31/1/11

Αίγυπτος - Ελευθερία - Δικαιοσύνη – Ελλάδα


του Σταύρου Καλεντερίδη
Οι πρόσφατες (και συνεχιζόμενες) νίκες της Ελευθερίας επί του Δεσποτισμού στην περιοχή της Β. Αφρικής (και όχι Μ. Ανατολής), έχουν χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους πολίτες ως ένα Αραβικό "Τείχος του Βερολίνου” το οποίο κατάφεραν επιτέλους να γκρεμίσουν. Παράλληλα ακούγονται διάφορα περί θεμάτων ΑΟΖ, Αμερικής, Ισραήλ, κτλ. Η παγκόσμια κοινωνία των πολιτών (και συγκεκριμένα της Αιγύπτου) θα πρέπει να θεωρείται τυχερή που η προσπάθειά της για Ελευθερία, εθνική κυριαρχία και για έλεγχο από τους ίδιους τους πολίτες της ζωής και του μέλλοντός τους, δεν είναι αιχμάλωτη των εθνικών – τοπικιστικών και μονοδιάστατων συμφερόντων κάποιων στα λοιπά κράτη της Μεσογείου, κτλ.

Επίσης, καλό θα είναι να μην προτρέχουμε να μιλάμε για «Δημοκρατία» μιας και αυτή ούτε εμφανίζεται παντού με τον ίδιο τρόπο, ούτε αποτελεί μια πανανθρώπινη λύση η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε χώρα (τρανή απόδειξη εδώ είναι η υπόλοιπη Αφρικανική ήπειρος και τα εγκλήματα που διεπράχθησαν εκεί στο όνομα μιας «Δημοκρατίας»). Πόσο μάλλον να μιλάμε εμείς οι ίδιοι για Δημοκρατία όταν καταδυναστευόμαστε τα τελευταία 90 χρόνια από μια καταστροφική Κακιστοκρατία.
Η αλήθεια όμως είναι πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς. Οι Άραβες πολίτες δεν έχουν την ανάγκη κανενός αναλυτή για να τους πει τι κρύβεται πίσω από την απεγνωσμένη τους προσπάθεια για Ελευθερία και Έκφραση. Οι Άραβες ΔΕΝ είναι οι πολιτικά αδαείς πολίτες όπως κάποτε νόμιζε η Αγγλία και τους συμπεριφερόταν ανάλογα. Είναι πραγαμτικά υπερήφανοι πολίτες με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΟΝΕΙΡΑ, και ΑΞΙΩΣΕΙΣ. Είναι επίσης πιστοί της Ισλαμικής θρησκείας και διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες αξίες αυτής για να επανακαθορίσουν δημιουργικά τη ζωή τους (και όχι τα τρομακτικά χαρακτηριστικά του Ισλάμ που διδασκόμαστε στα media ή σε κάποια σκοτεινά blogs). Πριν λοιπόν βιαστούμε να κρίνουμε την αντίδραση τους και αρχίσουμε να μιλάμε για «κρυφές δυνάμεις υποκίνησης» θα ήταν συνετό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ειλικρινής αυτή αντίδραση έχει πολλές μορφές και πτυχές. Για παράδειγμα, στην πόλη του Σουέζ οι πολίτες διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία, στη Μαχαλλά για τα οικονομικά τους προβλήματα και στο Κάιρο για τις πολιτικές τους ελευθερίες. Η κοινή όμως ανάγκη είναι η επανάκτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, η πτώση ενός στυγερού δυνάστη, η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης, κτλ. (η χώρα παραμένει από το 1967 σε μία δικτατορική «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση Mubarak να εκμεταλλεύεται τους πολίτες της).
Η Δεύτερη Αραβική Επανάσταση (η πρώτη ήταν το 1916 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) είναι εξ ολοκλήρου αληθινή, είναι ήδη πραγματικότητα και καλό θα ήταν, αφού την αποδεχτούμε όλοι και σταματήσουμε να την πολεμάμε (το οποίο είναι σαφώς μια πιο εύκολη αντίδραση), να αναλογιστούμε
α) τι μπορούμε να μάθουμε από αυτή, και
β) να βρούμε τρόπους ως κοινωνία των πολιτών να συνάψουμε νέες και υγιείς σχέσεις με τα νέα αυτά δημιουργικά καθεστώτα.
Τέλος, καλό είναι να θυμηθούμε επιτέλους εμείς οι Έλληνες ποιοι είμαστε ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά και επίσης καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι νίκες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην ανθρωπότητα, αποτελούν ισχυρό, αιώνιο και ευγενή ΥΜΝΟ στην Ελλάδα και στο τι αυτή αντιπροσωπεύει.

