2/9/09

Εβραίοι επιχειρηματίες «επενδύουν» στα κατεχόμενα

Πρόκειται για μια βρώμικη υπόθεση, που αναδεικνύει τις μεθοδεύσεις κατά του Ελληνισμού από το διεθνιστικό εβραϊκό κεφάλαιο, που επενδύει τεράστια ποσά στην Κύπρο και ιδιαίτερα στις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς η κυβέρνηση της Λευκωσίας να αντιδρά. Σας παρουσιάζουμε την υπόθεση μέσω του σχετικού δημοσιεύματος από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Ρωμιοσύνη», με την υπογραφή του Μ. Μιχαήλ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


Συνομιλούν με το ΑΚΕΛ και... αλώνουν τη γη μας
Την ώρα που οι άνθρωποι του Χριστόφια συνομιλούν με τους «συντρόφους» τους και πράκτορες της Άγκυρας για το θέμα του περιουσιακού, αποκαλύπτονται από δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων ότι «ο πατέρας του συμβούλου του κατοχικού ηγέτη, Ναμί, ο Ερντίλ Ναμί, συνεργάζεται με τον Εβραίο επιχειρηματία Davis Lewin για ανέγερση δύο επτάστερων (!) ξενοδοχείων και της μεγαλύτερης μαρίνας της Μεσογείου στην κατεχόμενη Καρπασία. Ο πατέρας Ναμί από τη μια, εκμεταλλεύεται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, χρησιμοποιώντας εβραϊκά κεφάλαια και από την άλλη, ο υιός Ναμί, ανέλαβε, μαζί με τον Γιώργο Ιακώβου, να προωθήσουν το θέμα του "περιουσιακού"»(!). Φυσικά, τα παραπάνω είναι «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, που έχει αναλάβει εργολαβικά να «κλείσει» την υπόθεση Κυπριακό, με οποιοδήποτε τίμημα!

Εβραίοι και Τουρκοκύπριοι συνεταιρίζονται κατά Ελλήνων
Η περίπτωση του Davis Lewi που επενδύει εβραϊκά κεφάλαια στα κατεχόμενα, δεν είναι η μοναδική: όλες οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν και γίνονται στα κατεχόμενα είναι από πολυεθνικά εβραϊκά κεφάλαια. Ο κ. Μιχαήλ παραθέτει μάλιστα στοιχεία από άρθρο του δημοσιογράφου Σπύρου Αθανασιάδη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» (8 Μαρτίου 2009), σύμφωνα με το οποίο «το σύνολο σχεδόν των γνωστών Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών φέρονταν να συνεταιρίζεται με Ισραηλίτες συναδέλφους του είτε για τη μεγάλη μαρίνα στη Γιαλούσα, είτε για διαχείριση καζίνο ή τουριστικών συγκροτημάτων, είτε για κρουαζιέρες. Σε κάθε μεγάλη επένδυση στα κατεχόμενα, η ανάμιξη εβραϊκών κεφαλαίων ήταν δεδομένη, άσχετα αν οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι συνεταίροι απέφευγαν να το αποκαλύψουν».

Παντού Εβραίοι
«Αρκετές φορές στα τουρκοκυπριακά φύλλα έγινε αναφορά για την κατάλληλη υποδομή που ετοιμάζεται στα κατεχόμενα για να αρχίσουν τα τουριστικά ανοίγματα του Ισραήλ προς το ψευδοκράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των ανοιγμάτων αυτών θα είναι θεαματικά, αφού τα κατεχόμενα θα καθιερωθούν ως η μόνη περιοχή έντονης εβραϊκής επιχειρηματικής παρουσίας, όπου οι Ισραηλίτες τουρίστες θα αισθάνονται ασφαλείς... Η νέα προσφορά που ζητήθηκε για το αεροδρόμιο Λευκονοίκου δεν είναι άσχετη με τις επενδύσεις που γίνονται στην Καρπασία και φυσικά, τα νέα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων, που αρχίζουν από τον Απρίλιο, με τα οποία αναμένονται 50.000 τουρίστες από το Ισραήλ. Οι κατοχικές αρχές επενδύουν πολιτικά και οικονομικά σε παρόμοια ανοίγματα με τη σκέψη, ότι αναγνωρίζεται το κατοχικό καθεστώς, αλλά εισρέει και το πολυπόθητο συνάλλαγμα από ένα λαό, όπως αυτόν του Ισραήλ, που διαθέτει χρήμα και γνωρίζει το πώς θα το ξοδέψει, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να το καταθέσει».

