31/1/11

Η τουρκική μαφία πίσω από τις ορδές των λαθρομεταναστών

**Εύχομαι κάποτε Ελληνες Δημοσιογράφοι και Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πούν καθαρά πως μέρος της Τουρκικής Μαφίας αποτελεί και ο Τουρκικός  Στρατός. (...Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι.’...)
 Aφελή θεωρούν κύκλοι της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, που γνωρίζουν όμως πρόσωπα και πράγματα στην Τουρκία, την τοποθέτηση φράχτη για να σταματήσει το κύμα των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας. Διότι, όπως τονίζουν, τη διακίνηση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα την έχει αναλάβει η τουρκική μαφία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει έναν... κλάδο που της αποδίδει πάνω από 1 δισ. δολάρια τον χρόνο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Aksyon», η τουρκική μαφία μπήκε στο παιχνίδι της διακίνησης λαθρομεταναστών το 1999 και μέχρι το 2005 ο τζίρος είχε φτάσει τα 7 δισ. δολάρια. Τώρα με τη δραματική αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, ο τζίρος θα έχει πολλαπλασιαστεί.

To δημοσίευμα παρέθετε και ένα τιμολόγιο μεταφοράς που είχε οριστεί από την τουρκική μαφία, σύμφωνα με το οποίο για χερσαία μεταφορά ζητούσαν από 2.500 έως 5.000 δολάρια, ενώ για μεταφορά μέσω θαλάσσης από 4.000 έως 6.000 δολάρια.

Σύμφωνα εξάλλου με μια παλαιότερη ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη του αμερικανού δημοσιογράφου Roger Cohen (αρθρογραφεί για τις εφημερίδες «New York Times» και «International Herald Tribune»), από το 2000 η Κωνσταντινούπολη είχε γίνει το μεγαλύτερο διεθνές κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους περίμεναν τις απαραίτητες διαδικασίες από την τουρκική μαφία για να περάσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει η ανταπόκριση, στην Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στην Τουρκία έχει αναπτυχθεί μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής πλαστών διαβατηρίων που αποδίδει τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες της. Τα διαβατήρια πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές και είναι περιζήτητα στους λαθρομετανάστες γιατί θεωρούν ότι με αυτά θα μπορέσουν να φύγουν και να σωθούν. Εκείνη την εποχή, όπως ανέφερε το άρθρο, ένα διαβατήριο Δανίας στοίχιζε μέχρι και 9.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος το επιθυμούσε, υπήρχε ακόμη και διαβατήριο Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο έκανε μέχρι και 14.000 χδολάρια.

Σημειωτέον ότι η απόκτηση ενός πλαστού διαβατηρίου δεν σήμαινε ότι ο κάτοχός του έλυνε αυτομάτως το πρόβλημά του και μπορούσε να μετακινηθεί στη χώρα αυτή από την Τουρκία. Σε πολλές περιπτώσεις οι λαθρομετανάστες που πλήρωναν πανάκριβα γι' αυτά τα διαβατήρια στην προσπάθειά τους να φύγουν, είχαν οικτρή τύχη.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κούρδοι, Ιρακινοί, κάτοικοι χωρών της Ινδικής χερσονήσου, Αφγανοί, Τυνήσιοι, Παλαιστίνιοι, ενώ συχνά υπήρχαν και από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει επίσης ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη», «εκτός από τους τούρκους μαφιόζους που διακινούσαν μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών κερδίζοντας τεράστια ποσά, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και αραβικής καταγωγής μαφιόζοι, κυρίως Τυνήσιοι και Μαροκινοί, οι οποίοι επίσης είχαν ανοίξει κέντρα στην Κωνσταντινούπολη για τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησίμευσαν ως τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών από την τουρκική μαφία.

Οι λαθρομετανάστες αυτοί στοιβάζονταν από τη μαφία σε άθλιες συνθήκες, για να προωθηθούν προς τα δυτικά. Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Bakirkoy, Gazi Osmanpasa, Egup, Bayrampasa, Bagcilar, ακόμα και κεντρικότερες όπως Beyoglou, SiSli, και Fatih, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής Ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, φυσικά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αλλά και στη Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα ήταν η ίδια και χειρότερη.

Όλη αυτή η επιχείρηση λειτουργεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ''εργαλεία'' εξισλαμισμού της Ελλάδας. Ολόκληρες στρατιές συχνά απελπισμένων μουσουλμάνων δημιουργούν μια απειλητική σκιά πάνω από τη χώρα μας αλλά και πάνω απ' όλη την Ευρώπη».

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το πρόσφατο δημοσίευμα του «Π», που ανέφερε ακριβώς ότι οι ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας συνιστούν πολλαπλή απειλή για την ελληνική κοινωνία και το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και σ' αυτήν του τη διάσταση.

