28/1/11

Νταβούτογλου: Ανάγκη για απαντήσεις στους πολίτες της Μ. Ανατολής

Με την διάδοση της επικοινωνίας, εντείνονται τα δίκαια αιτήματα των κοινωνιών για δημοκρατική ελευθερία, χρηστή διακυβέρνηση, διαφάνεια και αγώνα κατά της διαφθοράς, είπε ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Άχμετ Νταβούτογλου δήλωσε ότι είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση στα αιτήματα των πολιτών σε όλη τη Μέση Ανατολή για δημοκρατικές ελευθερίες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Με την διάδοση της επικοινωνίας, εντείνονται τα δίκαια αιτήματα των κοινωνιών για δημοκρατική ελευθερία, χρηστή διακυβέρνηση, διαφάνεια και αγώνα κατά της διαφθοράς. Τα αιτήματα αυτά είναι δικαιολογημένα και δεν μπορεί να αγνούνται στις σύγχρονες κοινωνίες», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Το σημαντικό είναι να απαντηθούν τα αιτήματα αυτά στην πολιτική αρένα και χωρίς να οδηγήσουν σε επεμβάσεις στη συνολική πολιτική πορεία των χωρών αυτών», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.

Ενώ ο Τούρκος υπουργός δεν σχολίασε ειδικά τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει στην Αίγυπτο εναντίον της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανατροπή της κυβέρνησης της Τυνησίας και στην πολιτική αναταραχή στο Λίβανο, λέγοντας πως η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Νταβούτογλου συμμετείχε σε πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Λίβανο για να βοηθήσει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης της χώρας και δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία μπορεί επίσης να στείλει μια αντιπροσωπεία στην Τυνησία.

http://www.blogger.com/goog_1271838749 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. H Nτάβω την φοβήθηκε την δουλειά με τις εξεγέρσεις.
    Αν γίνει ...μόδα, θα τον πάρει κι αυτόν η μπάλα.

    Και όχι μόνο αυτούς, αλλά έχει σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα.
    Εάν μάθει ο κόσμος ότι αρκεί μια καθολική διαμαρτυρία για να ρίξει κυβέρνηση, θα κατεβαίνει στους δρόμους και πριν την λήξη των τετραετιών (άλλο παραμύθι κι αυτό)...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλάει και ο Νταβούτογλου για δημοκρατικές ελευθερίες!!!

    αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα ακούσουμε!

    οι κούρδοι και οι αριστεροί της τουρκίας τι λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιποτα δεν προκειται να απαντηθει στο τελος.Ετοιμοι υποπρακτορισκοι απο τηνΔυση με Νομπελ η χωρις ετοιμαστηκαν απο καιρο για να αλλαξουν υπο ελεγχο τα φθαρμεννα καθεστωτα της Βορειας Αφρικης και να γινουν λιγοτερο εθνικοσουννιτικα
    προς περισσοτερο (ελεγχομενα) σιιτικα με επιφαση "δημοκρατικοτητας" ετσι για τις μαζες.Ιδιως οταν υπαρχει και το προηγουμενο το πως και γιατι αντικατασταθηκε στην Γαζα το PLO με την Χαμας.Το καθεστως της Αιγυπτου φαινεται "εκδημοκρατιζεται"(σκοτιστηκε η Δυση για δημοκρατιες γιδιων)
    και με η χωρις Μουμπαρακ θα συνεχισει πιο "δημοκρατικο" και ισως γινει προεδρος ο κ.Νομπελ μια και φοιτησε στην "σχολή" που μοιραζουν τετοια χαρτια-ποιστοποιησεις διακυβερνησης.Το μεγαλο ερωτηματικο ειναι η μυστικη σχεση του σιιτικου Ιραν με την Δυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι νομίζω ότι άνοιξε η όρεξη των Τουρκαλάδων και ονειρεύονται να βάλουν κανά δικό τους πασά στην Αίγυπτο, όπως επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι πόσο αυθόρμητα είναι όλα αυτά. Όπως επίσης, προς τα πού θα οδηγηθούν συνολικά. Ας υποθέσουμε ότι αυτό εξελίσσεται σε ένα ντόμινο που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τόξου από Β. Αφρική έως Μ. Ανατολή, με κύρια χαρακτηριστικά το ριζοσπαστικό ισλάμ και τα αντιδυτικά αισθήματα. Ποιός θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα; Η Ευρώπη που είναι κοντά ή η Αμερική που είναι μακρυά; Ξέχωρα από το πόσα εκατομμύρια από αυτές τις Χώρες είναι εγκατεστημένα στην Ευρώπη...

    Τι από τα δύο τελικά; Έβλεπε ο Χάντιγκτον πολύ μπροστά, ή η "προφητεία" του ήταν κομματάκι αυτοεκπληρούμενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ,οτι 'προφητεια' ενοραθηκε ο Χαντιγκτον,ο Φουκουγιαμα και λοιποι 'προφητες',αποδεικνυεται οτι ηταν σχεδια που τα ευαγη ιδρυματα της νεοταξιας ανελαβαν να υλοποιησουν,ομως ΠΟΤΕ δεν μπορει να υλοποιηθει η συνταγη οπως εχει σχεδιαστει γιατι υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες που μπορει να χαλασουν την σουπα.Πως το ειχε πει εκεινος ο μαγκας ο Ηρακλειτος;.Τα παντα ρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.