31/1/11

Την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους επαναβεβαιώνει η Κύπρος

Με επιστολή του στον Μαχμούντ Αμπάς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επαναβεβαιώνει την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 1998 από τη Λευκωσία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. «Η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία όπως διευκρίνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ήταν απαντητική σε επιστολή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Αναφορικά με τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, η θέση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισήμανε ο κ. Στεφάνου, είναι ευθυγραμμισμένη με τη γνωστή θέση της ΕΕ ότι «δεν θα αναγνωρίσει οποιεσδήποτε αλλαγές στα σύνορα προ του 1967 εκτός εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών».

Η Κυπριακή κυβέρνηση τονίζει, στο πλαίσιο αυτό, την τεράστια σημασία της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών το συντομότερο δυνατόν, για μια λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων, προσέθεσε ο κ. Στεφάνου.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Μάλκι είχε γίνει δεκτός από τον Δημήτρη Χριστόφια και είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος στο θέμα της αναβάθμισης της παλαιστινιακής εκπροσώπησης στην Κύπρο, είπε ότι «το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι και ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω».

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Μαρτίου ο Δημήτρης Χριστόφιας θα επισκεφθεί το Ισραήλ και γίνονται διευθετήσεις διά της διπλωματικής οδού για επίσκεψη του στη Ραμάλα και συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς.

15 σχόλια:

  1. Σε προλαβε ο Κριστιαν με 10 ωρες διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ένα δημοσίευμα συμπληρωνει το άλλο.Ξέρω πολύ καλά τι αναρτώ, πότε και απο πού.Αν σε ενδιαφέρει και έχεις την δυνατότητα κριτικής σκέψης σύγκρινε τα, ίσως σε βοηθήσουν.

    Αν προσπαθείς να με υποτιμήσεις σου απαντώ καθαρά και ξάστερα κράτα την λάσπη για τα μούτρα σου, ξέρνα την χολή σου αλλού.Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν προσπαθείς να με υποτιμήσεις σου απαντώ καθαρά και ξάστερα κράτα την λάσπη για τα μούτρα σου, ξέρνα την χολή σου αλλού.Ιαπετός

    31 Ιανουαρίου 2011 10:12 π.μ.

    Ωραιο στομα εχεις.Δεν νομιζω οτι σου μιλησα ετσι για να βγαλεις ολη μαζι την δικη σου χολη και να εκτεθεις.Εισαι και ανοητος για να μη αντιλαμβανεσαι το χιουμορ.Ειληκρινα λυπαμαι για σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτα Ανώνυμος μετά Αρχέλαος.

    Πρώτα ειρώνευσαι και μετά λές κάνεις χιούμορ.Το τι με θεωρείς είναι δικαίωμα σου αναφαίρετο, δικαίωμα μου είναι να σε περιγράψω.

    Βασική μου αρχή είναι η απάντηση να είναι ισχυρότερη της πρόκλησης. Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασική μου αρχή είναι η απάντηση να είναι ισχυρότερη της πρόκλησης. Ιαπετός

    31 Ιανουαρίου 2011 11:55 π.μ.

