καποιοι θα το εκμεταλευτουν προς οφελος της δικης τους πολιτικης
    οταν η νεολαια 'σπουδαζει' στο εξωτερικο , σtο μελλον αυτο το γεγονος ισως στραφει εις βαρος μας και δεν εννοω οικονομικα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δολιοφθορά της νέας κυβέρνησης και οριστική "τακτοποίηση", σύμφωνα με το σχέδιο της νέας τάξης
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ «ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» Το νερό έχει μπεί ήδη στο αυλάκι. Το πρόσχημα της «επανίδρυσης του κράτους» έκρυβε μεταρυθμίσεις και νόμους που είχαν ήδη παραγγελθεί απο τα πρίν.
    Η Ελλάδα ως » στρατηγικός εταίρος » της νέας τάξης έπρεπε να περάσει στη δεύτερη φάση του σχεδίου που ήταν ο εγκλωβισμός και η μόνιμη παγίδευση των...απείθαρχων Ελλήνων πολιτών. Φυσικά ο νέος προσανατολισμός των ΗΠΑ και όσων άλλων κρύβονται στα παρασκήνια της παγκόσμιας δύναμης είναι: «στρατιωτικές επιχειρήσεις στα υπανάπτυκτα ή θεσμικά ημιαυτόνομα κράτη και ιδεολογική και κοινωνική απονεύρωση στα υπόλοιπα».
    Για να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι δεν φτάνει μόνο να προκαλέσεις πολιτικές ή εθνικές κρίσεις σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, αλλά πρέπει να διασφαλίσεις ότι ανεξάρτητα απο τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτήν, οι υποδομές του «παγκόσμιου κράτους » θα λειτουργήσουν αυτόματα και προς όφελος της δικτατορίας της «Νέας εποχής».
    Όταν λοιπόν το project της παγκόσμιας ενοποίησης όλων των συστημάτων συλλογής δεδομένων τέλειωσε αυτό που έμενε ήταν να αριθμοποιηθούν οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη το συντομώτερο δυνατόν. Στη Ελλάδα αυτό τον παγκόσμιο και μοναδικό αριθμό η κυβέρνηση της επανίδρυσης τον ονόμασε ΑΜΚΑ και εκτελώντας ακόμα πιο πειστικά τις «άνωθεν» εντολές τον κατέστησε απάνθρωπα υποχρεωτικό παγιδεύοντας τους τυχόν αντιρρησίες συνείδησης σε καθεστώς απόλυτης επαγγελματικής-οικονομικής και κοινωνικής εξουθένωσης.
    Ταυτόχρονα η εξωτερική πολιτική της ενδοτικότητας και του δήθεν κατευνασμού των κυριωτέρων εχθρών της πατρίδας μας, απονεύρωσε το παραδοσιακό αμυντικό μας δόγμα και έστειλε στα τάρταρα κάθε εθνική ανησυχία και φόβο. Η απερχόμενη κυβέρνηση πίστεψε ότι επειδή εκτελεί και με το παραπάνω τις εντολές των αφεντικών της «Νέας Τάξης», είχε εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της και την μακροζωϊα της. Την πάτησε σαν την εκπορνευμένη ματαιόδοξη γυναίκα που πίστεψε τα «ταξίματα» του παμπόνηρου «γαμπρού». Ο περίφημος «γαμπρός» δεν επιθυμεί γάμο ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ .Αφ΄ενός βλέπει ότι η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα σημάδια της ανομίας άρα του είναι άχρηστη ,το δε ΠΑΣΟΚ το θεωρεί αφερέγγυο αφού ενδεχομένως θα στηριχθεί απο μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που θέλει την ιδεολογική επιστροφή του πατριωτικού αστικού σοσιαλισμού και την αποχώρηση κάθε εκσυγχρονιστικού νεο-εποχίτικου υβριδίου.
