17/9/09

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ – DEFOL!


ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Είναι άμεση ανάγκη να γίνει ένας δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για το ζήτημα και η θρακική κοινωνία να εκφράσει τη βούλησή της. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που θα προτάσσει τα αληθινά προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν φτάσει σε τέτοιον παροξυσμό, που η επίλυσή τους είναι όρος όχι μόνο συλλογικής αλλά και ατομικής προόδου κι επιβίωσης.Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν’ ακουστεί!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ – DEFOL!
Ποιο θα ήταν το μειονοτικό θέμα της Θράκης αν έλειπε η διαβρωτική δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής; Όλοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, όμως κανείς δεν τολμάει να την ονομάσει ρητά και ταυτόχρονα να αναδείξει το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και πλειονοτική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα εξορθολογισμού και εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.
Ποιος χρειάζεται το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας;
- Υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στη Θράκη;
- Υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες – ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – που δικαιολογούν μια τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή;
- Υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που, μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα της ΕΕ, έχουν ανάγκη έναν τέτοιο «εγγυητή», όπως π.χ. τον βλέπουμε να τα προσφέρει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν;
- Ή μήπως η Συνθήκη της Λωζάνης, που η Τουρκία την έχει κάνει κουρελόχαρτο από την ημέρα της υπογραφής της, χρειάζεται την κηδεμονία του βιαστή της;
Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική σε όλα τα παραπάνω, λέει η κοινή λογική.

Ποιος ο λόγος τότε της ύπαρξής του στη Θράκη;
- Μήπως η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση;
- Μήπως η δημιουργία / χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας;
- Μήπως η μεθόδευση ενεργειών που εκτουρκίζουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα»;
Όλα τούτα τα γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία, μα δεν μιλάει. Άλλοι λόγω οικονομικών συμφερόντων, άλλοι λόγω πολιτικών βλέψεων, άλλοι λόγω εφησυχασμού με το άλλοθι των «αρμοδίων» που δήθεν «ξέρουν τι κάνουν», δεχόμαστε όλοι την παρουσία του λύκου μέσα στο μαντρί.
Είναι όμως άμεση ανάγκη να γίνει ένας δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για το ζήτημα και η θρακική κοινωνία να εκφράσει τη βούλησή της. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που θα προτάσσει τα αληθινά προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν φτάσει σε τέτοιον παροξυσμό, που η επίλυσή τους είναι όρος όχι μόνο συλλογικής αλλά και ατομικής προόδου κι επιβίωσης.
Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν’ ακουστεί!


12 σχόλια:

  1. Ακόμα και ο Τούρκος μέσα στα ψέματά του, αφήνει να εννοηθεί πως αν η Ελλάδα δεν άφηνε στη…μοίρα της την ΕΛ.ΔΥ.Κ ακόμη θα τρέχανε.

    Image1
    Ο Μπιράντ Μεχμέτ Αλί, στο βιβλίο του «Απόφαση – Απόβαση», που καταπιάνεται με το παρασκήνιο της εισβολής, πάντοτε με τον τουρκικό φακό και την τουρκική θεώρηση των πραγμάτων, γράφει για τις μάχες της πρώτης μέρας και ειδικότερα για την επίθεση της ΕΛΔΥΚ εναντίον του Κιόνελι:
    Ξαφνικά η Κύπρος ξύπνησε. Οι ‘Ελληνες περιμένουν να φύγουν τα αεροπλάνα και τότε οι σποραδικές ριπές αυτομάτων άρχισαν να πυκνώνουν, για να πάρουν στις 6 μ.μ. τρομακτική ένταση.
    Η επιχείρηση του οργανωμένου Ελληνικού Συντάγματος (ΕΛΔΥΚ) άρχιζε.
    «Στους ‘Ελληνες, που προχώρησαν προς την περιοχή Κιόνελι, συνοδευόμενοι από τεθωρακισμένα, προστέθηκαν και οι Ελληνικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Οι δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή Μόρφου, εκείνες που ήταν κοντά στο Μικρό Καϊμακλί (Ομορφίτα) και οι σημαντικότερες που μετατοπίζονταν από την καλά οργανωμένη βάση του Τρικώμου, επιτέθηκαν στις τουρκικές και τουρκοκυπριακές δυνάμεις, που κρατούσαν το τρίγωνο Κιόνελι – Λευκωσία ­- Μπογάζι.

