31/1/11

Μνήμες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης για το Ολοκαύτωμα

Σκηνή από τις βιαιότητες των Γερμανών κατά των Θεσσαλονικιών Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας τον Ιούλιο του 1942.
Αφιέρωμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε στο έργο του "Χαρούμενη επιστήμη" αναρωτιόταν "Πού είναι ο θεός;" Για να απαντήσει ο ίδιος στη συνέχεια: "Θα σας το πω εγώ! Τον σκοτώσαμε - εσείς και εγώ! Εμείς όλοι είμαστε οι φονιάδες του!... Δεν νιώθετε να μας αγγίζει η ανάσα του κενού; Δεν έγιναν όλα παγερά; Δεν φτάνει ακατάπαυστα η νύχτα, και περισσότερη νύχτα;" Φαίνεται πως ο Νίτσε, ως ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος, ένιωσε πρώτος αυτό που ερχόταν στη γερμανική κοινωνία με τη φιλοδοξία να επικρατήσει και να επιβληθεί σε όλον τον πλανήτη. Ο "θάνατος" του θεού, όμως, ουσιαστικά σηματοδοτούσε τον ψυχικό θάνατο του ανθρώπου. Βεβαίως, ούτε ο ίδιος ο Νίτσε κατάφερε να βρει κάποιο αντίδοτο στο πλησίασμα και το άγγιγμα της σκοτεινής, ζοφερής, ασέληνης και απαραμύθητης νύκτας που είδε "με δρασκελιές πλησιάζει".
Περισσότερα εδώ

58 σχόλια:

  1. Andpik
    Μπραβο για την αναρτηση.Σπαει κοκκαλα και ραγιζει καρδιες η δυστυχια των απλων αυτων συνανθρωπων μας την εποχη εκεινη.Ανθρωποι σαν τους πατεραδες μας,ουτε χειροτεροι ουτε καλυτεροι.

    Το κείμενο της κ. Φωτεινής Τομαή αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του
    υπουργείου Εξωτερικών “Έλληνες στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου”, των εκδόσεων
    “Παπαζήση”, και περιγράφει ένα πραγματικό ανδραγάθημα που έκαναν έλληνες
    εβραίοι κρατούμενοι. Οι εξεγερθέντες κρατούμενοι βρήκαν ηρωικό θάνατο
    ψάλλοντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν ένα
    ομοίωμα ελληνικής σημαίας από γαλανόλευκα κουρέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί ρε Εβραίοι μου, μετά από τόσα που τραβήξατε από τους ναζί, κάνετε -ως σιωνιστές- τα ίδια και χειρότερα στην Παλαιστίνη;;;
    Προσωπικά σας λυπάμαι διπλά.
    Και σαν θύματα τότε, αλλά και για το κατάντημά σας σήμερα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Είναι μία από τις καλύτερες που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

    @ Αρχέλαο

    Ενδιαφέρον το σχόλιό σου. Δεν γνώριζα το περιστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρώτη αποστολή για Άουσβιτς
    από Θεσσαλονίκη έγινε τον Μάρτιο του 1943, αν θυμάμαι καλά.
    Σήμερα έχουμε 2011.

    Τί έγινε ρε παιδιά; 68 χρόνια μετά θυμηθήκατε να στενοχωρηθείτε;

    (βέβαια, υπάρχουν και οι αμετανόητοι
    ναζί, που προσπαθούν να μας πείσουν
    ότι υπάρχουν στρατόπεδα θανάτου σήμερα στο Ισραήλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί ρε Εβραίοι μου, μετά από τόσα που τραβήξατε από τους ναζί, κάνετε -ως σιωνιστές- τα ίδια και χειρότερα στην Παλαιστίνη;;;
    τζιμης
    31 Ιανουαρίου 2011 7:07 μ.μ.

    Παρα το οτι το υφος της γραφης σου δεν σε τιμαει θα σου απαντησω πολυ απλα.Ο Μπεν Γκουριον οταν ζουσε και σε δυσκολες στιγμες για το Ισραηλ ειχε πει "τρεμω στην ιδεα οτι μπορει να σας εχω οηγησει σε ενα δευτερο ολοκαυτωμα".Μπορεις να το ερμηνευσεις και να καταλαβεις οτι οταν ενας λαος ειναι περικυκλωμενος απο στιφη ετοιμα να δολοφονησουν γυναικοπεδα και να καψουν τα σπιτια τους αυτοι πλεον
    δεν θα φερθουνε... "κοσμια" και "σφαξε με να αγιασω".Παρολα αυτα ο Ισραηλινος στρατος εχει παγιες και αυστηροτατες εντολες "μακρυα απο αμαχους" και τις τηρει πολυ αυστηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 31 Ιανουαρίου 2011 7:13 μ.μ.
    ελπίζουμε και μεις με τη σειρά μας, ένα μεγάλο ιστολόγιο εβραϊκών συμφερόντων να κάνει μια ανάρτηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.
    Πάντως μέχρι τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία του οργανωμένου εβραϊσμού και των ΜΜΕ που ελέγχει, είναι με τον κεμαλικό ναζισμό και όχι με τα θύματά του.
    Να μην ξεχνιόμαστε, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SKAL
    ελπίζουμε και μεις με τη σειρά μας, ένα μεγάλο ιστολόγιο εβραϊκών συμφερόντων να κάνει μια ανάρτηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.

    Τοποθετεις ενα πολυ σοβαρο θεμα και προσωπικα τιποτα δεν αποκλειω στο μελλον απο αυτα που αναφερθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal,

    ας κάνετε πρόταση στην κυβέρνηση, τόσους πόντιους έχει .Εξάλλου η Θεσσαλονίκη περισσότερους Εβραίους έχει απ'ότι Ποντίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 31 Ιανουαρίου 2011 9:22 μ.μ.
    θεωρείς ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα προσφέρεται για αστεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //... ο Ισραηλινος στρατος εχει παγιες και αυστηροτατες εντολες "μακρυα απο αμαχους" και τις τηρει πολυ αυστηρα.
    31 Ιανουαρίου 2011 7:30 μ.μ.//
    Αρχέλαος
    ---------------

    Δεν θα έκανα το σχόλιο αυτό από σεβασμό σε μια ανάρτηση για τα αθώα θύματα των ναζί, εάν δεν με προκαλούσες με αυτό που έγραψες.

    //Tom Hurndall, 22, was in a coma for nine months after being shot in the head by an Israeli sniper.
    He died January 13, 2004.
    He had been trying to remove Palestinian children from the range of Israeli rifle fire.//

    //The Israeli soldier on trial for killing the British peace activist Tom Hurndall in the Gaza Strip has admitted he was lying when he said his victim was carrying a gun, but said he was under orders to open fire even on unarmed people.//
    --------------------
    Περίληψη: "22χρονος βρετανός ακτιβιστής, που βοηθούσε μικρά παιδιά στην Ράφα να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε διαταγή να πυροβολεί ακόμα και άοπλους πολίτες."

    Άλλωστε είναι πολύ γνωστό ότι πρωθυπουργός τους έχει πει πρόσφατα: "το να σκοτώνεις ακόμα και γυναικόπαιδα Παλαιστινίων, είναι νόμιμη πατριωτική πράξη"...

