28/1/11

Η αναγκαιότητα της ελληνοαλβανικής συμμαχίας

Με τον Νίκο Λυγερό

Η ελληνοαλβανική Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μπορεί να μην έγινε αποδεκτή, αλλά ως πλαίσιο ήταν μια καλή κίνηση. Ακόμα και αν χρειάζεται μια διόρθωση, σημασία έχει ότι υπάρχει. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας, διότι τα διαδικαστικά λάθη μπορούν ν' απαλειφθούν δίχως δυσκολία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία και αυτή είναι ένα νέο συμμαχικό πεδίο μέσα στην τοπολογική τρύπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα διαμάχης ή προβληματισμού.



Δεν πρέπει να σταθούμε σε τoπικά σημεία, όπως είναι τα λεγόμενα τετραγωνικά χιλιόμετρα, ούτε το Ιόνιο 5. Η διαχείριση αυτού του κοινού πλούτου ανήκει στα προαπαιτούμενα όχι μόνο μιας συνεργασίας, αλλά και μιας συμμαχίας. Λόγω της Σοβιετικής Ένωσης, η Αλβανία γνώριζε από το 1960 την ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή, η οποία αξιολογείται από αλβανικές πηγές σε περίπου 4 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 1 δισ. κυβικά μέτρα αερίου. Βέβαια το βάθος ήταν ένα πρόβλημα εκείνη την εποχή, αλλά η τεχνογνωσία μας έχει αλλάξει ριζικά από τότε.

Κατά συνέπεια, το αδύνατο δεν ισχύει πια. Έτσι η περιοχή έχει αποκτήσει μία επιπλέον αντικειμενική αξία. Όπως βρίσκεται, προς το παρόν, στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως την ένταξη της Αλβανίας, είναι σημαντικό να διαχωριστεί με στρατηγικό τρόπο, έτσι ώστε να μη δώσει την ευκαιρία εκμετάλλευσης αυτής της κατάστασης από εξωτερικούς παράγοντες. Ο προβληματισμός, όμως, είναι γενικότερος, διότι η Αλβανία αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για το θέμα της ΑΟΖ κι ανήκει στα στρατηγικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την καθιέρωσή της.

Κατά συνέπεια, το πεδίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πεδίο δράσης, έτσι ώστε να λειτουργήσει καταλυτικά. Αυτοί δεν είναι αυθαίρετοι ισχυρισμοί, αντιθέτως βασίζονται στην ιδέα ότι η δημιουργία της Αλβανίας το 1912 έχει όντως ένα νόημα και για την Ιταλία και για την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ένα ενισχυμένο συμμαχικό πλαίσιο, που λειτουργεί με συνέπεια και συνοχή με το νοητικό σχήμα που αναπτύξαμε. Η διαπραγμάτευση αυτή δεν ανήκει, λοιπόν, σε ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος, όπως πιστεύουν εθνικιστές από τις δύο πλευρές. Επιπλέον, η συμμαχία δεν υπονοεί ταύτιση, αλλά αλληλοσεβασμό ως προς τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, πλαίσιο απορρόφησης από καμία πλευρά. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια οθωμανική σχέση ή νεοοθωμανική. Δεν εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον για το δικό του όφελος. Η Αλβανία και η Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν ο καθένας παραμείνει σε ρατσιστικές θέσεις που δεν έχουν νόημα για μας, δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα και θα βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου ένας εξωτερικός παράγοντας μπορεί να μεγεθύνει τις τριβές του ζεύγους. Πρέπει να καταλάβουν οι δύο χώρες ότι η ευρωπαϊκή γεωστρατηγική έχει επιρροή στην περιοχή. Με άλλα λόγια, πρέπει να είμαστε συνεπείς και στα νοητικά σχήματα της τοποστρατηγικής, που ερμηνεύει δυναμικά τις εξελίξεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε, λοιπόν, για δύο χέρια που ανήκουν στο ίδιο σώμα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

42 σχόλια:

  1. ...μέσα στην τοπολογική τρύπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ...Με άλλα λόγια, πρέπει να είμαστε συνεπείς και στα νοητικά σχήματα της τοποστρατηγικής, που ερμηνεύει δυναμικά τις εξελίξεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε, λοιπόν, για δύο χέρια που ανήκουν στο ίδιο σώμα.

    Μηπως εννοει την τρυπα του μυαλου του; Αλλα παλι, απο που κι ως που τοπολογικη; Πριν δυο χρονια ηταν ο "εξυπνοτερος ανθρωπος στον κοσμο" (του;), προφανως με βαση το δικο του συστημα μετρησης, και "καθηγητης μαθηματικον", καπου στο εξωτερικο... Μετα εξεδιωχθη κακην κακως απο το Δημοκριτειο Πανεπιστημιο και εν μια νυχτι μετετραπη σε "καθηγητη" τοποστρατηγηκης. Με νοοσχηματικες τοπολογικες τρυπες στον εγκεφαλο, αλλα παντως "καθηγητης" και, λιαν περιεργως, στην πρωτη γραμμη της νοοσχηματικης επικαιροτητας της δυστυχης χωρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12:02 Ασε την προσωπική κριτική την οποία βασίζεις σε γενικολογίες (ανέτρεξε στο σχέδιο Ανάν και θα δείς τον ρόλο του).

    Η Αλβανία θα είναι μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε. και σε αυτό διαχρονικά και διακομματικά η Ελληνική πλευρά έχει σταθεί θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:09 μ.μ.

    Ούτε διαχρονικά, ούτε διακομματικά. Ο ΛαΟΣ και το ΚΚΕ καταψήφισαν τον Φεβρουάριο/Μάρτιο 2009 την ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές. Μην γράφει ό,τι θέλεις. Υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε, η "προσωπικη κριτικη" οφειλεται σε γεγονοτα. Πηγαινε στην ιστοσελιδα του και θα καταλαβεις. Η υποτιθεμενες "δημοσιευσεις" του ειναι σε ΔΙΚΟ του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ περιοδικο. Οι δηθεν μαθηματικες του δημοσιευσεις ειναι αποσπασματα απο τα βιβλια μαθηματικων της τριτης λυκειου. Δεν εχω τιποτα προσωπικο εναντιων του, αλλα νομιζω πως αρκετα εχει προσβαλει τη νοημοσυνη μας.

    Εγραψες:
    Η Αλβανία θα είναι μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε. και σε αυτό διαχρονικά και διακομματικά η Ελληνική πλευρά έχει σταθεί θετικά.

    Πιστευω πως με τις παρουσες συνθηκες η Ελλαδα κακως υποστηριζει την Αλβανικη και την Τουρκικη ενταξη στην Ε.Ε.

    Οσο για τη "συμβολη" του Λυγερου κατα του σχεδιο Αναν, κι εγω διαφωνουσα οπως και εκατομμυρια αλλοι. Ομως ουδεις αλλος δε ζητησε παρασημα, ουτε οικοιοποιηθηκε τιτλους που δεν του ανηκαν.

    Διορθωση: προφανως εννοουσα "καθηγητης μαθηματικων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι μην ξεχνάτε ότι πολιτικός χώρος στην Ελλάδα μιλούσε για Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ηπειρο ανατρέξτε σε μηχανές αναζήτησης και θα δείτε ποιός ήταν.

    Με το διαχρονικά και διακομματικά αναφερόμουν στα κόμματα εξουσίας, να είσαι πιο ευγενικός η φράση μην γράφεις ότι θέλεις δεν σε τιμά και μην θέλεις να το τραβήξω γιατί θα σου πώ ότι το ΛΑΟΣ στηρίζει το μνημόνιο και μνημόνιο σημαίνει στήριξη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ "ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει αγαπητέ.

    12:27 ο Λυγερός ήταν αυτός που ανέλυσε το σχέδιο ΑΝΑΝ στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Δές επίσης πως συνδέονται μονομερή άρση εμπολέμου Παπούλια-Ταξίδι Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Σαμαρά-Ρόλο Υπεξ Παπανδρεου επί Σημίτη στα Βαλκάνια και τέλος Επίσκεψη Καραμανλή (σε παραλληλισμό με τον ρόλο της αμερικανικής πρεσβείας στην συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για την υφαλοκρηπίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12:27 ο Λυγερός ήταν αυτός που ανέλυσε το σχέδιο ΑΝΑΝ στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ναι ρε φιλε. Αυτο ομως δεν τον κανει ουτε καθηγητη μαθηματικων ουτε τιποτα απο τα αλλα που λεει.Ο Λυγερος ειναι διδακτορας μαθηματικων του πανεπιστημιου της Μασσαλιας απο το 1994 και ουδεποτε υπηρξε καθηγητης, οπως ισχυριζεται, σε κανενα πανεπιστημιο. Κατειχε διαφορες θεσεις επισκεπτη καθηγητη η επιστημονικου συνεργατη. Υπαρχουν χιλιαδες διδακτορες, αρκετοι με πολυ αξιολογο εργο, που δε μας τα ζαλιζουν καθημερινα οπως ο εν λογω κυριος.

