29/1/11

η Μπουμπουλίνα στο χαρέμι

Απορώ πώς «μέθυσε με τ' αθάνατο κρασί του '21» ο κ. Βερέμης, αφού -σύμφωνα με νεώτερες αναστοχαστικές έρευνες- ήταν λεμονάδα!..

Επίσης, αφού από τους τέσσερις σκοτεινούς αιώνες της τουρκικής κατοχής, οι πρώτοι τρεις ήταν τόσο φωτεινοί, γιατί πήγαιναν οι γκιαούρηδες ρωμιοί, βλάχοι, αρβανίτες και γραικοί από εξέγερση σε εξέγερση κι από σηκωμό σε επανάσταση; Λεμονάδες πίνανε κι αγριεύονταν;

Από τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη στη «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου.
Συγκοινωνούντα δοχεία! (όχι θερινής νυκτός! αλλά άγριας τοιαύτης και μακράς. Οπως η νύχτα των σκοτεινών αιώνων της Τουρκοκρατίας και της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα).

Πάντως μικρό το κακό! Η (ως φαίνεται, κατά λάθος) σκλαβιά του Γένους στην (πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία) αποτυπώνεται στη φιλόδοξη ιστορική παραγωγή του ΣΚΑΪ, «1821», με όλη την επιστημονική ενάργεια που διαθέτουν οι δημοφιλέστατες άλλωστε στους Ελληνες τούρκικες σαπουνόπερες.

Αχ τζάνουμ, βάι-βάι, όπως στα σεβντά μελό τώρα, έτσι και στην Τουρκιά τότε, πήγαιναν οι μικτοί γάμοι σύννεφο - έπαιρνε ο φτωχός ρωμιός την κόρη του Πασά γυναίκα, κάνανε κι έναν - δυο γενίτσαρους, να το και το παιδομάζωμα. Εχουν γράψει για αυτά σπουδαίοι ιστορικοί, ο Φίνλεϋ, ο Κόκκινος και κυρίως ο Χομπσμπάουμ, όταν έβλεπε στον ξεριζωμό των Ελλήνων απ' τη Μικρασία το «τέλος 3.000 χρόνων αδιάσπαστης ιστορίας του Ελληνισμού στην Ανατολία».

Οχι - όχι! μια χαρά τα λέει ο ΣΚΑΪ για τους Οθωμανούς τότε (και ο Economist, που είχε ένθετο χθες η «Καθημερινή» για τους νεο-Οθωμανούς σήμερα).

Κολίγοι δούλευαν τότε οι ρωμιοί στους κοτζαμπάσηδες (χριστιανούς) και τους αγάδες (μουσουλμάνους), για ένα πιάτο φαΐ κολίγοι δουλεύουν και σήμερα ορισμένοι στον «Ομιλο Αλαφούζου», αν κρίνουμε από το εκκαθαριστικό που έλαβαν κάποιοι συνάδελφοι εκεί ύψους 215 ευρώ μηναίως - όχι, Δαίμων δεν είναι λάθος! 215 ευρώ τον μήνα.

Διότι ο πρωτοπόρος στα εργασιακά αυτός όμιλος (στον οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, εργάζεται πλήθος εκλεκτών συναδέλφων και φίλων) εκτός από τις επιχειρησιακές συμβάσεις έχει βάλει μπροστά και την εκ περιτροπής εργασία κολίγοι τότε (επί Οθωμανών), ραγιάδες σήμερα (επί Νεοφιλελεύθερων).

Ευτυχώς όμως π0υ τότε τουλάχιστον μαθαίνανε τα παιδιά γράμματα. Οχι σε «κρυφά σχολειά» κι άλλες «αφηγήσεις», αλλά στα φανερά, στα σχολειά εκείνα για τα οποία ξελαρυγγιάστηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός (κατά λάθος παπάς κι αυτός) ότι πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους οι Ελληνες (οι ποιοι;), ώσπου αποκεφαλίσθηκε (για να πάψει να ξελαρυγγιάζεται) σε μιαν ατυχή στιγμή της λαμπράς Οθωμανικής Διοικήσεως Ιωαννίνων Αρτας και περιχώρων, τον 17ον αιώνα.

Αλλά, εγείρεται το ερώτημα: πώς ο Πατροκοσμάς γνώριζε το 1640 ότι είναι Ελληνας, αφού η κυρία Πόπη Διαμαντάκου μάς διαβεβαίωσε χθες στην τηλεκριτική της για το «1821» του ΣΚΑΪ, ότι το «Ελληνικόν έθνος γεννήθηκε το 1821»! Τόμπολα- -και τζάμπα το έφαγε το κεφάλι του (γδαρμένο και πολυπολιτισμικά παλουκωμένο) ο Πατροκοσμάς για μια χαζή ιδέα, ότι ήταν ρωμιός κι ότι τα ρωμιόπουλα έπρεπε να μαθαίνουν ελληνικά.

Ελληνικά ίσως όχι τόσον καλά, όσον του κ. Παπαχελά ο οποίος στη νεκρολογία του για τον αείμνηστον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο («Καθημερινή» 26-1-2011) δήλωνε ότι «οφείλει (σ.σ. ο νεκρός) να γίνει θετικό πρότυπο»...