ΠΑΡΟΝ

7 σχόλια:

  1. "Γεωργού παίς κοχλίας ώπτα(ρήμα οπτώ=ψήνω).Ακούσας δέ αυτών τριζόντων,έφη:"Ώ,ανόητα ζώα,τών οικιών υμών ε μ π ι μ π ρ α μένων,αυτοί ά δ ε τ ε".ΑΙΣΩΠΟΣ
    {Γεωργού ο γιός έψηνε κοχλιούς(σαλιγκάρια).Καθώς δέ,άκουσε νά τρίζουν είπε:Ω,ανόητα ζώα,ενώ τά σπίτια σας καίγονται,γείς τρογουδάτε}.

    "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"ΤΕΥΧΟΣ 55
    ΤΟΜΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΘΗΝΑΙ 15 ΝΑΙΟΥ 1950.

    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ

    Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
    ΚΑΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

    Από τήν αξιόλογη στήλη τού κ.¨"Αχ.Μαμάκη στό "Εθνος"παίρνουμε τ'ακόλουθα:
    -Ο ακαδημαικός κ.Σπύρος Μελάς επεσκεφθη τήν Τρίτην τόν πρεσβευτήν τής Τουρκίας κ.Ρουσέν Εσρέφ Ουνανεντίν,ο οποίος οικουρεί κατόπιν μικρού τραύματος εις τόν πόδα έξ ατυχήματος αυτοκινητιστικού κατά τήν πρόσφατον εκδρομήν τους εις Άργος.
    -Ο κ.Μελάς,ο οποίος ηυχαρίστησεν τόν κ.πρεσβευτή διά τήν εξαιρετικήν υποδοχήν,τής οποίας έτυχε ν από μέρους καί των επισήμων καί τού καλλιτεχνικού κόσμου,παρεμεινε συνομιλών μετ'αυτού διά μακρών,επί τών πνευματικών μεταξύ Ελλάδος καί Τουρκίας.
    -Ο κ.Μελάς,κατόπιν προσκλήσεως ,θά μεταβή τόν Οκτώβριον εις Άγκυραν,όπου θά δώση τρείς διαλέξεις μέ σύγχρονα θεατρικά καί λογοτεχνικά θέματα.Η μετάβασις τού κ.Μελά εις ΄Αγκυραν θά συμπέση καί μέ τήν αναβίβασιν θεατρικου του έργου εις τήν Εθνικήν τουρκικήν Σκηνήν.
    -Εν τώ μεταξύ ήρχισεν η ετοιμασία ενός μεγάλου τέυχους τής "Ελληνικής Δημιουργίας"αφιερωμένον εις τήν ελληνοτουρκικήν φιλίαν,εις τό οποίον θά συνεργαστούν οι κορυφαίοι Τούρκοι ποιηταί καί συγγραφείς,μ'επί κεφαλής τόν κ.πρεσβευτήν.
    -Επί όλων αυτών ο κ.Μελάς μάς απηύθυνεν τήν κατωτέρω επιστολήν:
    Αγαπητέ μου φίλε κ.Μαμάκη,
    Σάς είχα υποσχεθή ότι θά σάς κρατήσω ενήμερον τής κινήσεως καί τού σχεδίου,πού έχει εις γενικάς γραμμάς καταρτισθή,κατά τάς συνομιλίας μου μέ τούς Τούρκους συναδέλφους τού Τύπου,τού Θεάτρου καί ΄των Γραμμάτων,γιά τίς πνευματικές καί καλλιτεχνικές ανταλλαγές.Η ενέργεια αυτή δέν είνε ούτε αυθαίρετη,ούτε υπόθεσις ατόμων,αλλά πρόλογος καί εισαγωγή πρός ε φ α ρ μ ο γ ή ν επισημοτάτης σ υ μ β ά σ ε ω ς,η οποία,όπως γνωρίζετε,έχει υπογραφή εις τό Σ τ ρ α σ β ο ύ ρ γ ο ν από τούς υπουργούς τών Εξωτερικών τών δύο χωρών κ'επιβάλλει καί διά τά δύο μέρη ωρισμένες υποχρεώσεις εις τόν τομέα τής επιστήμης,τής λογοτεχνίας,τού Θεάτρου καί τών Καλών Τεχνών.Καί τών μέν Τούρκων η προθυμία εφάνηκε τώρα,στήν πρώτη σοβαρή επαφή μέ τόν πνευματικό καί ηγετικό κόσμο-προθυμία γιά τήν εφαρμογή τής συμβάσεως*-εδώ,σ'εμας όμως η αρχή γιά τήν εφαρμογή καθυστέρησε εξ αιτίας τής εσωτερικής ανωμαλίας καί τών εκλογών......αγαπητέ φίλε θά σάς μιλήσω σέ άλλη επιστολή.....
    Μέ πολλήν αγάπην Δικός σας
    ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΑΣ".
    Σχόλιο
    *"ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ"!!!
    Γι'αυτό έγινε το '55...τό '61 συνθήκη Ζυρίχης...'64...67...'74 καί χάσαμε τά πάντα καί τήν Κύπρο;
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη !!!
    Για να μείνουν αδιάφοροι οι μαφιόζοι και στρατιωτικοί στην Τουρκία.
    Αλλά και σε πολλά ελληνικά προξενεία σε διάφορες χώρες (Αλβανία, Πακιστάν, Αίγυπτος, Γεωργία, Ουκρανία κλπ), το μαύρο χρήμα που διακινείται για να χορηγούνται βίζες, είναι πολύ μεγάλο...
    Πριν μερικά χρόνια έπεσε μέχρι και πιστολίδι μεταξύ δικών μας αστυνομικών που είναι εκεί αποσπασμένοι, υποτίθεται για την ασφάλεια των υπηρεσιών αυτών.
    Αστυνομικός είχε σκοτώσει "κατά λάθος" (καθάριζε ...το όπλο του), τον προϊστάμενο αξιωματικό της ΕΛΑΣ.
    Νεκρός υπήρξε και στο προξενείο μας στην Γεωργία...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελληνική ανικανότητα πίσω από τις ορδές των λαθρομετανστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Αλβανια που ειχα ζησει ενα διαστημα, ειχαν δημιουργηθει ολοκληρες εταιριες-μαιμου που μοναδικη τους δραστηριοτητα ηταν το ξεπλυμα χρηματος απο την εκδοση βιζας.
    Ειχαν δημιουργησει κατι αρχιλαμογια περιουσιες απο αυτο (μεσα και ομογενεις της Βορειας Ηπειρου στο κολπο για να κανουν τους μεσαζοντες λογω γλωσσας). 500 και 1000 Ευρωπουλα το κεφαλι επαιρναν και ειχαν ταμπελες για "εμφυτευση μαλλιων"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζίμη η εκκωφαντική σιωπή απο Ελληνικής πλευράς και είναι άποψη μου σημαίνει πως φοβούνται ντόμινο αποκαλύψεων για όσα συμβαίνουν απο την ελληνική πλευρά.

