17/9/09

«Μέλος του Εθνικού ενημερώνει τον ΟΗΕ»

Ο κ. Συλλούρης προτίθεται, όπως πληροφορούμαστε, στην αυριανή συνεδρίαση του Σώματος να καταθέσει στοιχεία, συμφώνα με τα οποία μέλος του Εθνικού ενημέρωσε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερρ για τα όσα συζητήθηκαν στο Συμβούλιο τη Δευτέρα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣτου ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης έθεσε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου θέμα διαρροών των όσων συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο προς τον ΟΗΕ και πρεσβευτές ξένων χωρών στην Κύπρο. Ο κ. Συλλούρης προτίθεται, όπως πληροφορούμαστε, στην αυριανή συνεδρίαση του Σώματος να καταθέσει στοιχεία, συμφώνα με τα οποία μέλος του Εθνικού ενημέρωσε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερρ για τα όσα συζητήθηκαν στο Συμβούλιο τη Δευτέρα.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι μετά από περίσκεψη έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέμα μιας άλλης - όπως είπε - μορφής διαρροών “που είναι πραγματικά επικίνδυνες για την Κύπρο. Οι διαρροές που γίνονται άμεσα ή έμμεσα, δεν ξέρω πρέπει να ερευνηθεί, από το Εθνικό Συμβούλιο σε ξένους, όχι σε Κύπριους, όχι σε ΜΜΕ της Κύπρου, αλλά σε τρίτους ανθρώπους, είτε των ΗΕ ή άλλων χωρών διπλωμάτες’’.
Αυτό, πρόσθεσε, το θεωρεί πολύ επικίνδυνο και αφού μιλούμε - όπως είπε - για διαρροές “αυτό πρέπει να δούμε πρώτα με σοβαρότητα’’.

“Να συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο και την επομένη να πηγαίνουν ακόμα και γραπτά κείμενα, έχω πληροφορηθεί, δεν τα έχω, σε ανθρώπους είτε των ΗΕ ή πρεσβευτές άλλων χωρών’’. Αυτό, συνέχισε, αφορά την προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εξέφρασε θλίψη αλλά και τη δυσφορία του κόμματος για το γεγονός ότι κάποιοι φρόντισαν να διαρρεύσουν τα έγγραφα που κατέθεσε το κόμμα στο Εθνικό Συμβούλιο.
Και μάλιστα, είπε, η διαρροή έγινε με τρόπο διαστρεβλωμένο.

“Θα επαναλάβω αυτά που καταθέσαμε και χθες στο Εθνικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι οι διαρροές από το σώμα χαλούν το κλίμα, προκαλούν αχρείαστες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας και στο τέλος υποσκάπτουν τη διαπραγματευτική μας ικανότητα’’. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπήρξε διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος στο πώς αυτές παρουσιάστηκαν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό αποτελεί γεγονός, “όταν ακούω παραδείγματος χάριν ότι ο ΔΗΣΥ εισηγήθηκε τάχα την αναβολή της αξιολόγησης της Τουρκίας τον Δεκέμβριο’’.

Θα δώσει σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη και να δημοσιοποιήσει το έγγραφο, “όσον αφορά τουλάχιστον την αξιολόγηση της Τουρκίας’’.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.