25/9/09

"Γεια σου μαμά, θα είναι πολύ σκληρό ...


εια σου μαμά, θα είναι πολύ σκληρό να το διαβάσεις αυτό, αλλά το γράφω ξέροντας ότι θα το διαβάζεις κάθε φορά που δεν θα αντέχεις την πίκρα ( γι' αυτό μαμά μην το βρέχεις με δάκρυα!! ) και ελπίζω να σε βοηθά να την ξεπερνάς.

Κατ΄αρχήν, γαμώτο, χτυπήθηκα!!

Τώρα που το είπα, μπορώ να σας πω πράγματα που ελπίζω να έχω ξεκαθαρίσει, αν όχι, τώρα νομίζω ότι θα τα ξεκαθαρίσω.

Σε όλη μου τη ζωή ήσασταν δίπλα μου σε όλες τις τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές, όπως ένας γάμος στις ωραίες και στις άσχημες στιγμές.
Χωρίς εσάς πιστεύω ότι δεν θα κατάφερνα να πετύχω ότι πέτυχα.

Πέθανα, κάνοντας αυτό που γεννήθηκα να κάνω, ήμουν χαρούμενος και αισθανόμουν όμορφα για τον εαυτό μου, παρ' όλο που ο Στρατός δυστυχώς ήταν το τελευταίο πράγμα που έζησα, αλλά ήταν και αυτός που με διαμόρφωσε, γι' αυτό σας παρακαλώ να μην τον μισήσετε.

Ένα πράγμα που δε γνωρίζετε, είναι ότι αστειευόμουνα όταν έλεγα ότι η ζωή μου άρχισε στο Στρατό. Αυτό είναι λάθος, ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος, η ζωή μου άρχισε ΠΟΛΥ καιρό πριν από το Στρατό αλλά (φυσικά) καταλαβαίνετε τι εννοώ.
..........

Αν είχα μια ευχή σε αυτή τη ζωή, ήταν να μπορέσω να πω ότι πήγα και έκανα πράγματα που πολλοί δεν θα επιχειρούσαν να κάνουν. Και η άφιξή μου στο Αφγανιστάν εκπλήρωσε αυτό το όνειρο, το στόχο μου.

Ξέρω, είμαι μικρός και αυτό ως γονείς θα σας ραγίζει την καρδιά, αλλά πρέπει να βρείτε τη δύναμη που βρήκα και εγώ να κάνετε το αδύνατο δυνατό.

Όπως γράφω αυτό το γράμμα σας βλέπω να κλαίτε και να θρηνείτε αλλά αν έιχα μιαν ευχή στη μετά θάνατον ζωή μου θα ήταν να σταματήσετε το κλάμα σας και να συνεχίσετε να ονειρεύεστε (όπως έκανα και 'γω)γιατί αν σας έβλεπα θα ράγιζε η δική μου καρδιά.

Λοιπόν σκουπίστε τα δάκρυά σας και πάρτε λίγο θάρρος για χάρη των φίλων σας και της υπόλοιπης οικογένειας που σας χρειάζονται τώρα.


Θέλω απ' όλους σας, να πραγματοποιήσετε ένα όνειρό σας και στο τέλος να απολαύσετε την ολοκλήρωση και το κατόρθωμα για να καταλάβετε πώς εγώ ένοιωσα όταν πέθανα.


[Στα αδέρφια του] Είσαστε και οι δύο - και θα συνεχίσετε να είστε για όλη σας τη ζωή σας - καταπληκτικά άτομα, σας αξίζει να ζήσετε ευτυχισμένοι και να πραγματοποιήσετε όλα σας τα όνειρα.

Μπαμπά, είδωλό μου, φίλε μου, καλύτερέ μου φίλε, δάσκαλε, προπονητή μου, ότι κατάφερα στη ζωή μου το χρωστάω σε σένα, ίσως λίγο και στον εαυτό μου! Είσαι ένας Μεγάλος άνθρωπος και παράδειγμα προς μίμηση. Δεν σε ευχαριστώ όμως για τίποτα γιατί ξέρω , ότι μου έδωσες δεν το έκανες για να σε ευχαριστήσω, αλλά επειδή με αγαπάς και αυτό είναι ότι πιο περήφανο θα μπορούσα να πω.


Μαμά, από που να αρχίσω!! Κατ 'αρχήν είσαι τέλεια, η μυρωδιά σου, η αγκαλιά σου, ο τρόπος που αφιέρωσες όλη σου τη ζωή σε μας και ειδικά το χτυποκάρδι σου, για κάθε νέο βήμα που κάναμε. Σ' αγαπώ, ήσουν ο λόγος που κατάφερα ότι έχω καταφέρει. Ξέρω ότι αγαπήθηκα περισσότερο από κάθε άλλο παιδί που ξέρω και αυτό με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστός.

