29/1/11

Κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες, διαβεβαιώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο

Eπέστρεψαν και οι τουρίστες

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις   (Φωτογραφία:  Associated Press)
Αθήνα
Όλοι οι Έλληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δύο ελληνικές κοινότητες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Ιερά Μονή Σινά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.
Παράλληλα έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.
Σε συνεχή επαφή, βρίσκεται από την Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανο Ταμβάκη.
Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΑΕ δήλωσε ότι είχε δύο τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Δόλλη, ο οποίος του τόνισε με την σειρά του ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και βρίσκεται στο πλευρό του ελληνισμού της Αιγύπτου για οτιδήποτε χρειαστεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Σιόκα όσο και την ελληνική κοινότητα Καΐρου με τον πρόεδρο της Χρήστο Καβαλή.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΑΕ βρέθηκε το Σάββατο στο ελληνικό γηροκομείο της Αλεξάνδρειας.
Την Κυριακή είναι πιθανό να συγκληθεί έκτακτη επιτροπή στην Αλεξάνδρεια για να συζητηθεί πως ο ελληνισμός της πόλης θα αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Ναι, κανένα πρόβλημα πλέον τους έδιωξε ο Νάσερ 50 χρόνια πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάδε έφη Χαριτόπουλος 26/01/2011 13:00 Ελληνοφρένεια !!!

    http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=210204

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ανδρέας Μαζαράκης παρουσιάζει στον ΣΚΑΙ 100,4 το κείμενο του Σάββα Καλεντερίδη γύρω από την (μη) γεωπολιτική συνείδηση των Ελλήνων...

    http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=208114

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισε μία ακόμα επανάσταση με κλασσικό γερμανοαμερικανικό πολιτικό σχέδιο των παιδιών της σχολής του Gehlen.
    Παρόμοια σκηνικά έχουμε δει ακόμα και στην Ελλάδα το 1974, αλλά και στην ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

    Κύριος στόχος των επαναστάσεων στις Ισλαμικές χώρες είναι να προλάβουν τις επαναστάσεις των ακραίων Ισλαμιστών. Οι επαναστάσεις αυτές αποσκοπούν στην εγκατάσταση νέων φιλοδυτικών κυβερνήσεων, που θα προέλθουν από το γνωστό σενάριο του εκδημοκρατισμού. Στις επαναστάσεις που βλέπουμε μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ισχυρή εμπλοκή των ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων. Σε περίπτωση αποτυχίας κάποιου σενάριου, υπάρχει δεύτερο και τρίτο κτλ, ακόμα και με εμφυλίους και μαζικές σφαγές στις χειρότερες περιπτώσεις, ακόμα και επιστροφή σε δικτατορίες.

    Στην αρχή της οικονομικής κρίσης είχα πει ότι είναι μεγάλη για τα δεδομένα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, και ότι μάλλον με πόλεμο θα έρθει το τέλος της. Το πότε ακριβώς θα έρθει η σειρά του Ιράν, της αυτονόμησης του Κουρδιστάν, της διάλυσης των Σκοπίων κτλ, δεν μπορούν να το προβλέψουν ούτε αυτοί που τα σχεδιάζουν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.