    Υπο αυτές τις συνθήκες και έχοντας εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα εγκλωβιστούν στην παγίδα της παγκόσμιας αριθμοποίησης και θα φακελωθούν ηλεκτρονικά με τον απόλυτο τρόπο που εγγυάται ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης , η οποία θα είναι και η μελλοντική υπερ-ταυτότητα, τα «μεγάλα αφεντικά» θα ασχοληθούν με την δολιοφθορά της νέας κυβέρνησης.Τα σχέδια τους θα εξελιχθούν σύντομα και εν θερμώ ώστε να μην προλάβει ο Έλληνας πολίτης να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

    .......

    http://greeknation.blogspot.com/2009/09/blog-post_4464.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πατριώτης=όστις αγαπά καί σέβεται τήν γή τών πατέρων του.
    Εθνιστής=όστις αγαπά καί σέβεται τό έθνος στό οποίον ανήκει.
    Εθνικιστής=όστις αγαπά,σέβεται καί ΜΑΧΕΤΑΙ γιά τό έθνος στό οποίον ανήκει.
    Υπερηφάνως δηλώνω Έλλην Εθνικιστής, διότι δέν μου αρκεί η παθητική χροιά πού αποπνέουν οι άλλοι δύο όροι.Υπεράνω πολιτειακών συστημάτων,τραπεζικών καταθέσεων,προσωπικού βολέματος,θρησκειών,κτλ,βρίσκεται η Πατρίς(τοπική έννοια) καί τό Έθνος(ευρύτερη έννοια)
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πατριώτης=όστις αγαπά καί σέβεται τήν γή τών πατέρων του.
    Εθνιστής=όστις αγαπά καί σέβεται τό έθνος στό οποίον ανήκει.
    Εθνικιστής=όστις αγαπά,σέβεται καί ΜΑΧΕΤΑΙ γιά τό έθνος στό οποίον ανήκει.
    Υπερηφάνως δηλώνω Έλλην Εθνικιστής, διότι δέν μου αρκεί η παθητική χροιά πού αποπνέουν οι άλλοι δύο όροι.Υπεράνω πολιτειακών συστημάτων,τραπεζικών καταθέσεων,προσωπικού βολέματος,θρησκειών,κτλ,βρίσκεται η Πατρίς(τοπική έννοια) καί τό Έθνος(ευρύτερη έννοια)
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με το θέμα του πατριωτισμού στην Ελλάδα με Δαμανάκη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων!να τονίσω ότι αυτή η άθεα και φανατική αντιχριστιανή θα γίνει και υπουργός θρησκευμάτων (αν φυσικά κάνουμε το λάθος ως λαός)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να σου θυμησω την γαννακου η την ξεχασες και τον αγωνα της για το βιβλιο της ρεπουση.Μα φυσικα θα κανουμε το λαθος και θα το χαρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. να σου θυμησω την γιαννακου και την φιλη της την ρεπουση.Μα φυσικα θα κανουμε το λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί η Γιαννάκου (η οποία πρόσφερε μεγάλο έργο στο ΥΠΕΠΘ αν εξαιρέσουμε την ηλίθια και εγωιστική επιμονή της στο θέμα του βιβλίου,θυμίζω την μεταρρύθμιση στην Παιδία που τόσο άγρια και ύπουλα πολεμήθηκε!!!και ότι μόνο αυτή ανταπεξήλθε!) με την Δαμανάκη!Η Δαμανάκη είναι από τους μεγαλύτερους και τους πιο περήφανους εχθρούς της εθνικής ιδέας και της Εκκλησίας μας,επίσης σκέψου ότι προϊστάμενος της Δαμανάκη θα είναι ο Τζέφρυ,ενώ με το ατόπημα Γιαννάκου (που επαναλαμβάνω και στα εκκλησιαστικά ήταν πολύ καλή) τα πράγματα διορθώθηκαν.