Οικογενειακές διακοπές , σε ηλικία 10 χρονων, στη Τουρκία, τρίτος απο αριστερά.

Είστε όλοι σας καταπληκτικοί και κατά κάποιο τρόπο, ελπίζω αυτό το γράμμα να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτές τις άσχημες στιγμές!! Να θυμάστε, να μην θρηνήσετε το θάνατο μου, όσο δύσκολο και αν φαίνεται, απλά γιορτάστε μια καλή ζωή που είχε τα πάνω και τα κάτω της. Σας αγαπώ όλους περισσότερο απ΄ ότι μπορείτε να φανταστείτε και
όλοι σας - ο καθένας με τον τρόπο του - με βοηθήσατε να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες.
Σας εύχομαι ότι καλύτερο με τα όνειρά σας.

Να θυμάστε, ψηλά το κεφάλι.
Με αγάπη Cyrus
"
______________________________________________________

O 19χρονος Αγγλος οπλίτης Cyrus Thatcher έφθασε μαζί με το 2o τάγμα "Τhe Rifles" στο Αφγανιστάν τον Απρίλιο του 2009 ( με προϋπηρεσία στο Κόσσοβο ) και την ειδικότητα του Πολυβολητή. Το Τάγμα έχασε γρήγορα εννέα στρατιώτες και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν.
Από τους νεκρούς, οι τέσσερις δεν είχαν κλείσει τα είκοσί τους χρόνια.


Προτού αναχωρήσει για την - όπως αποδείχτηκε - τελευταία αποστολή του, ο Cyrus και ένας από τους καλύτερούς του φίλους, αποφάσισαν να γράψουν ένα γράμμα στην οικογένειά τους σε περίπτωση που συνέβαινε το μοιραίο και δεν γύριζαν πίσω.


Δυστυχώς, η οικογένειά του έλαβε αυτό το γράμμα....Έφθασε την προηγουμένη της κηδείας του στην πατρίδα.


Γεννημένος στο Reading, o Cyrus έπεσε στις 2 Ιουνίου του 2009, σε μία έκρηξη, μαχόμενος ( κατά τη διάρκεια περιπόλου ) με το 2ο τάγμα Τυφεκιοφόρων για "τη Βασίλισσα και την Πατρίδα" ( for Queen and Country ) , στην επαρχία Helmand του Αφγανιστάν.

Το νεαρό της ηλικίας του, σε συνδυασμό με το γράμμα του, που διαβάστηκε από το BBC συγκλόνισε τη Βρετανική κοινή γνώμη.


Αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του, το ποδόσφαιρο και τη Manchester United.

Πριν αναχωρήσει για το Αφγανιστάν είχε πει στη μητέρα του: "Αν με διατάξουν να πάω στο φεγγάρι, θα πάω στο φεγγάρι"












Σχετικοί Σύνδεσμοι

Βρετανικό Υπουργείο Αμυνας

Εφημερίδα Independent

BBC 1

BBC 2

32 σχόλια:

  1. Σε κάτι τέτοια γράμματα τα σχόλια είναι περιττά νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γεια σου μαμά, θα είναι πολύ σκληρό να το διαβάσεις αυτό,

    Πόσο σκληρό ήταν όταν διαβασες για τα κατορθωματα της φυλής σου στην Ελλάδα; Στην Κύπρο; και μιλώ μόνο για Ελληνες μην πάγω παραπέρα στον κόσμο.

    Τι δουλειά είχες στο Αφγανιστάν; Ηταν πατρίδα σου; Περίμενες να σου πούν καλως σε;

