25/9/09

Πλήρης υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου

Επαναδιαβεβαίωση από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ
Την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, επαναδιαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.


Επαναδιαβεβαίωση από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ
Την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, επαναδιαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ θετικό, όπως συνήθως. Η Ρωσία, πρόσθεσε, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εφαρμογής αρχών στη λύση του κυπριακού, υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και υπάρχει ταύτιση εκτιμήσεων Λευκωσίας - Μόσχας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει ούτε ένα γιώτα στην πολιτική της Ρωσίας για το κυπριακό και ότι θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία όχι μόνο για το κυπριακό και τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, η τεχνολογία και ο τουρισμός.

Ανέφερε επίσης ότι συμφώνησαν όπως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, επισκεφθεί τον Νοέμβριο την Κύπρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση που έχει αρχίσει.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε χθες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι και τον Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ο Εμίρης του Κατάρ, του επανέλαβε τα φιλικά του αισθήματα και επαναδιαβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το κυπριακό και για πολύπλευρη συνεργασία με την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι ευχαρίστησε τον Εμίρη για το ενδιαφέρον που δείχνει στο κυπριακό και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο. Είπε ότι ο Εμίρης Αλ Θάνι αποδέχθηκε την πρόσκληση και πιθανό η επίσκεψη να γίνει τον ερχόμενο χρόνο.

iKypros
25/09/2009

4 σχόλια:

  1. Μπορεί να κακοφαίνεται σε κάποιους αλλά αν δεν έπαιρνε τη θέση αυτή η Μόσχα είτε σαν Σοβιετική ένωση,είτε σαν Ρωσία στην Κύπρο οι Έλληνες θα ήταν στο μουσείο,στα εκθέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σημαντικό σύμμαχο έχει η Κύπρος και πιθανόν να αποκτούσε και η Ελλάδα. Ας σοβαρευτεί ο κύριος Χριστόφιας και ας συνειδητοποιήσει ότι η ιστορική προσέγγιση του άλλοτε υπαρκτού σοσιαλισμού πέθανε οριστικά -ευτυχώς η δυστυχώς δεν θα το αναλύσουμε εδω. Άλλες παράμετροι καθορίζουν την τύχη της Κύπρου που εάν διαβάσει κάποιος Ιστορία θα τις βρει να είναι παρούσες σε κάθε στιγμή των όσων χιλιετηρίδων υπάρχει ο Ελληνισμός. Η Ρωσία είναι σε θέση να βοηθήσει. Φυσικά θα κοιτάξει και τα συμφέροντά της. Στο κάτω κάτω αυτό την έκανε να είναι υπερδύναμη και να ανακάμπτει τώρα μετά από μία δύσκολη περίοδο. Ας μην καεί αυτό το χαρτί επειδή θα βρεθούν σύντομα καινούργιοι πλασιέ στην περιοχή να προμοτάρουν το Made in USA. Και ας σταματήσει στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο η συνεχής ονείρωξη που πλέον έχει τα χαρακτηριστικά ανεπίστρεπτου εθισμού.
    Ειλικρινά σοκαρίζομαι από το γεγονός ότι μιλώ συχνά με Κύπριους οπαδούς του ΑΚΕΛ και βλέπω εν όψει κρισιμότατων εξελίξεων να εκφέρονται με ρυθμό ριπής ιδέες περί διεθνισμού, κατάργησης συνόρων, πάλης των τάξεων που ειλικρινά αμφιβάλλω εάν ακούστηκαν και στην ίδια τη Σοβιετική Ένωση μετά τη δεκαετία του 70. Είναι δυνατόν τώρα που μας ζώνουν τα φίδια να αρχίζουμε τέτοιες συζητήσεις που δεν τελείωσαν ποτέ ούτε εκεί που είχαν αρχίσει? Είμαστε σοβαροί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΧΑΙΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα τα όσα λένε οι φίλοι και γείτονες Τούρκοι, μέσω των εφημερίδων και των πασάδων τους, έχουν ως στόχο την ψυχολογική φθορά των Κυπρίων, της κοινής γνώμης βασικά. Τουλάχιστον για την ώρα φαίνεται ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, απλώς λένε 'κοιτάξτε, αν δεν ενδόσετε, ορίστε ποιες οδούς θα χρησιμοποιήσουμε'.
    Ελπίζω οι αδελφοί Κύπριοι να το καταλαβαίνουν αυτό, ότι για την ώρα κρατάνε το βέτο στο χέρι τους, αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν ένα σίγουρο όπλο και όχι οι Τούρκοι που έχουν λυσσάξει σαν τα αγρίμια που 'τρελαίνοντα' όταν στριμώχνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.