27/1/11

Ερώτηση για το μέλλον της αμυντικής μας βιομηχανίας

ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Ε.Α.Π)
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Ποια είναι τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας;
Κύριε Υπουργέ,
ImageImageΌπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια η αμυντική βιομηχανία της χώρας μας υποβαθμίστηκε, καθώς οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αδιαφόρησαν για τα αντισταθμιστικά οφέλη που συνήθως δίνονται κατά τις συμφωνίες αγοράς οπλικών συστημάτων. Η δημοσιονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας και η υιοθέτηση των αποκρατικοποιήσεων που αποδέχεται η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει «ανοίξει την όρεξη» σε ξένους «επενδυτές» να αναλάβουν και μέρος της αμυντικής μας βιομηχανίας.
 Οι εργαζόμενοι μάλιστα στην αμυντική βιομηχανία φαίνεται να στοχοποιούνται για τα ελλείμματα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για τα χρέη δεν ευθύνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά οι προκλητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν και οι οποίες οδήγησαν στον μαρασμό τον κρίσιμο αυτό τομέα για την Εθνική μας Άμυνα.

Το τελευταίο διάστημα δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την αμυντική μας βιομηχανία οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτή με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αγοράσουμε όπλα από αυτούς. Καθώς όμως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία είναι ένας από τους κρισιμότερους τομείς για την Εθνική μας Άμυνα η επιβίωση της δεν μπορεί να στηριχθεί στις κατά καιρούς εξοπλιστικές συμφωνίες της χώρας αλλά χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία της.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία της Αμυντικής μας Βιομηχανίας (ΕΑΣ. ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) και αν ναι σε τι συνίσταται αυτό;
2. Υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο εργοστασίων και αν ναι πώς σκέφτεστε να αναδιαρθρώσετε την Αμυντική μας Βιομηχανία;
3. Υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο μισθολόγιο των εργαζομένων και στα κεκτημένα δικαιώματά τους;
4. Υπάρχουν σκέψεις ή προτάσεις για παραχώρηση εργοστασίων της Αμυντικής μας Βιομηχανίας ή για εκμετάλλευσή τους από τρίτους;
5. Έχετε σκοπό να καταρρίψετε επίσημα τους ισχυρισμούς ότι για τα ελλείμματα και τα χρέη της Αμυντικής μας Βιομηχανίας ευθύνονται οι παροχές προς τους εργαζομένους και το μισθολογικό κόστος που είναι εξόφθαλμα ψευδής ισχυρισμός;

-ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

3 σχόλια:

  1. Οι ελληνες δεν δουλευουμε οικοδομη,δεν δουλευουμε στα χωραφια,δεν ειμαστε ικανοι να διοικησουμε τα εργαστασια,δεν ειμαστε ικανοι να διοικησουμε την χωρα...σαν τους αφρικανους ομως ειμαστε ικανοι να αποδυναμωνουμε ο ενας τον αλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 28 Ιανουαρίου 2011 1:05 π.μ.

    ----------------

    Εντάξει, μας απόδειξες ότι οι Έλληνες είμαστε παντελώς άχρηστοι.
    Επετέλεσες το "πατριωτικό" σου καθήκον!!!
    Ελπίζω, ότι είσαι τουλάχιστον σε θέση να ταϊζεις τα παιδιά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα με στενοχωρούσαν όλες οι πρόοδοι των εξοπλιστικών βιομηχανιών της Τουρκίας, αν δεν γνώριζα ότι η Ελλάς προηγείτο των Τούρκων !

    Το 1975 επί ΥΠΕΘΑ Ευαγγέλου Αβέρωφ ξεκίνησε το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα της κατασκευής της "Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε." (ΕΑΒ) ή "Hellenic Aerospace Industry" (ΗΑΙ) εις την Αγγλικήν.

    Το πρότυπο βιομηχανικό σύμπλεγμα της ΕΑΒ, βάσει του τότε σχεδιασμού του, επρόκειτο να είναι εις θέση όχι μόνο να επισκευάζει αεροπλάνα, αλλά να κατασκευάζει τμήματα αυτών και ανταλλακτικά, από βίδες μέχρι ηλεκτρονικά μαχητικών και της πολιτικής αεροπορίας, με προοπτική στο απώτερο μέλλον, ακόμη και αεροπλάνα under license στην αρχή και μετά να αναπτύσσει δικά της ! Όπως σήμερα οι Τούρκοι !

    Τότε ακόμη υπήρχε η πολεμική βιομηχανία που είχε ιδρύσει ο δημοκρατικός Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης. Σε αυτήν δόθηκε θανάσιμο κτύπημα από το ΠΑΣΟΚ, όταν δύο πλοία που επρόκειτο να φύγουν από την Ελευσίνα για το ΙΡΑΚ, έμφορτα πολεμοφοδίων, εμποδίστηκαν να αποπλεύσουν από την τότε κυβέρνηση.

    Τα είχε χαρακτηρίσει ο τότε αγοραίος τύπος ως "Τα Πλοία του Θανάτου" που θα .... πήγαιναν ... τον θάνατο στις αντιμαχόμενες παρατάξεις ΙΡΑΚ και ΙΡΑΝ.

    Είναι πολύ κρίμα ότι, ενώ η Ελλάς προηγείτο, βρέθηκε εκτός παίγνιου, επιφανειακά μεν λόγω ιδεοληψιών, αλλά στην ουσία λόγω ξένων συμφερόντων !

    Το κενό που θα άφησαν τα εργοστάσια του Μποδοσάκη, το κάλυψαν άλλοι παίκτες λίαν επικερδώς και επωφελώς !

    Η τότε Ελληνική πολεμική βιομηχανία, κατέστη αναξιόπιστη, κατεστράφη, κρατικοποιήθηκε και περιήλθε στην σημερινή εσχάτη ένδεια.

    Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.