Εβραϊκό ενδιαφέρον για την Κύπρο μας
«Τυχαία, όμως, οι Εβραίοι επέλεξαν το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου (αλλά και τις ελεύθερες περιοχές) για να εγκατασταθούν και να επενδύσουν τα χρήματά τους; Την απάντηση την γράψαμε πολλές φορές. Όποιος δεν γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Διεθνούς Σιωνισμού, σχετικά με την Κύπρο, ούτε την ουσία του πολιτικού μας προβλήματος αντιλαμβάνεται, μήτε και το τι συμβαίνει και γιατί, σήμερα στα κατεχόμενα. Σε λίγο, όπως εξελίσσονται με γοργό ρυθμό τα πράγματα στα κατεχόμενα, αλλά και στις ελεύθερες περιοχές, ο Αμερικανοεβραίος πολιτικός Ντάνιελ Φριντ, σήμερα Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., θα επαναλάβει προς τους Τούρκους, αυτό που τους είπε το 200, πριν από το Δημοψήφισμα, στα Ηνωμένα Έθνη: "Τι θέλετε, εσείς οι Τούρκοι, την Κύπρο, αφού είναι εβραϊκό νησί"»;
elkosmos.gr

11 σχόλια:

  1. Εγώ λέω ότι και Μουσουλμάνοι, και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και Καθολικοί, και Προτεστάντες, και Διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες "επενδύουν" στα κατεχόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εγώ λέω ότι και Μουσουλμάνοι, και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και Καθολικοί, και Προτεστάντες, και Διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες "επενδύουν" στα κατεχόμενα."

    Ζουλουλάνδιε βλέπω οτι σκέφτεσαι "οικουμενικά"!Φτάνει μόνο να μην θιγούν οι "περιούσιοι"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χρήμα και τα συμφέροντα είναι αρκετά, δεν είναι ανάγκη να είναι συγκεκριμένης θρησκείας.


    μίνως, όπως είδες άφησα εκτός ινδουιστές και άλλους της Άπω Ανατολής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίνωα έχει δίκιο ο Ζουλού!επενδύουν οι πάντες και κυρίως οι αδελφοί ξανθοί Ρώσσοι αλλά γι'αυτούς δεν λέμε τίποτα...μάλλον το θέμα δεν είναι ούτε η εθνικότητα ούτε η θρησκεία του κεφαλαίου (που το κεφάλαιο δεν έχει τίποτα από τα δύο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην μιλαμε πολυ για τους εβραιους γιατι μπορει να μας δολοφονησουν και να πουλησουν τα νεφρα μας στους ραβινους τους στην Νεα Υερσεη.

    Ο Χασαπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sapphire λεμε και πολλά και ψάξε το εδω και θα δείς και όχι απ οτο Βήμα ή τα Νέα (και μην τσιμπήσεις).
    Αλλα το άλλο περί εβραικό νησί η Κύπρος πως φάνηκε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά, σωστά!Άλλωστε ο μέγας Μάρξ ειχε πει οτι "ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ".
    Αξίωμα διαχρονικότατο!Ειδικά στις μέρες μας έχει "μεγάλη πέραση"!Αν σκεφτείς πόσοι"Ελληνες" μεγαλοκαρχαρίες κουβάλησαν τις επιχειρήσεις τους στις όμορες και "λιαν φιλικά προσκείμενες" προς την Ελλάδα χώρες!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ υπήρχε εμπάργκο προς τα Σκόπια και ελληνικά φορτηγά έμπαιναν στα Σκόπια μέσω Αλβανίας ή Βουλγαρίας!

    Οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να σταθούν στα Βαλκάνια επειδή οι δυτικές δεν άντεχαν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, ιδίως τα πρώτα δέκα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το είπα για το ιστολόγιο sub αλλά γενικά για τις απόψεις μας ως λαού,το ιστολόγιο στο θέμα αυτό έκανε καλή δουλειά.

    Μεγάλη ντροπή αυτό που έκαναν οι Έλληνες επιχειρηματίες τότε αλλά και τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟ ΑΣΥΝΤΑΡΤΗΣΙΕΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΜΙ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=135597&start=0&st=0&sk=t&sd=a

    Οι Ε/Κ συγγενείς του Οζντίλ Ναμί

    ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ

    Οι Ε/Κ συγγενείς
    του Οζντίλ Ναμί

    Μια φορά κι έναν καιρό στο χωριό Ποταμιά ζούσαν ειρηνικά Έλληνες και Τούρκοι…Ο Οζντίλ Ναμί, εγγονός του πρώτου εξαδέλφου πασίγνωστου Ε/κ δικηγόρου.

    Μια φορά κι έναν καιρό στο χωριό Ποταμιά ζούσαν ειρηνικά Έλληνες και Τούρκοι…

    Οζντίλ Ναμί, ο εγγονός του 1ου εξαδέλφου πασίγνωστου Ε/κ

    Στο χωριό ζούσε ένας Τουρκοκύπριος που είχε δυο γυναίκες, μια Τουρκοκύπρια και μια Ελληνοκύπρια.

    Τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Ποταμιάς στεγάζονται στο σπίτι του παππού, του Οζντίλ Ναμί.