Το πρόβλημα με την Μαριέττα ήταν η ξεροκεφαλιά της,όχι η φανατικά αντεθνική και άθεα στάση της όπως είναι αυτή της Δαμανάκη (του μοναδικού ανθρώπου που αλλάζει κόμματα σαν πουκάμισα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. όσο για την Ρεπούση ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα και εδώ στο ΑΠΘ το λέει με καμάρι!!!ο Τζέφρυ την έβαλε εκεί,αυτός της έδωσε εντολή,αυτός είχε την ιδέα!η Μαριέττα ήταν απλώς ξεροκέφαλη,πράγμα που πλήρωσε και η ίδια και το κόμμα,σε καμία περίοτωση όμως δεν υπάρχει ούτε ιδεολογική "φιλία" μεταξύ Ρεπούση-Γιαννάκου ούτε ταύτιση απόψεων,στη ΝΔ ρεπουσικές απόψεις δεν υπάρχουν,όσες υπήρχαν έφυγαν και πήγαν στην Φ.Σ. ή στη Δράση και δόξα τω Θεώ που καθαρίσαμε,για το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να πω το ίδιο,μακάρι οι οπαδοί του να είχαν σκεφτεί με μεγαλύτερη σωφροσύνη και πατριωτισμό και στην κρίσιμη ψηφοφορία να έβγαζαν άλλο για αρχηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τοτε γιατι τετοια στηριξη απο τον καραμαν αλη στη γιαννακου και απο την γιαννακου στη ρεπουση?Το οτι δεν ειμαστε δεξιοι δεν σημαινει οτι δεν αγαπαμε την πατριδα μας.Οποιος και να εβγαινε εσυ σαν νεοδημοκρατης τα ιδια θα ελεγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η γιαννάκου έκανε το λάθος αυτό λόγω της ξεροκεφαλιάς της και το πλήρωσε,από εκεί και πέρα είναι μία πολύ καλή και θαρραλέα πολιτικός.
    Τώρα εφόσον το θέμα διορθώθηκε δεν υπάρχει πια,αντίθετα η συνθήκη της Μαδρίτης και η στήριξη στο Ανάν και όχι μόνο (αυτά είναι μόνο η κορυφή του παπανδρεϊκού παγόβουνου της αντεθνικότητας) όχι απλώς δεν αλλάζουν,όχι απλώς είναι πολύ πιο σοβαρά από το θέμα του βιβλίου αλλά διαγράφουν και ένα ζωφερό μέλλον για τα εθνικά...αν ο λαός μας δεν φερθεί με υπευθυνότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ενω η ντορα νομιζε οτι ειναι υπεξ των ηπα και σκιζοταν για την αντιπυραυλικη ασπιδα του μπους.Η ανταμοιβη της γιαννακου ηταν να την μαυρισουν οι νεοδημοκρατες ψηφοφοροι,αλλα ο απερχομενος την εβαλε πρωτη στο ψηφοδελτιο των ευρωεκλογων.Ο λαος θα φερθει με υπευθυνοτητα και αλλα οχι οπως θελεις εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. είσαι σοβαρός;είναι δυνατόν να είσαι οπαδός του Τζέφρυ και να μιλάς με "αντιαμερικανισμό";τουλάχιστον χρησιμοποίησε άλλο επιχείρημα!έσκασα στα γέλοια μόλις το είδα!ο τοποτηρής της Αμερικής στην Αθήνα να το παίξει αντιαμερικανός;αυτός που σταματάει τον αγωγό;αυτός που στήρξε το Ανάν;αυτό το δουλάκι των ΗΠΑ...βρες καλύτερα άλλα επιχειρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χαιρωμε που γελασες γιατι θα κανεις πολυ καιρο να γελασεις.Δεν ειμαι οπαδος του γιωργακη αλλα δεν μπορω να μην απαντω σε αυτα που βλεπω.Αυτος δουλακι το αλλο το δικο σου τσουλακι των ηπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άλλο ο πατριωτισμός
    Άλλο ο εθνικισμός

    Ο εθνικισμός εμπεριέχει τη φθλετική διάκριση...Καλό θα ήταν να μην τα συγχέουμε γιατί ο εθνικισμός έχει αρνητική σημασία σαν λήμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.