***

Οπως και να 'χει, ίσως τώρα, έστω και αργά, να καταλαβαίνουν ορισμένοι τι έκανε νιάου νιάου στα κεραμίδια, όταν η υφιστάμενη της κυρίας Γιαννάκου κυρία Ρεπούση έγραφε για «συνωστισμούς», ή όταν χορηγούσε ο κ. Σόρος πολιτικώς ορθές ιστορικές αφηγήσεις - με ευρώ τις χορηγούσε κι όποιος τα πήρε να βγει να το πει, όπως με ευρωλιροδολάρια χορηγήθηκαν και ορισμένοι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν- ένα Μνημόνιο κι αυτό Συνεκμετάλλευσης της Κύπρου απ' τους πάντες εκτός απ' τον λαό της, Τούρκους κι Ελληνες...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=245656

26 σχόλια:

  1. Ευτηχως ποθ υπαρχει και ο Σταθης και γελαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ανδρέας Μαζαράκης στον ΣΚΑΙ 100,3 στις 20/11/2010 05:00 στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων", μιλά γιά την "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ".
    Θα περιέχει όλα τα στοιχεία του κατόχου (ατομικά, οικονομικά, φορολογικά, ιατρικά, καταναλωτικά, δακτυλικά αποτυπώματα κλπ) και κάθε φορά θα ενημερώνεται, τα δε νέα στοιχεία θα μπαίνουν στην μνήμη της.
    Δύο παραδείγματα:
    - Ο εργοδότης θα γνωρίζει τυχόν ιατρικό πρόβλημα του κατόχου και θα προσλαμβάνει τον υπάλληλο ανάλογα.
    - Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στην κάρτα, θα γνωρίζει με βάση τις αγορές του κατόχου και άλλα στοιχεία, πού αυτός ήταν, πότε, τι αγόρασε (από τον μπαρ-κόουντ), εάν αυτό που αγόρασε ήταν γιά την σύζυγό του (από το νούμερο εάν ήταν π.χ. γυναικεία εσώρουχα), ή για την ...γκόμενα!!!

    Η κάρτα αυτή είναι η αρχή και στην συνέχεια (γιά τον δήθεν κίνδυνο κλοπής και χρησιμοποίησής της από άλλον), θα εμφυτεύεται ως τσιπ, κάτι που ήδη γίνεται σήμερα στα σκυλιά, γάτες κλπ.

    http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=207723

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὄχι τίποτ' ἄλλο ἕξι μῆνες διαφήμιση τῆς ἔκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνδρομητης της Καθημερινης πανω απο 15 χρονια την διαβαζαμε στο σπιτι δυο γενιες τωρα. Ο κ. Παπαχελας και Πρωτοσαλτε με Παπαδημητριου με τα γραφωμενα τους μας εσπρωξαν να την καταργησουμε. Ουτε να την βλεπουμε δεν θελουμε. Θα τριζουν τα κοκαλα της Βλαχου με αυτα που λενε και γραφουν.
    Πραγματικα, κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμ το άλλο!οι Έλληνες(δε θυμάμαι αν τους είπε ακριβώς και Έλληνες), λέει στον ΣΚΑΪ,

    πήγαν να ζήσουν στα βουνά,όχι για γλιτώσουν από τον κίνδυνο και την καταπίεση των Τούρκων,αλλά ...(άκου να μαθαίνεις)γιατί εκεί το κλίμα είναι υγιεινότερο!!!

    δηλαδή οι "καημένοι πασάδες" πέθαναν στα πεδινά;

    άσε που οι Έλληνες δεν ήξεραν να εκτιμήσουν τα εύφορα εδάφη της πεδιάδας...

    οι αχάριστοι γκιαούρηδες,είχαν όλα τα καλά,ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ κι οι εναπομείναντες Χριστιανοί της Πόλης, ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην στενοχωριεστε φιλοι και ο ολιγαρχικος Ιππιας για να υποστηριξει τα "officia" του
    εφερε τους περσες στον μαραθωνα
    κιεφαγε "πακετο".
    Κιοι σπαρτιατες τα πηραν απο τους περσες για να φτιαξουν στολο και να νικησουν τους Αθηναιους και ειδαν τους Θηβαιους να κανουν πλιατσικο στην Σπαρτη.
    Και...και...και...ποσοι προδοτες...
    κε Βερεμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέα οθωμανομπογαδοπροπαγάνδα και οθωμανοπλύση εγκεφάλου με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου μας κερνάνε οι μπατηρο-σκαιραγιάδες όλως τυχαίως σε ακριβή χρονικό συντονισμό ΝΕΤ και ΣΚΑΙ.
    Οι υπερ-κουλτουριάρηδες διευθυντάδες και καθηγητάδες του (κατά τα άλλα) σοβαρού καναλιού ΣΚΑΪ "συνοστίζονται" στόν ευγενή αγώνα παραποίησης και διαστρέβλωσης με γκεμπελική
    μαεστρία της ελληνικής εθνεγερσίας .

    Πραγματικό ρεσιτάλ -ημιμάθειας νεοραγιαδισμού και ανθελληνικού μένους ήταν τα πρώτα επεισόδια της σειράς όπως άλλωστε και αναμενόταν από κανάλια που κοιτάνε να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη εκδούλευση στα νεοταξικά αφεντικά τους και να τσιμπίσουν κονδύλια από τις νεοταξικές πολυεθνικές ΜΚΟ.
    'Εβγαλαν όλο το ανθελληνικό άχτι τους οι ΕΛΙΑΜΟπαπαγάλοι οι επιστημονικά έγκρητοι Βερέμης και Τατσόπουλος με ανευ όρων ωραιοποιήση του τουρκικού βαρβαρισμού αγιοποιήση ,ωραιοποιήση του οθωμανισμού και ταυτόχρονη προσπάθεια υποβάθμισης και γελιοποιήσης του ελληνικού αγώνα και των Ελλήνων ηρώων.
    Μας ενημέρωσαν για το
    Πόσο αρμονικά ζούσαν οι δυο λαοί,με ελάχιστες μεμονωμένες συγκρούσεις να διακόπτουν αυτή την αρμονική συμβίωση.