    »Επειδή γνώριζαν την περιοχή σαν το σπίτι τους, μπόρεσαν να διεισδύσουν από πλάγιους δρόμους και έστησαν παγίδες. Ενώ πίεζαν σε αυτήν την περιοχή τις δυνάμεις τουρκικών καταδρομών, οι υπόλοιπες δυνάμεις της ελληνικής εθνοφρουράς είχαν κυκλώσει τα τουρκικά χωριά και τη γύρω περιοχή…
    »Τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους, που είχαν αρχίσει την επίθεση με τα τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα, αντιμετώπισε το τουρκικό σύνταγμα, που αποτελείτο από 650 άτομα, και μέρος από τους ελαφρά οπλισμένους “αγωνιστές” της ΤΟΥΡΔΥΚ, που είχε συνολική δύναμη 1000 άτομα. Είχε, όμως, νυχτώσει και ήταν αδύνατο να τους δοθεί βοήθεια από την αεροπορία ή να τους σταλούν επιπλέον όπλα. Είχε αρχίσει το 12ωρο που θα έκρινε την τύχη της απόβασης στην Κύπρο…
    »Η εμπλοκή του Ελληνικού Συντάγματος (ΕΛΔΥΚ) στη μάχη είχε την έννοια της πρώτης ενδείξεως ενός ελληνοτουρκικού πολέμου. Την ίδια στιγμή που κινήθηκαν οι Έλληνες, άρχισε το τουρκικό σύνταγμα να κατευθύνεται προς την περιοχή Λευκωσίας – Κιόνελι, με σκοπό την παρεμπόδιση προελάσεως των Ελλήνων, που είχαν χωριστεί σε δύο μέρη, από τα οποία το ένα προσπαθούσε να κτυπήσει το τουρκικό σύνταγμα και το άλλο να επιτεθεί στις δυνάμεις καταδρομών. Σε αυτήν την περιοχή, τη νύχτα της 20ής lουλίου έγιναν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις.
    .........

    http://nationalpride.wordpress.com/2009/09/17/%CE%B1%CE%BB%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%C2%BB/#more-6389

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά θέματα.


    Μιχάλης Ιγνατίου / Ημερησία



    Η απουσία συζήτησης των εθνικών θεμάτων κατά την προεκλογική περίοδο είναι ανησυχητική, αν και μέχρι την τέλεση των εκλογών μπορεί τα ζητήματα αυτά να αναδειχθούν και να επηρεάσουν την αναμέτρηση, καθώς τούς επόμενους μήνες ο νέος πρωθυπουργός -είτε είναι ο Κώστας Καραμανλής είτε ο Γιώργος Παπανδρέου – θα αναγκαστεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.
    Οι βάσιμες πληροφορίες για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο και οι αποκαλύψεις των πρακτικών των κυπριακών διαπραγματεύσεων, οδηγούν στην ανάγκη συζήτησης των εθνικών θεμάτων και παρουσίασης των πραγματικών θέσεων των κομμάτων ενώπιον του ελληνικού λαού,
    Ο σημερινός πρωθυπουργός έδειξε μία αδυναμία να ασχοληθεί με τις προκλήσεις της Άγκυρας και δεν συγκινήθηκε ούτε όταν τα τουρκικά πολεμικά «έξυναν» τα ελληνικά σπίτια στα νησιά του Αιγαίου.
    Το εξίσου ανησυχητικό είναι ότι και η αντίδραση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη. Ένιωσα πως οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ μουδιάζουν κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσουν ερωτήσεις για ης απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις. Παρ’ όλα αυτά, ένα εκ των δύο κομμάτων θα κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου -εκτός εάν ο τιμωρός λαός απαιτήσει με την ψήφο του κυβέρνηση συνεργασίας. Η τελευταία επιλογή ίσως να είναι η πλέον επιθυμητή για όσους ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, αφού η πλειοψηφία εκ φράζει ανησυχίες για τις θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό και το Κυπριακό.