    Ευχομαι πολλές μανάδες να διαβάσουν τέτοια γράμματα στο όνομα όσων υπέφεραν απο τον αγγλικό αποικιοκρατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει θέμα για τα συναισθήματα που επικρατούν όταν πάει πριν την ώρα του ένας νέος άνθρωπος.
    Διαβάσατε όμως τι έγραψε; Θα πάω όπου μου πουν!
    Και πού του είπαν να πάει;
    Στο Αφγανιστάν,στη φτώχεια,την ταλαιπωρία,στο πουθενά.Και πηγε να κάνει τί; Να προασπιστεί,κατά τη γνώμη του την δημοκρατία και τον δικό του πολιτισμό,εις βάρος των ντόπιων που είναι αμόρφωτοι ,υπερβολικά σκούροι,βρωμάνε,είναι ύπουλοι,δεν πολεμάνε σαν gentlmen,και ότι άλλο.
    Έτσι πάνε τα εγγλεζόπουλα.Και η καλοστημένη προπαγάνδα εκμεταλλεύεται ακόμη και το τελευταίο γράμμα τους,αυτό που η μάνα τους θα το κουβαλάει στον τάφο της.Έτσι πήγαιναν πάντα.Στην Αμερική,στην Ινδία,στην Κίνα στην Κύπρο,στην Ελλάδα,ήρθαν και εδώ να σώσουν τη δημοκρατία,των Εγγλέζων.
    Το ίδιο στην Κύπρο,που με σταθερό χέρι έκαψαν τι νιάτα της στις σπηλιές,εφτιαξαν θηλιές της κρεμάλας συμφωνα με τον στρατιωτικό τους κανονισμό Νο...,άφησαν τα παιδιά των 19 χρόνων τόση ώρα να κρέμονται διότι έτσι προβλέπεται και οι ιθαγενείς των Βαλκανίων καθόμαστε και τους ακούμε με ανοιχτό στόμα,κάθε εκλογές ψηφίζομε τους δικούς τους,οι αξιωματικοί μας φέρουν τα παράσημα που αυτοί τους απονέμουν με υπερηφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sub μπορεί να έχεις δίκιο αυτά που λες και έτσι είναι όμως για σκέψου τελικά ο λαός φταίει που ακολουθεί η ο αρχηγός;
    Αν λειτουργίσουμε με την λογική αυτού που λες και δεν το αδικό τότε θα πρέπει να κατηγορίσουμε συλλύβδιν και όλους τους Τούρκους σαν λαό γιατί και αυτοί εναντίων μας είναι αλλιώς θα πρέπει μόνο τους ηγέτες .
    Αν πάλι πάμε στους ηγέτες θα πρέπει να πούμε ότι ο φάντάρος ακολουθεί εντολές και ο στρατός έτσι είναι .
    Σαν Χριστίνα θα έλεγα ότι αυτό το γράμμα δείχνει έναν άνθρωπο ρομαντικό περισσότερο που το πιθανότερο είναι ότι πηγε στο Αφγανιστάν με την σκέψη ότι ελευθερώνει κάποιους, δεν το δικαιολογώ απλά το καταλαβαίνω ..
    Προσωπικά θα έλεγα ότι ο κάθε λαός θα πρέπει να λύνει μόνος του τα προβλήματά του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λαός εκλέγει τον αρχηγό και μην λυπάσαι τους Εγγλέζους είναι βουτηγμένοι στο αίμα ΚΑΙ ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟΔΈΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Καλώς έπραξε και ακολούθησε σαν καλός στρατιώτης την χώρα του.Να μην μυξοκλαίει όμως και οι ρομαντισμοί δεν είναι για πολέμους.

    Το ίδιο ρομαντικός ήταν και ο Ευαγορας Παλληκαρίδης και όμως τον κρέμασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ελληνικό το να σιωπούμε και να σεβόμαστε τη θλίψη του άλλου ακόμα και του εχθρού. Από τον Τρωικό πόλεμο όπου ο Αχιλλέας παρέδωσε τη σορό του νεκρού Έκτορα στον πατέρα Πρίαμο έως τις Μανιάτικες βεντέτες όπου ο δολοφόνος δεν έβγαινε έξω από το σπίτι για να μην προκαλέσει την οργή της οικογένειας του νεκρού.
    Είναι δύσκολο να είσαι Έλληνας αλλά αυτό το δρόμο διάλεξε ο Ηρακλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη, αλλά αυτή η άκριτη αφοσίωση στο Κράτος και στην Ηγεσία υποδηλώνουν ένα κατώτερο ανθρώπινο είδος, χαρακτηριστική επιβιωση φανατισμού από προηγουμενους αιώνες. Ετσι μιλούσαν οι ναζί, το ίδιο οι σοβιετικοί που κατέστρεψαν μια γενιά από παιδιά τους στο Αφγανιστάν, αλλά και το παπαδαριό τέτοιες έχει σκοταδιστικές καταβολές, το δικό μας, ή το μουσουλμανικό.
    Ο μεσαιωνικός ολοκληρωτισμός επιβιώνει ακόμη στον 21ο αιώνα, η στρατιωτική οργάνωση αποτελεί καθρέφτισμα των κοινωνικών σχέσεων. Το δημοκρατικό πολίτευμα, η ανιδιοτελης πολιτική επικοινωνία και ανάλυση, η ισορροπία στις σχέσεις οικονομικών συμφερόντων, προσωπικών φιλοδοξιών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη, μέσα σε διάφανη δημόσια σφαίρα που ανέτειλαν κάτω από το δικό μας ήλιο μέσα στο απέραντο γαλάζιο της χώρας μας κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα στα συντρίμια της ιστορίας. Εμείς νά 'χουμε κατά νου τους οπλίτες-πολίτες της αρχαιότητας που μπορούν να γίνουν ανίκητη στρατιωτική μηχανή με κατάλληλη οργάνωση και στις μέρες μας. Οργάνωση σημαίνειο πάταξη της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Τα ρομποτάκια σαν αυτά που διαμορφώνονται στον τούρκικο μεταξύ άλλων στρατό μπορούμε να τα νικήσουμε αν είμαστε ενωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αν με διατάξουν να πάω στο φεγγάρι, θα πάω στο φεγγάρι"