    Καμία αναφορά στις απίστευτες σφαγές που ακολούθησαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης,ούτε στην αιματηρή καταστολή των προηγούμενων,από το 1821,ελληνικών επαναστάσεων!

    -Αρχαίο ελληνικό έθνος ουδέποτε υπήρξε,παρά φυλές που έτυχε να ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.
    και πως οι καλοί μας φίλοι Τούρκοι,ουδέποτε εμπόδισαν την ελληνική Παιδεία άρα δεν υπήρχε ανάγκη από κρυφό σχολειό ή απο ενοχλητικούς Πατροκοσμάδες!
    Μας ενημέρωσαν ότι πρέπει επιτέλους ώς προοδευτικοί άνθρωποι να απαλλαγούμε από τους μίζερους μύθους μας και να αναθεωρίσουμε την ιστορία μας την στιγμή βέβαια που οι φιλήσηχοι, πλασμένοι για ανώτερους πολιτισμούς οθωμανοί γείτονές μας
    διδάσκονται πως τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή
    στην Αλβανία ότι τα όρια του αλβανικού έθνους φτάνουν στην Άρτα και στα Σκόπια ότι η Θεσσαλονίκη είναι κατεχόμενη απο τους Έλληνες υπόδουλη περιοχή των Βαλκανίων.
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΤΙΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΗΡΘΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ. ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλουν να εξυμνήσουν την σάπια ,παρηκμασμένη , βάρβαρη και με γενοκτονίες αιματοβαμένη Οθωμανία Βερέμης, Τατσόπουλος έχουν φτάσει στο μέγιστο βαθμό αυτογελιοποιήσης και ξευτελισμού.

    Έχουν καταντίσει καταγέλαστοι κάθε φορά που προσπαθούν να μεταπείσουν για αυτό που όλες οι ιστοριογραφίες των λαών τις Ευρώπης συμφωνούν ότι δεν υπήρξε ποτέ χειρότερος εχθρός του πολιτισμένου ανθρώπου από την εμφάνιση των οθωμανών.
    Όσο για τον κόσμο και τον απλό τηλεθεατή μόνο αηδία και απέχθεια μπορεί να νιώσει για δήθεν σοφολογιότατους διαπλεκόμενους καθηγητάδες οι οποίοι έχουν μέγιστη ευθήνη για την ηθική, πνευματική κατάπτωση ,αποδόμηση και ξεθεμελίωμα των ελληνικών πανεπηστημιακών ιδρυμάτων και το κατάντημα και την κατρακύλα της χώρας σε όλα τα επίπεδα.
    Όταν έχουμε πρυτάνεις και καθηγητάδες του τύπου Μαρκάτου, Πελεγρίνη, Βερέμη , Τατσόπουλου απορούμε που όλοι οι δρόμοι γύρω από το Πανεπηστήμιο και το Πολυτεχνείο έχουν γίνει λαθροεμπόριο- ναρκοπεζόδρομοι:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 29 Ιανουαρίου 2011 11:29 μ.μ. ΣΒΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος (12:46πμ): "Ο κ. Παπαχελας και Πρωτοσαλτε με Παπαδημητριου με τα γραφωμενα τους..."

    Πράγματι, σαν πολλά "Π" δεν μαζεύτηκαν εκεί μέσα;
    ------------------

    Ανώνυμος (9:11πμ): "ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΤΙΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ..... ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ;"

    Και όχι μόνο. Δεν έχουν αφήσει εκπομπή για εκπομπή που να μην πετάνε μέσα "σφήνες". Χτες για παράδειγμα έκανα ζάπινγκ και σε κάποια φάση πέτυχα μιά εκπομπή (στο ALPHA νομίζω) που ανακαινίζουν σπίτια για φτωχές οικογένειες μέσα σε 5 μέρες (ενώ τούς έχουν στείλει διακοπές κάπου). Φυσικά, τούς έστειλαν στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και βέβαια, στην επιστροφή, τούς έβαλαν να λένε πόσο ωραία πέρασαν και τι ωραία που είναι σήμερα η Κωνσταντινούπολη. Στο μεταξύ όμως, τα συνεργεία δούλευαν εδώ πυρετωδώς για να ετοιμάσουν το σπίτι. Και έτσι στο άσχετο, έσκασε μύτη και ο Φερεντίνος (από άλλη εκπομπή και άλλο κανάλι) για να "βοηθήσει" κι αυτός. Αφού λοιπόν έσκαψε μια τρύπα για ένα θάμνο, δεν παρέλειψε πριν φύγει να φωνάξει τον Αλί (τον μοναδικό μουσουλμάνο τού team), να τον παρουσιάσει, και να μάς διαβεβαιώσει ότι ο Αλί ήταν η ψυχή τού team! Και μετά έφυγε (αποστολή εξετελέσθη)...

