28/1/11

Σοκολάτα Παυλίδη: Γιορτάζει τα 150 χρόνια της μ’ ένα... μουσείο

Η παλαιότερη ελληνική σοκολάτα, η σοκολάτα Παυλίδη, γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της. Η γνωστή σοκολατοποιία δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά μία μοναδική, «σοκολατένια» εμπειρία, σ’ ένα Μουσείο διαφορετικό από όλα τα άλλα, στο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη.


Το παλιό εργοστάσιο της σοκολατοποιίας Παυλίδη

Το παλιό εργοστάσιο της σοκολατοποιίας Παυλίδη
Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της διάσημης σοκολάτας Παυλίδη, από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο Εργοστάσιο Παυλίδη, να δουν την έκθεση συσκευασιών Υγείας Παυλίδη, που φοιτητές του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design δημιούργησαν αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.
Όσο για τους μικρούς επισκέπτες, αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Με την αφορμή της επετείου, η Υγείας Παυλίδη συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ο. «Ανοιχτή Αγκαλιά», για να προσφέρει την υποστήριξή της σε παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργήθηκε ειδική επετειακή συσκευασία, που περιέχει 3 σοκολάτες Υγείας Παυλίδη των 100γρ., το 10% των εσόδων της οποίας θα προσφερθεί στην «Ανοιχτή Αγκαλιά». Επίσης, στο χώρο του Μουσείου θα λειτουργεί κατάστημα αναμνηστικών δώρων υπέρ των σκοπών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».
Το Μουσείο Σοκολάτας, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα λειτουργήσει στις 29 και 30 Ιανουαρίου ακριβώς πίσω από το Εργοστάσιο Παυλίδη, Πειραιώς 135, Αθήνα, από τις 10:00 έως 20:00.

ENET

9 σχόλια:

  1. Σε 150 χρόνια, όλη η Ελλάδα θα είναι ένα Μουσείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα τώρα είναι Μουσείο. Σε 150 χρόνια μπορεί να μην είναι ούτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζουν συγχαρητήρια στούς παραγωγικούς πολιτικούς πού κατέστρεψαν τή βιομηχανία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παλιότερη Ελληνική σοκολάτα ,
    ΗΤΑΝ Παυλίδη.
    Πλέον είναι
    Kraft Jacobs Suchard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να 'ταν κι ελληνική σοκολάτα...
    μόνο ΙΟΝ παιδιά. ελληνική, ελληνικότατη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΟΠΩΣ, Η ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ 'Η ΟΧΙ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣΧΕΤΑ, ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΩ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΗΝΕΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΠΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ 'Η ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ;;;;;;!!!!!. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ ΙΟΝ.
    ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ fstav
    Αυτό για τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία, ξαναπέστε το.
    Κατά τα άλλα, και εγώ είμαι οπαδός της ΙΟΝ-Αμυγδάλου κυρίως.
    Ομως οι ελληνικές παραγωγές, δεν είναι μόνο για το μουσείο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΧΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.