    Τους πραγματικους τιτλους και τις πραγματικες δημοσιευσεις του καθενος μπορεις να τις βρεις στις ιστοσελιδες επιστημονικων εταιριων, π.χ. της Αμερικανικης μαθηματικης εταιριας, αν εχεις την απαραιτητη συνδρομη. Τετοια συνδρομη διαθετουν σχεδον ολα τα πανεπιστημια του κοσμου. Αν μπεις στον κοπο να ελεγξεις τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δημοσιευσεις του Λυγερου, θα σχηματισεις μια εντελως διαφορετικη εικονα απο αυτη που προβαλει.

    Δεν ξερω αν διαβαξεις τα κειμενα του, εγω τα διαβαζω συστηματικα και μου δινει την εντυπωση πως θεωρει οτι απευθυνεται σε ζουλου και καφρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:17 το άρθρο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη πρακτική που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα κατά τον Συγγραφέα.Επι αυτού τις απόψεις σου.

    Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες δεν τις γνώριζα ειλικρινά αλλα δεν είχα και καμιά άλλη εικόνα εξόν τα όσα σου ανέφερα για το σχέδιο Ανάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο θέλει να εξετάσει τις προοπτικές των 2 χωρών.
    Κακά τα ψέμματα: είμαστε οι συγγενέστεροι λαοί στην περιοχής. Και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τα βρούμε. Παρά λίγο να τα βρίσκαμε στην "ελληνοαλβανική συμμαχία" επί Τεπελενλή...Αλλά και οι "δικοί μας", οι του Φαναρίου, έκαναν καλά τη δουλειά τους.
    Πρέπει να καλλιεργηθούν οι ιδέες προς τους Αλβανούς να κατανοήσουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους υπάγεται στην ιστορία της Ρώμης και του Βυζαντίου και ότι η μετάξύ μας συμμαχία είναι γεωπολιτικός μονόδρομος...Το ίδιο πρέπει να καταλάβουμε και μεις, ως 'εθνος (εξαιρούνται οι πολιτικάντηδες), σε αναζήτηση ιδεολογικού οράματος, που δεν έχουμε σήμερα. Οι Αλβανοί έχουν και λόγω αυτού, παρά τα όσα "κακά" τους είναι υγιέστεροι ιδεολογικά. Πρέπει τις ανθελληνικές παραμέτρους της ιδεολογικής τους κατεύθυνσης να τις αμβλύνουν.
    Μαζί επιβιώσαμε εδώ και χίλια χρόνια. Και υπάρχει πληθώρα κοινών εθνολογικών και ανθρωπολογικών στοιχείων που ισχυροποιεί τη θέση της κοινής προέλευσης και μοίρας.

    Είδατε την αντίδρασή τους μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

    Θυμηθείτε πώς ήμασταν εμείς κάποτε...Θυμηθείτε την εξέγερση των Μενιδιατών ενάντια στους Βαυαρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 28 Ιανουαρίου 2011 1:37 μ.μ. "Το άρθρο θέλει να εξετάσει τις προοπτικές των 2 χωρών.
    Κακά τα ψέμματα: είμαστε οι συγγενέστεροι λαοί στην περιοχής. Και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τα βρούμε. Παρά λίγο να τα βρίσκαμε στην "ελληνοαλβανική συμμαχία" επί Τεπελενλή."

    Έτυχε καθόλου να δουλέψεις μαζί τους; Οι πιο "νορμάλ" είναι οι Χριστιανοί απο αυτούς.¨Ελα όμως που έχει μουσουλμάνους και τσάμηδες. Σου λέω δουλευα μαζι με πολλους, ένας έπαιρνε το μήνα 1500Ευρω κατ'ελάχιστον καθαρά, ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ μας μισούν.

    ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ;;;; ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΤΡΩΣ ΕΔΩ ΠΙΝΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ(ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ) ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς stefanos.

    πραγματι πρεπει να εχουμε καλες σχεσεις γειτονιας και συνεργασιας με τους γειτονες μας,εφοσον ομως το επιθυμουν και οι ιδιοι.οι αλβανοι δεν το επιθυμουν αυτο παρα δρουν επεκτατικα κατα τον ελληνων,με την βοηθεια ξενων και βασιζομενοι στις δικες μας αδυναμιες.προσαρτησαν την βορεια ηπειρο με την βοηθεια ιταλων και αυστριακων,χωρις να εχουν δικαιωμα οι ιδιοι λογο του οτι κατα πλειοψηφια κατοικουνταν απο ελληνες και εκτοτε εφαρμοζουν πολιτικες αφομοιωσεις,εκδιωξεις της ελληνικης πλειοψηφιας.κλοπης και κατασχεσεις περιουσιων,καταστροφη εκκλησιων,περορισμο τον ελευθεριων,περιορισμο της εκπαιδευσης.δεν σεβονται παρα καταπατουν την συμφωνια της κερκυρας του 1917 που προβλεπει αυτονομια για τους ελληνες βορειοηπειρωτες και εφαρμοζουν πολιτικη εποικισμου και αλλαγης των πληθυσμιακων δεδομενων.οταν σεβαστουν τις διεθνεις συμφωνιες που εχουν υπογραψει και δωσουν τα δικαιωματα στους βορειοηπειρωτες και εφοσον διωξουν την τουρκικη βαση υποβρυχιων,η οποια θα μας κτυπησει πισωπλατη μαχαιρια και αποτελη εχθρικη ενεργεια απο την πλευρα των αλβανων,τοτε και μονο τοτε θα μπορουμε να συζητησουμε για συνεργασια μαζι τους.συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να τα βρουμε καποια στιγμη και αυτη θα ειναι οταν οι αλβανοι πραξουν τα προαναφερομενα και επισης αφου σταματησουν να υποστηριζουν εθνικιστικους κυκλους που θετουν το ψευτοζητημα της υποτιθεμενης τσαμουριας.

    επισης ανεφερες οτι ειμαστε οι συγγενεστεροι λαοι στην περιοχη.η συγγενεια εχει να κανει με κοινη ,η εστω,κοντινη καταγωγη.κανεις λαθος,δεν ισχυει αυτο.επειδη οι παλαιολογοι και οι τουρκοι κατεβασαν απο λιγες χιλιαδες αλβανων στην περιοχη της ελλαδας,αυτο δεν μας κανει συγγενεις διοτι ειναι ελαχιστο ποσοστο ως προς το συνολο των ελληνων,η αν θες,των κατοικων της χωρας.ποσους τους υπολογιζεις τωρα τους απογονους αυτον των ειβολεων του μεσαιωνα τωρα?500.000 ? και 800.000 να ειναι,αποτελουν το 8 τοις 100 στο συνολο των 11.000.000 ελληνων υπηκοων της χωρας(απογραφη 2001).για να ειμαστε συγγενεις πρεπει να αποτελουν πανω απο 25% του πληθυσμου της ελλαδος,πραγμα που δεν ισχυει.και παλι οι αρχαιοι ελληνες(εφοσον απογονοι αυτων δεχομαστε και υποστηριζουμε οτι ειμαστε,εστω με καποιες εγκαταστασεις εισβολεων)δεν ειχαν κοινοι καταγωγη με τους αλβανους,οπως αποδεικνυεται απο την πληθωρα αρχαιων ελληνικων αγαλματων και ζωγραφικων αποικονησεων.δεν υπαρχει καποιο αρχαιο κειμηλιο που να να μοιαζει με αλβανο.
    ολα αυτα τα εγραψα περι του δικαιου αισθημα και οχι για λογους υποτιθεμενου ρατσισμου,αλλα αληθειας και πραγματικοτητας.

    θεωρεις οτι το ιδεολογικο οραμα που οντως μας λειπει και χρειαζομαστε σημερα,εγκυται στην συμμαχια με τους αλβανους;;;
    μα τοσο πολυ θα μας βοηθησουν αυτοι,συμπατριωτη;μηπως το οραμα θα πρεπει να ειναι παυσουμε το ξενοδουλο,διεφθαρμενο-μιζαδορικο και φοβικο συμπλεγμα που διακατεχει το πολιτικο μας συστημα και μερος της κοινωνιας μας;
    σε τι ειναι υγιεστεροι ιδεολογικα οι αλβανοι;στο οτι θελουν να δημιουργησουν την μεγαλη αλβανια εις βαρος τον γειτονικων χωρων τους;;;περιλαμβανομενης και τις ελλαδας οπου λιγουρευονται την Ηπειρο, δες τσαμουρια;δεν τους εφτασε η βορειος ηπειρος
    τελος,λες οτι μαζι επιβιωσαμε 1000 χρονια.ξεχνας της δεκαδες,δεκαδων χιλιαδων ελληνων που εχουν σφαξει οι αλβανοι στην ελλαδα;

    την πληθωρα κοινων εθνολογικων και ανθρωπολογικων στοιχειων που την ειδες;εννοεις το τσαμικο;
    χαρισμα τους...
    αν εννοεις τα καποια κοινα τραγουδια,δες την λεξη αντιγραφη-μιμηση εκ μερους τους και την ελληνικη καταγωγη καποιων απο αυτους σημερα που εξισλαμιστικαν και μετα αφομοιωθηκαν.

    η αντιδραση τους δειχνει εναν λαο εξαθλιωμενο,αγανακτησμενο,ληστευμενο και εγκαταλελημενο που αντιδρα οπως ολοι οι αντιστοιχοι λαοι και μπραβο τους.αυτη η αντιδραση δεν μας κανει συγγενεις.

