8/9/09

Η περηφάνια μας

Και ερωτώ: Υπάρχει λαός στον κόσμο που θα ανεχόταν αυτή την ξεφτίλα;
Ξύπνα λαέ, δυστυχισμένε, γιατί οι επαναπροσεγγιστές με τα μπαλόνια της οδού Λήδρας και τα φρου-φρου είναι μονίμως άγρυπνοι και καραδοκούν.

Η περηφάνια μας

Για το καλό κλίμα ξεφτιλίσαμε κάθε έννοια της αξιοπρέπειας και περηφάνιας αυτού του δύσμοιρου λαού. Η πολιτική που ακολουθείται τον τελευταίο καιρό και ειδικά από την ανάδειξη του κ. Χριστόφια ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσβάλλει στο μέγιστο βαθμό την ωριμότητα ως επίσης το κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο του ελληνοκυπριακού λαού. Ανεχόμαστε ως πειθήνια όργανα την τόσο προκλητική συμπεριφορά του Ταλάτ και των οργάνων του, σε βαθμό που αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού.

Η περηφάνια μας έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα και όμως αυτός ο κάποτε περήφανος λαός έχει πέσει σε ένα λήθαργο που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει το φαινόμενο αυτό.
Είναι να απορεί κανείς για την κατάντιά μας και την ανοχή μας όταν εμείς επιτρέπουμε άνευ όρων τη διέλευση των Τουρκοκπρίων και εποίκων στα Κόκκινα για να γιορτάσουν το ολοκαύτωμα της Τηλλυρίας και ο Ταλάτ και τα όργανά του απαγορεύουν σ' εμάς να μεταβούμε στον Άγιο Μάμα για προσκύνημα.

Και ερωτώ: Υπάρχει λαός στον κόσμο που θα ανεχόταν αυτή την ξεφτίλα;
Ξύπνα λαέ, δυστυχισμένε, γιατί οι επαναπροσεγγιστές με τα μπαλόνια της οδού Λήδρας και τα φρου-φρου είναι μονίμως άγρυπνοι και καραδοκούν.
Ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Το χειρότερο για έναν λαό δεν είναι όταν γίνετε ξεφτίλας μόνο αλλά όταν το χαίρεται κιόλας νομίζοντας ότι φέρθηκε και έξυπνα προασπίζοντας τα εθνικά του συμφέροντα...
    ΚΑνείς δεν μπορεί να σε κάνει ξεφτίλα, κανείς δεν μπορεί να σου αφαιρέσει την αξιοπρέπεια τον αυτοσεβασμό και την αγάπη για τα ιδανικά και την πατρίδα.Μόνο ο ίδιος ο εαυτός μας μπορεί να το κάνει αυτό .Εμείς απεμπολίζουμε τις αξίες μας και απλά το ρίχνουμε στον απέναντι.Ο κάθε λαός έχει δικαίωμα στην επιλογή βάση ψήφου και στο λάθος. Δεν έχει το δικαίωμα όμως οικτήρει την τύχη που εκείνος δημιούργησε με τις επιλογές του.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, εδώ που φτάσαμε οι Έλληνες, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ! Ξύπνα λαέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται να το έχει η πέτσα μας, η χοντρή και αναίσθητη. Αδιαπέραστος μουσιαμμάς ή κολοκασόφυλλο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

    Μέρα με την ημέρα γινόμαστε μάρτυρες συνεχών ολισθημάτων και ατοπημάτων χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε αντίδραση από τον πολίτη, παρά μόνο φραστικές (προφορικές και γραπτές) εξάρσεις από ένα μικρό αριθμό οργανωμένων συνόλων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Στα «επιτεύγματα» της παρούσας κυβέρνησης περιλαμβάνονται: (α) η διολίσθηση του Κυπριακού ζητήματος, οι συνεχείς υποχωρήσεις, οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις σε ξένες χώρες, η παραπληροφόρηση που δίδεται προς τον πολίτη, τα ρεζιλίκια με παραδοσιακούς φίλους όπως Ρωσία και Συρία, τα συνεχή τσαλιμάκια του Ταλάτ και του καθεστώτος του και η τουρκολαγνεία που δεν έχει προηγούμενο, και η έλευση νέου σχεδίου!!! (β) η καταβαράθρωση της οικονομίας, η εξανέμιση των δημόσιων πόρων και ταμείων, οι λανθασμένες και άκαιρες αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ, η αυξανόμενη ανεργία και διολίσθηση των οικονομικών δεικτών, το πάγωμα των αναπτυξιακών έργων έκτός από την ίδρυση πρεσβείας στην Κούβα, (γ) ο αποσυντονισμός και το σταδιακό ξεκλήρισμα της Εθνικής Φρουράς (δ) η νέα έννοια της παιδείας που πασκίζει ο αρμόδιος Υπουργός να επιφέρει, μακριά από τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και ιστορία, και (ε) το αποχαύνομα και το βόλεμα των «ημετέρων» στη δημόσια υπηρεσία και το χάος που επικρατεί στη δημόσια διακυβέρνηση ευρύτερα.

    Και σε αυτά, μπορεί να προσθέσει κάποιος και την, κατά τα άλλα ύποπτη, σιγή και απάθεια που ασκεί η λεγόμενη αντιπολίτευση και η εγκληματική ανεχτηκότητα της υποτιθέμενης συγκυβέρνησης.

    Όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι ικανά να ερεθίσουν τον πολίτη να αντιδράσει, να στείλει βροντερά τα μηνύματά του προς πάσαν κατεύθυνση, να αφυπνιστεί και να ενεργήσει ως δραστήριο μέλος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Παραμένουμε κολλημένοι στον ψευδο-ευδαιμονισμό μας και στην καλοπέρασή μας. Τελικά είναι να απορεί κανείς: είμαστε άραγε σε λήθη ή απλά ηλίθιοι!!!

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ελλάδα του σήμερα και στην Ελλάδα του αύριο όσο δεν έχουμε τα κάκαλα να δεχτούμε όχι την αλήθεια που καλούμαστε να πούμε αλλά αυτή που καλούμαστε να ακούσουμε απο όποιονδήποτε θα ζούμε σε μεγάλα σπίτια αλλά θα μικραίνουμε τις οικογένειες, θα αγοράζουμε την ζωή αλλά όχι το χρόνο. Το δε χειρότερο απο όλα είναι ότι ΄τα παιδιά μας αυτά για τα οποία , υποτίθεται, αγωνιζόμαστε θα έχουμε φροντίσει να τους μάθουμε τι σημαίνει:
    1. Δοσίλογος
    2. Αναξιοπρεπής
    3. Ανθρωπος χωρίς αυτοσεβασμό
    4. Ολα πουλιούνται
    5. Ολα αγοράζονται
    6. Σωστό είναι αυτό που εμείς νοούμαι σωστό και όχι το αντικειμενικά.
    7. Ηθικό είναι αυτό που εμάς βολεύει
    με αποτέλεσμα στην ουσία να έχουμε διαγράψει το μέλλον πριν αυτό γραφτεί.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.