    Περισσότερα: http://www.ifamericansknew.org/

    (τζιμης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλό άρθρο γραμμένο από την κα Τομαή που με την παρουσία της τιμά το Υπουργείο Εξωτερικών και το Διπλωματικό του Αρχείο το οποίο υπηρετεί με τον καλίτερο τρόπο.
    Πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει όσους θέλουν να μελετήσουν μέσα από τα πλούσια και μοναδικά σε ιστορικό υλικό Αρχεία του ΥΠΕΞ.
    Η ίδια δε να βοηθήσει με τις βαθειές ιστορικές γνώσεις της όποιον τις χρειαστεί.
    Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι διότι ανήκει στην νεότερη γενεά των προοδευτικών Ελλήνων Ισραηλιτών που έχουν δώσει τόσα και τόσα στην Πατρίδα μας.
    Η γιαγιά της (Φ. Τομαή) υπήρξε συνιδρύτρια του ΚΚΕ μαζί με τον πρώτο Γ.Γ. του τον αείμνηστο Μπεναρόγια το έτος 1908 στην Θεσσαλονίκη και πολλοί άλλοι Έλληνες Ισραηλίτες υπήρξαν μέλη και στελέχη του.
    μετά τιμής
    Μ.Χρ.
    Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Skal
    Δε χρειάζεται να υπάρχει ισοβαρές πανομοιότυπο αντάλλαγμα σε κάθε πράξη, ότι θα υπάρξει αντάλλαγμα είναι σίγουρο.
    Εξάλλου να μην ξεχνάμε ότι το άρθρο αναφέρεται σε Έλληνες Εβραϊκής καταγωγής κρατούμενους.
    Τζίμη σε 3 χρόνια από σήμερα θα ήθελα να άκουγα την γνώμη σου πάλι αλλά αυτή τη φορά για Ελλάδα.
    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Σκαλ, έχει κάνει μεγάλο αγγλόφωνο Εβραϊκό ιστολόγιο ανάρτηση σχετική με τον Ναύαρχο Σταυρίδη, και ανέφερε το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων. Επίσης, έχουν γίνει και συγκεντρώσεις υπέρ της Κύπρου στο Ισραήλ. Το ότι κάποιοι Εβραίοι στήριξαν τον ναζισμό του Κεμάλ είναι αλήθεια, και είναι μία από τις μαύρες σελλίδες τους. Όταν όμως ένα Εβραίος μάθει την ιστορία μας, και εμείς τη δική τους, όλα θα αλλάξουν διότι είμαστε λαοί αδελφικοί σε πάρα πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Δεν γνωρίζουμε όμως την ιστορία μας, ούτε εμείς, ούτε οι Εβραίοι.

    Να μη ξεχνάμε επίσης ότι πολλοί Έλληνες στήριξαν σαν αδελφό τους τον Κεμάλ, και να μην μας φταίνε για όλα οι Εβραίοι. Οι Εβραίοι και οι Έλληνες ζήσαμε συνεχώς κατατρεγμένοι και υπόδουλοι για πολλούς αιώνες, περισσότερους από όσους νομίζουμε.

    Τζίμη, στην απελπισία τους επάνω, όταν τους είχαν αποδεκατίσει οι Ναζί, όσοι επέζησαν πήραν την απόφαση να πάνε να ζήσουν στο Ισραήλ. Ούτε όμως εκεί δεν τους ήθελαν κάποιοι. Βρες εσύ ένα καλύτερο μέρος να πάνε να ζήσουν με ασφάλεια. Πρέπει να ζήσουν και αυτοί, και ο τόπος που έχουν τώρα είναι εξαιρετικά μικρός και ανασφαλής. Το 1/7 της Ελλάδος είναι όλο και όλο το Ισραήλ. Ίσως δεν υπάρχουν τόσα φράγκα και τόση δύναμη που νομίζεις ότι έχουν οι Εβραίοι, και ίσως όσοι είναι με τους Εβραίους είναι στην ουσία με την πλευρά των αδυνάτων μεν, αλλά ηρώων δε. Το ότι έχουν καταφέρει να επιζήσουν μέσα σε τόση θηριωδία εναντίον τους για τόσους αιώνες, είναι ένα θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι μόνο 6 εκατομύρια και όχι 12 ή 4? Το σιωνιστικό παραμύθι αμφισβητείται από ιστορικούς και τεχνικούς ως προς την ύπαρξη κρεματορύριων για την μαζική εξόντωση. Τεχνικά έίναι αδύνατον. Το αφιέρωμα της Τομάη είναι ένα προπαγανδιστικό εργάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. skal,
    Ο Δημάρατος έχει απόλυτο δίκιο.

    Και δεν είμαι ο 9.22
    Αλλά το ότι δεν προσφέρεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για αστεία,
    να το πεις καλύτερα σε αυτούς
    που φρόντισαν να κάνουν ανέκδοτο την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Και την όρισαν στις 19 Μαΐου που είναι η επίσημη ημέρα γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ.
    Εγκληματική βλακεία ή εγκληματική πρόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτή η ανάρτηση δεν έγινε με αυθόρμητη πρωτοβουλία. Η μέρα μνήμης ήταν η 27η. Την ξεχάσαμε. Σήμερα όμως, επειδή πλησιάζει και η επίσκεψη Κλίντον κτλ, θυμήθηκαν τα υπερκόσμια κέντρα ότι καλό θα ήταν να στείλουν κάτι.
    Καλό θα ήταν κάνετε μία ανάρτηση για τους Εβραίους που έκαναν την εξέγερση με την Ελληνική σημαία μέσα στο Άουσβιτς, και πέθεναν με τον Ελληνικό εθνικό ύμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιδηρούντιε, το ίδιο πρόβλημα του περιορισμένου χώρου λένε ότι είχαν και οι Ιάπωνες και γι΄αυτό πήγαν μέχρι την Μαντζουρία πριν τον Β'ΠΠ και μέχρι την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη στην διάρκειά του.
    Τα επακόλουθα είναι γνωστά.

    Έσφαξαν κόσμο, Κορεάτες και Κινέζους, για να γνωρίσουν την ήττα και να περιοριστούν στην γη εκείνη που πριν λέγανε ότι δεν τους έφτανε.
    Σήμερα που είναι 130 εκ., πώς τους φτάνει και τους παραφθάνει ο χώρος που είναι μόνο τρεις φορές μεγαλύτερος της Ελλάδας ενώ ο πληθυσμός τους είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερος;
    Δεν είναι δικαιολογία αυτή "δεν μας φτάνει το μέρος". Τα ίδια λένε και οι Τούρκοι που ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους.

    Άλλωστε το Ισραήλ φθάνει μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.
    Δεν λες όμως ότι μεταξύ τους ισχυρίζονται ότι τα μέρη που αναφέρονται στην Βίβλο, τα δικαιούνται ως δώρο από τον Γιαχβέ...
    Μετά κατηγορούμε τους μωαμεθανούς για θρησκευτικό φανατισμό και με το τι τους έχει πει ο Μωάμεθ να κάνουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι πολύ καλή η ανάρτηση!!! Ν.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άσε, Σιδηρούντιε, που παίρνουν ένα σκασμό λεφτά (5-6 δισ. δολάρια) κάθε χρόνο ΔΩΡΕΑΝ και όχι δάνειο, από τις ΗΠΑ.
    Αλλά προτιμούν να τα χαλάνε για όπλα και όχι για να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονές τους.

    Εάν σου πω ότι από την στιγμή που διάβασα τον Φινκελστάιν (Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος) είδα με άλλο μάτι τους απλούς Ισραηλινούς, θα με πιστέψεις;
    Διότι αυτός εξηγεί, πώς οι Εβραίοι της Αμερικής χρησιμοποιούν τους Ισραηλινούς για να τα οικονομούν, μετατρέποντάς τους σε υπηρέτες τους που πρέπει να σφάζονται με τους Άραβες οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δικαιούνται να πληρώνονται το πετρέλαιο τους.