    Έχει πέσει γραμμή σε όλα (σχεδόν) τα ΜΜΕ να μάς φλομώσουν στην τουρκιά και τον ισλαμισμό. Ακόμα και σε άσχετες εκπομπές πρέπει να περνάει η ίδια εικόνα, ότι δηλαδή οι Τούρκοι και οι μουσουλμάνοι γενικότερα είναι και γαμώ τα άτομα και τα κάνουν όλα τέλεια. Και βέβαια ότι πρέπει να εξοικειωθούμε με όλους αυτούς (παγκοσμιοποίηση και πολυπολιτισμικότητα) και να τούς θεωρούμε "δικούς μας". Η στόχευση βγάζει μάτι πια. Με το ισλαμικό χαρτί (στα πλαίσια τής πολυπολιτισμικότητας) θέλουν να διαλύσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ειδικότερα δε για την Ελλάδα, με όλα αυτά τα τουρκιλίκια θέλουν να μάς προετοιμάσουν για συνδιαχειρίσεις, συνεκμεταλλεύσεις, και κάθε είδους "αλλαξοδουλιές" (το -δου γράφεται και με -κω)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιστορία της Τουρκοκρατίας του Σάθα (δείτε Βικιπαίδεια) είναι 4 τόμοι και απλά εξιστορεί λιτά και χωρίς αναλύσεις τα ιστορικά γεγονότα.

    Ο Παπαρρηγόπουλος (δείτε Βικιπαίδεια) εξιστορεί κι αυτός απλά τα ιστορικά γεγονότα χωρίς αναλύσεις σε έναν ολόκληρο τόμο από την "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους".

    Είναι πολλές σελίδες οι επικεφαλίδες και μόνο για να τις γράψουμε εδώ.

    Τόση πολλή ησυχία είχε 400 χρόνια που χρειάστηκαν τόμους ολόκληρους οι μεγάλοι αυτοί ιστορικοί απλά για να εξιστορήσουν τις εξεγέρσεις, τις επαναστάσεις, τις μάχες, τις προδοσίες και τις σφαγές.

    Οι σουλτάνοι είχαν διατάξει σχεδόν 300 φορές στα 400 αυτά χρόνια τη σφαγή όλων των ρωμιών αλλά οι σύμβουλοί τους τους έλεγαν κάθε φορά ότι δεν θα υπήρχε οθωμανική αυτοκρατορία χωρίς αυτούς. Όλη η διοίκηση και η οικονομία της αυτοκρατορίας ήταν στα χέρια των ρωμιών (κοτσαμπάσηδες). Οι οθωμανοί (πασάδες) είχαν μόνο τα ασκέρια.

    Οι οθωμανοί δεν λέγονταν Τούρκοι γιατί ήταν υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τους μουσουλμάνους.

    Το φιρμάνι του σουλτάνου γραφόταν στα Ελληνικά και μόνο τον 18ο αιώνα γφράφεται το πρώτο στα... Αραβικά.

    Η Τουρκική γλώσσα είναι εφεύρεση γερμανική του 20ου αιώνα και βασίστηκε στις Τουρκικές ρίζες που κυκλοφορούσαν στην προφορική γλώσσα των λαών αυτών που χαρακτηρίζονταν οθωμανοί (κάτι σαν τη "μακεδονική γλώσσα").

    Κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όλους τους φίλους που σκέπτονται και θυμούνται.

    Θυμίζω (χωρίςκαμί αδιάθεση συνομωσίας)
    Την εβδομάδα ακριβώς πριν το χοντροβούβαλο που ρήμαξε την χώρα (λέγεμε Καραμανλή) απαντήσει στην εξεταστική επιτροπή για το βατοπέδιο με κύριο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καμία νομική ζημιά του δημοσίου, ο ΣΚΑΙ ειχε την εξής είδηση που συμπεριελάμβανε ξερά σε όλα τα δελτία του χωρίς καμία άλλη τεκμηρίωση : "Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ δεν υφίσταται καμία ζημιά του Ελληνικού δημοσίου από τα ζητήματα που σχετίζονται με το Βατοπέδιο".
    Ετσι ξερά και χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

    Στην ίδια λογική της πλύσης εγκεφάλου και της εξαργύρωσης αγνώστων γραμματίων κινείται τώρα.
    Είναι τυχαίο που αποφάσισε τώρα ξαφνικά το γλύψιμο και την εξιλέωση της Τουρκίας με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και οι γείτονες ? (ότι τάχα όλοι οι λαοί ζούσαν ειρηνικά κάτω από το πλέγμα της οθμανικής αυτοκρατορίας κλπ)

    ΠΙΣΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥς ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ.

    ΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ

    Ο ΣΚΑΙ ασκεί μια οπορτουνίστικη σκοτεινή πολιτική (των αφεντικών του) όπως και η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ.
    Λίγο από όλα (λίγο πατρωτισμό, λίγηπροδοσία, λίγο σκοταδισμό λίγη οικολογία κλπ)ώστε να τα έχουμε καλά με όλους και να πλουτίζουμε, να επιβιώνουμε με κρατική διαφήμηση, άπειρα δάνεια, ωφειλές στο ΙΚΑ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "1500,η Τουρκία βρισκεται σέ διαρκή έχθρα μέ τή Ρωσία.
    -1534,η Γαλλία πρώτη διορίζει πρεσβευτή στήν Πόλη τόν ιππότη Ζάν ντέ λα Φορέ.
    -1571,μεγάλη ναυμαχία στή Ναύπακτο ...μετάξύ Ευρωπαίων-Τούρκων...πήρε διαστάσεις ιστορικής σηασίαςκαί οι Τούρκοι υπέστησαν μεγάλη ήττα....
    -1585,ο αρματολός τής Βόνιτσας καί Λούρου Θοδωρής Γρίβας,επαναστατεί κατά των Τούρκων..
    Ακολουθούν Μαλάμος καί Π Δράκος πού κατέλαβαν τήν ΄Αρτα καί πολιόρκησαν τά Γιάννενα.
    -1600,(Μ.Χ.)ο Μητροπολίτης τής Λαρίσης Διονύσιος ή Φιλόσοφος ή καί Σκυλόσοφος ηγείται επανάστασης στά Θεσπρωτικά βουνά......διαβάστε ιστορικά βιβλία...πώς καταπνίγηκε στό αίμα από τούς Τούρκους....
    Τόν πρόδωσαν..τόν έγδαραν ζωντανό,καί τό δέρμα του τό γέμισαν άχυρα καί τόστειλαν στήν Κωνσταντινούπολη....καί νά τί γράφει η λαική μούσα:
    "Δεσπότη μου,τί σήκωσες τόν κόσμο στό σεφέρι-καί ρήμαξαν τά Γιάννενα καί ρήμαξεν ο τόπος;-Κι'εσένα τό τομάρι σου τό στείλανε στήν Πόλη-νά τρών οι κότες πίτουρα,τό νταβουλάν οι Γύφτοι-Γιά νά ξυπνάει η Τουρκιά νά κάμη ραμαζάνι."...
    -1606,οι Ιππότες τής Μάλτας στνεννοούνται μέ τούς Ελληνες τής Ηπείρου γιά απόβαση...
    -Τό 1609,ό ΈΛΛΗΝΑΣ Μιννότος καλεί τους λαούς τής Δύσης να΄βοηθήσουν...
    -Τό 1615,συνωμοσία στή Ρώμη από τόν Γάλλο πρεσβευτή Ζάκ Ριέρ,κατά τώ Τούρκων..
    -Τό 1669,πέφτει καί τό τελευταίο οχυρο των Βενετσιάνων στήν Κρήτη...
    -1711,ο Πέτρος τής Ρωσίας κάνει έκκληση στούς ΄Ελληνες νά επαναστατήσουν...
    -1600-1700,οι Έλληνες τού Μωριά παλεύουν στό πλευρό τών Βενετσιάνων κατά τών Τούρκων....χιλιάδες σφάζονται...
    Οι Ρουμελιώτες με τόν Μειντάνη καί Σουμίλα ξεσηκώνουν τό Βάλτο καίτο Ξηρόμερο.
    Ξεσηκώνεται καί η Μάνη,η Αχαία,καί η Γορτυνία τής Αρκαδίας
    -1714,ο Σουλτάνος Αχμέτ κήρυξε τον πόλεμο κατά τής Βενετιάς...
    Καπεταναίοι Πελοποννήσιοι μάχονται γενναίως,όπως ο προπάπος του θρυλικου Γέρου τού Μωρέως,ο Δήμος Κολοκοτρώνης(Μπότσικας)!!!
    Δήμος=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ!
    -1730-1741,ο Ρώσος στρατηγός ΜΎΝΙΧ,στέλνει υπόμνημα στήν Πετρούπολη καί ζητεί προετημασία τής ελληνικής επανάστασης....
    -1770,η Αικατερίνη η Μεγάλη τής ΡΩΣΙΑΣ,συνέλαβε σχέδιο γιά ένα ελευθερο ελληνικό Κράτος....
    -1788,ο Λειβαδιώης Λάμπρος Κατσώνης αγοράζει αμερικανικά καταδρομικά "Αθηνά τής ΄Αρκτου"...καί βγαίνει στο Αιγαίο κτά τών Τούρκων''''
    -1780,ο Ουίλλιαμ ΄Ετον,πρόξενος τής Αγγλίας στή Ρωσία υποβάλλει μιά έκθεση στήν κυβέρνησή του γιά τό χάλι τής Οθωμανικής αυτοκρατορίας...."Ο τύραννος,βυθισμένος εις ολεθρίαν απονάρκωσιν,αγνοει,ως επί το πλείστον τά εγλήματα,πού διαπράττονται επ'ονόματί του από τούς υπαλλήλους του....Η Ελλάς δεν είναι δυνατον νά μένει υπόδουλος τών Τούρκων...."
    -1782,ο Γκουριέ πρεσβευτής τής Γαλλίας στήν Κωνσταντινούπολη γράφει στό "Γραφικό ταξίδι"!:
    "Αι βαρείαι αλύσεις τών Ελλήνων,γραφει,δέν είναι δύσκολον νά σπάσουν.Η δουλεία των συμπληρώνεται καί όμως η στιγμή τής απελευθερώσεως των προσεγγίζει."
    -1797,μέλος τής γαλλικής αποστολής Καστελλάν περιγράφει τήνσυμφορά των Ελλήνω....
    Και ο Μπωζούρ αναστατώνεται από τό δράμα των Ελλήνων καί λέε:
    "όταν βλέπη κανείς μίαν τόσον ωραίαν φυλήν ανθρώπων νά έχη πέσει εις αυτήν τήν κατάστασιν,είναι σάν νά έχη απογυμνωθεί η γή από τό ωραιότερον κόσμημά της καί τό ανθρώπινο γένος οφείλει νά πενθή..."
    -1798,ο Κοραής .....οοοοοοοο,,,
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.ΝΙΚΟΛΗΣ
    "ΙΣΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΕΘΝΟΥΣ,η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ιστορία της Τουρκοκρατίας του Σάθα (δείτε Βικιπαίδεια) είναι 4 τόμοι και απλά εξιστορεί λιτά και χωρίς αναλύσεις τα ιστορικά γεγονότα.

