29/1/11

«Τι θα γίνει η παραγγελία με τα ρωσικά τεθωρακισμένα;» Οι Ρώσοι ερωτούν την Αθήνα για συμφωνία που δεν υλοποιήθηκε

ΝΑξεπαγώσει την προμήθεια των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων, που εδώ και περίπου τρία χρόνια παραμένει ανενεργή, προσπάθησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Ντμίτριεφ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ρωσική πλευρά υπήρξε πλήρης κατανόηση των δυσκολιών για την υλοποίηση της προμήθειας ύψους 1,7 δισ. τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συζήτησε με τον Ρώσο αξιωματούχο τη δημιουργία ενός πλαισίου κάτω από το οποίο θα γίνονται οι αμυντικές προμήθειες και τον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των ΒΜΡ ισχύει ακόμα. Δεν έγινε γνωστό όμως αν ισχύει ακόμα ο αριθμός των 400 οχημάτων ή πρόκειται να μειωθεί, πρόταση που έκανε και η ρωσική πλευρά. Στο μεταξύ, θέματα που αφορούν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η συνάντηση έγινε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας.

Εξάλλου, θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο κείμενο της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών Ε.Ε. - Τουρκίας, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του CΟRΕΡΕR (Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων στην Ε.Ε.). “Η χώρα μας θεωρεί θετική την επιτευχθείσα πρόοδο και προσβλέπει στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και των απαραίτητων νομοθετικών διαδικασιών, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν και να λειτουργήσει ως ένας επιπρόσθετος παράγοντας αποτροπής, ελέγχου και βέλτιστης διαχείρισης της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης που δέχεται η χώρα μας ιδιαίτερα στα ανατολικά μας σύνορα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Σελ.8

9 σχόλια:

  1. Έχουν κι αυτοί το θράσος να ρωτάνε. Ας ήταν συνεπείς με τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους. Ας αγοράσουν κι αυτοί τα ΒΜΡ3 και να μην περιμένουν τα ΒΜΡ4. Ας λάμβαναν πιο ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με την Τουρκία. Ας είχαν καλύτερο εκπρόσωπο μάρκετινγκ στην Ελλάδα. Μάθανε ότι είμαστε μπάχαλο, πλακώσαν και οι Ρώσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε 8:14 μ.μ., εσύ όπως πάντα τρεις λαλούν και δυό χορεύουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταινε αυτοι, ειναι μπιζναδοροι
    οι ανθρωποι...
    Τι γινεται με το ΤΟΜΑ κενταυρος;
    Ξερει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετα μέ τή ποιότητα τού οπλικού
    εξοπλισμού τών ρώσων,είναι χρήσιμη
    ή προσέγγισή τους,σήμερα πού οι δή-
    θεν σύμμαχοι στό νατο καί εε μας
    ξεπουλούν κάθε στιγμή.

    Αυτοί πού μας πουλούν τόσα χρόνια
    δυτικά όπλα μας θάβουν συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΜΠ-3;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΕΛΘ ΠΑΚ-ΦΑ 50, Σ-400, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Κ-52, ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, όχι και σκαράκα τα BMP-3...
    Τα μεταχειρισμένα Marder του '70 αναιμικό πυροβόλο τι είναι; Τα M-113 που έχεις σε καλύπτουν; Να σοβαρευτούμε.
    Απλώς οι Ρώσοι πρέπει να ρίξουν τις τιμές και να προσφέρουν συμπαραγωγή.
    BMP-4 δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στο κοντινό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:22πμ ευτυχώς που γνωριζόμαστε και ξέρεις ποιος είμαι, ώστε να μπορείς να γράφεις το "όπως πάντα". Περαστικά σου καλέ μου άνθρωπε. Άντε να διαβάσεις και τον γνωστό ανθυποκόμο προωθητή του ΒΜΡ3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @3:21 μ.μ.
    Δεν νομίζω να υπάρχει και δεύτερος τόσο άσχετος εδώ. Και τόσο αντιρώσος...
    Άκου ΒΜΡ4...
    Πάνε με την σειρά αυτά;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.