    Πώς εξηγείς ότι μέχρι το 1967 -πάνω από 20 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου- δεν είχε γραφτεί ούτε ένα βιβλίο για το εβραϊκό ολοκαύτωμα παρά μόνο ένα από κάποιον που αποδείχθηκε τελικά ότι ζούσε στην Ελβετία και όχι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης;
    Και δεν είχε γυριστεί ούτε μία ταινία με το δράμα αυτό;

    Παρά έπρεπε να αποδείξουν οι Ισραηλινοί μετά το 1967 ότι είναι καλοί στο ...σφάξιμο και στον πόλεμο εναντίον των Αράβων, για να πιάσει ...ο πόνος ξαφνικά τους Εβραίους των ΗΠΑ και να δουν ότι εσφάγησαν από τους ναζί 6 εκ. ομοεθνείς τους.
    Και να στήσουν την Βιομηχανία, να μαζέψουν τεράστια ποσά αποζημιώσεων από τα οποία δεν πήγε στα θύματα (στις οικογένειες) ούτε σέντ.

    Εγώ δεν είμαι αντιεβραίος, αλλά αντισιωνιστής όπως οφείλει να είναι αντιφασίστας κάθε νοήμων και δημοκρατικός πολίτης του κόσμου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η απατη του αιωνα και η μεγαλη ληστεια εναντιον της ανθρωποτητας. Τρισεκατομυρια δολλαρια εκλεψαν και συνεχιζουν να κλεβουν οι εβραιοι με τα ψεμματα τους ενω ξεκληριζουν με την ανοχη των "χρησιμων ηλιθιων" τους λαους γυρω τους.
    http://www.youtube.com/watch?v=3X2vUMh9Hr0
    Ντροπη στους Ελληνες αβανταδορους της διαιωνιζομενης αισχρης απατης.
    Ανθρωποι που εχουν υποφερει οπως ψευδονται οτι υπεφεραν οι εβραιοι δεν θα εκαναν τα ιδια και χειροτερα οχι μονο στους Παλαιστινιους αλλα και σ΄ ολοκληρη την ανθρωπωτητα.
    Οι μπολσεβικοι εβραιοι δολοφονησαν δεκαδες εκατομυρια Ρωσσους Χριστιανους ενω ησαν πισω απο την
    πεινα με εκατομυρια Ουκρανους θυματα.
    Πλειστα τα επιστημονικα συγγραματα, ερευνες και οι μελετες που αποδεικνυουν το πολυδιαφημισμενο Χολλυγουντιανο "ολοκαυτωμα" των εβραιων ειναι μια απατη για κονομα και πολιτικη επιρροη σ' ολη την υφηλιο.

    Για το 400 χρονια ολοκαυτωμα του Ελληνισμου απο τους Τουρκαλαδες με την συμπαρασταση (και ακομη μεχρι σημερα τις συμμαχιες) Τουρκων και εβραιων, δεν ακουω τιποτα.

    Ντροπη σας και παλι ντροπη σας αβανταδοροι της "πανουκλας των λαων" που τυγχανει να ειναι και οι Χριστοκτονοι.




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο
    εβραιους "ολοκαυτωμενους"
    αλλα γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΥΓ.
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν ημουν στο σχολειο (Λεοντιο Λυκειο Πατησιων)θυμαμαι εναν καθηγητην μου να μας λεει οτι αν καποιος προσπαθησει να γινει υπερανθρωπος ξεχνωντας τι σημαινει το να ειναι ανθρωπος καταληγει να ειναι απανθρωπος.Η περιπτωαση των Εθνικοσοσιαλιστων στην Γερμανια και οι διωγμοι τους εναντιον των Εβραιων, των Σλαυων και αλλων ειναι η καλυτερη απο αποδειξη για αυτο το ρητο...
    ΥΣ.Παντως οφειλω να συμφωνησω με τον μ.Χρ οτι αφορα την αξιοτιμη κυρια Τομαη ειναι οντως πολυ εξυπηρετικη και ευγενης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. skal,

    ή είσαι πολύ αχάριστος
    ή επινοείς πράγματα
    -για δικούς σου λόγους-
    που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

    Δε χρειάζεται κανένα ιστολόγιο να αναρτήσει διάφορα.
    Υπάρχει επίσημο ίδρυμα
    επιβλεπόμενο από το Ινστιτούτο για το Ολοκαύτωμα και τις Γενοκτονίες της Ιερουσαλήμ. Ενδεικτικά για τη δουλειά τους ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ:

    http://www.genocidepreventionnow.org/2010/10/pontic-greeks-and-greek-genocide.html

    Υπάρχει μάλιστα και σχετικό ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ βιβλίο:
    http://www.kotar.co.il/KotarApp/Index/Chapter.aspx?nBookID=92944895&nTocEntryID=92946088

    Και ας θυμηθούμε ποιός μίλησε πρώτος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ από τους Τούρκους. Ο αμερικανός Πρέσβης Henry Morgenthau, Εβραίος.
    Και οι Έλληνες της Ανατολίας τον τιμούν. Ενδεικτικά:
    http://www.greek-genocide.org/quotes.html

    Επίσης, άλλοι Εβραίοι εδώ:
    Greek Genocide The Ottoman Turks also persecuted Greeks in an attempt to force them to become Muslims and to expand the Ottoman Empire in the Mediterranean

    http://www.nmholocaustmuseum.org/exhibits.html#Greek

    Kαι ο Εβραίος
    Καθηγητής Stephen C. Feinstein
    που μέχρι τον θάνατό του ήταν επικεφαλής
    στο σχετικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Minneapolis, που όπως βλέπετε διδάσκεται και η Ποντιακή Γενοκτονία:
    http://www.chgs.umn.edu/webBib/links/g.html

    Και αν δε σε καλύπτουν τα σοβαρά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια
    και επιμένεις σε ιστότοπους, ορίστε ενδεικτικά:
    http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/04/another-genocide-by-islam-anniversary-of-the-greek-genocide-across-from-the-un.html
    Και
    http://markhumphrys.com/islam.killings.html
    και
    http://1389blog.com/2010/12/20/muslim-turkey-is-an-enemy-of-christians-and-jews/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το κείμενο της κ. Φωτεινής Τομαή είναι παντελώς άστοχο!

    Ο Νίτσε ήταν φιλόσοφος όχι κοινωνιολόγος και ουδέποτε έγραψε και μίλησε μέσα από το επίμαχο κείμενο του για τον επερχόμενο ναζισμό!

    Ο Νίτσε μίλαγε για τον τότε και φυσικά σημερινό κόσμο και την κατρακύλα του την πολιτισμική, ηθική, την αφύσικη ζωή του ανθρώπου, το θάνατο της μεταφυσικής του αρχαίου κόσμου κτλ.
    Έλεος δηλ !

    Εδώ όλο το κείμενο, ως απόσπασμα από την Ομιλία του αειμνήστου καθηγητού Λιαντίνη Δημήτριου στο Ηρώδειο, το Μάιο του 1995, με θέμα : “Πέθανε ο Θεός”
    http://www.youtube.com/watch?v=56hXCg06o-s

    και εδώ η εξήγηση του στοχασμού
    απο τον Λιαντίνη

    http://www.youtube.com/watch?v=GzwwPkDH-vk&playnext=1&list=PLF4C1509294B5FF44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και γιατί ρε Εβραίοι μου, μετά από τόσα που τραβήξατε από τους ναζί, κάνετε -ως σιωνιστές- τα ίδια και χειρότερα στην Παλαιστίνη;;;

    τζιμης


    "Δεν έχει σημασία τι λένε γκοϊμ, αλλά τι κάνουν οι Εβραίοι" -Μπεν Γκουριόν.

    "
    Τί έγινε ρε παιδιά; 68 χρόνια μετά θυμηθήκατε να στενοχωρηθείτε;

    (βέβαια, υπάρχουν και οι αμετανόητοι
    ναζί, που προσπαθούν να μας πείσουν
    ότι υπάρχουν στρατόπεδα θανάτου σήμερα στο Ισραήλ)

    31 Ιανουαρίου 2011 7:17 μ.μ."
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
    http://www.youtube.com/watch?v=HZcNyQXtXus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 31 Ιανουαρίου 2011 7:17 μ.μ.