    μηπως τα εχεις δει στραβα τα πραγματα στεφανε;μηπως πανω στην αγανακτηση σου για οσα μας συμβαινουν,εχεις βγαλει λαθος συμπερασματα;

    Αθανασιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά τη γνώμη μου μέσα στο άμεσο μέλον τα Βαλκάνια θα αλάξουν,όλοι το έχουν αντιληφθεί αυτό,η Αλβανία δυστυχώς(για αυτήν) διάλεξε τον επιθετικό προς τους γείτονές της δρόμο του αλυτρωτισμού,στην ουσία συμπορεύεται με την Τουρκία,κάτι τέτοιο δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας,μάλον ανταγωνισμού και εχθρότητας θα έλεγα,επομένως οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων διαφόρων επιπέδων είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό,στο απόλυτο κενό.

    Η μόνη χώρα που συνορεύουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε τέτοιους δεσμούς είναι η Βουλγαρία,απο όλες τις απόψεις,είναι χώρα μέλος υπό ένταξη στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ,επείσης είναι πολύ κοντά στη Θράκη μας.Αν λυθεί και το θέμα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Φιλε, η "προσωπικη κριτικη" οφειλεται σε γεγονοτα. Πηγαινε στην ιστοσελιδα του και θα καταλαβεις. Η υποτιθεμενες "δημοσιευσεις" του ειναι σε ΔΙΚΟ του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ περιοδικο. Οι δηθεν μαθηματικες του δημοσιευσεις ειναι αποσπασματα απο τα βιβλια μαθηματικων της τριτης λυκειου. Δεν εχω τιποτα προσωπικο εναντιων του, αλλα νομιζω πως αρκετα εχει προσβαλει τη νοημοσυνη μας."

    Καλύτερα να ψάχνεις πρώτα και μετά να μιλάς ή αν δεν γνωρίζεις ή δεν καταλαβαίνεις κάτι να φροντίζεις να βελτιωθείς ο ίδιος έτσι ώστε να γνωρίσεις και να καταλάβεις.

    Εαν έψαχνες ένα λεπτό λοιπόν θα έβρισκες μερικά όπως αυτά:

    http://www.cs.uwaterloo.ca/journals/JIS/VOL13/Lygeros/lygeros5.pdf

    http://en.wikipedia.org/wiki/Primes_in_arithmetic_progression

    http://books.google.gr/books?id=RbEz-_D7sAUC&pg=PA346&lpg=PA346&dq=lygeros+prime+numbers&source=bl&ots=Klu2xMoWF9&sig=V4y93pZ0kMV5KpH3eagk3oy4FDA&hl=el&ei=ctpCTYe4A4mShAfsoOCdAg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CDAQ6AEwAw#v=onepage&q=lygeros%20prime%20numbers&f=false

    ή απλά γκουγκλαρε "lygeros prime numbers"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μου επιτραπει να ειμαι αρκετα δυστσπιστος στο ενδεχομενο ελλληνο-αλβανικης συνεργασιας...Οι αλβανοι εχουν δειξει κατ' επαναλληψη οτι στην πργματικοτητα προτιμουν τους τουρκους ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας..και οτι και αν λεει καποιος για συγγενιες και κοινες ριζες με τους αλβανους ασ σκεφτει τι ρολο παιξανε οι Αλβανοι και για ποιο λογο εκαναν οτι εκαναν στν καταπνιξη των επανασταστασεων του 1770 και 1790 για να μην μιλησω για το 8121 η την δραση τους στο Β! Παγκοσμιο Πολεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @28 Ιανουαρίου 2011 5:09 μ.μ.

    Tα ξερω αυτα που λες. Λοιπον ο Λυγερος εχει 3-4 papers σε υπαρκτα περιοδικα και πηρε διδακτορικο το 1994 (ψαξε στο math genealogy project). Οι περισσοτεροι post-doc εχουν τις δημοσιευσεις του Λυγερου σε 2-3 χρονια, σε πολυ καλυτερα περιοδικα και ασχολουνται με πολυ σημαντικοτερα ζητηματα. Το προβλημα των πρωτων αριθμων, σε προοδους η μη, απασχολει κυριως προπτυχιακους φοιτητες που ψαχνουν με τη βοηθεια υπολογιστων. Αυτο εκανε και αυτος με τους συνεργατες τους στην τρομερη...δισελιδη εργασια τους η οποια, παρεπιμπτοντως, ειναι και η καλυτερη του.

    Αντι να γκουγκλαρεις, ψαξε στο Mathscinet, αν εχεις προσβαση. Εκει θα δεις στο review report για τα περισσοτερα paper του να γραφει "this item is not going to be reviewed". Ισοδυναμως, who gives a fuck.

    Επειδη κανω παρομοια δουλεια, ξερω εκατονταδες Ελληνες με απειρως σημαντικοτερο επιστημονικο εργο απο το Λυγερο. Tο 99.9% των καθηγητων οποιασδηποτε βαθμιδας σε οποιοδηποτε πανεπιστημιο της Ελλαδας η του κοσμου εχει να επιδειξει πολυ πιο αξιολογο εργο.

    Μονο που κανενας αλλος δεν το επαιξε "ο εξυπνοτερος στον κοσμο", ουτε εγινε τηλεμαιντανος η αναλυτης επι παντος επιστητου οπως ο κ. Λυγερος, που επιστημονικα ειναι παντελως ανυπαρκτος. Και κανενας αλλος δεν εχει το θρασος να γραφει αρλουμπες περι "τοπολογικων τρυπων" της Ευρωπαικης ενωσης η περι "νοοσχηματικων αλγοριθμων Lagrange και Gauss" σε αρθρα του στο διαδικτυο, πιστευοντας προφανως οτι θα εντυπωσιασει τους αδαεις μαου-μαου με τις μπαρουφες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακριτα,ο πολιτικος που εθαψεεπισημα την Βορειο Ηπειρο,ηταν ο ευαγγελος αβερωφ στην συνοδο της Ρωμη το 1955,οταν δηλωσε οτι η Ελλας απεκδυεται καθε απαιτησης γι'αυτην.Η βουλγαρια φιλε Χατζησαββιδη παντα διεκδικουσε την καθοδο στο Αιγαιο μεσω της βουλγαριας του Πιριν,πραγμα που ατονησε τα τελευταια χρονια και εμεινε απωθημενο μονο στους εθνικιστικους της κυκλους.Ολοι οι γειτονες ακομη και η πρωην γιουγκοσλαβια,ειχαν οραμα την καθοδο στο Αιγαιο,ενω τωρα μονο οι σκοπιανοι διατηρουν την 'ελπιδα' για την Θεσ/νικη.Βεβαια τα πραγματα αλλαζουν και παλιες φιλιες γινονται 'εχθρες' ενω παλιες 'εχθρες' εξελλισονται σε νεες συμαχιες.Τα κρατη,εκτος απο εμας τους μακακες,βαζουν τα συμφεροντα τους πανω απο φιλιες και δεσμους.Αυτα πρεπει να κυτταμε και οχι τις προσκολησεις σε παραδοσιακα σχηματα που παντοτε μας βυθισαν σε καταστροφες.Τα παντα ρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΑΚΡΙΤΑ

    >Κύριοι μην ξεχνάτε ότι πολιτικός χώρος στην Ελλάδα μιλούσε για Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ηπειρο ανατρέξτε σε μηχανές αναζήτησης και θα δείτε ποιός ήταν.<

    Και αυτό το τόνισε ο Βελόπουλος στην αγόρευσή του. Διάβασε τα πρακτικά της Βουλής, αξίζει τον κόπο, εκτός κι αν δεν ξέρει πώς να τα βρεις.

    >Με το διαχρονικά και διακομματικά αναφερόμουν στα κόμματα εξουσίας, να είσαι πιο ευγενικός η φράση μην γράφεις ότι θέλεις δεν σε τιμά και μην θέλεις να το τραβήξω γιατί θα σου πώ ότι το ΛΑΟΣ στηρίζει το μνημόνιο και μνημόνιο σημαίνει στήριξη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ "ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει αγαπητέ.<

    Για το μνημόνιο είναι ο λόγος η για την "διακομματική" στήριξη; Δεν βλέπω να έγινα αγενής, επειδή διόρθωσα το λάθος σου, αντιθέτως τώρα γίνεσαι και γελοίος από πάνω που γυρεύεις τα ρέστα. Ούτε διαφήμιση του ΛαΟΣ κάνω.

    Αν εσύ δεν έχεις τα κότσια να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος, αυτό είναι πρόβλημά σου.

    (28 Ιανουαρίου 2011 12:25 μ.μ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΝΑΙΑΣ

    >ηταν ο ευαγγελος αβερωφ στην συνοδο της Ρωμη το 1955,οταν δηλωσε οτι η Ελλας απεκδυεται καθε απαιτησης γι'αυτην<

    Μία δήλωση υπουργού δεν αρκεί για να αλλάξει τίποτε, ούτε είναι δεσμευτική για τις επόμενες κυβερνήσεις.