    Ακριβώς ότι λένε και τα Ελληνικά στελέχη των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΓΑΝΩΝ ..ΕΧΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η επιστολή είναι δραματική. Δεν μπορώ να καταλογίσω στον νεαρό τίποτε κακό. Απολύτως τίποτε. Αντίθετα με σπαράζει το αίσθημα που εκπέμπει η όλη επιστολή ότι και ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι είναι ακόμα παιδί. Όταν απευθύνεται στους δικούς του απευθύνεται όπως ένα μικρό παιδί. Η επιστολή είναι η τελευταία από μία σειρά επιστολών που έστελνε ο νεαρός στην οικογένειά του. Αν τις διαβάσει κανείς στα αγγλικά θα καταλάβει ότι επρόκειτο για νεαρό με εξαιρετικά περιορισμένο λεξιλόγιο (ελπίζω να καταλαβαίνετε) και δυστυχώς εντελώς απροετοίμαστο. Έχω διαβάσει σε βιβλία αντίστοιχες επιστολές Άγγλων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Β΄ΠΠ. Δεν μπορώ να πω ούτε ότι μπορούν καν να συγκριθούν.
    Ωστόσο αυτό είναι το αξιοσημείωτο και άξιο συζήτησης. Το ότι στέλνουν τέτοια παιδιά στη μάχη οι υπερδυνάμεις που μας καταδυναστεύουν με την ισχύ ή τα υπονοούμενά τους, δεν δηλώνει κάτι? Ο Χίτλερ έβγαλε τέτοιους στρατιώτες όταν το τέλος ήταν πλέον ορατό. Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι έχουν την εντύπωση ότι στέλνοντας μικρά παιδιά θα καταφέρουν τίποτε? Ειδικά όταν απέναντι έχουν τους πλέον αποφασισμένους, στερημένους και φανατισμένου ανθρώπους του πλανήτη?

    Μην φορτώνετε στον μικρό τίποτε. Προβατάκι στη σφαγή πήγε. Κι ας έριξε και δύο τουφεκιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ανώνυμο 11:35..!!!Είναι ελληνοπρεπές η τιμή και ο σεβασμός στους νεκρούς ακόμα και των αντιπάλων.Γι'αυτά τα ιδανικά θυμούνται τους Έλληνες ανα τους αιώνες και ΟΧΙ τους Κέλτες, τους Βίκινγκ, τους Μογγόλους..!!!
    Βέβαια πρέπει να το δούμε και με κριτική άποψη, και να δούμε την πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται...."θα πήγαινα όπου με διέτασαν"...αυτός δηλαδή πέθανε νομίζοντας οτι πολεμάει για την παγκόσμια ειρήνη και την δημοκρατία στην χώρα του και τον υπόλοιπο κόσμο.....τρομακτικό...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Συγνώμη, αλλά αυτή η άκριτη αφοσίωση στο Κράτος και στην Ηγεσία υποδηλώνουν ένα κατώτερο ανθρώπινο είδος, χαρακτηριστική επιβιωση φανατισμού από προηγουμενους αιώνες."

    Ετσι αγαπητέ μιλάγαμε το 44 στη Μέση Ανατολή και μας μαντρώσανε οι Σύμμαχοι και μας βλέπαν σαν ΟΥΦΟ, οι Γερμανοι στην πατρίδα μας και εμείς να σφαζόμεθα για να γίνουμε Ρουμανία και Αλβανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Αν με διατάξουν να πάω στο φεγγάρι, θα πάω στο φεγγάρι"

    ΑΥΤΟ λέγεται Στρατός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο με τσαντίζει η κριτική στάση ορισμένων έναντι ενός 19/χρονου μυαλού, το οποίο κρίνουν με την ηλικία του δικού τους μυαλού.