    να θυμήσω πως και ο ιδρυτής της Metro Goldwin Mayer , o Mayer Εβραίος όντας δούλεψε για τους ΝΑΖΊ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!! ΓΙΑ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Agapite sava to filotimo tis filis mas den to exei kanenas allos laos. Oi Evraoi kseroune pou sfalane kai pisteuo oti tha to epanarthosoune. San laos eimaste apo tous monadikous anthropous pou den kaname pogrom oute leilasies enantion ton Evraion. Yparxoune kai evraoi pou dosane tin psychi tous gia tin Ellada kai tin Zoitous. Symfono mazisou
    mexri xtes oi pliopsifia oti ypostirizane tous Tourkous, kai epsis oti dimiourgisane ena teras Frnakenstein ti simerini tourkia.
    (ftaime kai emeis ligaki)
    Alla thelo kai to pisteuo oti oi kairoi allaksane Sava. Parto opos theleis alla sava me to sympathio exoume pollous efialtes mesa stin Ellada Apo tous Mpistides mexri
    ...Tremof kai vale
    Otan evriskomoune stin geitonisa mono Ellines pigane na mou kanoune kakko. Loipon Sava pisteuo akradanta stin EllinIsraelini filia. Exoume pola na moirastoume kai
    symfono mazi sou oti akoma oi evraoi prepei na katalavoune oti sfalane. Pisteuo to kseroune. Oso gia tous Tzimides einai polloi san kai autous
    to idio san tous Germanotsoliades.( an exoune ligo tsipasio mesa tous Oi an den einai tourkoi oi Othomanolgnoi ) Oi Palestinioi kalos oi kakkos exoune parei thesi me tous Tourkous. O theos o idios na katevei autoi tha einai me ton aderfo Erdogan Sava kai to ksereis. I Romanian epesen I romania Parthin i Romania anthi kai ferei kiallo. Sava min to ksexnas pote.
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ε τοτε ρε συ σιδερουντιε ας τους δεχτουμε κι αυτους στην ελλαδα και ας τους δωσουμε και ενα κομματι γης να νιωθουν κι αυτοι ασφαλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Skal
    ελπίζουμε και μεις με τη σειρά μας, ένα μεγάλο ιστολόγιο εβραϊκών συμφερόντων να κάνει μια ανάρτηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.
    .....................

    http://www.genocidepreventionnow.org/2010/10/pontic-greeks-and-greek-genocide.html

    Και πολλα αλλα παρομοια αν ζητηθει και χρειαστει.Ιστολογια που υπερβαινουν κατα πολυ σε παγκοσμια αναγνωσιμοτητα τον Ινφογνωμονα.
    Ας μη ειμαστε αδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε πολύ σωστή βάση απάντησαν οι 1:48 και 3:39 της 01.02.11. Η ανάρτηση είναι μια στοχευμένη πρόκληση στην νοημοσύνη και στην επιστημονική τεκμηρίωση.
    Παράλληλα αναδεικνύει και με τι ασχολείται, η τροφός του κορβανά των Ελλήνων φορολογουμένων, η Δημόσια Υπάλληλος, Εβραία, κα Τομαή του ΥΠΕΞ.
    Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ναι ρε με τους εβραιους .γιατι τοση συμπονια στους μουσουλμανους επειδη ολοι τρεχαν να αναγνωρισουν τα σκοπια για μακεδονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1. Σχετικά με αυτό:

    Η γιαγιά της (Φ. Τομαή) υπήρξε συνιδρύτρια του ΚΚΕ μαζί με τον πρώτο Γ.Γ. του τον αείμνηστο Μπεναρόγια το έτος 1908 στην Θεσσαλονίκη και πολλοί άλλοι Έλληνες Ισραηλίτες υπήρξαν μέλη και στελέχη του.
    Μ.Χρ.
    31 Ιανουαρίου 2011 10:41 μ.μ.
    ------------------

    Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ρωσία, τα Κομμουνιστικά κόμματα ιδρύθηκαν αρχικά κυρίως από Εβραίους με συντριπτική πλειοψηφία ως προς τα γηγενή μέλη τους.
    Είναι ακόμη γνωστό ότι το Μπολσεβίκικο καθεστώς υπό την εξουσία των Ρωσοεβραίων ηγετών του, καταδίωξε απηνώς τους Χριστιανούς Ρώσους με έναν Διωγμό που όμοιος του είχε να γίνει από την εποχή του Διοκλητιανού, ενώ "περιέργως" η προκάτοχος της KGB είχε συμπεριλάβει το βιβλίο "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" στην κορυφή της λίστας των εντύπων της αντι-σοβιετικής προπαγάνδας και ο πιθανός κάτοχος αυτού του βιβλίου εξοντωνόταν με την κατηγορία του "εχθρού του Λαού". Γιατί άραγε;
    Είναι επίσης γνωστό ότι οι Ρωσοεβραίοι μπολσεβίκοι εφοδίαζαν με όπλα και πυρομαχικά τον Κεμάλ ενάντια στον Ελληνικό Στρατό στην Μικρασία.
    Είναι επίσης γνωστό ότι το Εβραιοκρατούμενο ΚΚΕ, (όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο κ. Μ. Χρ.)που λεγόταν ΣΕΚΕ εκείνη την εποχή, εναντιωνόταν στην ελληνική εκστρατεία μέχρι του σημείου να κυκλοφορεί αντιπολεμικά φυλλάδια στις τάξεις του Στρατού, καλώντας τους να μην πολεμούν και υπονομεύοντας στην ουσία το ηθικό των στρατιωτών.

    2. Είναι επίσης γνωστό ότι το Εβραιοκρατούμενο ΣΕΚΕ είχε φέρει το 1925-αν δεν με απατά η μνήμη μου-πρόταση στην Βουλή για την αυτονομία της Μακεδονίας, που φυσικά απορρίφθηκε από το Σώμα.

    3. Το πάντα Εβραιοκινούμενο ΚΚΕ μετά το 1945 και προκειμένου να χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς του τους Σλαβόφωνους Μακεδόνες, είχε υποσχεθεί την απόσχιση της Μακεδονίας και την παράδοση της σε αυτούς. Φυσικά, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, υπήρξαν Έλληνες κομμουνιστές πατριώτες οι οποίοι προς τιμήν τους αντέδρασαν και αποχώρησαν από το ΚΚΕ.

    4. Θυμίζω ακροθιγώς ότι ο Γιόζεφ Τίτο που σκαρφίστηκε το "Μακεδονικό" Κράτος και επινόησε την "Μακεδονική" εθνότητα, ήταν επίσης Εβραίος.
    Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι πάντα μια πολύφερνη νύφη που βρίσκεται μονίμως σε κίνδυνο. Από ποιους, ας αναρωτηθεί ο καθένας από μόνος του.

    Συμπερασματικά εκ των άνω προκύπτει, ότι οι Εβραίοι τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ρωσίας, υπήρξαν έμμεσα ή άμεσα σύμμαχοι των νεότουρκων φασιστών του Κεμάλ, και κατά συνέπεια βοηθοί του στο έργο του ξεκληρίσματος του Ελληνισμού του Πόντου και της Ιωνίας.