    Η μονομερής άρση του εμπολέμου, όμως, χαρίζει κάλλιστα την Β. Ήπειρο στην Αλβανία, γι αυτό έκτοτε συνήθισαν να την αποκαλούν Ν. Αλβανία, κάτι που μόνο το ΚΚΕ έκανε ανέκαθεν.

    Το 1955, αν έλεγες την Β. Ήπειρο "Ν. Αλβανία", σε τραβούσαν στην Ασφάλεια, γι αυτό μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες με τον Αβέρωφ. Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξανακούσει. Έχεις κάποια πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με αυτά που γράφει ο κ. Ν. Λυγερός, αφού το αδύνατο έγινε δυνατό και «Η ελληνοαλβανική Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μπορεί να μην έγινε αποδεκτή (εννοεί ο κ. Καθηγητής από την Αλβανία) αλλά ως πλαίσιο ήταν μια καλή κίνηση»!!! Και αυτό, επειδή ουσιαστικά πρέπει να κατανοήσουμε καταρχήν ότι η «τοπολογική τρύπα που υπάρχει στην Ευρώπη», οφείλεται βασικά (για όσους καταλαβαίνουν), στα υπολειπόμενα της τετραγωνικής ρίζας που έχει απορριφθεί από την θεωρία του παιγνίου του Candor που αφήνει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία κάποια «σκόνη» (σύμφωνα με αυτήν την θεωρία). Έτσι, όπως λέει ο κ. Καθηγητής στην συνέχεια «πρέπει να είμαστε συνεπείς και στα νοητικά σχήματα της τοποστρατηγικής, που ερμηνεύει δυναμικά τις εξελίξεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, όπως μας επισημαίνει ο κ. Λυγερός, μιλάμε για δύο χέρια (εννοεί Ελλάδα και Αλβανία, για όσους αναγνώστες δεν κατάλαβαν!), τα οποία (χέρια), επειδή ανήκουν στο ίδιο σώμα, σύμφωνα με τα νοητικά αυτά σχήματα της τοποστρατηγικής, τα οποία ουσιαστικά ερμηνεύονται δυναμικά από τα διαγράμματα Voronoi, και έτσι αφήνουν μέσα στην τρύπα της ΕΕ την σκόνη (του προηγούμενου) Candor, οπότε (όπως γράφει επίσης ο κ. Λυγερός), «Ο προβληματισμός, είναι γενικότερος, διότι η Αλβανία αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για το θέμα της ΑΟΖ κι ανήκει στα στρατηγικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την καθιέρωσή της»!!!! Άρα, μας προτείνει αφενός για να γεμίσουμε την… «τρύπα», θα πρέπει να μιμηθούμε την ….Αλβανία. Και αφετέρου μας λέει ότι: «Δεν πρέπει να σταθούμε σε τoπικά σημεία, όπως είναι τα λεγόμενα τετραγωνικά χιλιόμετρα, ούτε το Ιόνιο 5». Δηλαδή 1)δεν πρέπει να σταθούμε στα «λεγόμενα τετραγωνικά χιλιόμετρα» γιατί καλύπτονται από σκόνη, και δεν είναι θάλασσα!!!και φυσικά 2)δεν πρέπει να σταθούμε ούτε και στην εξαγγελθείσα από την Αλβανία γεωλογική περιοχή ερευνών «Ιόνιο 5», επειδή εκεί είναι η «τοπολογική τρύπα» της θάλασσας!!! Τέλος μας γράφει και μας προτείνει, πως, αν κάνουμε μια συμμαχία μαζί της (με την Αλβανία), όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα του τετραγώνου της αξονικής συνεργασίας του Paparol (και μας την μεταφέρει στο άρθρο του ο κ. Καθηγητής), θα πρέπει τότε να γνωρίζουμε ότι: «η συμμαχία δεν υπονοεί ταύτιση, αλλά αλληλοσεβασμό ως προς τα χαρακτηριστικά του καθενός», και μάλιστα συμπερασματικά τονίζει ότι: «Δεν υπάρχει, λοιπόν, πλαίσιο απορρόφησης από καμία πλευρά. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια οθωμανική σχέση ή νεοοθωμανική. Δεν εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον για το δικό του όφελος. Η Αλβανία και η Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ως συμπέρασμα δηλαδή σύμφωνα με όσα μας δίδαξε με το άρθρο του ο κ. Καθηγητής, προκύπτει λοιπόν ότι: η οθωμανική ή η νεοοθωμανική σχέση, θα μας γεμίσει την …τρύπα της τοποστρατηγικής μας ευρωπαϊκής επιρροής και για να προλάβουμε καλλίτερα θα πρέπει και εμείς να μιμηθούμε την Αλβανία και να γεμίσουμε, σύμφωνα πλέον με τον πασίγνωστο θεωρητικό των παιγνίων, κ. Greek Style, κάθε …τρύπα γεωστρατηγικής στην περιοχή της ΑΟΖ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. OI AΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

    ΣΛΟΜΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 6:01 Καλύτερα να ψάχνεις πρώτα και μετά να μιλάς ή αν δεν γνωρίζεις ή δεν καταλαβαίνεις κάτι να φροντίζεις να βελτιωθείς ο ίδιος έτσι ώστε να γνωρίσεις και να καταλάβεις.

    Κρίση στην Αλβανία: Εμπόδια & ευκαιρίες για το θέμα της ΑΟΖ!
    Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 12:18
    http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1802:-a-&catid=28:foeign-affairs-greece&Itemid=55


    Η κρίση στην Αλβανία θα πρέπει να «ξυπνήσει» τη Αθήνα αφού η σχεδόν σίγουρη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εμπλοκή της στην γειτονική χώρα θα θέσει νέα δεδομένα στο πρόβλημα της κύρωσης της Ελληνο-αλβανικής συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα.

    Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Αλβανία ενώ δηλώνει έτοιμο να υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στην εκρηκτική κατάσταση που έχει ανακύψει στην Αλβανία υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση εκτόνωση και ηρεμία. Είναι χαρακτηριστικό πως η σοβαρότητα της κατάστασης αναγκάζει την Αθήνα να εγκαλέσει τα διάφορα κέντρα εξουσίας στην Αλβανία και να τους υπογραμμίσει πως φέρουν «ιστορική ευθύνη» για το άμεσο μέλλον αφού εάν τα επεισόδια συνεχιστούν ο κίνδυνος για την έκρηξη εμφυλίου πολέμου είναι άμεσος.

    Ποιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναφορικά με τις βιαιότητες στην Αλβανία στην υπογραμμίζει πως «δεν προκάλεσαν απλώς τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, αλλά αποτέλεσαν πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. H Αλβανία δεν πρέπει τη στιγμή αυτή να διολισθήσει σε φαινόμενα βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Αντιθέτως, αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας η επίδειξη αυτοσυγκράτησης. Ο μοναδικός τρόπος άρσης του αδιεξόδου που παρεμποδίζει τον εκσυγχρονισμό και υπονομεύει την ομαλή πορεία της χώρας προς την Ε.Ε. είναι η διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου, σε πνεύμα συμβιβασμού, μέσα στο πλαίσιο που παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

    Συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απο το προηγούμενο

    Το defence-point.gr σε χθεσινή του ανάρτηση αναφορικά με τις επιπτώσεις της Αλβανική κρίσης και τον κίνδυνο η κατάσταση να εξελιχθεί όπως ακριβώς συνέβη με το θέμα των «πυραμίδων» το 1997 υπογραμμίζει έγκαιρα τους κινδύνους αναφορικά με την διάχυση της κρίσης και εκτός Αλβανίας αλλά και με την βεβαιότητα πως εάν και εφόσον η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί η ενότητα της χώρας βρίσκεται υπό αίρεση.

    Εκτός όμως των σεναρίων «αποκάλυψης» αναφορικά με το μέλλον της Αλβανίας και των Βαλκανίων γενικότερα η Αθήνα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα και στην πιθανότητα μίας «απλής» ανατροπής της υπάρχουσας κυβέρνησης και ανάληψης της εξουσίας από την έως σήμερα αντιπολίτευση. Μία τέτοια πιθανότητα είναι σίγουρο πως πρόκειται να ανακατέψει ακόμα περισσότερο την τράπουλα αναφορικά με τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις αφού είναι γνωστό πως οι Σοσιαλιστές είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην μη έγκριση από τα Τίρανα της συμφωνίας για τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

    Η πρόσφατη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή αναφορικά με το μέλλον των Ελληνοαλβανικών σχέσεων είναι ... προφητική: «Η σχέση μας με την Αλβανία είναι σχέση καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας. Σχέση που βεβαίως έχει περάσει από διακυμάνσεις και, αυτό θέλω να το τονίσω, που καθορίζεται αποφασιστικά από την κατάσταση και το σεβασμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη χώρα αυτή» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός και υπογράμμισε πως «Το περιεχόμενο της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και βεβαίως ειδικά στο Δίκαιο της Θάλασσας και είναι αμοιβαία επωφελής», συνεπώς «Σταθερή θέση της χώρας μας είναι, βεβαίως, υπέρ της θέσης σε ισχύ και εφαρμογής της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό και αναμένουμε πως η κυβέρνηση της γείτονος χώρας θα εξεύρει τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θα επιτρέψουν την ευόδωση του κοινού αυτού στόχου. Από πλευράς μας, θεωρούμε ότι ταχεία διευθέτηση της εκκρεμότητας θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών μας, ενώ θα ενισχύσει –και το τονίζω αυτό για άλλη μία φορά– και την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας». Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών κατά την τελευταία επίσκεψη Αλβανικής αντιπροσωπίας στην Αθήνα το ζήτημα βρισκόταν... εκτός ατζέντας.

    Συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι σαφές πως υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες η Αθήνα θα πρέπει να αντιληφθεί πως βρίσκεται μπροστά σε ένα εμπόδια αλλά και μία ευκαιρία:

    To εμπόδιο έχει να κάνει με την πραγματικότητα πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Αλβανική κυβέρνηση, όποια και εάν είναι αυτή, δεν πρόκειται λόγο της έκρυθμης κατάστασης να προχωρήσει στην κύρωση καμίας συμφωνίας η οποία θα άπτεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αλβανίας. Είναι φυσικό πως τόσο ο Σαλί Μπερίσα όσο και ο Έντι Ράμα δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ενέργειες που δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους αντιπάλους τους για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

    Η ευκαιρία για την Ελλάδας εδράζεται ακριβώς στην δύσκολη θέση που βρίσκεται τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση. Είναι σαφές πως αργά ή γρήγορα, ακόμα και εάν η κατάσταση ηρεμίσει, τουλάχιστον επιφανειακά, η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση θα θελήσουν να «καλοπιάσουν» τους κύριους εταίρους τους στο εξωτερικό. Η Ελλάδα για μία σειρά από πολλούς και σοβαρούς λόγους πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη ίσως χώρα από την οποία οι πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας θα ζητήσουν υποστήριξη. Η Αθήνα εκτιμάται πως πρέπει να «ζυγίσει» τα πράγματα, ίσως να κατευθύνει τις εξελίξεις, κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διαπραγματευτεί την υποστήριξή της με αντάλλαγμα την βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής μειονότητας αλλά και την κύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ.

    Είναι σαφές πως η παρούσα εξέλιξη στην Αλβανία δίνει πολλές δυνατότητες χειρισμών και ελιγμών στην Αθήνα αρκεί αυτή να το αντιληφθεί έγκαιρα. Φυσικά το παιχνίδι αναμένεται να «χοντρύνει» αφού η εμπλοκή της Ρώμης και της Άγκυρας κρίνεται ως βεβαία

    Αυτό για να δείτε πως οτι δημοσιεύεται δεν είναι τυχαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επίσης
    ΑΝΑΛΥΣΗ: Κλίμα «πολιτικού εμφυλίου» στην εξ ορισμού διχασμένη Αλβανία…
    Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011 22:36
    http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1795:-l-r-&catid=39:foeign-affairs-international&Itemid=59

    Καλή Ανάγνωση Κύριοι

    Τέλος σε ότι αφορά τον Κο. Βελόπουλο ας βρεί το θάρρος να πεί ότι ο τουρκικός στρατός είναι αυτός που εμπλέκεται άμεσα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και μάλιστα στην ίδια συχνότητα που είπε περί "πυροβολισμού μετά την αναγνώριση".Στα κάρβουνα σε θέλω κάβουρα λέει μια παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανωνυμε 7.10.Το 1955 ουτε τηλεορασεις υπηρχαν ουτε γενικως ΜΜΕ παρα μονο μερικες εφημεριδες που εγραφαν καθ'υπαγορευση.Το ζητημα βγηκε στην επιφανεια οταν πολυ αργοτερα αποκαλυφτηκε η υποθεση Gladio,κοκκινη προβεια,ρολος Αντρεοτι,Banco Abrosiano και λοιπες 'δημοκρατικες' ενεργειες που εγινοντο απο τις ταραγμενες εκεινες εποχες και μετεπειτα πισω απο την πλατη λαων που προσπαθουσαν να ξαναχτισουν τα ερειπια τους.Ειναι γνωστος ο ρολος και η εμπιστοσυνη που απολαμβανε ο μακαριτης,γι'αυτο και παντοτε κρατουσε υπουργεια οπως Υπεξ,Υεθα [πυρηνικα στην Ελλαδα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για τον 28 Ιανουαρίου 2011 12:25 μ.μ.) και 28 Ιανουαρίου 2011 6:32 μ.μ.

    ...Μην γράφει ό,τι θέλεις... Ευγενικό το σχόλιο σου πολύ.

    Επίσης ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΑ ότι αφορούσε τα κόμματα εξουσίας .

    Τέλος στο ξαναλέω το Μνημόνιο είναι ο Βασικός Πυλώνας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αν δε ντο έχεις καταλάβει.

    Επίσης για τα κότσια που λές...
    δείχνεις μια εμμονή στην επίθεση σου, ψάχνεις για ρωγμή , ματαιοπονείς, λάθος τόπο, λάθος χρόνο, λάθος άνθρωπο.


    Ακόμα ψάχνεις ποιοός μιλούσε για Νότια Αλβανία και όχι για Βόρεια Ηπειρο;

    Συγκεντρώσου στο άρθρο είανι σημαντικό και άσε τα περί καθηγητή, μου είναι παντελώς αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κολλούσε όλη η χώρα ελληνάρες γι'αυτό είστε σ'αυτά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάντως μ'αρέσει που πολλοι απο εσας μιλατε με τετοιους απολυτους ορους οπως "Οι Αλβανοι μισουν την Ελλαδα" "Οι Αλβανοι αγαπανε τους Τουρκους" και τετοιες μπουρδες. Προφανως και δεν ξερετε καθολου τους Αλβανους και οσοι απο εσας μιλατε ετσι δεν εχετε κανει φιλιες και δεν εχετε γνωρισει ουτε εναν απο αυτους. Ακομη και οσοι το εχετε κανει εχετε πεσει σε μια μειοψηφια της μειοψηφιας. Οι περισσοτεροι αγαπανε την Ελλαδα ή τουλαχιστον δεν τρεφουν καμια εχθρα (παρα μονο οταν ακουνε ρατσιστικα λογια με λογης λογης επιθετα, ξερετε εσεις)και δεν θελουν καθολου ουτε εδαφη και ουτε σκοτωμους. Η νεα γενια των Αλβανοπουλων που εχει γεννηθει εδω ή εχει μεγαλωσει εδω επειδη ηρθαν πολυ νεοι δεν καταλαβαινουν απο Μεγαλη Αλβανια ή Τσαμικο κλπ κλπ αυτο που τους ενδιαφερει ειναι που θα σπουδασουν και τι, οι περισσοτεροι ειναι νομιμοτατοι και δουλευουν με ενσημα. Επισης ο μυθος οτι η πλειοψηφια ειναι μουσουλμανοι ειναι μεγαλο ψεμα. Οποιον Αλβανο και να ρωτησεις μπορει να σου πει 4 πραγματα. Οτι ειναι μουσουλμανος μονο και μονο επειδη οι παπουδες του ηταν 100 χρονια πριν αλλα αυτος ποτε του δεν εχει πατησει σε τζαμι και ουτε προσευχεται 5 φορες την ημερα και ουτε φοραει μπουρκα (αμα ειναι γυναικα).2) Οτι ειναι Αθεος. 3) οτι ειναι αληθεια μουσουλμανος και πιστευει στον Αλλαχ. 4) οτι ειναι Χριστιανος.

    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να δειτε τον ανθρωπο ατομικα και μην μιλατε γενικολογοντας. Πολλες φορες τα στερεοτυπα και το μισος μας κανουν να παραβλεπουμε την αληθεια παντα βασιζομενοι στις "αδιαψευστες" πληροφοριες για εναν αλλο λαο.

    Παρακαλω δεν θελω να στραφει η συζητηση στην πολιτικη ή στο ποιος εχει δικιο ή αδικο. Η αληθεια καποια στιγμη θα λαμψει αλλα δεν πρεπει η αγαπη ποτε να εκλειψει.

    Υ.Γ. Ειμαι 22 χρονων απο την Αλβανια και ζω τα τελευταια 14 χρονια στην Ελλαδα, ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος αν και δεν εχει μεγαλη σημασια. Δεν εχω βαλει τονους διοτι βαριομουν :).

    Τωρα βαρατε αλυπητα ;)

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΑΙΑΣ

    Διαφωνείς με κάτι συγκεκριμένο στο σχόλιο μου;Εγώ δεν παρουσίασα τη Βουλγαρία να λατρεύει τη χώρα μας,όπως είπες και ο ίδιος οι Βούλγαροι έχουν εγκαταλείψει τις επεκτατικές τους βλέψεις έναντι της χώρας μας,σε αντίθεση με την Αλβανία και τα Σκόπια,οι παλιές έχθρες εφόσον δεν συντηρούντε πλέον στη Βουλγαρία,δεν έχουμε εμείς κανένα πρόβλημα,επείσης δεν κατάλαβα το πρόβλημα σου με ''παραδοσιακά σχήματα''.

    Μιλάμε για τη Βουλγαρία σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ελλάδας,εσύ πάνω σε τι στηρίζεις τη διαφωνία σου δεν κατάλαβα,τι σε απωθεί σε σχέση με αυτή τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠ.

    Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λές,θα σου πώ όμως ότι είμαι Πόντιος,αυτό λοιπόν που γνωρίζω απο τον Παπού μου είναι ότι οι πολύ καλοί φίλοι και ''γείτονες'' Τούρκοι δεν δίστασαν καθόλου να τους κάψουν ζωντανούς,μωρά,βρέφη,γυναίκες,παιδιά,ηλικιωμένους,να τους σφάξουν και γενικώς να τους γενοκτονήσουν,μην περιμένεις λοιπόν απο τους Έλληνες να εμπιστευτούν ξανά ξένο λαό,ο οποίος μάλιστα έχει και επεκτατικές βλέψεις,με κρατική υπόσταση........

    Είναι στο χέρι όλων των Αλβανών να αλάξετε την κατεύθυνση της χώρας σας,όσο όμως οι Αλβανοί ονειρεύοντε και μεθοδεύουν τη ''Μεγάλη Αλβανία'' ή τη ''φυσική'' τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Tα ξερω αυτα που λες. Λοιπον ο Λυγερος εχει 3-4 papers σε υπαρκτα περιοδικα και πηρε διδακτορικο το 1994 (ψαξε στο math genealogy project). Οι περισσοτεροι post-doc εχουν τις δημοσιευσεις του Λυγερου σε 2-3 χρονια, σε πολυ καλυτερα περιοδικα και ασχολουνται με πολυ σημαντικοτερα ζητηματα."

    Αφού με βαλες να ψάξω...

    Ο Λυγερός έχει h-index=3 εντάξει όχι υψηλό για καλό εν ενεργεία μαθηματικό. Αλλά σαν καθηγητής ή επισκέπτης καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές ως επί το πλείστον πλέον είναι σχετικά καλό εαν λάβουμε υπ'όψιν μας ότι υπάρχουν εν ενεργεία καθηγητές π.χ στο μαθηματικό αθηνών με h-index=1...

    Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά φαίνεται πολυάσχολο άτομο. Μια από τις κύριες ασχολείες του είναι και η γεωπολιτική για αυτό καλείται άλλωστε περισσότερο να εκφέρει γνώμη.

    Δεν λεει βλακείες, απλά θέλει προσπάθεια να βγάλεις την χρήσιμη πληροφορία από τα γραπτά και τα λεγόμενα του και ως επί το πλείστον είναι σοβαρές και αξίζουν προσοχής οι απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. όταν δημοσιευτούν πλήρως στην Ελλάδα τα πεπραγμένα των Κοσοβάρων που είχαν φακελώσει ΟΛΟΥΣ τους γείτονες Σερβους προς εξόντωση ( μάλιστα αποδείχθηκε ότι επικεφαλείς ήταν οι πιο φιλικοί-μετριοπαθείς Αλβανοί)θα δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος. Βρέθηκαν και bodybags του Αμερικανικού στρατού καθώς και οξέα για να εξαφανίσουν πτώματα.
    Σημειωτέον ότι είχαν φακελωθεί και οι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ των Σερβων στο εξωτερικό.


    Γιαυτό επαναλαμβάνω: OI AΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεώργιε Μπ.

    Θα κάνω κάτι που δε σου αρέσει:
    Θα γενικολογήσω.
    Θυμάμαι παρουσιαστές καναλιών να ουρλιάζουν για τους κακούς Αλβανούς και την "εγκληματικότητα". Οι ίδιοι παρουσιαστές δεν έχουν να πουν μια λέξη για τα λεφούσια των αφγανο-πακιστανο-σομαλών που προφανώς θεωρούνται "νομοταγείς".
    Οπότε όλα είναι θέμα πολιτικής. Και πλύσης εγκεφάλου.

    Γεώργιε Μπ. μην τους παίρνεις στα σοβαρά.

    Οι Αλβανοί είναι όπως ήταν οι Έλληνες σε περασμένες δεκαετίες. Και για αυτό κάποιοι μας θέλουν χωρισμένους. Σας φοβούνται. Φοβούνται τί μπορεί να γίνει εάν ο Έλληνας θυμηθεί τον παλιό του εαυτό. Και τη μπέσα που έχει χάσει σήμερα.
    Εύχομαι να μείνεις για πάντα στην Ελλάδα. Μαζί θα γίνουμε καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @28 Ιανουαρίου 2011 11:22 μ.μ.

    Το μαθηματικο της Αθηνας ειναι πλεον ενα πολυ καλο τμημα. Μαζι με της Κρητης ειναι τα καλυτερα στην Ελλαδα. Μην το υποτιμας τοσο. Ασε τα h-index και δες τι γραφουνε τα paper του και σε τι περιοδικα δημοσιευονται. Γιατι μια δημοσιευση στο Xanthi review (τιν'τουτο;) απλως δε μετραει. Ειναι κατι σαν τις δημοσιευσεις στο ιδιωτικο του "Perfection" της ιστοσελιδας του.

    Οσο για το αν λεει βλακειες, προσωπικα δεν μπορω να παρω στα σοβαρα καποιον που γραφει για "νοοσχηματικους αλγοριθμους Lagrange και Gauss". Τι ειναι αυτο;

    Τελος μια λεπτομερεια: στη δημοσιευση στο JIS (που ειναι σχεδον προπτυχιακου επιπεδου) που εστειλες πιο πανω καθως και σε αλλες δημοσιευσεις του, η διευθυνση που δινει ειναι αυτη του σπιτιου του. Το πανεπιστημιο της ιδιας πολης που λεει οτι ηταν καθηγητης εχει διαφορετικη διευθυνση την οποια μπορεις να ψαξεις και να βρεις στο διαδικτυο αν σε ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τωρα βαρατε αλυπητα ;)

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠ.

    28 Ιανουαρίου 2011 9:03 μ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΕΣ.ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΗΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 500 ΧΡΟΝΩΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
    (ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!!!) ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

    ΥΓ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ.ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!!! ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλε 29 Ιανουαριου 9:35

    Ανοιξες το θεμα του Γκουμα.
    Λοιπον να σου πω οτι χιλιαδες Αλβανοι πηγαινουν καθε καλοκαιρι στην Χειμαρα και ποτε δεν συμβαινει ΤΙΠΟΤΑ. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. Το περιστατικο του Γκουμα ηταν κατι πολυ σπανιο οπου 4 νεαροι ηλικιας των 20-30 απο την Αυλωνα ηθελαν να το παιξουν υπερπατριωτες. Αυτοι οι τεσσερις πιαστηκαν απο την Αστυνομια και μπηκαν φυλακη. Οποτε οτι αποδοθηκε δικαιοσυνη εμενα μου φτανει. Θελω να σου πω οτι αυτο που εγινε ηταν ενα εξαιρετικα σπανιο γεγονος απο κατι βλαμμενα πλουσιοπαιδα (Ναι ηταν πλουσιοπαιδα) με Mercedes που ποτε δεν δουλεψαν στην ζωη τους.

    Ανοιξες το θεμα του Υποβρυχιου. Να σε ρωτησω κατι. Ειναι αληθεια οτι η Αλβανια στην προσπαθεια της να κανει τις αναγκαιες μεταρυθμισεις στον Στρατο ζητησε την βοηθεια πρωτα της Ελλαδας? Ναι ή Ου? Η Ελλας εδωσε αρνητικη απαντηση διοτι εκτος απο τα αλλα δεν ειχε λεφτα!! Λογικο ειναι η Αλβανια να στραφει στην Τουρκια και στην Ιταλια. Η Αλβανια δεν εκανε τιποτα κακο με το να δωσει μια βαση στην Τουρκια Οταν απο αυτη την βαση παιρνει κατι εκατομυρια το χρονο. Να σε ρωτησω και κατι αλλο? Η Αλβανια δεν ειναι στο ΝΑΤΟ? Η Τουρκια δεν ειναι στο ΝΑΤΟ? Η Ελλαδα δεν ειναι στο ΝΑΤΟ? Αυτο αυτοματα σημαινει οτι και οι τρεις χωρες ειναι συμμαχοι. Ετσι δεν ειναι? Δεν ειναι προβλημα της Αλβανιας το τι προβληματα εχει η Ελλαδα με την Τουρκια απο την στιγμη που ειναι συμμαχοι και οι τρεις χωρες. Η Αλβανια δεν εχει δωσει βασεις μονο στην Τουρκια αλλα και στην Αμερικη αλλα και στην Ιταλια. Οποτε η Ελλας αμα εχει λεφτα ας κανει αμα θελει κι αυτη μια βαση.

    Οσο για τα 500 χρονια ξεχνας τους Αρβανιτες!! ;)

    Υ.Γ Δεν θα κατσω να σου εξηγησω το τι νιωθω για την Ελλαδα επειδη φαινεται ξεκαθαρα οτι τα λογια μου θα πεσουν στο κενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητε Χατζησαββιδη.Μαλλον βιαστικα διαβαζεις τα σχολια διοτι εγω πουθενα δεν εγραψα οτι αγαπας την Βουλγαρια.Οσο για τα παραδοσιακα σχηματα,πιστευω να εχεις ακουσει εκεινα τα κλασσικα του'ανηκωμεν στην Δυση','ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο','παραδοσιακοι δεσμοι Ελληνων-Αραβων',"Ελληνοτουρκικη φιλια' και αλλα φαιδρα που δεν κρατησαν και αυτοδιαψευστηκαν πριν αλεκτωρ λαλησει τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. προς 29 ιαν.2011 1.27


    ναι η ου?

