30/1/11

Η Κύπρος αναγνωρίζει το παλαιστινιακό Κράτος

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνώρισε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων της 1967, ενημέρωσαν τα κυπριακά ΜΜΕ την Κυριακή παραθέτοντας την επιστολή του Πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.
«Ελπίζω σε ειρηνική διευθέτηση της διένεξης στη Μέση Ανατολή, που θα επέτρεπε τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού Κράτους, δημοκρατικό και ανθηρό με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», αναφέρει το έγγραφο. Σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο, η χώρα του δεν θα αποδεχθεί οποιεςδήποτε μονομερείς ενέργειες στα παλαιστινιακά εδάφη κατεχόμενα από το Ισραήλ από το 1967, υπογραμμίζοντας έτσι την αποφασιστικότητα της Κυπριακής θέσης σχετικά με το θέμα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η τρέχουσα παλαιστινιακή-ισραηλινή ειρηνευτική διαδικασία ξεκίνησε το 1993. Οι Παλαιστίνιοι συνηγορούν για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στον πόλεμο του 1967 (Δυτική Όχθη, λωρίδα της Γάζας και Ανατολική Ιερουσαλήμ), όπου σκοπεύουν να ιδρύσουν το κράτος τους με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.
GAZA, 30.01.2011 - RIA Novosti

17 σχόλια:

  1. Στρατηγικοτατη και εγκαιρη κινηση του Ισραηλ μεσω του κ.Χριστοφια.
    Απετρεψε το Ισραηλ το ντομινο της Αιγυπτου να πλησιασει με μαθηματικη προβλεψη στη Ραμμαλα.Εκοψε τη γραμμη του ντομινο προς Λιβανο και εμεινε "μπουκαλα" το Ιραν.Η επομενη κινηση που μαλλον θα συμβει και εφ οσον ξεκαθαρισουν θεματα ασφαλειας θα ειναι επιστροφη των υψιπεδων του Γκολαν στη Συρια και απο εκει "μπουκαλα" στο Ιραν.Γρηγορα γεγονοτα με αριστες απαντησεις.Μπραβο Ισραηλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λολαθήκανε τελείως οι εβραιόφωνοι.
    Κάτι είναι κι αυτό.
    Ελάτε το Δαφνί σας έχει έτοιμες κουκέτες.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νάε Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παραχωρήσει το Ισραήλ εδάφη, ούτε κατά διάνοια.
    Κατά τα άλλα, η ανάλυσή σας εξαιρετική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν αποχωρήσει το Ισραήλ απ' όλα τα εδάφη που ανήκουν σε άλλους (Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη) και δεν αποσυρθούν από τους παράνομους εποικισμούς (έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως "ανθρωπιστική καταστροφή/έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"), θα έχει τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα ανοιχτά με:
    - Χεζμπολάχ/Λίβανο
    - Χαμάς/Παλαιστίνη
    - Ιράν
    - Τους δημοκρατικούς πολίτες όλου του υπόλοιπου κόσμου...

    Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχέλαος

    30 Ιανουαρίου 2011 6:33 μ.μ.

    -----------------

    Δεν μπορώ να μοιραστώ την αισιοδοξία σου.
    Το γεγονός έχει και άλλη ανάγνωση. Βλέπει η Κύπρος τους ισλαμιστές τριγύρω να ξεσηκώνονται εναντίον των αμερικανο-σιωνοκινούμενων δικτατόρων τους, και σαν έξυπνοι που είναι οι Κύπριοι, καταλαβαίνουν ότι για το Ισραήλ είναι θέμα χρόνου πριν όλοι οι Άραβες ενωθούν εναντίον του. Το ντόμινο θα πάρει ισλαμιστική χροιά και πιθανόν να αφυπνίσει την παναραβική συνείδηση.
    Κακή εξέλιξη για όλους μας, κυρίως όμως για το Ισραήλ. Η Κύπρος προλαμβάνει καταστάσεις ρίχνοντας εγκαίρως γέφυρες επικοινωνίας και αναγνώρισης προς την Παλαιστίνη, που θα αποτελέσει εκ νέου και την αφορμή που θα ξεσπάσει αραβοισραηλινή σύγκρουση με τη συμμετοχή τώρα ίσως και της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τους δημοκρατικούς πολίτες όλου του υπόλοιπου κόσμου" ???