    5. Τέλος, είναι ανόητο να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπήρξαν οι Εβραίοι θύματα του ναζισμού. Αυτό που σίγουρα τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι ο συνολικός αριθμός των Εβραίων θυμάτων που απαρτίζουν το λεγόμενο "Ολοκαύτωμα". Ο αριθμός των 6 εκ. είναι σίγουρα υπερβολικός κατά την γνώμη μου και φουσκωμένος αρκετά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (Δημιουργία κράτους Ισραήλ). Θύματα υπήρξαν πάντως! Πόσα, μόνο ο Θεός το ξέρει.
    Έχω επισκεφθεί το Νταχάου έξω από το Μόναχο και έχω δει τους περιβόητους φούρνους. Μια πρώτη ματιά δείχνει το μάλλον απίθανο της περίπτωσης να είχαν αποτεφρωθεί εκεί μέσα τόσες χιλιάδες άνθρωποι, λόγω του αριθμού και του μεγέθους τους. Κάποιοι σίγουρα θα αποτεφρώθηκαν εκεί, αλλά πολλές μαρτυρίες αναφέρονται σε ήδη νεκρούς άνθρωπους προς αποφυγήν της ταφής τους.
    Τελειώνω λέγοντας ότι δεν υπέφεραν μόνο οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα αλλά και πολλές άλλες εθνικότητες σε μεγάλους αριθμούς όπως Ρώσοι, Ρομά κλπ, για τους οποίους λίγος λόγος γίνεται εξαιτίας της ιστορικής αποκλειστικότητας των γεγονότων από τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ομαδέον, οι Εβραίοι που συμμετείχαν στην επανάσταση το 1917, αλλά και σε άλλες επαναστάσεις, αριστερές ή κομμουνιστικές, σκοτώνονταν με άλλους Εβραίους που ήταν ενάντια στις επαναστάσεις. Βρες μου σε παρακαλώ πόσοι Εβραίοι πέθαναν πολεμόντας ενάντια στους Κομμουνιστές.
    Έχω στοιχεία αν θέλετε να σας αποδείξω ότι πάρα πολλοί Εβραίοι συμμετείχαν στην επανάσταση του Ιησού Χριστού, και αργότερα μάλιστα πήραν την εξουσία εντός του Ισραήλ, λίγο πριν τους καταστρέψουν οι Ρωμαίοι. Οι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Ιησου Χριστό, όπως έκαναν και σε άλλους επαναστάτες.
    Όπως και στον Ελληνοιταλικό πόλεμο είχαμε Εβραίους να πολεμούν για την Ελλάδα, και Εβραίους να πολεμούν για την Ιταλία, και να σκοτώνονται μεταξύ τους, έτσι και τότε είχαμε Εβραίους που ήθελαν την ανεξαρτησία τους από τους Ρωμαίους, αλλά και Εβραίους που ηταν σύμμαχοι των Ρωμαίων. Δηλαδή υπήρχαν αντίπαλα στρατόπεδα. Τα αυθεντικά Ευαγγέλια αλλάχθηκαν από Χριστιανούς οι οποίοι αργότερα έγιναν συνεργάτες των Ρωμαίων, και έτσι μάθαμε εμείς μία ιστορία αλλαγμένη.
    Ο αντσημιτισμός όμως μας δίδαξε μία ψεύτικη ιστορία, μία μεγάλη απάτη, λες και ο ίδιος ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος.
    Τόσο οι Χριστιανοί, όσο και οι Εβραίοι, όσο και οι Ελληνοέλληνες, ψίγματα μόνο γνωρίζουμε από την ιστορία μας.

    @ 7.17, υπήρξαν και Εβραίοι συνεργάτες των Γερμανών. Δεν είναι δυνατόν ένας λαός εκκατομυρίων να βγάζει πανομοιότυπους ανθρώπους, όλους με τα ίδια μυαλά.

    Ανώνυμε 7.37, εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να ενωθούν όλες οι μη Ισλαμικές χώρες.

    Τζίμη,τίποτα δεν μένει το ίδιο, όλα αλλάζουν. Όταν κάποιος ζει δίπλα στο Ισλάμ, αν δεν μεγαλώνει, θα μικραίνει. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Το Ισλάμ που όλο μεγαλώνει, αν δεν χάσει εδάφη θα καταλάβει την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. προς 1 φεβ.2011 1.52

    λες και ο χριστος δεν ηταν εβραιος...



    εβραιος εισαι και φαινεσαι ιεροσυλε.
    εισαι υποχρεωμενος να σεβεσαι την θρησκευτικη πιστη της πλειοψηφιας του ελληνικου λαου,ο οποιος δεχεται τον Χριστο ως θεανθρωπο.ενας λογος παραπανω απο την στιγμη που γραφεις σε μια ιστοσελιδα πατριωτικου περιεχομενου.ο πατριωτισμος εμπεριεχει και την θρησκευτικη πιστη στην πλειοψηφια των πατριωτων.για του χριστου την πιστη και την λευτερια της πατριδος εκαναν οι ελληνες την επανασταση το 21.

    Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμε 1 Φεβρουαρίου 2011 3:26 π.μ.
    ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα και δεν 'τσιμπαω' σε προκλήσεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς.
    Όμως τέτοιες συμπεριφορές καθιστούν αναγάπετους τους εβραίους ή τους φιλοεβραίους.
    Επί της ουσίας, ασφαλώς και υπάρχουν προσωπικότητες και απλοί άνθρωποι στο εβραϊκό λαό -πιστεύω ότι αποτελούν την πλειοψηφία- που είναι με το δίκιο και την ιστορική αλήθεια. Όμως, δυστυχώς, αυτοί δεν αποφασίζουν και δεν κινούν τα νήματα.
    Αυτοί που αποφασίζουν και κινούν τα νήματα, είναι ο οργανωμένος εβραϊσμός και τα εβραϊκών συμφερόντων ΜΜΕ, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν και κατά κάποιο τρόπο ακόμα παραμένουν στο πλευρό των κεμαλο-ναζί.
    Αν αλλάξουν, καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης τους.
    Θα το θεωρήσω ηθική και πολιτική νίκη και δικαίωση.
    Θα ήταν όμως πιο ηθικό η αλλαγή στάσης να γίνει επί τη βάσει αρχών και όχι αποκλειστικά επί τη βάσει του συμφέροντος.
    Όσο για τους λοιπούς διαλόγους που γίνοτναι στην ανάρτηση αυτή, θα προτιμούσα οι ανταλλαγές απόψεων να μην 'διανθίζονται' με χαρακτηρισμούς ένθεν κακείθεν.
    Ως διαχειριστής ζητώ συγνώμη για όσους θίγονται από σχόλια και χαρακτηρισμούς άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ως διαχειριστης ζητώ συγνώμη για όσους θίγονται από σχόλια και χαρακτηρισμούς άλλων."

    @ skal:
    Κανεις μεγαλο λαθος.
    Mην τους ζητας συγνωμη καθολου. Τα σχολια και η ιδεολογια των επισκεπτων του ιστολογιου σου ανηκουν αποκλειστικα σ' ΕΜΑΣ τους σχολιαστες ειτε εσυ και οι υπολοιποι διαχειριστες συμφωνειτε, ειτε οχι.
    Εξ αλλου μονο ετσι "εξαγεται" και η ποθητη ιστορικη αληθεια για ενα ιστορικο γεγονος. Πραγματικο, ή φαντασια νοσηρων εγκεφαλων.
    Πρεπει επιτελους αυτη η φοβια να εκλειψη απ' την μπλογκοσφαιρα και να αναρτουνται ολα τα σχολια και ολων οι ιδεες εφ'οσον δεν περιεχουν υβρεις κατα των Θειων, των Oρθοδοξων Χριστιανων Ιερωμενων, ή προστυχολογα με υπονοουμενα για τους αμμεσους συγγενεις μας οπως εχουν κανει στο παρελθον οι εβραιολαγνοι και εβραιοπαρμενοι επανειλλημενως με μενα.

    Και να ξεκαθαριζη το ζητημα μια και καλη, νομιζω οτι θα ηταν λογικο να εβαζες μια μονιμη επικεφαλιδα στον Ινφωγνωμονα που να διευκρινιζη οτι'
    "Οι διαχειριστες του Μπλογκ δεν ειναι αναγκαιο να συμφωνουν η να διαφωνουν με τα σχολια των επισκεπτων του" η κατι παραπλησιο, και αστους να ψαλιδιζουν τα μπουκλωτα κοτσιδακια τους που κρεμονται διπλα απ' τ αυτια τους στον αιωνα τον απαντα!