    Από την παρά λίγο σύγκρουση στα Ίμια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις -παρά τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης- εισήλθαν σε συνεχή κρίση. Η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στην «πολιτική ειρήνης» της Αθήνας, ανεβάζει τους τόνους σε ρητορική και σε πράξεις και εκβιάζει στην Κύπρο και την Θράκη. Με την βοήθεια ξένων χωρών στοχεύει να ξεπεράσει τον σκόπελο του Δεκεμβρίου. Γι αυτό, η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να συντονιστούν για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις, οι οποίες αυτή τη φορά δεν θα ασκηθούν από τον Μπους και τον Τσέ’ινι, αλλά από φιλικούς πολιτικούς, όπως είναι ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν. Εκτός εάν θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του -όπως λέγεται- όταν είχε βάλει στη γωνία τον Μπουλέντ Ετσεβίτ και άλλους Τούρκους πρωθυπουργούς και υπουργούς Εξωτερικών.
    Λόγω της προεκλογικής περιόδου, η Ελλάδα θα είναι απούσα από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η κ Ντόρα Μπακογιάννη θα εμφανιστεί στη Νέα Υόρκη για 24 ώρες και σ’ αυτό το διάστημα η να πρωτοκάνει; Το πολύ-πολύ να δει στα γρήγορα την κ. Χίλαρι Κλίντον, για την οποία κυκλοφορούν φήμες ότι «την κάνει» από το Στέητ Ντιπάρτμεντ ενοχλημένη από την τριχοτόμηση του υπουργείου της…
    Άρα, ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνος το σκηνικό πιέσεων που έστησε ο Λιν Πάσκο, αν και η διαρροή των εγγράφων του ΟΗΕ, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον βοηθό γενικό γραμματέα, κυρίως έναντι των αφεντικών του στην Ουάσιγκτον. Είναι γεγονός άτι προκάλεσε σχόλια η αναφορά του στις πιέσεις από το εξωτερικό, που χαρακτηρίστηκε στη Νέα Υόρκη αυτο-κριτική για τις αντικυπριακές θέσεις που προωθεί.
    Ο Πρόεδρος της Κύπρου, που δέχθηκε την απολογία του Αλεξάντερ Ντάουνερ για την απο-κάλυψη των εγγράφων, πρέπει να εκμεταλλευ-θεί το περιεχόμενο και να παραπονεθεί με ισχυρό τρόπο στον γενικό γραμματέα Μπάγκι Μουν για το γεγονός ότι οι συνεργάτες του αναμείχθηκαν σε αντικυπριακές ενέργειες, αλλά και για την δημιουργία ομάδων πολιτών που θα παίξουν τον ρόλο του μπαμπούλα για να φοβηθεί ο κυπριακός λαός όταν φτάσει μπροστά στις κάλπες στα νέα δημοψηφίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντόρα Μπακογιάννη: Ομολογία «αφοπλισμού» της χώρας…
    17 Σεπτέμβριος 2009 Leave a Comment

    “Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, παραδέχτηκε την πλήρη κυβερνητική απραξία στον τομέα της ενίσχυσης της άμυνας της χώρας!

    Με εξαίρεση την αγορά του 2005, είπε η κ. Μπακογιάννη, που αγοράστηκαν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 Advanced, δεν έγινε καμία άλλη προμήθεια.

    Κι αυτό έγινε για να μην επιβαρυνθεί η οικονομία η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

    Προβαίνοντας και σε μια έμμεση αυτοκριτική, η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη στάση της, ωστόσο, ανέφερε ότι δε θα μπορούσε να είχε γίνει αλλιώς.

    Παρ' όλα αυτά, εάν επιθυμούσε η κυβέρνηση να κάνει οικονομία θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε αποφύγει την προμήθεια των πλέον δαπανηρών αρμάτων μάχης στον κόσμο, διότι η ύπαρξή τους στερείται νοήματος, από τη στιγμή που δεν φρόντισαν ως προτεραιότητα να αγοραστούν και πυρομαχικά!

    Διότι με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται και η αρχική σου επένδυση, ενώ η αμυντική πολιτική του κράτους δεν δείχνει την απαραίτητη συνέχεια!

    Δεν είναι δυνατόν όποιος έρχεται να κυβερνήσει να έχει τις δικές του προτεραιότητες!

    Και είναι επίσης εντελώς απαράδεκτο να γίνεται ανεκτό τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 να στερούνται ακόμη συστήματος αυτοπροστασίας, επειδή παρά τις προειδοποιήσεις (ακόμα και του i-reporter που κάλυψε το θέμα) να πείθεσαι από τις… διαβεβαιώσεις των εμπόρων όπλων ότι το ψηφιακό σύγχρονο σύστημα που έχει ως επιχειρησιακή απαίτηση η Πολεμική Αεροπορία θα εξασφαλιζόταν με την προσθήκη… μιας ψηφιακής πλακέτας στο απαρχαιωμένο σύστημα που επιθυμούσαν και κατόρθωσαν τελικά να μας πουλήσουν οι Αμερικανοί, το ASPIS! Αποτέλεσμα, μετά από τόσα χρόνια τα μαχητικά μας να πετάνε «γυμνά» στο Αιγαίο, ενώ είχαν δεσμευτεί για την παράδοση του συστήματος… σε 18 μήνες!

