21/2/19

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος απαντά στον Ερντογάν για τη γενοκτονία

  • (Φωτ.: EPA / Ludovic Marin)
Απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν περί μη τέλεσης γενοκτονιών από την Τουρκία έδωσε με δελτίο Τύπου η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, τονίζοντας ότι συνιστά στον πρόεδρο της Τουρκίας «αντί να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο Μακρόν ‘ανιστόρητο’, να μελετήσει ο ίδιος της ιστορία της χώρας του» και «να ακούσει τις φωνές της πολιτισμένης κοινωνίας των κρατών που ήδη έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων».

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κωμικές και ανιστόρητες.
Τονίζει δε ότι «οι δηλώσεις αυτές του Ερντογάν έρχονται για ακόμη μια φορά να αποδείξουν πως το τουρκικό κράτος δεν έχει περάσει στη φάση της ‘ενηλικίωσης’, γεγονός που θα το βοηθούσε να αναλάβει την ιστορική και πολιτική ευθύνη για τα τραγικά εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ασσυρίων και των Κούρδων».
Ακόμη, αναφέρει ότι οι δηλώσει Ερντογάν «αποτελούν την απτή απόδειξη πως το επίσημο τουρκικό κράτος συνεχίζει να διακατέχεται από την ιδεοληψία της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας και προτιμά να επιλέγει τη δύσκολη οδό της άρνησης των εγκλημάτων που διέπραξε, παρά αυτήν της λυτρωτικής αλήθειας, αποδεχόμενο την ευθύνη των απάνθρωπων εγκλημάτων που τέλεσε σε βάρος των λαών της περιοχής».
Επίσης, στην απάντησή της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος αναφέρει ότι συμβουλεύει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να προχωρήσει στην αποδοχή της ευθύνης που αναλογεί στο τουρκικό κράτος, με την αναγνώριση εκ μέρους του της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915. Αν δεν το πράξει ο ίδιος, είναι σίγουρο πλέον πως θα το αντιμετωπίσει στο μέλλον ως απαίτηση της ήδη διαμορφούμενης σκεπτόμενης κοινωνίας στην Τουρκία».
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το δελτίο Τύπου της Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.