    Τα όσα αναφέρεις είναι ενδεικτικά
    της πορείας του μαύρου χρήματος.

    Δεν θα με ξάφνιαζε επίσης αν άποκαλυπτόταν καποια στιγμή πώς μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει σε κομματικά ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιχνίδι είναι οργανωμένο από το βαθύ κράτος της Τουρκίας με σκοπό την εθνολογική αλλοίωση της Ελλάδος και τον έλεγχο από μέρους της Τουρκίας του μελλοντικού μουσουλμανικού πληθυσμού της Ελλάδος. Τα κέρδη από τις μαφίες εκατέρωθεν των συνόρων είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η λύση για την Ελλάδα είναι να κάνουμε μη ελκυστικό το εγχείρημα για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες.
    Καταθέτω πρόταση σοβαρή με την ευχή να έρθει στα αυτιά των υπευθύνων και να εισακουσθεί:
    Επιλογή εδώ και τώρα του κατάλληλου νησιού, όπου θα μεταφέρονται αμέσως όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα, καθώς και όλοι οι παρανόμως διαμένοντες, ύστερα από διαδοχικές επιχειρήσεις σκούπα σε όλη την επικράτεια. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να επιλεγούν νησιά κοντά στα τουρκικά παράλια (Φαρμακονήσι και όσα άλλα νησιά χρειαστούν), τα οποία νησιά θα προστατεύονται από τον ελληνικό στρατό (κατοχυρώνοντας την ελληνικότητα και τη συνεχή επαγρύπνυνση άμυνας στην πρώτη γραμμή) και η μόνη οδός διαφυγής των λαθρομεταναστών θα είναι κολυμπώντας προς τα τουρκικά παράλια. Παράλληλα θα έχουμε καλέσει τον Ο.Η.Ε και τον Ερυθρό σταυρό να αναλάβουν με δικά τους έξοδα τη στέγαση σε σκηνές, τη σίτιση, την περίθαλψη και σταδιακά την απομάκρυνση από τη χώρα των λαθρομεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρέγο, σίγουρα φθάνει μαύρο χρήμα και στους πολιτικούς.
    Παράδειγμα: Θα γίνουν εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, θα πρέπει να νοικιάσουν χώρο για να έχουν Εκλογικό Κέντρο σε κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης.
    Το νοίκι για ένα μήνα μπορεί να φτάσει στις 50.000 ευρώ.
    Ποιός θα το πληρώσει;
    Τα λαμόγια που τα οικονομάνε από την λαθρομετανάστευση, θα μαζέψουν ρεφενέ καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ με τα οποία θα καλύψουν τα ενοίκια και των δύο κομμάτων για να τα έχουν καλά και με τους δύο που εναλλάσσονται στην εξουσία και θα δώσουν και στους υποψήφιους βουλευτές που είναι φαβορί για να καλύψουν έντυπο υλικό, περιοδίες κλπ.
    Όλα αυτά υπό τύπον "οικονομικής ενίσχυσης" μελών και φίλων χωρίς να ρωτάει κανένας (αφού ξέρουν) εάν τα χρήματα αυτά είναι μαύρα, άσπρα, ή κίτρινα.

    Εάν τα λαμόγια κάνουν τον κινέζο και δεν δώσουν, την επομένη των εκλογών θα βρεθούν σε άλλη θέση που δεν έχει μάσα.
    Και στην δική τους θέση θα έλθουν άλλα λαμόγια που περιμένουν στην σειρά !!!
    Απλό;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.