    Αν και η ελληνική πλευρά έσφιξε τα λουριά το τελευταίο διάστημα στους εμπόρους, το αποτέλεσμα δυστυχώς παραμένει ίδιο. Μήπως να τους «μπουμπούναγε» κανείς τις ρήτρες;

    Λέμε εμείς τώρα…


    http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_398.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Israel says Mideast not ready for nuclear arms ban

    By STEVE WEIZMAN (AP) – 7 hours ago

    JERUSALEM — Israel's defense minister said in remarks published Thursday that the Middle East is too unruly for a region-wide nuclear arms ban, arguing that the Muslim world must first "behave like Western Europe."

    Defense Minister Ehud Barak also said Iran's nuclear program is a threat to world peace. His comments come ahead of a U.S.-sponsored world meeting later this month to discourage nuclear proliferation.

    Israel is widely believed to possess nuclear arms, though it refuses to confirm or deny it. Barak made no mention of Israeli weapons in the interview, but pointedly said Israel would not agree to a nuclear weapons ban in the current climate.

    "Until the Muslim world from Marakesh to Bangladesh behaves like Western Europe, there can be no debate on nuclear disarmament," Barak told the Yediot Ahronot daily. Extracts of the interview were published Thursday, while the full text is to run on Friday, the eve of the Jewish New Year.

    Barak also called for the international community to step up efforts to curb Iran's nuclear ambitions, saying that "now is the time for diplomacy and intensifying sanctions."

    Officials from the United States, Britain, France, Russia, China and Germany are to meet Iranian diplomats in Turkey on Oct.1, for the first time since a 2008 session in Geneva foundered over Iran's refusal to discuss its uranium enrichment program.

    Israel considers Iran a strategic threat because of its nuclear program, long-range missiles that have Israel within their reach and references by Iran's president to the destruction of Israel.

    Israel — whose war planes crippled Iraq's Osirak nuclear reactor in 1981 to prevent Saddam Hussein from developing nuclear weapons — has not ruled out a pre-emptive strike on Iran.

    Israeli officials have compared Iran to Nazi Germany and its attempt to eradicate the Jewish people but Yediot Ahronot quoted Barak as saying that that while Iran poses a "challenge" to Israel and the world it cannot destroy Israel.

    "Iran does not pose an existential threat to the state of Israel," he said. "Israel is strong." He did not elaborate.

    Details and pictures leaked in 1986 to the Sunday Times of London by Mordechai Vanunu, a renegade former technician at Israel's Dimona nuclear plant, led foreign experts to conclude Israel has the world's sixth-largest stockpile of nuclear weapons.

    Vanunu was later kidnapped by Israeli intelligence agents in Rome, brought back to Israel to stand trial, and served 18 years in prison, including 11 in solitary confinement. Vanunu is now free, but is banned from leaving the country.



    http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gamEQIkjOS-FXZg9lq5CSWeMhK2wD9AP0LF00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Venezuela says signs new $16 billion China oil deal
    Wed Sep 16, 2009 3:37pm EDT

    Email | Print |
    Share
    | Reprints | Single Page
    [-] Text [+]
    Featured Broker sponsored link

    CARACAS (Reuters) - President Hugo Chavez said on Wednesday Venezuela signed a $16 billion investment deal with China over three years to raise oil output by several hundred thousand barrels per day in the OPEC member's Orinoco belt.

    Chavez gave few details of the deal he said was signed on Tuesday. But he appeared to be talking about a new investment, separate from a similar amount China has promised Venezuela in return for future shipments of fuel oil.

    "We have struck an agreement with China for the Orinoco belt over the next three years for $16 billion more," Chavez said on state television. He said that between a recently signed Russian project and the Chinese deal, output would rise by 900,000 bpd.

    Last week, Venezuela and Russia formed a joint venture to develop the Junin 6 field with a $20 billion investment. Venezuela says the project will produce up to 450,000 bpd

    (Reporting by Eyanir Chinea and Patricia Rondon; Writing by Frank Jack Daniel; Editing by Marguerita Choy)


    http://www.reuters.com/article/GCA-Oil/idUSTRE58F5MS20090916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα αναγνωρίσει η Ρωσία “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”

    ΔΗΛΩΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

    Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις της Ρωσίας σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο. «Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη: είμαστε υπέρ της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εναντίον των προσπαθειών επιβολής στις πλευρές έξωθεν οποιωνδήποτε “συνταγών” και...