    Μία αυτοκρατρία (έστω και πρώην), γιά να συνεχίσει να είναι αυτοκρατορία, υποχρεούται μέσα απο την εκπαίδευση και την δημόσια κουλτούρα, να κατασκευάζει πειθαρχημένους υπηκόους και όχι ελεύθερους το φρόνημα, πολίτες.
    Ένας τέτοιος πειθαρχημένος υπήκοος ήταν και ο νεαρός.
    Δεν ήταν δικό του το λάθος που βρέθηκε στο Αφγανιστάν και κυρίως που σκεφτόταν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρίνουν τον αγγλικό Στρατό κάποιοι που υπηρέτησαν σε Ενοπλες Δεκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 'Εχουν χαθεί άπειροι 19χρονοι Αφγανοί (και μικρότεροι σε ηλικία.)
    Δεν θέλω να σπιλώσω το γράμμα και την μνήμη του ανθρώπου αυτού αλλά
    δεν έχω δει να ξεσηκώνονται, να στεναχωριούνται να θυμώνουν οι Βρετανοί με την ιμπεριαλιστική τους Πολιτική.

    Δεν έχουν καμιά δουλειά οι Βρετανοί στο Αφγανιστάν ή όπου άλλου. Εργάζομαι στην Αγγλία 10 χρόνια τώρα και έχω δει τι έχει παίξει με Ιράκ και Αφγανιστάν.
    Πρόβατα είναι όπως και αλλού ΜΟΝΟ που αυτοί έχουν ακόμη ιμπεριαλιστικές διαθέσεις και πολιτικές! 'Ολα καλύπτονται υπο τον μανδύα της Δημοκρατίας. Ανάθεμα αν ξέρανε για τι πολεμάνε.
    (Ειδικά όταν είχαν μπουκάρει στο Ιράκ ήταν σκέτη ΑΗΔΙΑ οι περισσότερες εφημερίδες κλπ.)
    Για άλλο πράγμα πολέμησε ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ
    και άλλο ο CYRUS και αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό.

    φιλικά,
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Ακριβώς ότι λένε και τα Ελληνικά στελέχη των ΕΔ"



    Αρκεί να "πέφτει" τακτικώς και ανελλειπώς το "χρυσίον", ήγουν το "εκτός έδρας".Διότι και στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο διαγκωνίζονται για το ποιός θα πρωτοπάει(και κατι μαλακίες που λενε περι "διαταγών" εγω "τ'ακούω βερεσέ"!)και στα πα@@@ρια τους το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα αλλα "ελαφρού τυπου" πυρηνικά που εριξαν οι αρχιγκανγκστερ του πλανήτη σ'αυτες τις δυο περιοχές. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ(ακόμα και απο την υγεία)Ο "ΜΑΜΩΝΑΣ"!
    Κατά τα άλλα έχουμε "εθνικό στρατό"!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και μη βγει καποιο "καραβανι ξεγάνωτο" και αρχίσει τις παρλαπίπες περι "απόκτησης εμπειρειών", κλπ,κλπ,κλπ, διότι δεν πρόκειται να μας πεισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν και πολλά γράμματα μετάνοιας από (επαγγελματίες) άγγλους και αμερικάνους "στρατιώτες".Φυσικά, δεν δημοσιεύονται. Αυτό το γράμμα μοιάζει βγαλμένο από υπουργείο προπαγάνδας, αν βλέπαμε έναν στρατιώτη ξεκοιλιασμένο ή με τα μυαλά χυμένα, τότε θα καταλαβαίναμε τι θα πει πόλεμος και μάλιστα χωρίς ηθικό έρεισμα. Τέτοια γράμματα κυκλοφορούν πολλά, όπως και ιστορίες, όπως αυτή του Ευγένιου Ροντιόνωφ (αν θυμάμαι καλά τ'όνομα του Ρώσου με το απίστευτο θάρρος), και πέρα από το ανθρώπινο στοιχείο τους, γίνονται όπλο προπαγάνδας από κτήνη.Οκ, είσαι περήφανος για ο,τι κάνεις, ε και;;;
    Συγκινητικότατο μεν, αλλά το εκμεταλλεύονται δεόντως.
    Καμία κατάσταση δεν δικαιολογεί την αποκτήνωση κάποιων, απλά την αιτιολογεί.
    Επίσης, είναι φρικτές οι απόψεις που αναπτύσσουν οι στρατιώτες σε τέτοιες καταστάσεις. Θυμηθείτε τις σφαγές, βίντεο με αμερικάνους να θανατώνουν κουταβάκια, κλπ. Όποιος έχει την ευκαιρία να έχει επαφές με άτομα κατά καιρούς που συμμετέχουν σε "ειρηνευτικές" αποστολές και την τυφλή πόρωση που αναπτύσσουν (φταίνε τα αναβολικά, οι συνθήκες;), αντιλαμβάνεται γιατί μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για τα χιλιαδες θυματα στο ιρακ την παλαιστινη το αφγανισταν το λιβανο και οπου αλλου υπαρχουν επεμβασεις ουτε λεξη απλα αριθμοι απο τα μμε των δυτικων.Οχι δεν λυπαμαι ολους αυτους τους μισθοφορους οσο σκληρο και αν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Μαμά ο αλλάχ είναι μεγάλος
    τώρα που διαβάζεις αυτό το γράμμα μην βάλεις τα κλάματα.Απλά ένας ασπρουλιάρης τυχοδιώκτης από την δύση μου έριξε μια ριπή και με έκανε κιμά.Μαμά είμουν μόνο 10 ετών και αυτός ο γλοιώδης Εγγλέζος με καθάρισε για να χαρεί ο λακαμάς ο Αρχηγός του και η παλιόγρια η Βασίλισα του.
    Αλλάχ ακμπάρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Loipon o sub kapou exei arxisei na to xanei to thema... Ena paidi 20 xronwn den exei to mualo na skeftei toso poly kai otan megalwneis se mia xwra me toso poly sovinismo einai eykolo na parasyrese.