    Αν θελεις μπορω και εγω να το εφαρμοσω αυτο γιατι ειναι και το ευκολοτερο.Εγω αν ημουνα στην δικη σου θεση που σου ανεθεσαν αλλοι θα εφαρμοζα την υπομονη και καλη συμπεριφορα προς παντες και οχι τον τσαμπουκα οτι και να λεγανε.
    Ο προορισμος σου ειναι να ανεβαζεις
    αρθρα, να δεχεσαι καλοπροερετα αστεια στα οποια να απαντας,αν θελεις,με χαμογελο αλλα χρειαζεται και η υποδομη για να τα διακρινεις.
    Και τελος σπανια θα επρεπε να απαντας στους σχολιαστες και οταν υπαρχει σοβαροτατος λογος.Ο προορισμος σου ειναι επισης,και εδω θα μου πεις το ελληνικοτατο"ξερεις ποιος ειμαι εγω και να κοιτας την δουλεια σου",να ανιχνευεις σωστα και γρηγορα τα σοβαρα που τρεχουν και να τα αναρτας για σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ για την κριτική σου 12:08 Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανακοίνωση της αναγνώρισης του παλαιστινιακού Κράτους από την Κύπρο προβάλλεται στο διαδίκτυο από ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων και μέρος του διεθνή τύπου, κυρίως γαλλόφωνα, και από την Παλαιστινιακή Αρχή, με τον τίτλο και περιεχόμενο όπως το μετέφρασα, και ωστόσο έχει την αξία της.
    Το θέμα της αναγνώρισης είναι όμως πολύπλοκο καθώς αναφέρεται σ' ένα υποθετικό κράτος που δεν υφίσταται, και είναι υπό κατοχή. Ακόμα υφίσταται και το σενάριο του πολυθεσμικού ενιαίου κράτους με το Ισραήλ.
    Η επιστολή του Δ. Χριστόφια προς την Π. Αρχή ήταν μια επιβεβαίωσή της αναγνώρισης του χωριστού Παλαιστινιακού Κράτος που για την Κύπρο ισχύει από το 1998, ήτοι πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, και τις συνέπειες που συνεπάγονται για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.
    Η παρούσα ανάρτηση του φίλου Ιαπετού δίνει τις δέουσες διευκρινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημαντική η ανακοίνωση για αναβάθμιση της Κυπριακής διπλωματικής αποστολής, όπως σκοπεύουν να κάνουν και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.
    Η αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας διπλωματικής αποστολής στη Ραμάλα που σχεδιάζεται είναι η προαγωγή του επικεφαλής της αποστολής με βαθμό του Πρέσβη, ήτοι ένα καθεστώς μόλις κάτω από αυτού μιας επίσημης Πρεσβείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως, είναι κάπως κωμικό.
    Τρίτες χώρες αναγνωρίζουν ένα κράτος
    που το ίδιο αρνείται από το 1947 να αναγνωρίσει τον εαυτό του.
    Ακόμα και η PLO στην ιδρυτική της διακήρυξη ανέφερε πως δεν αμφισβητούσε την αιγυπτιακή κυριαρχία στη λωρίδα της Γάζας,
    ούτε την ιορδανική κυριαρχία στην Ιουδαία-Σαμάρεια.

    Ας ελπίσουμε ότι οι άραβες της Παλαιστίνης για πρώτη φορά θα κάνουν ένα πραγματικό βήμα προς την Ειρήνη.
    Και ότι δε θα έχουν ως στόχο την καταστροφή του Ισραήλ, αλλά την ίδρυση δικού τους κράτους. Επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν ορισμένοι που μπορούν ακόμα και δύο πρόββατα να βάλουν να σφαχτούν μεταξύ τους.
    Όποιος έχει νεύρα να πάει σε γιατρό και να μην γράφει την ώρα που τα έχει πάρει στο κρανίο, διότι έτσι ξεκινούν οι πόλεμοι και οι φαγωμάρες, ακόμα και ανάμεσα σε φίλους.
    Το ζήτημα είναι η συνύπαρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Παλαιστίνιοι (αρχαίοι Φιλισταίοι) έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν δικό τους κράτος στα μέρη που για χιλιετίες υπήρξε η πατρίδα τους.
    Τώρα θα βγούν διάφοροι να πουν άλλα, ότι δεν είναι γηγενείς, αλλά φερτοί και ότι το μέρος -πριν έλθουν οι Εβραίοι- ήταν ...ακατοίκητο.
    Οι ίδιοι λένε και για τους Έλληνες διάφορα ανιστόρητα.
    Να δω ποιός θα είναι ο πρώτος!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να δω ποιός θα είναι ο πρώτος!!!
    τζιμης

    31 Ιανουαρίου 2011 5:08 μ.μ.

    Κανενας.Την ξαναπατησες.Μπορεις να απαντησεις εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τζιμη

    οι αρχαιοι φιλισταιοι ηταν αραβες;;;

    θα μας τρελανεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως τζιμη
    και οι αρχαίοι Ίωνες ήταν Τούρκοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. //Μήπως τζιμη
    και οι αρχαίοι Ίωνες ήταν Τούρκοι;
    31 Ιανουαρίου 2011 7:29 μ.μ.//
    -------------
    Αυτό το πιστεύεις εσύ ανθελληνίδα κοπελιά και οι φίλοι και σύμμαχοί σου Τούρκοι, όπως μας λές και ότι οι Παλαιστίνιοι ήλθαν από τον Άρη τώρα τελευταία και δεν είναι αρχαίος γηγενής λαός...
    Πές μας και κανα παραμύθι περί Υπεριορδανίας πάλι!!!

    Τώρα γιατί -ενώ είσαστε ξαδελφάκια- τους σκοτώνετε, είναι άλλη ιστορία, που συμβαίνει και στις καλίτερες οικογένειες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτά περί αρχαίων φιλισταίων είναι παραμύθια.Πάντως, προωθείται από γνωστούς κύκλους ένα βιντεάκι που, αποδεχόμενο την φιλισταική τους καταγωγή, μεταδίδει το μήνυμα::ας γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους>>..>>>
    ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!!
    (Ο Νοών νοείτω και εξηγείσθω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.