28/1/11

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί του 2013 από την Ελλάδα

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να χάσουν οριστικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο Βόλος και η Λάρισα. Η ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Παρίσι και κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την αφαίρεση της διοργάνωσης από την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά.
Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι Αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013, παρουσία 4.000 αθλητών από 24 χώρες. Οι θεσσαλικές πόλεις πήραν το χρίσμα στις 27 Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα και το... έχασαν τρία χρόνια και κάτι αργότερα στο Παρίσι. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η πόλη που θα πάρει τη διοργάνωση, μόλις δύο χρόνια πριν την έναρξή της. Μεγάλο φαβορί είναι η ισπανική Ταραγόνα.

Η απόφαση αυτή της ΔΕΜΑ λειτουργεί εν μέρει ως ανακούφιση για την ελληνική Πολιτεία, καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και πλήθαιναν οι φωνές τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βάλει αρκετά χρήματα για να φέρει σε πέρας μία διοργάνωση χαμηλού κύρους και σίγουρα ζημιογόνα. Ίσως λοιπόν να μην έγιναν τόσο... τυχαία οι κεθυστερήσεις στα έργα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

19 σχόλια:

  1. Θα τους παρει η κρητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρνητικό γιατί μια καλή διοργάνωση χάθηκε και γιατί ξεφτιλιζόμαστε ακόμα μια φορά. Απλά δεν έπρεπε να τους είχαμε διεκδικήσει ποτέ όπως και τους ολυμπιακούς.. Θετικό είναι γιατί με την οικονομία που έχουμε δεν μας παίρνει για άλλες μίζες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχει και η τουρκια φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετοιμαστείτε να αρχίσει το δούλεμα πικρόχολα από την τουρκια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τελευταίος χρησμός που δόθηκε από την Πυθία του Μαντείου των Δελφών ήταν ένα μήνυμα προς τον Αυτοκράτορα Ιουλιανό κατά το έτος 362 π.χ. το οποίο έλεγε:

    Είπατε τω βασιλεί χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχειν καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ου πηγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ.

    Δηλαδή: "Πείτε στον βασιλιά, πως έπεσε κατάχαμα ο μαγικός αυλός, κι ούτε ο Φοίβος Απόλλων μένει πια εδώ, ούτε φυτρώνει η δάφνη που προμαντεύει, ούτε κυλάει το γάργαρο νερό απ’ την πηγή. Και το νερό που στέρεψε, δεν τραγουδάει πια".
    Με άλλα λόγια "δεν υπάρχει σάλιο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε χθεσινή ανάρτηση , παρουσίαστηκε η σκληρή απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ ( ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας ), στην δήλωση του κ.Αλαβάνου για την κατάργηση του ασύλου ( δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως …ο κ. Σαμαράς ).

    Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος , μετά την είσοδό του στην Νομική σχολή των Αθηνών προκειμένου να συμπαρασταθεί στους λαθρομετανάστες , χρησιμοποίησε και την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΜΚΟ , Ελληνικό καραβάνι αλληλεγγύης.

    Πόσοι όμως γνωρίζουν πως τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι , οι κ.κ. Αυγερινός Παρασκευάς και Κωστής Χατζηδάκης;
    Ο τομεάρχης λοιπόν, της πολιτικής ευθύνης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου;

    Πως είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που όπως φαίνεται έχουν εκ διαμέτρου πολιτικές θέσεις και απόψεις;

    Τι είναι αυτό που τους ενώνει;

    Επιτρέψτε μου να θεωρήσω πως η συνύπαρξη των παραπάνω προσώπων στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.

    Αποστόλου Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H είδηση είναι πολύ καλή και απορώ που κάποιοι στεναχωριούνται. Γλυτώσαμε ένα περιττό έξοδο και μάλιστα σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς. Λιγότερες μίζες, λιγότερες κόντρες και λιγότερη καχυποψία.....Εντάξει ίσως κάποια ντόπια λαμόγια να ζημιωθούνε, αλλά κάτι τέτοιο είναι θετικό για τους υπόλοιπους Έλληνες!!! ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικονομικά λογικό,η εικόνα όμως μιας τέτοιας είδησης είναι ταπεινωτική για τη χώρα μας.

    28 Ιανουαρίου 2011 3:15 μ.μ.

    Τους Ολυμπιακούς δεν ξέρω αν κάναμε καλά που τους αναλάβαμε,να είσαι όμως σίγουρος ότι θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ χαμηλότερο κόστος,η μεγαλομανία μας και οι μίζες μας φάγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ρε μάγκες δε βλέπετε το χρέος που έχουμε οι Μεσογειακοί που δεν τους βλέπει ούτε η μάνα τους σας πείραξε?/?πάτε καλά ρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἡ ’ξευτίλα τῆς χρεωκοπημένης (εἰς ὅλους τοὺς τομεῖς) Ῥωμῃοσύνης εἰς ὅλον της τὸ μεγαλεῖον.

    Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 28ῃ – 1ου – 2.011, 3:23 μ.μ.:
    Ὁ χρησμός, ὃν ἀναφέρεις, εἶναι ψευδής, προπαγανδιστικὸν τέχνασμα τῶν ἰουδαιοχριστιανῶν, πρὸ κειμένου νὰ «νομιμοποιήσουν» τὸ δογματικόν των κατασκεύασμα. Οὐδέποτε ἐδόθη τοιοῦτος χρησμός. Συγκεκριμένως ἐπενοήθη ὑπὸ τοῦ (καὶ εἰς πολλὰ ἄλλα ψευδομένου) μοναχοῦ Γεωργίου Κεδρηνοῦ (11ος – 12ος αἰών).
    Ἐπίσης ψευδὴς εἶναι ὁ χρησμὸς «Ἔσετ’ ἧμαρ, ὅτε Φοῖβος πάλιν ἐλεύσεται καὶ ἐς ἀεὶ ἔσεται» (ἤτοι: θὰ ἔλθη ἡ ἡμέρα ποὺ ὁ Φοῖβος θὰ ἐπιστρέψῃ καὶ θὰ μείνῃ διὰ πάντα). Πιθανῶς δὲ ὁ τελευταῖος οὗτος χρησμὸς ἦτο ἡ ἀπάντησις τῶν τότε Ἑλλήνων εἰς τὸν προηγούμενον χρησμόν.
    Σχετικά: http://www.pare-dose.net/?p=2672

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ένα καλό νέο...
    Μεσογειακοί Αγώνες ΓΙΟΚ !!!

    Μακάρι να είχε γίνει και με την Ολυμπιάδα του '04...
    Θα είχαμε γλυτώσει από καμιά 50αριά δισεκατομμύρια ευρώ χρέος!!!
    τζιμης

    28 Ιανουαρίου 2011 2:13 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Αποστολου Παναγιωτη.Το ερωτημα σας για το τι τους ενωνει εχει την εξης απαντηση:Τα χρηματα της Ε.Ε. για τις ΜΚΟ,τα χρηματα του Ελληνικου κρατους για τις ΜΚΟ,δηλ.τα δικα μας και πανω απο ολα,τα 'μαυρα' απο διαφορους Σωρους και κακα συναπαντηματα.Οσον αφορα τους Μεσογειακους,σημερα διαβασα οτι εχουν δαπανηθει 100 εκ.ευρω,αρα εχουν 'πεσει' οι μιζες,επισης εχει γραφτει χωρις να διαψευστει οτι ο συζυγος της ντορας ειχε αγορασει φιλεττα στον Βολο για γηπεδα γκολφ,γνωριζοντας εκ των προτερων οτι ο Βολος θα επαιρνε τους Μεσογειακους αγωνες.Ειπατε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3:23
    Mε ολο τον σεβασμο
    "ου πηγαν λαλεουσαν,απεσβετο και
    λαλον υδωρ"
    Επι λεξει μεταφραση:
    ουτε υπαρχει πια ομιλουσα πηγη,
    εσβησε και το ομιλουν νερο...

    Ερωτηση:Ποτε παλιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χίλια μπράβο στους ξένους που καταλαβαίνουν πλέον οτι η Μπανανία δεν είναι άξια για τίποτα. Προφυλάσσουν το κύρος και το επίπεδο των αγώνων. Πιστεύω οτι αυτή η είδηση χαροποιεί κάθε λογικό Έλληνα αφου τον απαλλάσσει απο ένα περιτό έξοδο, ενώ στεναχωρεί όσα λαμόγια απο την εμπλοκή τους με το θέμα, ανέμεναν να βγάλουν κάτι όπως τόσοι άλλοι. Χίλια μπράβο και πάλι στους κουτόφραγκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι άλλοι παίζουν μπάλα, φτιάχνουν γήπεδα και δαπανούν εκατομμύρια για αγορές αμφιβόλου αξίας τριτοκοσμικών παικτών σε ποδόσφαιρα, μπάσκετ κλπ.
    Λεφτά για πέταμα!!!
    Και για ξέπλυμα !!!
    Και από κοντά ο τζόγος, τα λότα, τα προπά και τα κίνα...
    Έλεος ρε λαμόγια ...

    Λες και εάν δεν υπάρξει πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα μας περάσουν για απολίτιστους.
    Η μπάλα είναι απάτη ό,τι χρώμα και ό,τι μέγεθος κι αν έχει.
    Από του μπάσκετ μέχρι του πινγκ-πονγκ...
    Άρτος και θεάματα για παρακμιακούς !!!
    ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ στον πρωταθλητισμό !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευκαιρία λέει ο Γερουλάνος (δεν το τρώει όλο το φαϊ του αυτός; Πολύ ξέψυχος βρε παιδί μου) ήταν οι αγώνες αυτοί για να αποκτήσουν υποδομές οι δύο Θεσσαλικές πόλεις. Δεν έγινε λέει δεκτή η πρότασή μας για πλωτά ξενοδοχεία κλπ μπλα μπλα μπλα... Χααχαχα... μόνο η Αθήνα δικαιούται να αποκτάει υποδομές με τα λεφτά όλων των Ελλήνων και με αγώνες που πληρώθηκαν επί πέντε.... φαίνεται στη Θεσσαλία δεν υπήρχαν τέτοιες υπερβάσεις οπότε η κλεπτο/μιζο/κρατία που κυβερνούσε κυβερνάει και θα κυβερνάει αυτόν τον τόπο δεν ενδιαφέρεται χωρίς να έχει το κάτι τις της... Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι μόνο η Αθήνα και ιδιαίτερα με ΠΑΣΟΚ, το πιο λεκανοπεδιακό κόμμα που γνώρισε ποτέ ο τόπος...
    Η ξεφτίλα δεν έχει σταματημό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 3:23

    Τζουλιαν (Ασαντζ) δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: To μεγάλο φαγοπότι των Μεσογειακών

    Κατά τα άλλα δεν έχουμε μία και είμαστε χρεοκοπημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.