31/1/11

Μείωση "αυτοκτονιών" στις Τουρκικές Ενοπλες δυνάμεις:408 νεκροί στα πέντε τελευταία χρόνια

408 στρατιώτες έχουν αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών αποκάλυψε ο  Τούρκος Υπουργός Αμυνας Vecdi Gönül  απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από την Βουλευτή Fatma Kurtulan του Φιλοκουρδικού Κόμματος  Δημοκρατίας και Ειρήνης (BDP) τονίζοντας πώς  υπήρξε μείωση των αυτοκτονιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω  της αποδοτικής λειτουργίας του συστήματος πρόληψης και ασφάλειας που εφαρμόζεται στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ψυχολογική στήριξη  και  προληπτικοί έλεγχοι ).Επίσης πρόσθεσε πώς υπάρχει  λεπτομερής ενημέρωση των οικογενειών των θυμάτων ώστε να αποτραπεί η δημιουργία εντυπώσεων συγκάλυψης.

Η Fatma Kurtulan είχε ζητήσει με ερώτηση της προς τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Vecdi Gönül στις 12 Νοεμβρίου 2010 να πληροφορηθεί το ποιές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν για την αποκάλυψη των αιτιών των ύποπτων αυτών θανάτων( αναφερόμενη  στον  θάνατο  Κουρδικής καταγωγής στρατιωτών, Hasan Çakır, İdris Çiftçi, Erdi Alkan, Şaban Koçak, Sait Kızılkaya, Mehmet Çavdar ) και πόσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ των έτων 2002-2010.
Χουρριέτ,Firatnews.com,kurdish-info.eu

*Χαρακτηριστικό παράδειγμα "αυτοκτονίας" στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο ύποπτος θάνατος στρατιώτη Κουρδικής καταγωγής ο οποίος αυτοκτόνησε με  δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ οι περισσότερες αυτοκτονίες αφορούν στρατιώτες που έχουν δεχθεί πυροβολισμούς πίσω απο την πλάτη.  

3 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=j9aI-lZOmEc&feature=related
    ta palaiotera xronia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Χαρακτηριστικό παράδειγμα "αυτοκτονίας" στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο ύποπτος θάνατος στρατιώτη Κουρδικής καταγωγής ο οποίος αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ οι περισσότερες αυτοκτονίες αφορούν στρατιώτες που έχουν δεχθεί πυροβολισμούς πίσω απο την πλάτη.

    Πρώτη φορά γέλασα με τόσο δυσάρεστη είδηση. Κρίμα τα φανταράκια και συλληπητήρια στις οικογένειές τους.

    ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΣΑ ;

    Για τις δυο σφαίρες στο κεφάλι. Η πρώτη που προηγήθηκε, απο ευγένεια περίμενε και τη δεύτερη, να πάνε μαζί. Ε... το άλλο αυτοκτονία απο την πλάτη, ούτε ο Τιραμόλα να είτανε ! Πιστεύω ότι θα με συγχωρήσετε για την παρεκτροπή μου.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμηθηκα τοτε στο χωριο μου παιδια παιζαμε πετροπολεμο για πλακα, απο λαθος μια πετρουλα προσγειωθηκε στο κεφαλι ενος χωριανου μου του Φραντσεσκου (ΕλληνοΙταλος).
    Συμγωνησαμε να πουμε οτι επεσε απο υψωματακι καθετως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.