    Κωνσταντίνος Ν. Σαθόπουλος (Σάθας ήταν το ψευδώνυμό του), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1842, κατάγεται από το Γαλαξείδι – το σπίτι της οικογενείας του Σάθα εκεί υπάρχει ακόμη και έγινε Μουσείο. Για ένα μικρό διάστημα σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά αφιερώθηκε στην Ιστορική Έρευνα κυρίως δε στην ιστορία του μεσαιωνικού Ελληνισμού. Συνέγραψε διάφορα ονήματα και το «Τουρκοκρατούμενη Ελλάς». Πέθανε στο Παρίσι το 1914. Το σύγγραμμά του «Τουρκοκρατούμενη Ελλάς» το εξέδωσε σε τέσσερεις τόμους ο ΛΙΒΑΝΗΣ, Αθήνα, 1995, (ISBN 960-236-442-4), αφού το μετέγραψε σε απλή νεοελληνική. Είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό!
    Ίσως βασιζόμενος στον Κωνσταντίνο Σάθα, ο λογοτέχνης Θ. Πετσάλης έγραψε το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Μαυρόλυκοι» που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, στο οποίο διαδραματίζονται όλα όσα περιγράφει ο Κ. Σάθας.
    (Συνεχίζεται)
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
    Το φιρμάνι του σουλτάνου γραφόταν στα Ελληνικά και μόνο τον 18ο αιώνα γφράφεται το πρώτο στα... Αραβικά.

    Η Τουρκική γλώσσα είναι εφεύρεση γερμανική του 20ου αιώνα και βασίστηκε στις Τουρκικές ρίζες που κυκλοφορούσαν στην προφορική γλώσσα των λαών αυτών που χαρακτηρίζονταν οθωμανοί (κάτι σαν τη "μακεδονική γλώσσα").


    Όντως έτσι έχει, όπως γράφει ο Ανώνυμος φίλος, δεν υπήρχε τουρκική γλώσσα, αλλά και ή υπάρχουσα είναι ακόμη ατελής. Σήμερα το τουρκικό κράτος έχει συστήσει ειδική υπηρεσία η οποία καταγίνεται με την δημιουργία … τουρκικών λέξεων

    Ο αείμνηστος Πασχάλης Ντώνιας, άριστος γνώστης της Τουρκικής, στο πολύ επιμελημένο βιβλίο του «Μαθήματα Τουρκικής Γλώσσας», Αθήνα 2004, ΤΟΥΡΙΚΗΣ, περιγράφει μέσα σε τέσσερεις σελίδες της εισαγωγής του με απλά λόγια και μεγάλη σαφήνεια τι είναι η σημερινή τουρκική γλώσσα.

    Το βιβλίο αυτό προλογίζεται από τον γνωστό σε όλους μας, τέλειο γνώστη των Τούρκων και εκλεκτό Έλληνα πατριώτη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Νεοκλή Σαρρή.
    (Συνεχίζεται)
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
    Ο Μιχαήλ Ροδάς έχει γράψει το σπουδαίο βιβλίο «Πως η Γερμανία Κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας», Αθήνα 1995, Εκδόσεις Παρουσία, Τηλ. 3615147. Αρχικά, περί το 1900, η Αύστρο-Ουγγαρία είχε βλέψεις στην Τουρκία με πρώτο στόχο την Ελληνική Θεσσαλονίκη. Τους Αυστριακούς διεδέχθη η Γερμανία, η οποία κατέβαλε τεράστια οικονομική προσπάθεια διείσδυσης στην Τουρκία, το περίφημο “Drang nach Osten” , έστειλε δε και στρατιωτική αποστολή υπό τους Στρατηγούς φον ντερ Γκόλτς και Λήμαν φον Σάντερς (του τελευταίου η σύζυγος και η κόρη, συνοδευόμενες από έναν νεαρό Γερμανό αξιωματικό, θέλησαν να επισκεφθούν τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως, εκεί όμως τις βίασαν επανειλημμένα κάποιοι τούρκοι, εκ των «συμμάχων» των γερμανών. Δεν γνωρίζω την τύχη του νεαρού Γερμανού αξιωματικού….! Ο Κάίζερ Γουλιέλμος έκανε τότε ….. γαργάρα την προσβολή!). Τότε έκριναν οι Γερμανοί πως για να μπορέσουν να επικρατήσουν εμπορικά οφείλουν να βάλουν τους Τούρκους να εξοντώσουν τους Έλληνες και Αρμενίους οικονομικούς ανταγωνιστές των. Έτσι θα δημιουργούσαν μια Τουρκία του χεριού των!

    Δεν θέλω να επεκταθώ και άλλο, θέλω όμως να ευχαριστήσω τον Ανώνυμο φίλο που με παρεκίνησε με την νηφάλια ανάρτησή του, να συμπληρώσω το σχόλιό του!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ φίλε Σάββα, αναφερόμενος στον σχολιαστή της «29ης Ιανουαρίου 2011 11:29 μ.μ.», ο οποίος κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του βλασφημεί το Χριστό, επειδή παρακολουθώ καθημερινά το Ιστολόγιό σου «Ινφογνώμων Πολιτικά» το οποίο είναι αξιοσέβαστο, όχι μόνο γιατί παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση για θέματα άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά και θερμαίνει τις καρδιές των Ελλήνων (όσων απέμειναν στην εποχή που ζούμε, οπού τα κτυπήματα κατά έθνους, πατρίδας και πίστης, καθημερινά είναι αναρίθμητα και ύπουλα), οι οποίοι διατηρούν ακόμη στην καρδιά τους άσβεστη αγάπη και πόνο για Ελλάδα και Ορθοδοξία, αλλά και επειδή αυτό (το Ιστολόγιό σου) διατηρεί, από όσο τουλάχιστον γνωρίζω, κάποιο επίπεδο μη επιτρέποντας βωμολοχίες και βλασφημίες για τα ιερά και όσια (για τα οποία είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε) και παρά το γεγονός ότι όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έγκριση του συγγραφέα, είναι άκρως λυπηρό το γεγονός ότι αναρτήθηκαν οι βλασφημίες του εν λόγω «κυρίου» (δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές του πεποιθήσεις, να τις κρατήσει για τον εαυτό του και για τους ομοίους του, μιας και από τέτοιους μορφωμένους ή αγράμματους, που χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ βάζουν την βρωμερή τους ταυτότητα και σφραγίδα, προσπαθώντας να τα κάνουν όλα όπως ο εαυτός τους, έχουμε πλέον μπουχτίσει. Επιπλέον, επειδή σε γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι με χαρά θα έδινες την ζωή σου για τις ιδέες και αξίες που ορκιστήκαμε να υπερασπιστούμε, θα σε παρακαλέσω να επιληφθείς προσωπικά ο ίδιος, προκειμένου οι βλασφημίες του «κυρίου» αυτού να απαλειφτούν και στο εξής να απολαμβάνει αντιμετώπιση ανάλογη του επιπέδου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρός Ευμένη Καρδιανό,,,
    Πόσα νά γράψεις;άραγε τά διαβάζει κανείς;