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Μιλαμε για εγκληματιες.


    ΥΓ. 2
    ΑΠΕΛΛΗ,
    Σ' ευχαριστω για την αναρτηση σου η οποια πιστευω θα σου πηρε χρονο να ψαξης, να βρης και να αναρτησης. Ατυχως δεν εχουμε ολες τις φορες εμεις οι απλοι σχολιαστες τον απαιτουμενο χρονο για ορισμενες αναρτησεις. Αλλα οποιος ΘΕΛΕΙ να μαθη, στο φως του Ιντερνετ πια, βρισκεται η αληθεια και οχι στις εβραιοφυλλαδες, στα εβραιοπιεστηρια, στους εβραιοεκδοτικους τους οικους ή στις μολυσμενες γραφιδες των παγκοσμιων ρουφιανων, γνωστων και ως "δημοσιογραφοι" και στα τσοντοεβραιοκαναλα.
    Ουτε εχουμε στον υπολογιστη μας αποθηκευμενο εγχειριδιο της εβραιο-προπαγανδας (χασμπαρα) οπως η επισημη κυβερνηση της ισραελογιαφκας, τους εχει προωθησει στους ανα τον κοσμο σαγιανιμ με δεκα (10) προπαγανδιστικες απαντησεις (δηλ. ψεμματα) για καθε γεγονος που συμβαινει στην Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν καταλαβαίνω τα εγκώμια για μια εβραία και την γιαγιά της η οποία ήταν από τους ιδρυτές του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη. Δηλαδή το ΚΚΕ που ανέκαθεν υπονόμευε την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.
    Το εβραιοξενόφερτο ΚΚΕ που υπερμαχούσε για μια αυτόνομη Μακεδονία και μακριά από την Ελλάδα.
    "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" (ανοίξτε το λινκ και διαβάστε)
    http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_9.html
    Η εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" την εποχή των Βαλκανικών πολέμων (29/4/1913) αποκαλύπτει τα ανθελληνικά παιχνίδια εις βάρος της Μακεδονίας.
    Το ΚΚΕ, οι συμμορίτες που αιματοκύλισαν τον τόπο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Το ΚΚΕ του σήμερα και οι παραφυάδες του, που διαλύουν την πατρίδα μας μπρος στα μάτια μας με το να επιτρέπουν και προωθούν καραβιές λαθρομετανάστες και να μας τους φορτώνουν στην πλάτη μας με το νταηλίκι που τους χαρακτηρίζει.
    Το ΚΚΕ του σήμερα που έχει μολύνει ότι εστία Ελληνική έχει απομείνει στο Ιερό τούτο βράχο της ΝΑ Μεσογείου.
    Σε Πανεπιστήμια, σε ΜΜΕ σε κυβερνήσεις και δεν έχει τελειωμό.
    Και υπάρχουν σήμερα κάποιοι Ισραελόφιλοι που τους υμνούν και ομιλούν τιμητικά γι αυτούς εδώ μέσα μάλιστα.
    Να ποιο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας.

    Εβραίοι σας "ευχαριστώ" κι εγώ προσωπικά για το ΚΚΕ σπου μας φέτατε στην Πατριδα μας!


    Ό τα πάντα παρατηρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φυσικά και ήταν Εβραίος, και μάλιστα θρησκευόμενος και ενάντιος στο φιλλεληνικό κόμα των αρχιερέων και της άρχουσας τάξης.
    Λοιπόν, μετά από τόσες πρωτροπές, το σκέφτομαι σοβαρά να γίνω Εβραίος, τουλάχστον για να έχουν βάση όσα λεν ορισμένοι.

    Κομμουνιστές έγιναν όσοι ζητούσαν κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, και μία καλύτερη ζωή. Το ότι έπεσαν θύματα ευρήτερων συμφερόντων και παιχνιδιών, δεν είναι δικό τους φταίξιμο.

    Το μόνο που ζητούν οι Εβραίοι είναι να τους αφήσουμε να ζουν, και να μην τους θεωρούμε κατώτερους, αλλά ισότιμους.

    Και κάτι άλλο.
    Πιστεύω ότι άν οι μη Ισλαμικές και οι προοδευτικές χώρες της περιοχής δεν κάνουμε επιθετικούς νικηφόρους πολέμους, δεν έχουμε κανένα μέλλον εκτός από την Ισλαμοποίηση ή το ολοκαύτωμά μας.
    Ή θα αντιστρέψουμε το κλίμα, ή θα τελειώσουμε. Η ίδρυση του Ισραήλ στην καρδιά του Ισλάμ ήρθε για την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο δώρο, διότι ανοίγει το δρόμο της επίθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Facts are facts.
    Η αλήθεια παραμένει αλήθεια και τα ψέματα παραμένουν ψέματα!
    http://www.ihr.org/main/leaflets.shtml


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. προς Σιδηρουντιο απο κ.Αθανασοπουλο
    <<<...εβραιος εισαι και φαινεσαι ιεροσυλε.
    ..πλειοψηφιας του ελληνικου λαου,ο οποιος δεχεται τον Χριστο ως θεανθρωπο.ενας λογος παραπανω απο την στιγμη που γραφεις σε μια ιστοσελιδα πατριωτικου περιεχομενου>>>
    Αθανασιος Αθανασοπουλος.
    1 Φεβρουαρίου 2011 4:19 μ.μ.

    Εδω τι θα απαντησεις Γιωργο Σιδηρουντιε.Αν ησουνα μαναβης δεν θα υπηρχε προβλημα και θα χωριζες ευκολα τα ραδικια απο τα χορτα για βοσκη.Εδω ομως ο κ.Αθανασιος σε καταμπερδεψε.Αντε τωρα να "δεσεις"
    το "πατριωτικο ιστολογιο" με τον Θεο και να εξηγησεις σε εμενα τον ασχετο τι ητανε οι Εσσαιοι,τι ητανε ο Ιησους και τι σημαινει χαρισματικη Χριστοποιηση μεσω του Διδασκαλου Ιωαννη του Ιησου.Μπερδεμενα πραγματα.Χαμογελο
    αγαπης και απεραντης συμπαθειας.Εχει πολυ δρομο ακομα το μονοπατι και πολυ πετροβολημα στο δρομο.Και η πεθερα μου 87 ετων τα ιδια θα ελεγε αν τολμουσα να της ανοιξω κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. skal

    από λόγια μια χαρά τα πας.
    Και από χαρακτηρισμούς επίσης.

    Και τα δύο δεν είναι ο τομέας μου.
    Οπότε δε θα απαντήσω καν.

    Θα μείνω μόνο στο γεγονός.
    Και το γεγονός είναι ότι
    εξακολουθείς να αλλοιώνεις την πραγματικότητα.
    Αν καταδεχτείς να ρίξεις μια ματιά
    σε αυτά που παρέθεσα,
    θα δεις δυο Πανεπιστήμια.
    Και ένα άλλο που επιβλέπεται από επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ
    της Ιερουσαλήμ.
    Και επιμένεις αυτούς να τους αποκαλείς "απλούς Εβραίους"
    και "απλό λαό";

    Οπότε η τοποθέτησή σου είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Προφανώς θα έχεις τους λόγους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εδω 'Ελληνες' πολιτικοι που εχουν ορκισθει στο συνταγμα της πατριδος,εχουν ξεπουλησει τη χωρα,εχουν θησαυρισει απο μιζες,εχουν προδωσει τα ιερα και οσια της πατριδας [και τους χειροκροτουμε],και μας φταινε οι τουρκοι,εβραιοι,αμερικανοι,αγγλοι,εξωγηινοι;.Τα συμφεροντα τους κυττανε ολοι,ας κυτταξουμε και εμεις τα δικα μας.Εξαλλου ενω αλλαζουν τα παντα,εμεις τσακωνομαστε για το ΣΕΚΕ του 45,για το αν ηταν 6 εκκ. οι εβραιοι,για την φακη του Ησαυ.Οραμα και ξεκινημα χρειαζεται ειδαλλως θα καθομαστε στα ερειπια της Ελλαδος και θα ομφαλοσκοπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Το μόνο που ζητούν οι Εβραίοι είναι να τους αφήσουμε να ζουν, και να μην τους θεωρούμε κατώτερους, αλλά ισότιμους"

    1 Φεβρουαρίου 2011 6:46 μ.μ.