    η απαντηση ειναι ου.ειναι η ελλαδα υποχρεωμενη να δωσει χρηματα στην αλβανια και να μεταρυθμιση τον στρατο της? ου!
    η αλβανια ειναι λογικο να στραφει στην τουρκια,η οποια ειναι εχθρος της ελλαδας?ου!
    πρεπει η αλβανια να στραφει στην τουρκια,τον εχθρο της ελλαδας,απο την στιγμη που η αλβανια ζει απο τα δισεκατομυρια ευρω που της στελνουν οι μεταναστες της στην ελλαδα και απο την στιγμη που τουλαχιστον 800.000 αλβανοι επιβιωνουν λογο της εργασιας τους στην ελλαδα?ΟΥ!
    ειναι η τουρκια πραγματικος συμμαχος της ελλαδας?ΟΥ!
    οντως η αλβανια δεν εκανε τιποτα κακο δινοντας βαση υποβρυχιων στην τουρκια,αρα και την δυνατοτητα να μας μαχαιρωση πισωπλατα?ΟΥ!
    ξερεις τι σφαγες και καταστροφες επραξαν οι αρβανιτες στην ελλαδα ολα αυτα τα χρονια?ΟΥ!

    αρα η αλβανια ειναι αδικαιολογητη,επραξε εχθρικη κινηση κατα της ελλαδας αλλη μια φορα και μην πας να δικαιολογησεις τα αδικαιολογιτα.

    αφου νιωθεις τοσο θετικα υπερ της ελλαδας πρεπει να αλλαξεις καποια απο τα πιστευω σου.

    Αθανασιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς τον 7:10

    Φιλε μου. Μαλλον δεν καταλαιβαινεις τι σημαινει ενταξη στο ΝΑΤΟ και συμμαχια ετσι? οσο για την εχθροτητα Ελλαδος Τουρκιας η Αλβανικη κυβερνηση δεν εχει δεχτει καποιο επισημο χαρτι που να λεει οτι ΕΛΛΑΔΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ ειναι σε πολεμο η εστω οτι ειναι εχθροι ωστε να πραξει κι αυτη καταλληλα. Καταλαβε κατι επισημα η Ελλαδα και η Τουρκια δεν ειναι εχθροι αφου ειναι στο ΝΑΤΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΤΣΙ? και το ξαναεπαναλαμβανω, η Ελλαδα δεν εχει κανει καποιο επισημο διαβημα στο ΝΑΤΟ η την Αλβανια για την Τουρκικη βαση (που ακομη να γινει). Οντως η Ελλαδα δεν εχει καμια υποχρεωση να βοηθησει την Αλβανια αλλα εφ'οσον καιγοταν μηπως επαιρνε την βαση η Τουρκια τοτε ας την επαιρνε η Ελλαδα (ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙ ΦΑΤΟΣ ΝΑΝΟ) και θα ειχε αυξησει την επιρροη της. Καλλιστα μπορουσε να αποτραπει αυτη η αποκαλουμενη στρατηγικη περικυκλωση.

    Με σοκαρε αυτο που ειπες για τους ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ και φαινεται οτι δεν εχεις διαβασει πολλα. ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ και οι ιδιοι ρωτα οποιον θες!!!!!!!. Εχεις αποδειξεις οτι οντως εχουν κανει εγκληματα? Αν οχι προσβαλλεις τους συμπατριωτες σου τους Αρβανιτες Ελληνες.

    Μαλλον εσυ πρεπει να αλλαξεις καποιες αποψεις σου γιατι απ'οτι φαινεται σε εχει κυριεψει το παθος.

    Γεώργιος Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. προς 10.02

    αν ειχα κυριευθει απο παθος θα ειχα χρησιμοποισει αποξιωτικους χαρακτηρισμους,πραγμα που δεν εκανα και ουτε προκειται χωρις λογο.

    με την σειρα μου σοκαρομαι με το επιχειρημα που χρησιμοποιεις για να πεισεις οτι οι αρβανιτες δεν εχουν εγκληματισει κατα τον ελληνων στο παρελθον.εχω φιλους αρβανιτες και γνωριζω την εθνικη τους συνειδηση και τον πατριωτισμο τους.μετα την εγκαταστασει τους στην ελλαδα συν το χρονο και λογο κοινωνικων διεργασιων αφομειωθηκαν απο την πλειοψηφια. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ το γεγονος οτι οι προγονοι τους διεπραξαν τις σφαγες που η ιστορια εχει καταγραψει και δεν τα φανταζομαι εγω.δεν εχω διαβασει το συμπαν ολο,ομως απο τα αρκετα που εχω διαβασει μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα που στηριζονται σε γεγονοτα επαρκως διασταυρωμενα.οποτε μην σοκαρεσαι και μην προτρεχεις να βγαλεις συμπερασματα για τα διαβασματα μου,αν ειχες διαβασει αρκετα θα συμφωνουσες διοτι αυτα εχουν συμβει,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

    διακρινω μια ειρωνια οταν με ρωτας οτι δεν καταλαβαινω τι σημαινει ενταξη στο νατο.μικροπεπεια αυτο εκ μερους σου.αν διαφωνεις με καποιον χρησιμοποιησε επιχειρηματα ειδαλως μειωνεις τον εαυτο σου.

    η αλβανικη ηγεσια εχει το μυαλο για να καταλαβει οτι η τουρκια εκτελει επεκτατικη αναθεωριτικη πολιτικη εις βαρος της ελλαδας εδω και δεκαετιες μαλιστα.δεν χρειαζεται καποιο χαρτι απο την ελλαδα που να τις το λεει αυτο.
    και αν τυπικα ειμαστε συμμαχοι με την τουρκια στα πλαισιο του νατο δεν αλλαζει τιποτα αυτο οσον αφορα την ουσια.η οποια λεει οτι αν η ελλαδα εκτελουσε εικονικους αεροπορικους βομβαρδισμους στην σικελια,οπως κανει η τουρκια στο φαρμακονησι-αγαθονησι,η ιταλια θα τα κατεριπτε ευθεις αμμεσως και θα μας καταγγειλε διεθνως για εχθρικες ενεργειες.

    μην το παλευεις το πραγμα,δεν το σωζεις,μπαζει απο παντου.

    Αθανασιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και παλι σοκαρομαι οταν λες οτι οι Αρβανιτες ως Ελληνες στην συνειδηση εδω και τουλαχιστον 500 χρονια, (δηλαδη απο τοτε που πρωτοκατεβηκαν στην Ελλαδα και βοηθησαν στην επανασταση του 1821 με παρα πολλους ηρωες καταγεγγραμενους που δεν χρειαζεται να τους καταμετρησω τωρα) εχουν κανει εγκληματα. Απο απορεια και μονο βρες μου μια πηγη που να κατονομαζει τους ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ αυτολεξη οτι εχουν κανει εγκληματα.
    ΠΡΟΣΕΧE δεν μιλαω για Τουρκαλβανους (αν θες σου λεω και γι'αυτους το τι επαιξε) που μπορει να λενε καποιες πηγες αλλα για ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ. Ρωτα μια τους φιλους σου αν ηξεραν οτι ειχαν κανει ποτε εγκληματα κατα το παρελθον να δω τι θα σου πουν.

    Για το θεμα τωρα της βασης. Αν θες καταλαβε το αν θες οχι, αλλα εφόσον ειμαστε σε μια συμμαχια ειμαστε και συμμαχοι ΕΠΙΣΗΜΑ στα χαρτια. Εαν η Ελλαδα δεν συμφωνει μπορει να αποχωρησει. Ειναι εξισου υποκριτικο οταν δινεις βασεις στους Αμερικανους (βλεπε Σουδα) οταν διαφωνεις με την γενικοτερη πολιτικη τους στις μεταξυ σου σχεσεις με τους Τουρκους. Ειναι εξισου υποκριτικο οταν αγοραζεις οπλα απο τους Ρωσους (βλεπε S-300, BMP-3 κτλ) και δινεις τις τριχες της κεφαλης σου σε λεφτα οταν οι Ρωσοι δεν εχουν καταδικασει ουτε μια φορα τους Τουρκους στην επιθετικη τους πολιτικη εναντι στην Ελλαδα, αλλα αντιθετως κανουν τρομερα business με τους Τουρκους μεσω αγωγων, οικονομικες συμφωνιες, οπλικα συστηματα (που μπορει να χρησιμοποιηθουν εναντιον της Ελλαδας ;) μεχρι και πυρηνικους σταθμους αλλα προπαντως οταν δινουν πολιτικη υποστηριξη στον Ερντογαν. Γιατι σε αυτους δεν λες τιποτα αλλα τα εχεις βαλει τωρα με μια βαση που εδωσε η Αλβανια στα πλαισια του ΝΑΤΟ? Αν θες μπορω να συνεχισω τα επιχειρηματα μου αλλα πηγε αργα :)

    Παρουσιαζω λογικα επιχειρηματα απο την οπτικη ματια ενος ουδετερου οσο το δυνατον παρατηρητη.