    Για ποιούς λες; Κινέζους, Σαουδάραβες, Ιρανούς, Ρώσους, Καμποτζιανούς, Κουβανούς, Ιρακινούς, διάφορους κεντρορασιάτες, αφρικανούς (πλην λίγων περιπτώσεων), Πακιστανούς, .... ήδη φτάσαμε τα 4+ δισ. πολίτες....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν το Ισραήλ παραδώσει τα κατεχόμενα εδάφη τότε δεν θα μιλάμε για λόγο ύπαρξης ενιαίας ισλαμικής και αραβικής πολιτικής έναντι των αμερικανών/ισραηλινών/ευρωπαίων. Το Ιράν θα χάσει τη δύναμή του.

    Βέβαια για να το κάνει αυτό το Ισραήλ θα πρέπει να αντισταθμίσει τα χαμένα γεωστρατηγικά κτλ οφέλη που έχει τώρα.

    Επίσης αν το Ισραήλ το κάνει αυτό τότε ανοίγει διάπλατα η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και του ΝΑΤΟ στο Ισραήλ. Και το Ισραήλ είναι "περισσότερο" ευρωπαϊκό κράτος παρά η Τουρκία, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλβανία, τα Σκόπια, κτλ. Με υψηλό ΑΕΠ και οργάνωση κράτους όπως τα ευρωπαϊκά. Για να μην πούμε για τους τομείς της άμυνας, έρευνας, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσουνάμι αναγνωρίσεων του Παλαιστινιακού Κράτους περνάει επάνω από τις ακτές της λωρίδας της Γάζας :
    Η Βραζιλία, η Αργεντινή, ο Ισημερινός, η Βολιβία , η Ουρουγουάη, η Γκουϊανα και η Παραγουάη αναγνώρισαν επίσης πρόσφατα την Παλαιστίνη εντός των προ-πολέμου του 1967 συνόρων. Η Χιλή και το Περού την έχουν αναγνωρίσει, αλλά χωρίς να αναφέρονται σε σύνορα.
    Στην ΕΕ γίνονται κινήσεις από τις Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Νορβηγία, ανεξάρτητες από την επίσημη θέση της ΕΕ.
    Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν καταγγείλει αυτές τις αποφάσεις, δηλώνοντας ότι μειώνουν τις πιθανότητες επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ οι Παλαιστίνιοι αντιθέτως ιισχυρίζονται ότι επιτρέπουν να “σωθεί μια λύση με τα δυο κράτη”, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο Ισραήλ για να διαπραγματευθεί σε αυτή τη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσουναμι ερχεται και πως θα το αντιμετωπισουν οι εγκληματιες.
    Γιατι μαζι με το τσουναμι ερχεται και ο "λογαριασμος".
    Υλικος και ηθικος.
    Τα ψεμματα τελειωσανε φιλοι μου εβραιοι.
    Εγω παλι λυπαμαι τους εδωδιμους σαγιανιμ που απ' οτι ακουω ηδη ψαχνουν για κρυψωνα. Πιθανον στην "μαμα" Τουρκια.

    Παλι το εγχειριδιο της "χασμπαρα" θα αρχισουν να συμβουλευονται.
    Τι εγχειριδιο δηλ. ολακερο βιβλιο με 117 σελιδες μελετουν οι νεολαιοι οβριοι για το πως με ψεμματα, προσπαθουν να αντικρουσουν και να θαψουν την αληθεια.
    Αν ειναι δυνατον.