    -------------------

    Και το μόνο που ζητάμε εμείς από τους Εβραίους σιωνιστές, είναι μας αφήσουν να ζούμε ελεύθεροι και να μην θεωρούν εμάς τους "γκοϊμ" ως κατώτερους και τους εαυτούς τους Περιούσιους και άρα ανώτερους!



    @ ΝΑΙΑΣ

    1 Φεβρουαρίου 2011 8:55 μ.μ.

    Αυτό που γράφεις είναι το έτερον

    "Εδω 'Ελληνες' πολιτικοι..."

    και το παρακάτω είναι το εκάτερον

    "Εξαλλου ενω αλλαζουν τα παντα,εμεις τσακωνομαστε για το ΣΕΚΕ του 45"

    Πιστεύεις ότι η ιστορία και το παρελθόν δεν είναι αυτό που διαμορφώνει το παρόν, καθώς εκπληρώνονται διαρκώς οι χρονικοί κύκλοι εκπλήρωσης των ιστορικών γεγονότων και των συνεπειών τους;
    Θα σου δώσω ένα μόνο παράδειγμα.
    Η ΙΔΕΑ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που αναβιώνει έντονα στις μέρες μας έχοντας κλείσει ένα χρονικό κύκλο του παρελθόντος όπου όλοι την θεωρούσαν νεκρή και ιστορικά ανενεργή, ιδού που ξαναζωντάνεψε!!
    Οι Ιδέες δεν πεθαίνουν, ούτε τα διαχρονικά συμφέροντα αλλάζουν μαζί με τα πρόσωπα που τα διαχειρίζονται. Μερικά "πράγματα" είναι μακράς διαρκείας....

    Όσο για το

    "Οραμα και ξεκινημα χρειαζεται ειδαλλως θα καθομαστε στα ερειπια της Ελλαδος και θα ομφαλοσκοπουμε"

    Συμφωνώ απόλυτα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει εξαιτίας αυτού, να διδασκόμαστε από την ιστορία και να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψιν μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απελλή, εγώ ως Ελληνοέλλην μπορεί πράγματι να πιστεύω ότι είμαι απόγονος του Προμηθέα, και έτσι λοιπόν έχω θεϊκή καταγωγή. Και αν θέλεις, εγώ μπορώ ακόμα να πιστεύεω ότι είμαι η μετενσάρκωση του ίδιου του Βούδα. Από αυτής της απόψεως, μπορεί να θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο. Εσύ μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο επειδή γνωρίζεις τη Χριστιανική αλήθεια που εγώ δεν γνωρίζω. Ας αφήσουμε και κάποιους Εβραίους να θεωρήσουν ότι είναι σε κάτι ανώτεροι, αν θέλουν. Ας είναι ο καθένας μας ανώτερος από τον άλλο σε κάτι, αλλά ας είμαστε όμως και όλοι μαζί ίσιοι ως άνθρωποι, και ας επιτρέπουμε ο καθένας στον άλλο να νομίζει για τον εαυτό του ότι θέλει. Ας αφήσουμε το μέλλον και την ιστορία μόνο να μας κρίνουν όλους, και ας αντιμετοπίζουμε ο ένας τον άλλο ισότιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. προς σκαλ

    κυριε διαχειριστα,με ολο τον σεβασμο, οταν λετε οτι ως διαχειριστης ζητατε συγνωμη για οσους θικτηκαν απο σχολια η χαρακτηρισμους,τι εννοειται;αν επιτρεπεται δηλ. Συγνωμη προς εμενα που θικτηκα, η συγνωμη προς τους αλλους που θικτηκαν,επειδη διαβασαν τον χαρακτηρισμο που απεδωσα;

    αν ειναι προς εμενα,δεν ειμαι εγω που θικτηκα αλλα οσοι πιστευουν αυτην την πιστη.αν η συγνωμη ειναι προς τους αλλους που διαβασαν το σχολιο μου,ας αποφασισουν οι κυριοι αυτοι να αποδιδουν τον δεοντα σεβασμο,αν οχι στον χριστο,αν οχι σε οσους τον πιστευουν,τουλαχιστον σε αυτες τις αμετρητες ψυχες που σφαγιαστηκαν επειδη τον πιστευαν,η ,πολεμισαν για να κρατησουν την πιστη τους ορθια,τα ιερα τους και της ψυχες τις δικες τους και τον αγαπημενων τους.

    προς ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ


    Εμμμ...βεβαια...τι αλλο θα λεγατε εσεις οι αρχαολατρες.να ειναι καλα ο δαυλος.
    αναρωτιεμαι ομως αν ειχες το ιδιο θαρρος να πεις αυτην την κουβεντα στον θεοδωρο Κολοκοτρωνη.και μαλιστα με την ιδια ανεση και σιγουρια.ηθελα να ειμαι απο μια μερια να δω τη απαντηση θα σου εδινε.σιγουρα θα σε εβαζε στην θεση σου καλυτερα απο μενα.αα,μην ξεχασω...στο τελος να του λεγες οτι ειμαστε αδελφικοι λαοι με τους εβραιους...οπως εγραψες παραπανω.

    προς ΑΡΧΕΛΑΟ

    να υποθεσω ο αρχαιος;

    ποιος ακριβως ειρωνευεσαι,λες ασχετο και συγκρινεις με την πεθερα σου;;;
    μα τοσοι ανωτεροτητα ποια,φευφ!!!
    μεγαλη μας τιμη που αφιερωσατε λιγο απο την υψηλη σας διανοια για για να μας καρφωσεται με το γαντι.

    το χαμογελακι συμπαθειας κρατα το για τον εαυτο σου και ασε εμας που δεν ξερουμε τι ηταν οι εσσαιοι,τι ηταν ο ιησους και τι σημαινει χαρισματικη χριστοποιηση μεσω του διδασκαλου ιωαννη του ιησου.
    εσεις οι ανωτεροι στην μορφωση και στο πνευμα περπατατε το μονοπατι και πετροβοληστε στο δρομο;
    να υποθεσω απο εμας που χρειαζεται μαναβης για να μας ξεχωρισει;
    τουλαχιστον εγω υπογραφω ονοματεπωνυμο.


    Αθανασιος Αθανασοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έχει δίκιο ο Σιδηρούντιος.
    Όλοι είμαστε ίσιοι, με τους εβραίους πιό ...ίσιους !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κάποτε στην τάξη, μας ρώτησε η κοινωνιολόγος καθηγήτριά μας, εάν οι ξένοι αισθανόμαστε διαφορετικοί από τους γηγενείς.
    Όλοι είπαμε πως όχι, αλλά και να έχουμε κάποιες διαφορές, δεν τις προβάλουμε για να μη μας κάνουν πιό ξένους απ' ό,τι είμαστε ...
    Δύο μόνο είπαν ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει με αυτούς αφού είναι ...πλασμένοι με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο και έχουν άλλη αποστολή σαν άνθρωποι...
    Είπαν και διάφορα άλλα ακαταλαβίστικα...
    Ήσαν εβραίοι... Τυχαίο; Δεν νομίζω...
    Με τους άλλους της τάξης δεν είχαν πολλά πάρε-δώσε.

    Οι υπόλοιποι στο τέλος δεν τους κάναμε παρέα αφού ήσαν στριφνοί τύποι.
    Έδειχναν όμως να το ...χαίρονται !!!