    Einai episis polu logiko na eisai synesthimatikos otan exeis xtipithei sto metopo kai eisai konta ston thanato.

    To mono pou tha mporousa na kritikarw einai oti den exw dei kanena gramma 19xronoy Ayganou sta MME. Mallon tha ftaiei oti ta paidia ekei den exoun thn eykairia na mathoun grammata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειναι τραγικός ο Θάνατος κάθε ανθρώπου αλλά πέθανε για έναν σκοπό που αυτός το θεωρούσε ιερό.Πέθανε για να προασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδας του.Όσο και αν σιχαίνομαι τους βρωμοάγγλους δεν μπορώ να μην χαρακτηρίσω αυτό τον νέο ήρωα της φυλής του.Πέθανε για να εξασφαλίσει στους βραταννούς ένα καλό βιοτικό επίπεδο και να συνεχίσουν να είναι υπερδύναμη(με όλα όσα συνεπάγεται αυτή η λέξη).Έχουν την αντίληψη της παγκόσμιας κυριαρχίας και δεν το κρύβουν.
    Εμείς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να προσδιορίσουμε μεταξύ μας ποια μας ανήκουν μέσα στην ΔΙΚΗ μας επικράτεια....αφήστε.Δεν ζηλεύω τις πράξεις τους αλλά το φρόνημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και μην ξεχνατε οτι ειναι και ελληνοπουλα στο Αφγανισταν.Θεμα χρονου ειναι να ερθει και η σειρα μας,εμεις τι υπερασπιζομαστε την πατριδα μας?
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Και μην ξεχνατε οτι ειναι και ελληνοπουλα στο Αφγανισταν."



