31/1/11

Αμερικανική απόβαση στην Κομοτηνή

Οι μυστικές επαφές της νέας Αμερικανίδας προξένου, που μας ήρθε πακέτο από το Κουρδιστάν, με τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους της Θράκης

Για μείζον θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης κάνουν λόγο οι Θρακιώτες σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμ­φωνα με έγκυρες πηγές, μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρα­τηρείται το τελευταίο διάστη­μα, ιδιαίτερα μετά την τοπο­θέτηση την 1η Σεπτεμβρίου της προξένου κυρίας Μάρσα Λέιν. Μιας προξένου η οποία είχε θητεύσει προηγουμένως στο Κουρδιστάν και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη για τα τουρ­κικά συμφέροντα περιοχή του Βορείου Ιράκ...»


Πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς χωρίς την έγκριση -ως όφειλαν- του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και την ταυτόχρονη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, εκπρόσωποι του προξενείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν επαφές σε μια ξένη χώρα, τείνοντας ευήκοα ώτα σε θέματα όπως οι δήθεν διώξεις της μειονότητας ή το δικαίωμα της να αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική. Ολα αυτά μέσα από επαφές με κάθε τύπου σύλ­λογο ή οργάνωση των αυτοα­ποκαλούμενων “Τούρκων” της Ελλάδας.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Αμερικανών τείνουν να αναγάγουν σε θεσμό αυτού του είδους τις ύποπτες για τα εθνικά μας συμφέροντα επαφές, οι οποίες μάλιστα διεξά­γονται κάθε Τετάρτη στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής “Arkadia”.

Εκεί τόσο η κυρία Λέιν όσο και η γενική πρόξενος κυρία Κάθριν Κέι ενημερώνονται από σωματεία και φορείς της μειονότητας και συχνά προτείνουν λύσεις. Ολα αυτή τα περίεργα για τη χώρα μας συμ­βάντα τελούνται εν αγνοία της ΕΥΠ, η οποία βάσει αξιόπι­στων κυβερνητικών πληροφο­ριών παραμένει δραματικά απούσα σε μια περιοχή δυναμίτη.

Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής την οποία οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά πριν από δύο χρόνια, παρακάμπτοντας τη χώρα μας και την επίσημη κυβέρνηση και πραγματοποιώντας το 2008 επισκέψεις μέχρι και στο τουρκικό προξε­νείο στη Κομοτηνή για… ανταλλαγή απόψεων. Τότε, ο υποπρόξενος των ΗΠΑ είχε δει τον πρόξενο της Τουρκίας κ. Μουσταφά Σαρνίτς αλλά και σωματεία της μειονότητας, ενέργεια που προκλητικά συνεχίζεται, αποτελώντας ευθεία παρέμβαση στα εθνικά μας ζητήματα από τρίτη χώρα.

Ανά­λογη «επεκτατική πολιτική» είχε ακολουθήσει και ο άλλο­τε πρόξενος των ΗΠΑ κ. Χόπ Μπράιαν. Όπως και σειρά άλλων αξιωματούχων διαφόρων “ειδικοτήτων” (όπως η κυρία ΜακΝτούγκαλ), που με ιδιαίτερη επιμονή θέλησαν να καλλιεργήσουν ή ακόμη και να «ανακαλύψουν» μειονότητες στη Θράκη. Αίσθηση προ­καλεί το γεγονός πως πλέον οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανακαλύ­ψουν με κάθε τρόπο ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας η οποία υποφέρει και ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς ανθρώ­πινα και πολιτικά δικαιώματα.

Θα πρέπει να πούμε πως κατά τη διάρκεια των πρώτων επαφών εκπροσώπων των ΗΠΑ με μειονοτικούς υπήρξε μέχρι και η συνδρομή της ΕΥΠ ώστε να εξασφαλιστεί το απόρ­ρητο των επαφών. Όμως η ου­σιαστική αποψίλωση των μυστικών μας υπηρεσιών αφή­νει πλέον πεδίον δόξης λαμπρόν σε κάθε επίδοξο “διαμεσολαβητή”.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (Δημήτρης Μαρκόπουλος)
Αναδημοσίευση απο http://alexpolisonline.blogspot.com

 
http://www.strategyreport.gr/?p=7098
 

6 σχόλια:

 1. Συγνωμμη αλλα η συμπεριφορα της εν λογω κυριας ξεπερνα τα εσκεμμενα εκτος φυσικα και αν τιθσιται οι διπλωματες να ανακατευονται στα εσωτερικα της χωρας στην οποια ειναι δαπιστευμενοι.Αρα η ν λογω διπλβματικη αντιπροωπος κανει αυτο που διαπρατει αυτο που λεε στην διπλωματικη ορολογια !faux pas"Κατα συνεπια:
  α)Θα επρεπε να της γινουν συστασεις να σταματησει "τις κακες παρεες" και παραλληλα μαι διαμαρτυρια στους ανωτερους της.Επιτελους η Ελλαδα ειναι ανεξαρτητο κρατος και οχι Πουερτο Ρικο!
  β)Αν η κυρια προξενος συνεχισει αυτη την πρακτικη αμεση αιτηση για απομακρυνση της ως "persona non grata".Μας ηρθε πακετο απο το Κουρδισταν ας μας φυγει πακετο απο την Ελλαδα.
  γ) Αν το α και το β δεν ειναι εφικτα να ληφθουν τα καταλληλα μετρα για την περιπτωση της προξενου ειδικα αν μπορει να αποδεικτει οτι αυτες οι συνασντησεις εχουν και αλλες παραμετρους.Κοινως να την τυλιξουμε σε μια κολλα χαρτι! `

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν εχουμε Ελληνικη κυβερνηση παρτε το χαμπαρι. Οσο κυβερνανε τη χωρα τα πρασινο-γαλαζα λαμογια τα ιδια και χειροτερα θα γινονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σαββα εχω και κατι απο Ρωσια
  http://news247.gr/kosmos/news/epese_apo_to_parathyro_rwsos_syntagmatarxhs.764996.html

  de gaulle

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παραβαίνει τα εσκαμμένα και το πρωτόκολο η κυρία ;;; και οι λούγκρες του υπεξ τι κάνουν ;;; Τζάμπα πληρώνονται ;;;(ρητορική η ερώτηση...) Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι ΄΄λούνγκρες΄΄ δουλεύουν ακατάπαυστα για την πλήρη ενσωμάτωσή μας στην Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία !!!
  Τί έγινε; Τα πήρε τελικά τα εργοστάσια ζάχαρης η ΖΙΡΑΤ ΜΠΑΝΚ ;;; Ο Αγάς επενδύει κανονικά στην επικράτειά του !!!
  Η Θράκη κατάντησε σαν τα ΙΜΙΑ:΄΄NO FLAGS, NO TROOPS, NO ...΄΄
  Δημοσθένης ο Μακεδών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Εκθεση του Στέητ Ντηπάρντεμντ από πέρυσι τέτοια εποχή, ανέφερε το θέμα δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού μειονοτήτων. Ομως ανέφερε "Μακεδόνες, ΄Τσιγγάνους, Ρομά και Πομάκους"
  Τώρα ψάχνονται και για καταπιεσμένες μειονότητες στη Θράκη και θεωρούν τις τουρκικές;
  Αντείτε να δείτε ποιοί καταπιέζονται από ποιούς! Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.