    ...τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων διευθέτησης», είπε ο κ. Νεστερένκο, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανειλημμένως υπογράμμισαν ότι η τελική επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επίτευξης καθολικής συμφωνίας μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τον υπολογισμό των θέσεων καθεμιάς από αυτές, το σεβασμό των συμφωνημένων διαπραγματευτικών και ειρηνευτικών μηχανισμών».

    Σχετικά με την αναγνώριση από την Ρωσία των "κατεχώμενων" ο Ρώσος εκπρόσωπος είπε: «Εννοείται ότι ποτέ δεν έγινε λόγος για αναγνώριση από τη Ρωσία της ούτω καλούμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” και ούτε γίνεται».

    http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_6551.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ρε σεις που γραφεται στην αγγλικη δεν πατε να μιλησετε με την αγγελοπουλου η΄σε κανενα εγγλεζικο site?τι νομιζεται οτι ολοι ξερουν αγγλικα 'η ειναι υποχρεωμενοι να μαθουν?απορω πως δεν επεμβαινει ο διαχειριστης ή δεν του κανει και αυτου καμμια εντυπωση?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ >ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

    Θρακιώτες πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και κάντε σοβαρές κινήσεις να εκδιωχθεί. Μην περιμένετε να κάνουν τίποτε οι πολιτικάντηδες.

    Μόνο αν ξεκινήσετε κάτι εσείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ υπάρχει ελπίδα στο θέμα αυτό.

    Καλή Δύναμη,
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα λεει ο Κωστας.
    Αλλα Κωστα ξερεις κατι; Αν διαβαζες εγγλεζικα οχι μονο εσυ αλλα ολοι εμεις οι Ελληνες, θα ξεραμε τα τριπλα του τι γινεται στη Διεθνη σκηνη απ' οτι ξερουμε τωρα.
    Και οχι να περιμενουμε να μαθουμε απ τις "παρα-φραστριες" των Μπομπολο-Λαμπρακο-Τεγοπουλο-Αλαφουζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που έγινε στην Κύπρο και στα Ίμια θα ξανασυμβεί πάλι! Οι Τούρκοι θα μας κατατροπώσουν...όχι γιατί ήταν ποτέ καλύτεροι...απλά γιατί εμείς δεν διδασκόμαστε τίποτα από την ιστορία, τα λάθη και την ίδια τη ζωή!!!!
    Καί στον Εβρο θα υπάρξει ένας Ταγματάρχης Κουρουπής πόυ θα αντισταθεί λυσσαλέα και θα σκοτώσει εκαντοντάδες εχθρούς...θα μείνει μόνος του όμως...γιατι κάποιος Πάγκαλος(ή άλλος πουλημένος...) θα φωνάξει υποχώρηση!
    Και στην Μυτιλήνη θα υπάρξει κάποιος λοχαγός Κατούντας που θα κάνει καταδρομική απέναντι στον Αδραμύτειο κόλπο στην Βαση Ύποβρυχίων τών Τούρκων...και αυτός μόνος του θα μείνει να πολεμάει και να πεθαίνει ξεχασμένος πάΝΩ ΣΕ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ Πριγκιπονήσια...
    Και στην Σάμο θα υπάρξει ενας Ταγματάρχης Καλμπουρτζης...διοικητής μόιρας πυροβολικού...που κάποιος ηλίθιος θα τον αφήσει να αποκοπεί και να σφαγιαστεί ηρωικά πάνω στις κάννες τών πυροβόλων του με τους άντρες του...
    Θα υπάρξει πάλι κιόνελλι...που διέταξαν υποχώρηση ενώ νικούσαμε...
    Θα υπάρξει πάλι Πενταδάκτυλος...μάχη Αεροδρομίου...Νοράτλας που πέφτει απο λάθος απο φίλια πυρά...θα υπάρξουν Phantom πού δεν πέταξαν...θα υπάρξουν υποβρύχια που δεν έβρεξαν τις γαμ....νες τορπίλλες τους...θα υπάρξει δεύτερη Ιμια που ξεχάσαμε δεν είδαμε ...δεν επανδρώσαμε!!!!
    Τίποτα δεν μάθαμε...τίποτα δεν σεβόμαστε...και θα το πληρώσουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να έχουμε να λέμε.... οσοι είναι τούρκοι και όχι έλληνες μουσουλμάνοι,να καταθέσουν τα ελληνικά διαβατήρια.Επειδή ο αριθμός τους θα είναι μηδενικός,ναι,το προξενείο δεν χρειάζεται και πρέπει να καταργηθεί.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι αλλά η Ελλάδα θα (αυτο)καταργηθεί και όχι το προξενείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.