    Τά επτάνησα γιά 500 χρόνια είχε Άγγλους,Γάλλους,Ρώσους Κυριάρχους,καί σχολεία δέν ειχαν γιά τούς ΄Ελληνες!
    Όμως η ελληνίδα Μάνα,κράτησε καί τήν γλώσσα καί τά ήθη καί έθιμα τού ΟμηροΟδυσσέα!!!
    Ήταν τό λύκνο τών κατατρεγμένων Ελλήνων!
    Η Πελοπόννησος δέν είχε 400 χρόνια σκλαβιά ,από τό χρονικό πού έγραψα πιό πάνω.
    -1423,ο στρατηγός τών Τούρκων Τουραχάν νικήθηκε από τούς Έλληνες,σέ περιοχή τής Πελοποννήσου ,επανήλθε ο σουλτάνος Μωάμεθ το 1463 στήν περιοχή καί έκανε καταστροφές σφαγές,,,αγώνες διαρκείας συνεχώς,,,,ενδεικτικά αναφέρονται εδώ,γιά νά μήν μάς θεωρούν ηλιθίους κάποιοι...
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ιαπετέ,

    Καθώς βλέπω μου έκοψες ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ σχόλιο.
    Για ποιο λόγο αυτήν την φορά;
    Μήπως επειδή δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα της κριτικής στο πρόσωπο σου;
    Για μένα κακώς έκανες που έσβησες το υβριστικό σχόλιο κατά του Χριστού!! Έπρεπε βέβαια πρώτα να στο ζητήσουν αρκετοί για να το κάνεις.
    Έκανες κακώς, όμως, επειδή έπρεπε όλοι να δουν το "υψηλό" επίπεδο των σχολίων στις αναρτήσεις που προσπαθείς να διαχειριστείς με το ηθικολογικό σου πνεύμα!!!


    Θα το ξανακόψεις το σχόλιο, καθώς έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι;
    Εκτός από φαρισαίος θα αποδειχθείς και δειλός;

    Να σε ξαναχαίρεται ο Σάββας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AΠΕΛΛΗ έκανες ένα λάθος και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να το παραδεχτείς. Απο εκεί και πέρα τα όσα αναφέρεις μου είναι παντελώς άγνωστα.

    Δέν θα πάρεις αυτό που επιδιώκεις, λάθος χρόνο διάλεξες, λάθος τόπο και λάθος άνθρωπο.

    Η γλώσσα που μεταχειρίζεσαι φαίνεται να σου είναι οικεία και άρα σε χαρακτηρίζει, σε μένα είναι παντελώς άγνωστη. Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιλάς εσύ Ιαπετέ για εγωϊσμό;
    Και όλα όσα σου αναφέρω σου είναι παντελώς άγνωστα;
    Ε, βέβαια, αφού πρώτα φρόντισες να "εξαφανίσεις" το αρχικό μου σχόλιο-διαμαρτυρία για την βλασφημία κατά του Χριστού, τώρα κάνεις τον ανήξερο.
    Το "ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ" δεν σε είχε πειράξει-σου το τονίζουν και οι παραπάνω- όμως το "πουστ@@όνι" που είχα γράψει σε άλλη ανάρτηση σου έβγαλε το μάτι!!
    Καταπίνεις την κάμηλο και ενοχλείσαι από το ξυλάκι!!
    Λοιπόν για να μην πολυλογούμε και επειδή το πνεύμα της απάντησης σου δείχνει ξεκάθαρα ότι εσύ είσαι αυτό που με κατηγορείς, έχω να σου πω ότι η γλώσσα μου είναι πολύ αξιοπρεπής και για αυτό δεν την καταλαβαίνεις!
    Δεν ζητάω τίποτα από εσένα, ούτε επιδιώκω κάτι. Τι άλλωστε να ζητώ να πάρω από εσένα; Σύνελθε! Είσαι πράγματι ο λάθος άνθρωπος. Γράφω χρόνια στον Ινφογνώνωνα και δεν έχω ενοχλήσει ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε έφερα ποτέ το ιστολόγιο σε δύσκολη θέση.
    Αυτά λοιπόν να τα πεις αλλού.
    Είσαι διαχειριστής Λόγου και για να κάνεις σωστά την διαχείριση θα πρέπει να γνωρίζεις τον Λόγο, να είσαι δηλαδή σε θέση να διακρίνεις τις προθέσεις και τους σκοπούς του γράφοντα μέσα από τις λέξεις που χρησιμοποιεί και μετά να πράττεις αναλόγως.
    Εσύ τι έκανες;
    Ανάμεσα στο "ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ" και τη λέξη "πουστ@@@νι" προέκρινες ώς ασύμβατη με το ιστολόγιο την δεύτερη;
    Όσοι διαβάζουν μπορούν να κρίνουν (αν φυσικά δεν σβήσεις πάλι το σχόλιο).
    Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε από τη συμπεριφορά σου και μην προσπαθείς να τα ρίξεις σε εμένα!

