28/1/11

Δημοκρατία 28/1/11

4 σχόλια:

  1. "27(51).ΟΥ ΞΥΝΙΑΣΙΝ ΟΚΩΣ ΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΩΥΤΩ ΞΥΜΦΕΡΕΤΑΙ.ΠΑΛΙΝΤΟΝΟΣ ΑΡΜΟΝΙΗι,
    ΟΚΩΣΠΕΡ ΤΟΞΟΥ ΚΑΊ ΛΥΡΑΣ".ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    {Δεν αντιλαμβάνονται (οι άνθρωποι)μέ ποιό τρόπο κάτι πού διαφοροποιείται ταυτίζεται μέ τόν εαυτό του.Υπάρχει παλίνδρομος αρμονία,όπως ακριβώς υπάρχει μεταξύ τής λ ύ ρ α ς καί τού
    δ ο ξ α ρ ι ο ύ(τόξου).}
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου κάνει εντύπωση που η πλειοψηφία των σχολίων έχει κοινή επωδό, σε ποιο άλλο κράτος θα συνέβαινε αυτό με την κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου από λαθρομετανάστες. Έχετε όλοι δίκιο σ΄ αυτό, αλλά δεν σκεφθήκατε το σημαντικότερο: πολλά από τα πράγματα που γίνονται στην Ελλάδα δεν θα γίνονταν σε άλλο κράτος. Κάνετε μια σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για να δείτε πως αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις πριν φθάσουμε στην κατάληψη.

    Στην Γερμανία θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα όχι του πρύτανη, αλλά του προέδρου της σχολής και η συζήτηση θα γινόταν μεταξύ αυτού και του αστυνομικού διευθυντή. Στην Ελλάδα το θέμα δεν μπορεί να λυθεί ούτε από το μισό υπουργικό συμβούλιο και χρειάζεται παρέμβαση του πρωθυπουργού.

    Σε κατάληψη δεν θα έφθαναν όμως οι λαθρομετανάστες, γιατί θα συλλαμβάνονταν αμέσως ως λαθραία διαμένοντες στην χώρα και θα απελαύνονταν. Η εξέλιξη αυτή είναι ίσως απάνθρωπη, αλλά λιγότερο απάνθρωπη, από το να αφήνουμε κάποιον χωρίς χαρτιά για δέκα ή είκοσι χρόνια και να αποτελεί έρμαιο εκμετάλλευσης του κάθε τυχάρπαστου, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Και είναι εντελώς απάνθρωπο να ζητάμε μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια παραμονής ενός ανθρώπου στην Ελλάδα την άμεση απέλασή του.

    Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν παράνομα, πέρασαν οι περισσότεροι από ένα κέντρο υποδοχής, δεν δικαιούνταν πολιτικό άσυλο. Το ελληνικό κράτος γιατί δεν τους απέλασε, όπως κάνουν τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη; Τώρα το θυμήθηκε μετά 10 ή 20 χρόνια;

    Γιατί το κράτος δεν φύλαγε τα σύνορά του με την Αλβανία, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι Αλβανοί; Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες; Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος δίνεται τόσο εύκολα δικαίωμα ψήφου έστω στις δημοτικές εκλογές σε πρώην λαθρομετανάστες; Πως να μην έρχονται λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, όταν ξέρουν, ότι θα είναι βέβαια έρμαια εκμετάλλευσης, αλλά έστω θα έχουν μια καλύτερη τύχη από την χώρα τους; Και κάποια μέρα ίσως να νομιμοποιηθούν, όπως έγινε και με τους προηγούμενους;

    Διαβάζω συχνά στο φόρουμ, ότι μερικοί ζητούν μέχρι και την απέλαση νομίμων μεταναστών, που ήρθαν πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα, όπως οι Αλβανοί. Δηλαδή θα διώξουμε ανθρώπους που ήρθαν πριν 20 χρόνια και έχουν στην Ελλάδα το επίκεντρο της ζωής τους; Αν δεν θέλατε τους μετανάστες γιατί ψηφίζετε αυτούς που ψηφίζετε; Την Ελλάδα δεν την κυβερνάνε ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Τσίπρας. Υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση είναι τα κόμματα που ψηφίζει η πλειοψηφία.

    Και μια κουβέντα για την κατάληψη. Στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν πετυχαίνει κανένας τίποτα με καταλήψεις. Στην Ελλάδα πετυχαίνει κάποιος κάτι μόνο με με απεργίες και καταλήψεις, άσχετα αν είναι εργάτης, αγρότης, ταξιτζής ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που κάνουν οι άλλοι Έλληνες με τις καταλήψεις κάνουν και οι μετανάστες.

    Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στο έδαφός της όλους τους κατατρεγμένους της γης. Αλλά για το σημερινό πρόβλημα δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά οι εκάστοτε κυβερνώντες των τελευταίων 20 ετών. Και μαζί με αυτούς όλοι εσείς που τους ψηφίζετε.

    Έλληνας της Γερμανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Έλληνα της Γερμανίας (12:32μμ), πολύ σωστά όλα αυτά που αναφέρεις για την Ελλάδα. Εξ ίσου σωστά υποθέτω θα είναι κι αυτά που αναφέρεις για τη Γερμανία. Το καλό λοιπόν για εσένα που ζείς εκεί είναι ότι δεν υφίστασαι όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ. Γι αυτό, καλά κάθεσαι εκεί που είσαι και ακόμα καλύτερα θα κάνεις να μην έρχεσαι εδώ ούτε για διακοπές (πού ξέρεις; μπορεί όταν έρθεις να έχουν καμμιά κατάληψη στα αεροδρόμια ή στα τελωνεία). Άσε λοιπόν αυτά όλα τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσουμε εμείς που ζούμε εδώ και άμα τα λύσουμε θα σε ειδοποιήσουμε ότι μπορείς να ξαναέρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστα οσα αναφερει ο φιλος μας απο τη Γερμανια.
    Πηρε το ματι μου και τη δηλωση Καραμανλη οτι θα αποκαλυψει τα παντα λεει μεσα απο την εκδοση βιβλιου.
    Εμ βεβαια, μακακας ειναι να μην κονομησει κι ολας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.