23/2/19

Τα προοδευτικά ανθρωπάκια


Δεν αντέχουμε άλλη «πρόοδο». Ας συντηρήσουμε και λίγο τις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες μας
Κάποτε προοδευτικό ήταν το αριστερό. Και όσο πιο αριστερό τόσο πιο προοδευτικό. Αν έλεγες ότι θα διεκδικήσεις την εξουσία μέσα από εκλογές, ήσουν απλά ρεφορμιστής. Αν έλεγες ότι μαζεύεις όπλα για να κάνεις πραξικόπημα, λέγε με λαϊκή εξέγερση, και να επιβάλεις δικτατορία, λέγε με λαϊκή δημοκρατία, ήσουν η επιτομή της προοδευτικότητας. Και σε σέβονταν οι πάντες.
Στην εποχή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτικότητα ορίζεται διαφορετικά, και αυτό είναι μια κάποια «πρόοδος». Διογκώνεις τους φόρους ώστε να αποτρέπεις την ανάπτυξη, αυξάνεις την ανεργία και τη μετανάστευση των ικανότερων, αυγατίζεις το κράτος με αχρείαστους συμβασιούχους και μετακλητούς, ξεφτελίζεις κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, αρνείσαι κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση, παρεμβαίνεις στη δικαιοσύνη και κλείνεις το μάτι σε κάθε μορφή βίας, κυρίως πολιτικής. Αλλά μοιράζεις και ξεροκόμματα υπό μορφή επιδομάτων. Τότε είσαι προοδευτικός. Ειδικά αν έχεις περπατήσει στη Γένοβα, στην Πράγα και σε άλλους κινηματικούς σταθμούς.
για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

  1. Να πούμε και του στραβού το δίκαιο:

    Στην Κίνα πάντως ο κομμουνισμός έχει κάνει οικονομικά θαύματα ... γιατί εφαρμάζει καπιταλισμο με σκληρή κομμουνιστική εκμετάλλευση εργαζομένων και ανηλίκων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.