    Επειδή όμως είμαι ανθρωπος συμβιβαστικός και επιθυμώ να διευκολύνω τις καταστάσεις, σε διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να ξανασχολιάσω σε δική σου ανάρτηση.
    Θα σε κάνω στην άκρη, όπως μου είπες!!
    Τέλος, αποδείχθηκες μεγάλη απογοήτευση για μένα και όσα σου είπα ισχύουν στο ακέραιο!!

    ΥΓ: Η τελευταία κλωστή που με συνδέει ακόμη με το ιστολόγιο, είναι ο Σάββας και 5-6 φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10:32 Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.Το σχόλιο σου με την βαθυστόχαστη λέξη και αντάξια της ελληνικής σου παιδείας,(το ε δεν το γράφω τυχαία με μικρό) το διέγραψα εγώ και στο είπα καθαρά και αντρίκια.

    Για τα υπόλοιπα δεν έχω καμιά σχέση.

    Απο εκεί και πέρα το συνεχίζεις δικαίωμα σου.Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ λυπάμαι για αυτό:

    "αντάξια της ελληνικής σου παιδείας,(το ε δεν το γράφω τυχαία με μικρό) "

    Αλήθεια;
    Αναρωτιέμαι, αν έχει αντιληφθεί ο Σάββας ότι καταστρέφεις το κύρος του ιστολογίου όπως επισήμανε και ο 30 Ιανουαρίου 2011 4:11 μ.μ. και πως διώχνεις με τη συμπεριφορά σου παλαιούς σχολιαστές!
    Τι άλλο να σου πω... και κακώς σου απάντησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eίναι ανέντιμη και ανήθικη η πολεμική σας απέναντι στο πρόσωπο μου.Αν θεωρείς ότι με την διαγραφή της λέξης αυτής κατέστρεψα το κύρος του Ιστολογίου που εσύ τίμησες με την ευγένεια σου και την ευπρέπεια σου, είναι καιρός να σκέφτομαι μήπως ο Ηλιος ανατέλει απο Δυτικά.

    Αν ο Σάββας δεν το έχει αντιληφθεί να του το πείς εσύ και μάλιστα αν πάλι θέλεις να είσαι πιο δημοκρατικός μάζεψε υπογραφές.Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απελλή
    Οφείλω να ανγανωρίσω ίτι και οι σχολιαστές έχουν συμβάλλει και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην πορεία του ιστολογίου.
    Θα ήθελα όμως να γνωρίζεις ότι οι διαχειριστές κοπιάζουν τόσο πολύ, που αξίζουν αναγνώρισης και σεβασμού και δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου.
    Όσον αφορά τη μελέτη και το μετριασμό των σχολίων, είναι από τις πιο επίπονες και εξ αντικειμένου δύσκολες διαδικασίες και αυτό οι αναγνώστες και οι σχολιαστές θα πρέπει να το κατανοείτε και να είστε ανεκτικοί.
    Όσον αφορά στον Ιαπετό, όλοι μας οφείλουμε σεβασμό για τις χιλιάδες ώρες που αφιερώνει για το ιστολόγιο και για όλους μας.
    Απελλή
    σου ζητώ να είσαι ψύχραιμος και δίκαιος.
    Να μην παρασυρόμαστε μετά από γνωριμία, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων τόσον καιρό.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σάββας

    31 Ιανουαρίου 2011 1:16 μ.μ.

    ----------

    Σάββα,

    Δεν έχω κάνει ποτέ "ανέντιμη" και "ανήθικη" πολεμική απέναντι σε κανέναν Διαχειριστή! Θυμάσαι εσύ ποτέ κάτι τέτοιο;
    Τι κουβέντες είναι αυτές για να λέγονται έτσι; Έχουμε να χωρίσουμε τίποτα; Τον ήξερα και από χθες;

    Προσωπικά σέβομαι τον κόπο κάθε Διαχειριστή, αλλά απαιτώ και εκείνος να σέβεται εμένα με το να αναρτά σχόλια που του ασκούν κριτική για κάτι που θεώρησα ότι ήταν λάθος του και υπερβολική ευθιξία.

    Η επίμαχη φράση μου "ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΟΥΣΤΡ@@@ΝΙΑ" άξιζε όλης αυτής της κατάστασης ή ήταν αρκετή για να αμφισβητηθεί ακόμη και η Ελληνική μου παιδεία;

    Ενώ από την άλλη βλασφημίες προς τον Χριστό να κρίνονται ως άξιες προς ανάρτηση;

    Να σου θυμήσω ότι εσύ έχεις πει ακόμη βαρύτερα για τους Τούρκους; (προς θεού, δεν επιχειρώ συγκρίσεις, αλλά έλεος!!)

    Τέλος πάντων Σάββα, αντιλαμβάνομαι και την δική σου θέση, αλλά εγώ και ο κύριος τελειώσαμε ότι είχαμε να πούμε.

    "σου ζητώ να είσαι ψύχραιμος και δίκαιος."

    Αδικημένος αισθάνομαι εγώ, φίλε Σάββα.
    Ευχαριστώ για την απάντηση


    Σε χαιρετώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.