    Μιά μέρα τους είδα στημένους σε μια γωνία να μοιράζουν παρτ-τάιμ διαφημιστικά.
    Πήρα ένα... Ήταν για ...στριπτιζάδικο!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. τουλαχιστον εγω υπογραφω ονοματεπωνυμο.


    Αθανασιος Αθανασοπουλος

    2 Φεβρουαρίου 2011 12:14 π.μ.

    Δεν θα σε οδηγησει αυτο σωσμενο στον Παραδεισο και ουτε ο Αγιος Πετρος θα θεωρησει τα γραφομενα σου σαν πιστοποιητικα για να "περασεις" εκει που πονηρα αποβλεπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάποτε στην τάξη, τους ρώτησε η κοινωνιολόγος καθηγήτριά τους, εάν οι ξένοι αισθάνονται διαφορετικοί από τους γηγενείς.
    Όλοι είπαν πως όχι, αλλά και να έχουν κάποιες διαφορές, δεν τις προβάλουν για να μη τους κάνουν πιό ξένους απ' ό,τι είναι ...

    Πιο "ξένος" ή πιο "έποικος", τζιμη;
    Πόσο δίκιο είχα τελικά. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. προς ΑΝΩΝΥΜΟ 2 φεβρ.2011 7.19


    Αποδεικνυεται λοιπον ποιος ειναι αυτος που σκεφτεται πονηρα διοτι μονο ενα πονηρο μυαλο θα κατεληγε στο συμπερασμα σου.Δεν κρυβομαι πισω απο την ανωνυμια οπως αλλοι,παρα βγαινω μπροστα και αναλαμβανω την ευθυνη τον γραφομενων μου.

    Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @7:19 μ.μ.
    Για να σε βοηθήσω κοπελιά μπας και το καταλάβεις.
    Ας πούμε ότι το σκηνικό έγινε στην Νορβηγία (τυχαία η επιλογή της χώρας) στην οποία βρέθηκα εγώ με τους μετανάστες γονείς μου και τα αδέλφια μου.
    Και στο Λύκειο που πήγα εκεί, υπήρχαν τα δύο εβραιόπουλα της ιστορίας.
    Το "έποικος" όπως κατάλαβες εσύ που είσαι ξεφτέρω, πού κολλάει;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    3 Φεβρουαρίου 2011 12:16 μ.μ.

    καλα κανεις για να ακουστει και μια φορα στην ζωη σου και το ονομα σου.το δικο μου εχει ακουστει οταν πηρα μερος στην ληστεια του τραινου
    στην αγγλια,μου φτανει αυτο και ειναι και ο λογος που γραφω ανωνυμα.Εξαλλου δεν με ενδιαφερει να με μαθει ο Αγιος Πετρος για το "ελευθερας εισοδου" οπως βλεπεις απο τα γραφομενα μου για αλλου προοριζομαι και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. προς ληστη τρενου 3.51

    κααααλα...εσυ εχεις κοψει καβο και αρμενιζεις...

    πρακτικα,βλεπουμε λοιπον ποσο χρησιμη ειναι η ρητορικη,ακομα και στην καθημερινη ζωη.παιρνεις τα λογια του αλλου και τα χρησιμοποιεις με τροπο ωστε να περασεις το δικο σου.εξυπνο...

    ξεχνας ομως οτι δεν ειναι ολοι πονηροι ουτε εχουν αναγκη αυτοπροβολης.
    ουτε φοβουνται να πουν το ονομα τους και κρυφτουν πισω απο την ανωνυμια.απο τον τροπο που γραφει καποιος,παιρνεις μια ιδεα του πως σκεφτεται.εκτος απο πονηρως να υποθεσω και πασχων απο αντικληρικαλισμο;διοτι την εμπαθεια την εχεις στο τσεπακι.
    κατι δεν σου κολαει με την πιστη
    και ψεγεις οποιον αναφερεται.

    θα θελα να ηξερα αυτα τα εξωπραγματικα συμπερασματα περι επιβλεψεις στα επεκεινα πως τα εβγαλες. αλλα...αβυσσος το μυαλο του ανθρωπου.

    Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. προς ληστη τρενου 3.51

    κααααλα...εσυ εχεις κοψει καβο και αρμενιζεις...

    πρακτικα,βλεπουμε λοιπον ποσο χρησιμη ειναι η ρητορικη,ακομα και στην καθημερινη ζωη.παιρνεις τα λογια του αλλου και τα χρησιμοποιεις με τροπο ωστε να περασεις το δικο σου.εξυπνο...

    ξεχνας ομως οτι δεν ειναι ολοι πονηροι ουτε εχουν αναγκη αυτοπροβολης.
    ουτε φοβουνται να πουν το ονομα τους και κρυφτουν πισω απο την ανωνυμια.απο τον τροπο που γραφει καποιος,παιρνεις μια ιδεα του πως σκεφτεται.εκτος απο πονηρως να υποθεσω και πασχων απο αντικληρικαλισμο;διοτι την εμπαθεια την εχεις στο τσεπακι.
    κατι δεν σου κολαει με την πιστη
    και ψεγεις οποιον αναφερεται.

    θα θελα να ηξερα αυτα τα εξωπραγματικα συμπερασματα περι επιβλεψεις στα επεκεινα πως τα εβγαλες. αλλα...αβυσσος το μυαλο του ανθρωπου.

    Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αθανασιος Αθανασοπουλος.

    3 Φεβρουαρίου 2011 5:44 μ.μ.

    Καλη σου νυχτα φιλε μου και μη ξεχασεις και τον σκουφο γιατι κανει κρυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. τζιμη
    Δεν ήσουν μετανάστης.
    Μετανάστες είναι οι σημερινοί ταλαίπωροι που καταδιώκονται
    και με κίνδυνο ζωής προσπαθούν
    να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

    Εσύ και η οικογένειά σου, μετοικήσατε με ασφάλεια και άνεση,
    όχι για να σώσετε τη ζωή σας,
    αλλά μόνο για υλιστικούς λόγους:
    Το μόνο που σας ένοιαζε
    ήταν:
    Πως θα κερδίζατε πιο πολλά!

    Οπότε φυσικά και με ευρεία έννοια, είσαι έποικος, γιατί είχες τη νοοτροπία του έποικου: Εισβάλλεις σε ξένη χώρα και προσπαθείς να επωφεληθείς από
    τα έτοιμα των άλλων.

    ---Μα δε σου είπα ότι αρχίζεις και με κάνεις να βαριέμαι;
    Και δεν έχω καμιά διάθεση
    να παρηγορώ τα ψυχολογικά σου τραύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. να υποθεσω και πασχων απο αντικληρικαλισμο;διοτι την εμπαθεια την εχεις στο τσεπακι.
    κατι δεν σου κολαει με την πιστη
    και ψεγεις οποιον αναφερεται.
    Αθανασιος Αθανασοπουλος.
    3 Φεβρουαρίου 2011 5:44 μ.μ.

    Αλλο πιστη και σεβασμος στο Συμπαν και στον Δημιουργο,δηλαδη σεβασμος
    σε καθε ΝΟΗΜΩΝ Ον...και σαν Συνολο,απανταχου στο Συμπαν, και τηρηση των Συμπαντικων Νομων πασει θυσια απο σεβασμο και οχι απο φοβο η υστεροβουλια και αλλο η γηινη εξουσια της καστας αυτης απανταχου της Γης με οποιοδηποτε ονομα και σχημα που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια ακομα συνασπισμενη συμμορια γηινης
    (οχι Γηινης με κεφαλαιο )εξουσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. προς 3 φβρ. 8.46

    παρομοιος

    προς 4.φεβ.2011 5.44

    αρχελαε,μην τα ισοπεδωνεις ολα.μαζι με τα ξερα καις και τα χλωρα.

    Α.Αθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Αρχελαος ειναι ξερο η χλωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.