    Μα και εγω αγαπητέ ΝΙΚΟ σ'αυτα τα ελληνοπουλα που υπηρετούν(αραγε ποιόν;)στο Αφγανιστάν αναφέρθηκα πιο πάνω, που κυριολεκτικά "στηνουν κω@@@" για το ποιός θα πρωτοπάει.Και ενω σε πολλές περιπτώσεις βάζουν μεσο(βουλευτες, υπουργους κλπ)για να "γειώσουν" μια μη αρεστή σ'αυτούς μετάθεση εντος της Ελληνικής επικράτειας(εχω στην διαθεση μου "ονοματα και διευθυνσεις" σε περιπτωση που καποιο "καραβάνι" αντιδράσει),εκει τους βλέπεις να κάνουν το αντίθετο. Ειδικά όσοι έχουν παει μια φορά(διοτι υπάρχει και σειρά προτεραιότητος σ'αυτήν την τρέλα)βαζουν μεσον για να ξαναπάνε(παλι με "ονοματα και διευθύνσεις")σε μια περιοχή του πλανήτη που οι κωλοαμερικάνοι έχουν ριξει τα "κέρατα" τους απο ΡΒΧ(το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους "υπηρετούν" στο Κόσοβο).Και μετά "θερίζουν" οι καρκίνοι.Αλλα ειπαμε, ο "Μαμωνάς" πιο πάνω και απο την υγεία.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και μην αρχίσουν οι μαλακίες του τυπου "πηγαμε στο Αφγανιστάν για να χτίσουμε σχολεία και νοσοκομεία", διότι αν αυριο αλλάξουν τα πράγματα(το πιο πιθανό εφόσον τα χαζοαμερικανάκια εσπασαν τα μούτρα τους στο μέτωπο των επιχειρήσεων)και οι δικοί μας θα διαταχθούν να αρχίσουν τα "γιουρούσια".Και οι ισχυρισμοί της δηθεν "ειρηνικής αποστολής για την αποκατάσταση της τάξεως"(λες και ο υπερατλαντικός μας αφέντης ειχε ανάγκη απο τροχονόμους στο Αφγανιστάν)θα "οδευσουν προς τα αποδυτήρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η πτωχή μου γνώμη είναι, αν την διαβασει κανείς, οτι οι "νεκροί δικαιώνονται". Ο νεαρός πολέμησε με την ορμή των νιάτων του, για δημοκρατία, ισονομία, παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με την χάρτα του Ο.Η.Ε, άσχετα αν οι "μεγάλοι" αυτές τις αρχές τις έχουν γράψει στα παλιά του τα υποδήματα. Λέτε για γράμμα κάποιου Αφγανού. Αυτός ο λαός είναι αγράμματος, είναι μοιρασμένος σε φυλάρχους και ζήτημα αν ένας στους 1000 ξερει να γράψει, και τι να γράψει? ιδέα δεν έχει οτι υπάρχει και ένα δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως στην Καμπούλ.
    Γιατί πήγαν εκεί οι δυτικές χώρες θα μου πείτε, μαζί και τα Ελληνόπουλα? Οι καλόπιστοι θα πουν για τα πιο πάνω ιδανικά που πήγαν και οι παπούδες μας στην Κορέα, για τα ιδανικά που πολέμησαν οι Έλληνες το '40, για τα ίδια ιδανικά που έπεσαν Έλληνες και Ελληνοκύπριοι το ΄74 στην Κύπρο. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, δικαιοσύνη, οι κακόβουλοι μπορούν να πουν τα δικά τους που διαβάζω σε μερικά Blogs, βρίζοντας μαζί με τα πιο πάνω και τα παιδιά μας με ένα σωρό "κοσμητικά"επίθετα" που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομια, και δεν αφήνουν στο έλεος του καθένα κακοποιού, ή τρομοκράτη.
    ΔΤ
    ΥΣ:ΕΡΩΤΗΣΗ Λέτε τώρα οι δυτικοί, μαζί και οι Ρώσσοι να έχουν άδικο που επιμένουν για τον πυρινικό αφοπλισμό του Ιράν? Νομίζω όχι, διότι κινδυνευουμε ολοι απο αυτόν τον δικτάτορα και τους "παπάδες" του Ιράν, που ποτέ τους σαν λαός δεν ξέρουν τι σημαίνει Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, απο την καταβολή του χρόνου της ιστοριας τους είχαν σατράπες, ακόμα και σήμερα ύστερα απο τον δήθεν εκδημοκρατισμό απο τον Σάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Loipon o sub kapou exei arxisei na to xanei to thema... Ena paidi 20 xronwn den exei to mualo na skeftei toso poly kai otan megalwneis se mia xwra me toso poly sovinismo einai eykolo na parasyrese.

    Οικογενειακές διακοπές , σε ηλικία 10 χρονων, στη Τουρκία, τρίτος απο αριστερά.

    Ελπιζω να δω σύντομα και κάποιο γράμμα στρατιώτη Τούρκου προς την μητέρα του λίγο πριν το θάνατο του στο Κουρδιστάν
    ή κάποιου Τούρκου κατά την εισβολή του 1974 ή κάποιου Αγγλου κατά τον Ελληνικό εμφύλιο, η κάποιου άγγλου κατά τις επιχειρησεις του Αττίλα.Εκεί πολύ θα θελα να δω την γλαφυρότητα σας.

    Ο sub φιλε εμαθε να μιλά στεγνά και καθαρά και το ίδιο να σκέφτεται.Σας παραπέμπω πάλι στον Ευαγορα Παλληκαρίδη αν σας θυμίζει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "...που πήγαν και οι παπούδες μας στην Κορέα..."


    Δυστυχώς οι παπούδες μας που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας, δεν πολέμησαν για δημοκρατία και ελευθερία, αλλα για την επιβολή-στην Ν.Κορέα- μιας στρατιωτικής κυβέρνησης απο τις πιο στυγνές στον πλανήτη(αρεστής όμως στους Αμερικάνους).Αλλα εξ αιτίας της κομμουνιστικής Β.Κορέας αυτό το στοιχείο παραβλέπεται σκοπίμως.

