17/9/09

«Γιατί πρέπει να παραιτηθεί ο Ταλάτ»

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να δεχτούμε την αδικία στο Κυπριακό από την στιγμή μάλιστα που είμαστε η πλευρά που έχει το δίκιο με το μέρος της. Υπαίτια για την σημερινή κατάσταση της νήσου είναι η Ελλάδα, η οποία χρησιμοποίησε ως πιόνια τους Ε/κ για να εντάξει στα εδάφη της το νησί. Αλλά και οι Ε/κ οι οποίοι ενθουσιάζονταν στη σκέψη ότι θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.


Στις συνομιλίες η πιο ισχυρή πλευρά είναι ο Ταλάτ και την ισχύ αυτή του την προσφέρει ο συνομιλητής του, ο Ε/κ ηγέτης Χριστόφιας. Σημασία έχει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται, να κατοχυρώνουμε το δίκαιο μας και να αγωνιζόμαστε για να το διεκδικήσουμε.
Λόγω της ασταθούς πολιτικής του Ταλάτ, οι πολίτες μας είναι απογοητευμένοι και ζουν σε αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ο Ταλάτ έχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να στριμώξει τον κ. Χριστόφια Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που καθιστά τον Ταλάτ ισχυρό στο τραπέζι των συνομιλιών;
Κατ’ αρχάς είναι ο σχέδιο Ακρίτας που εμφανίστηκε στις 21/12/1963 με στόχο να εκκαθαρίσουν τους Τούρκους εντός 76 ωρών και να προσφέρουν το νησί, εντός χρυσού δίσκου, στην Ελλάδα.
Είναι επίσης το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με στόχο την ένωση με την Ελλάδα.Το πραξικόπημα άνοιξε τον δρόμο για την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ής Ιουλίου 1974.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας απεφάνθη ότι η επέμβαση της Τουρκίας πήγαζε από τα δικαιώματά της στα πλαίσια της Συμφωνίας Εγγυήσεων.

Εκτός από τη δικαστική αυτή απόφαση και από τα συμφραζόμενα του Χριστόφια εξάγεται το συμπέρασμα ότι η νήσος οδηγήθηκε στη διχοτόμηση λόγω της ΕΟΚΑ Β, της Εθνοφρουράς και της Χούντας των Αθηνών που επιδίωκε την -το συντομότερο δυνατόν ένωση. Μάλιστα δε, ο Χριστόφιας προχώρησε περισσότερο και είπε ότι οι υπαίτιοι της διχοτόμησης θα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίων και να τιμωρηθούν. Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν την θέση του Ταλάτ.
Άρα, οι υπαίτιοι της μη επίλυση του Κυπριακού από το 1963 είναι, όχι οι Τ/κ , αλλά οι Ε/κ και η Ελλάδα.

Διερωτώμαι πώς συνάδει με το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας η στάση του Ταλάτ, ο οποίος, ενώ τα γνωρίζει όλα αυτά, να μην απαιτεί από τον Χριστόφια την αποκατάσταση όλων των ηθικών και υλικών ζημιών που υπέστησαν οι Τ/κ από το 1963 μέχρι τις ημέρες μας.
Όλα δείχνουν ότι ο Ταλάτ από την αρχή είχε αποδεχτή μια λύση που θα βασιζόταν σε ένα κράτος, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, και ως εκ τούτου δεν συζήτησε τις αδικίες που υπέστησαν οι Τ/κ».
Άρθρο του Σαλίχ Ερσόυ στην Βολκάν
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Τελικά, τα τουρκόπουλα μαε την λένε κι απο πάνω. Να μην ξεχνάμε ότι, τα ίδια λένε και οι ημέτεροι, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βέβαια αυτός δεν ζητά την παραίτηση του Ταλάτ, αλλά, αντίθετα, την αναβάθμισή του σε συμπρόεδρο!!!

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, τα τουρκόπουλα μαε την λένε κι απο πάνω. Να μην ξεχνάμε ότι, τα ίδια λένε και οι ημέτεροι, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βέβαια αυτός δεν ζητά την παραίτηση του Ταλάτ, αλλά, αντίθετα, την αναβάθμισή του σε συμπρόεδρο!!!

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας απεφάνθη ότι η επέμβαση της Τουρκίας πήγαζε από τα δικαιώματά της στα πλαίσια της Συμφωνίας Εγγυήσεων."

    Σε ποια απόφαση αναφέρεται το άρθρο;

    Πρόκειται για την συνηθισμένη τακτική των Τούρκων να κάνουν μεγαλόσχημους, αλλά αβάσιμους ισχυρισμούς, ή υπάρχει πράγματι απόφαση δικαστηρίου που δικαιολογεί την τουρκική επέμβαση;
    Και ποιο δικαστήριο εννοούν άραγε, τον Άρειο Πάγο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.