28/1/11

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Συνέχεια των διπλωματικών επισκέψεων σε δημάρχους της Ροδόπης


Με τους δημάρχους Μαρώνειας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη και Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ συνέχισε τις επισκέψεις τους σε νεοεκλεγέντες αιρετούς της Ροδόπης και της Ξάνθης, ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρντίς.
Στο δημαρχείο των Σαπών έγινε διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το νέο καλλικρατικό δήμο, σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ παράλληλα τέθηκε από τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών το φλέγον ζήτημα της ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από ανταλλαγές και σύσφιξη των σχέσεων του δήμου, με δήμους της Τουρκίας, φορείς πολιτισμού και οικονομικούς παράγοντες της γείτονας.
Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ενημέρωση και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του θα βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή στην ευόδωση των στόχων της, ώστε να αποκτήσει μια πολύ καλή επαφή με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας του.

Παράλληλα, προσέφερε την προσωπική του στήριξη στην ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών, την δημιουργία τουριστικών πακέτων και την διαφημιστική προβολή της περιοχής Μαρώνειας – Σαπών στην Τουρκία.

Τέλος, ο κ. Σαρνίτς ευχαριστώντας τον για την εγκάρδια και ζεστή φιλοξενία, του πρόσφερε ως ενθύμιο μια ξύλινη χαρτοθήκη παραδοσιακής ανατολίτικης τέχνης. Νωρίτερα, ο διπλωμάτης βρέθηκε στο δημαρχείου του δήμου Αρριανών, όπου συνεχάρη το νέο δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ριτβάν Μουσταφά και οι αντιδήμαρχοι Αμέτ Σαλή, Σουλεϊμάν Χουσεΐν Μουζαφέρ, Μπάσογλου Αϊντήν και Νιζάμ Μεμέτ.
www.xronos.gr/ 

2 σχόλια:

  1. Η μόνη λύση για να μη θρηνήσουμε και άλλες χαμένες πατρίδες είναι να δώσουμε πάρα πολύ ισχυρά κίνητρα σε κατοίκους της Αθήνας να κατοικήσουν μόνιμα στη Θράκη, ώστε σε βάθος δεκαετίας οι χριστιανοί να είναι διπλάσιοι από τους μουσουλμάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω για ποιό λόγο μερικοί θέλουν να υπάρχει σκοτάδι για τα νούμερα στην Θράκη.
    Θέλουν -μάλλον- ο αθηναίος να νομίζει ότι εκεί, όλοι είναι μουσουλμάνοι και επομένως ...λογικό να πάρει το μέρος η Τουρκία για να ησυχάσουμε...

    Οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούν ποσοστό γύρω στο 1,5% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού, οι δε τουρκογενείς, το μισό.

    Όλη η βαβούρα, γίνεται για 70 ή 80 χιλιάδες νοματαίους, όσους δηλαδή χωράει ένα γήπεδο.
    ΑΥΤΗ είναι η ...περίφημη "τουρκική" μειονότητα, την οποία χρησιμοποιούν διότι μας θέλουν να φοβόμαστε !!!
    Εάν τους βάλεις σε 20 ...ταξί, τους έστειλες όλους πίσω εκεί από όπου ήλθαν !!!
    ------------------

    Για την ...τουρνέ του τουρκοπροξένου στην Θράκη:
    Θα υπάρξει ένας θρακιώτης τοπικός ...άρχων να του κλείσει την πόρτα στα μούτρα και να του πει ότι είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.