    "Από την ίδρυσή της, το 1948, η χώρα έχει αγωνιστεί για να ξεπεράσει τις συνέπειες 35 ετών ιαπωνικής κατοχής, έχει γνωρίσει έναν σοβαρό πόλεμο μετά την εισβολή της Βόρειας Κορέας και δεκαετίες στρατιωτικού νόμου"


    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%B1_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1


    "ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ"
    Αυτη ειναι δυστυχως η αλήθεια!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οχι μιχαλη δεν πηγε να πολεμησει για κανενα ιδανικο αλλα μονο για τα συμφεροντα πολυεθνικων.Να θυμηθουμε οτι οι αγγλοι ηταν οι πρωτοι που δημιουργησαν στρατοπεδα συγκεντρωσεως στο πολεμο των μποερς και ηταν και ειναι υπευθυνοι για πολλες επεμβασεις ανα τον κοσμο.ΔΤ κατακρινεις αδικα εναν παναρχαιο λαο που το μονο του αδικημα ειναι οτι δεν συμμορφωνετε με τις διαταγες των δηθεν δημοκρατιων της δυσης.Το ισραηλ η το ιραν ειναι υπευθυνο για την βια στην περιοχη?Γιατι το ισραηλ μπορει να εχει πυρηνικα και το ιραν οχι?Γιατι οι δυτικοι δεν απαιτουν απο το ισραηλ να προχωρησει σε πυρηνικο αφοπλισμο με την απειλη πολεμου?Το επιχειρημα οτι το ισραηλ ειναι η μονη δημοκρατια στην περιοχη ειναι χιουμοριστικο γιατι αυτη η οαση δημοκρατιας ειναι υπευθυνη για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας απο την στιγμη που ιδρυθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πως καταφερνουμε εμεις οι Ελληνες σε μια συζητηση να εχουμε ολοι δικιο ?.Μπραβο μας,αλλα το απολυτο ανηκει στον ανωνυμο 11.35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Γιατι το ισραηλ μπορει να εχει πυρηνικα και το ιραν οχι?"


    Σ'αυτό το ερώτημα αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Ζαφείρης.Αντε ρε Ζαφείρη!Κουράγιο!Δεν τρώμε ανθρώπους μετα τις 20.00!Αντε αγορίνα μου Θετταλε!Απάντησε στο ερώτημα που θέτει ο άνθρωπος!Η πάλι θα επιλέξεις την μέθοδο του "στρίβειν δια του αρραβώνος";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα καλή εβδομάδα
    Εγώ στρατιωτικός δεν είμαι φαντάρος αξιωματικός και γενικός σχέση με τον στρατό δεν έχω ξέρω όμως :
    1. Είτε στρατιώτης είναι κάποιος είτε αξιωματικός ακολουθεί διαταγές χωρίς αμφισβήτηση
    2. Σε όλους τους πολέμους οι Ελληνες σεβόντουσαν τους νεκρούς και αυτούς που γνώριζαν αλλά και αυτούς που δεν γνώριζαν
    3. ΟΤαν αποφασίζει κάποιος να γίνει μόνιμος δεν ρωτάει ποτέ το που θα πάει πόσο μάλλον το γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι διαταγή και δεν κρίνεται

    Αρα ό μικρός γνώριζε τι μπορεί να πάθαινε.
    Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι δεν φοβούνται το θάνατα, ότι μπροστά σε αυτόν κάποιοι λυγίζουν και γίνονται πιο ευαίσθητοι .

    Αν θέλουμε να κατακρίνουμε τον φαντάρο που πήγε στο Αφγανιστάν λόγω του ότι το θεωρούμε άδικο καλά κάνουμε.

    Αν θέλουμε να κατηγορήσουμε τους Αμερικάνους ότι είναι δολοφόνοι καλά κάνουμε .

    Αν θέλουμε να κατηγορήσουμε ότι είναι προσχεδιασμένα όλα ακόμα και αυτή η επιστολή καλά κάνουμε .

    Αν θέλουμε εμμεσως πλην σαφώς να τη πούμε στον μικρό ότι μικρέ ήξερες γιατί λες τώρα καλά κάνουμε.

    Ομως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει συναισθήματα κάποιου ετοιμοθάνατου ακόμα και αν είναι ο εχθρός.Εκεί είναι η διαφορά των Ελλήνων και των Βαρβάρων, τουλάχιστον κάποτε ίσχυε....

    Οσο για μένα είναι κατακριτέος που πήγε σε έναν πόλεμο που δεν τον αφορούσε , κάτι που ισχύει για όποιον το κάνει είτε Ελληνας είτε Αγγλος είτε όποιος αλλά πήγε όπως πήγαν πολλοί ακόμα ''Κάνω πόλεμο για την ειρήνη'' αυτή τη καραμέλα την φοράνε πολλοί και πολλοί την πιστεύουν, πόσο μάλλον τα νιάτα που είναι ως επί το πλείστον σαν τα mustang

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.