    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
    Και απ’ εδώ, και απ’ εκεί, υπάρχουν αυτοί οι κάμποσοι που επιβιώνουν μέσω των φαντασμάτων που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, για να φοβίζουν αυτούς που εργάζονται για την επανένωση του τόπου.
    Την ίδια ώρα που στην Αμερική εκλέγεται αφροαμερικανός Πρόεδρος, παιδί μαύρου με λευκή, στην Κύπρο -ακόμα και η υποψία ότι κάποιος μακρινός πρόγονος ενδέχεται να ανήκε στην άλλη κοινότητα- θεωρείται μέγα αμάρτημα, μεγάλη ντροπή…
    Ο τέως μουφτής των Τουρκοκυπρίων και νυν αρχηγός του κόμματος «Πολιτική για το λαό», Αχμέτ Γιονλούερ, χαρακτήρισε ακατάλληλο για τη θέση του συμβούλου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον Οζντίλ Ναμί, γιατί -κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχε ο κ. Γιονλούερ- έκανε τηλεφωνική παρέμβαση μια Τουρκοκύπρια από το Λονδίνο, η οποία ανέφερε ότι ο παππούς του Ναμί είναι Ελληνοκύπριος ιερέας που ζει στην Αυστραλία…

    Ιστορία της Κύπρου
    Μια φορά κι έναν καιρό στο χωριό Ποταμιά ζούσαν ειρηνικά Έλληνες και Τούρκοι που έτρωγαν και έπιναν μαζί και παντρευόντουσαν και αποκτούσαν παιδιά, τα οποία δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να λένε ότι ο ένας τους γονιός είναι Έλληνας και ο άλλος Τούρκος. Μέχρι που έγινε πόλεμος και χωρίστηκαν οικογένειες και Ελληλοτουρκόπουλα πήγαν να ζήσουν στα κατεχόμενα και Τουρκοελληνόπουλα έμειναν στην Ποταμιά.
    Στους καλούς καιρούς, λίγο πριν τις δικοινοτικές ταραχές, στο χωριό ζούσαν περίπου 180 Έλληνες και 220 Τούρκοι.
    Στο χωριό δεν σημειώθηκαν έκτροπα, δεν έγιναν φόνοι, ακριβώς επειδή υπήρχαν αρκετοί μικτοί γάμοι μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου.
    Ιερέας του χωριού, ο Φίλιππος. Γιος του Παπά Φίλιππου, πασίγνωστός δικηγόρος της Λευκωσίας.
    Μια φορά κι έναν καιρό στο χωριό Ποταμιά ζούσε ένας Τουρκοκύπριος, ο Χακκούν Αϊτζιάν, που είχε δυο γυναίκες. Μια Τουρκοκύπρια και μια Ελληνοκύπρια. Η Τουρκοκύπρια δεν έκανε παιδιά. Η Ελληνοκύπρια, η Ελεγκού, που ήταν αδελφή της παπαδιάς -της συζύγου του ιερέα του χωριού, του Παπά Φίλιππου- έκανε δυο μωρά. Το ένα το μωρό το ονόμασαν Κκιαζούμ.
    Ο Κκιαζούμ Ναμί ήταν ο βοηθός του Αστυνόμου της Λευκωσίας που το γιο του πυροβόλησαν και σκότωσαν Τουρκοκύπριοι, το ’63 – ’64, στο Βαρώσι. Για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, ο Κκιαζούμ Ναμί πήρε την οικογένειά του και μετανάστευσε στην Αυστραλία. Πέθανε εκεί πριν μερικά χρόνια.
    Γιος του Κκιαζούμ Ναμί είναι ο Ερντίλ Ναμί, πατέρας του νυν συμβούλου του ηγέτη των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί.
    Η μάνα του Ερντίλ Ναμί, δηλαδή η γιαγιά του Οζντίλ, είναι θαμμένη στο νεκροταφείο της Ποταμιάς.
    Ο Ερντίλ Ναμί επισκέφθηκε αρκετές φορές την Ποταμιά και γνωρίζει πολύ καλά τις ρίζες του, τους προγόνους του, τους Ελληνοκύπριους συγγενείς του. Τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου και του ιατρικού κέντρου Ποταμιάς, μάλιστα, στεγάζονται στο σπίτι του Κκιαζούμ Ναμί.
    Την ιστορία διηγήθηκε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Νουρεντίν Μεχμέτ Σεφέρογλου, ο οποίος συγκινείται πολύ όταν θυμάται ότι μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν στην Κύπρο, ειρηνικά, Έλληνες και Τούρκοι…

    Μετα απο αυτην την αποκαλυψη ο οζντιλ Ναμι εχει μπει στην μαυρη λιστα των Γκριζων λυκων και το μελλον του ειναι προγραμμενο γι'αυτο και κυκλοφορει κατω υπο αυστηρα μετρα ασφαλειας. δεν ειναι τυχαιο οτι ο Ντενκτας απαιτησε απο τον Ταλατ να τον απομακρυνει ως ακαταλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν καταλαβαίνω γιατί το "επενδύουν" είναι σε εισαγωγικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.