    Γεωργιος Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. προς 30 ιαν. 10.36

    θελεις και σοκαρεσαι.δεν προσεξες τι εγραψα.τα ξαναλεω λοιπον με νεες λεπτομερειες για να καταλαβεις τι εχει συμβει.οι αρβανιτες ειναι απογονοι αλβανων που εγκατεστησαν στην ελλαδα οι παλαιολογοι(ποιος ακριβως δεν ενθυμουμε,μπορεις να το ψαξεις αν θες) και μετα οι τουρκοι.οι παλαιολογοι για να αξιοποιησουν της πολεμικες τους ικανοτητες,επι χρημαση,εναντιον των εχθρων τους και οι τουρκοι για να καταπνιγουν της επαναστασεις των ελληνων,στο αιμα φυσικα.οι πρωτοι που ηλθαν εδω εισαν ΑΛΒΑΝΟΙ σε γλωσσα και συνειδηση.και οπως εγραψα και ποιο πανω σιγα-σιγα με την παροδο των αιωνων αφομειωθηκαν.αυτοι οι μαγκες λοιπον,πριν εξελληνιστουν και βοηθησουν στην επανασταση,εκαναν του κοσμου της σφαγες,τις λεηλασιες και της καταστροφες στην ελλαδα,εις βαρος του ελληνικου λαου.αυτο ειναι καταγεγραμενο και διασταυρομενο αρα δεν αμφισβητιται.δεν ειναι δυνατον να θυμαμαι ουτε να ξερω απεξω τα ονοματα των βιβλιων που εχω διαβασει,τα ονοματα τον ιστορικων περιοδικων και ποια χρονια και μηνας ειχαν εκδοθει,ουτε σε ποια εφημεριδα και ποιας ημερομηνιας εκδοσεις,ηταν τα αρθρα απο οπου ειχα αποκομισει της αντιστοιχες πληροφοριες για να καταληξω σε αυτα τα συμπερασματα.αν απορεις ψαξε και θα βρεις.
    ειναι δυνατον οι φιλοι μου να ξερουν τη ειχαν κανει οι προγονοι τους πριν 500 χρονια;εξαλου δεν ειναι πλεον αλβανοι στην καταγωγη,εν μερη συγγενεια εχουν με τους τοτε αλβανους,λογο μεικτον γαμων.αρα τι ευθυνες να τους προσαψεις τωρα;το παρελθον τους ομως ειναι μαυρισμενο.
    αρα οσον αφορα τους αρβανιτες μπορει καποιοι απο αυτους να μας βοηθησαν στην επανασταση,μην το παιρνουν ομως και πολυ πανω τους διοτι ειταν υποχρεωμενοι,ωστε να εξιλεωθουν απο τις σφαγες που διεπραξαν οι προγονωνοι τους εις βαρος μας.
    αυτα οσον αφορα τους αρβανιτες.

    μου λες ,προσεξε δεν μιλαω για τουρκοαλβανους.

    γιατι καλε μου ανθρωπε,αυτοι δεν ηταν αλβανοι;μουσουλμανοι μεν αλβανοι δε.σφαξανε για δε σφαξανε;τωρα αν κραταγανε και λιγο απο τουρκια δεν αλλαζει τα γεγονοτα.

    αν θες και αλλες πληροφοριες για το τι γενικοτερα εχουν κανει οι αλβανοι εναντιον μας,διαβασε τη εγραψα στον στεφανο πιο ψηλα στο 28 ιαν.2011 3.59 π.μ.για να καταλαβεις γιατι δεν μπορει να εμπιστευτουμε τους αλβανους-αλβανια,ουτε να συμμαχισουμε οπως ελεγε και το αρθρο του Λυγερου,διοτι αυτο ειναι το θεμα μας.

    στην βαση υποβρυχιων τωρα:
    σωνει και καλα πρεπει να καταλαβω αυτο που θες εσυ;δηλαδη να συμφωνησω μαζι σου;
    εσενα ανθρωπε μου σε ενδιαφερει η αληθεια η, η βιτρινα;
    οσον αφορα τους αμερικανους,αυτοι δεν εισβαλουν στρατιωτικα καθε μερα στην ελλαδα,ουτε θελουν να προσαρτησουν ελληνικα εδαφη στην χωρα τους,ουτε εσφαξαν τα εκατομυρια ελληνων που εσφαξαν οι τουρκοι απο το 1071 εως σημερα.

    οσον αφορα για υποκρισια ασε να μιλησουν αλλοι και οχι οι αλβανοι.
    ουτε θα μας κρινουν οι αλβανοι για το παραμικρο,διοτι εμεις ειμαστε οι παθοντες.
    και ουτε εχουμε ρατσισμο εναντιον σας,παρα αντιπαθεια για τα οσα εχετε κανει εις βαρος μας.
    ο ρατσιστης ειναι αυτος που σε θεωρει υποανθρωπο λογο της καταγωγης σου.ενω εμεις εχουμε ραμματα για την γουνα σας,λογο των πραξεων σας.
    προσωπικα ειχα συμπαθεια με αλβανους οταν δουλευα οικοδομη.αρα δεν τα γραφω ολα αυτα απο ρατσισμο,το λεω αυτο για μην καταλαβεις κατι λαθος, παλι.

    την ουδετεροτητα σου δεν την διεκρινα πουθενα.αναρωτιεμαι αν η σερβια εισεβαλε καθε μερα στην χωρα σας και η ελλαδα εδινε την αδεια στην σερβια να φτιαξει βαση υποβρυχιων στην πατρα,πως θα νοιωθατε για αυτο;οι κακουργοι οι ελληνες θα λεγατε,για να μην πω και τα αλλα γιατι δεν θα αναρτηθει το κειμενο μου.

    οπως και να εχει,δεν περιμενω να συμφωνησεις μαζι επειδη καταγεσαι απο αυτο το μερος και λογο αγαπης για τον λαο σου,ειτε λογο συμπαθειας,ειτε λογο εθνικου η προσωπικου εγωισμου θα τον υποστηριξεις.
    πραξε οπως νομιζεις.εμεις ξερουμε τι εχουμε παθει και εχουμε τον νου μας.

    αφου εισαι 22 ετων,ευχομαι οτι καλυτερο στην ζωη σου και καλη επιστροφη στην πατριδα σου.

    Αθανασιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για να τελειωνει τοτε αυτη η ιστορια, χαιρομαι που διευκρινισες οτι καποιοι Αλβανοι ως εξαναγκαζομενοι απο τους Τουρκους και εχωντας παθει βιαιο εξισλαμισμο εξαιτιας της σθεναρης αντιστασης για 25 χρονια επι Σκεντερμπεη (πιο πριν ηταν Χριστιανοι) προεβησαν σε εχθρικες ενεργειες εναντιον των Ελληνων. Δεν ηταν ολοι ετσι ομως και ενα δειγμα αυτων ηταν και οι Αρβανιτες. Αυτο που ηθελα να σου τονισω ηταν οτι οι Αρβανιτες δεν εκαναν εγκληματα ποτε τους και μαλλον εδω ηταν η παρεξηγηση μας.

    Τωρα οσον αφορα τους Αμερικανους τοτε μαλλον γινεσαι αφελης...γιατι μπορει στα ανοιχτα να μην διεκδικουν τιποτα αλλα ολοι ξερουμε οτι αν δεν ηταν αυτοι τοτε ουτε η Τουρκια θα εκανε αυτα που κανει ουτε τα Σκοπια θα επαιρναν τετοιο θρασος και θα το επαιζαν μαγκες. Οποτε ουτε κι εσενα θα επρεπε να σ'ενδιαφερει η βιτρινα αλλα η αληθεια. Και η αληθεια ειναι οτι οι Αμερικανοι ή η ΕΛΙΤ που ελεγχει την Αμερικη εχουν σχεδιο διαλυσης της χωρας. Οποτε αν ολοι πραταμε το σωστο τοτε η Ελλας θα επρεπε να διωξει την βαση της Σουδας (απ'οπου ανεφοδιαζονταν οι Αμερικανοι κατα τον πολεμο του ΙΡΑΚ) και να αποχωρησει απο το ΝΑΤΟ. Να μην μιλησουμε για τους Ρωσους που παντοτε το επαιζαν δηθεν φιλοι των Ελληνων αλλα παντοτε την μαχαιρωναν πισωπλατα οταν η Ελλας ειχε αναγκη (Να σου θυμισω τα Ορλωφικα). Οποτε και στο θεμα της βασης στην Αλβανια δεν εχουν μονο οι Τουρκοι (πλεον) βασεις αλλα και οι Αμερικανοι (βλεπε Καραμπουρουν) και μαλιστα δεν νομιζω να στρεφεται εναντιον της Ελλαδας καθως δεν ειναι ακριβως βαση αλλα αδεια σταθμευσης για εκπαιδευτικους σκοπους του Αλβανικου Ναυτικου. Κατα την γνωμη μου δεν ειναι ολα μαυροασπρα αλλα χρειαζονται αναλυση της γενικοτερης εικονας που διεπει τις σχεσεις των Κρατων.

    Κατα τα αλλα ευχαριστω για τις ευχες σου και σου ευχομαι οτι καλυτερο απο μερους μου :)

    Γεώργιος Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.