    (Προσεχως πληροφοριες για το εγχειριδιο "Χασμπαρα")





    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    Σκλαβωμενη απο εβραιους
    εθνοκτονους γενοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ.
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @10:09 μ.μ.
    Οι ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί πολίτες έχουν δείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους.
    Αλλά και Αυστραλοί, Καναδοί, Ιάπωνες, Κορεάτες και άλλοι.
    Ανάμεσά τους και πολλοί εβραίοι που ζουν ανα τον Κόσμο.
    Ακόμα και μέσα στο Ισραήλ υπάρχουν υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων για απελευθέρωση !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. =ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παραχωρήσει το Ισραήλ εδάφη, ούτε κατά διάνοια.
    Κατά τα άλλα, η ανάλυσή σας εξαιρετική.=

    Σωστότατη η παρατήρηση σου!
    Τα εδάφη ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΝ από το Ισραήλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νάε Σμύρνη

    30 Ιανουαρίου 2011 8:35 μ.μ.

    περιμενε και θα καταπιεις την πικρη σου γλωσσα.ολα πολυ κοντα ειναι.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 30 Ιανουαρίου 2011 9:49 μ.μ.

    Σε πρωτη ματια ετσι φαινεται αλλα η Κυπρος εχει τρομακτικα προβληματα αυτη την στιγμη και δεν θα τολμουσε να εναντιωθει στο Ισραηλ και σε κανεναν αλλο.Απλως προσπαθει να "γραψει ιστορια" προς
    τους αραβες και πολυ πολυ καλα πραττει.Και δεν θα τολμουσε να πει αλλα απο τις αποφασεις τις στρατηγικες του συνεταιρου στην εξωρηξη και στο οικονομικο και οχι μονον μελλον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή κάποιοι εδώ είναι πολύ ξεχασιάρηδες, από το 1947 το πρόβλημα στην περιοχή είναι ένα:
    Οι άραβες έποικοι της Παλαιστίνης, δε θέλησαν ποτέ να δεχτούν την ύπαρξη του Ισραήλ.
    Εδώ τους αναγνωρίζει όλος ο κόσμος και αυτοί αρνούνται να κάνουν το κράτος τους...
    Είναι κάτι σαν την ελληνική κοινή με την Κύπρο ΑΟΖ. Όλος ο κόσμος μας λέει ότι τη δικαιούμαστε
    και εμείς το παίζουμε κουφοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή ο καθε μακακας δημοσιογραφος και προβοκάτορας λέει ότι θέλει, παραθέτω επακριβώς την γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έγινε χθες:

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης του 1988 για το θέμα της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους η οποία παραμένει σε ισχύ. Αναφορικά με τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, η θέση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευθυγραμμισμένη με τη γνωστή θέση της ΕΕ ότι δεν θα αναγνωρίσει οποιεσδήποτε αλλαγές στα σύνορα προ του 1967, εκτός εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Η Κυπριακή Κυβέρνηση τονίζει, στο πλαίσιο αυτό, την τεράστια σημασία της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών το συντομότερο δυνατόν, για μια λύση του παλαιστινιακού ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων. -31.01.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται το δικό τους κράτος.
    Το αναγνωρίζει και το Ισραήλ που συμμετέχει κάθε τόσο σε συνομιλίες για την λύση του Παλαιστινικού προβλήματος με την δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης.
    Το λέει και ο ΟΗΕ συνέχεια...
    Εκτός από κάτι ξεροκέφαλους σιωνιστές που κατά καιρούς λένε ότι ΟΛΟ το μέρος τους ανήκει διότι τους το έχει τάξει ο Γιαχβέ !!!
    Άντε να βγάλεις άκρη με τέτοια θεοκρατική ταλιμπανιστική αντίληψη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι όμως, αυτοί οι λωλαμένοι, κατάφεραν να επανασυστήσουν κράτος, να πρασινίσουν την έρημο, να διώξουν τους Άγγλους, να κυβερνούν πάνω σε εκατομύρια Αραβες,να νεκραναστήσουν την αρχαία τους γλώσσα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
    Δεν είμαι ούτε κατά διάνοια υπέρ της εθνοκαθαριστικής πολιτικής τους, αλλά, μαζί με την κριτική σε αυτούς, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα θετικά τους, και σε κάποια να παραδειγματιστούμε ως λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.