13 σχόλια:

  1. 1)῞Οσον γιὰ τὶς σκοτεινὲς θεωρίες περὶ τοῦ ᾿Ισλὰμ ἄν θέλεις νὰ ἀπαντήσεις στὰ ἑξῆς.α)Ποῦ εἶναι οἱ ἀνθοῦσες Χριστιανικὲς κοινότητες ποὺ ὑπῆρχαν πρὶν τὴν ἐλευσι τοῦ ᾿Ισλάμ;β)Ποῦ εἶναι οἱ ῞Ελληνες τῆς ᾿Αλεξανδρείας,ἱδρυτὲς τῆς πόλεως πρίν 2400 χρὸνια;2)Μήπως τὸ 1916 ἔδιωξαν τοὺς ᾿Οθωμανοὺς γιὰ νὰ γίνουν ᾿υποτελεῖς τῶν ᾿Εγγλέζων;3)Τὸν ᾿Ε.Βενιζέλο ποὺ κυβέρνησε καὶ πρὶν τὰ 90 χρόνια καὶ μετὰ ποὺ τὸν κατατάσσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «............. Είναι επίσης πιστοί της Ισλαμικής θρησκείας και διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες αξίες αυτής για να επανακαθορίσουν δημιουργικά τη ζωή τους .........»

    Αγαπητέ Σταύρο, διόρθωσέ με αν έχω λάθος, αλλά θεωρώ ότι η θέση της γυναίκας στις ισλαμικές χώρες ακυρώνει οποιεσδήποτε αξίες μπορεί να πρεσβεύει αυτή η θρησκεία, αν και οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα έχει ως βάση ένα θρησκευτικό δόγμα, έχει, κατά την γνώμη μου, αυτοακυρωθεί.

    Οι κοινωνίες που υποβαθμίζουν την γυναίκα, δεν θα αποκτήσουν ποτέ πραγματική Δημοκρατία, αρνούμενες τον σεβασμό στον άνθρωπο που τους δίνει ζωή, στην Μάνα, αρνούνται τον αυτοσεβασμό, άρα δεν θα σεβαστούν ποτέ τον διπλανό τους ουσιαστικά και πραγματικά.

    Κοινωνίες που απαιτούν από την γυναίκα να καλύπτει το σώμα της, να υποτάσσεται στην μοίρα της ως σκεύος αναπαραγωγής και αντικείμενο αντρικών συναλλαγών, και να δέχεται όλων των ειδών τις βάρβαρες τιμωρίες και ατιμώσεις, στερούμενη βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, είναι στερημένες από τα θετικά γυναικεία χαρακτηριστικά. Χωρίς τρυφερότητα, ενσυναίσθηση, σεβασμό στην βαθύτερη έννοια της Φύσης και του έρωτα, αυτοκαταδικάζονται σε φαινόμενα βίας ως κύριο χαρακτηριστικό του δόγματος που πρεσβεύουν.

    Κάθε λαός έχει δικαίωμα αναφαίρετο σε δημοκρατικά δικαιώματα, αξιοπρεπή διαβίωση, παιδεία, πρόοδο και ανάπτυξη πνευματική και πολιτισμική παράλληλα με την οικονομική, και μακάρι οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί στις εξεγέρσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας να μην καπηλευθούν και να μην πάνε «χαμένοι». Μακάρι να οδηγήσουν αυτές τις χώρες σε μια αναγέννηση, και να μας δώσουν μαθήματα Δημοκρατίας, στην γενέτειρα της οποίας μόνο το όνομα της ακούμε διαρκώς, αλλά την χάρη της δεν την έχουμε καν αντικρύσει.

    Έχω όμως την αίσθηση, χωρίς να είμαι φεμινίστρια, ότι οι κοινωνίες του λεγόμενου αναπτυσσόμενου κόσμου, που επίτηδες κρατούνται στο σκοτάδι της υπανάπτυξης από την «αναπτυγμένη» και «πολιτισμένη» Δύση, θα βρουν τον δρόμο που τους αξίζει όταν αποκτήσουν οι γυναίκες την θέση που τους αξίζει, γεγονός που μόνο οφέλη έχει να δώσει στους άντρες. Αυτή η κατάσταση μόνο χαμένους έχει, από όλες τις πλευρές. Είναι ίσως μονομερής η κατανόησή μου, και σε παρακαλώ να μου δώσεις διαφορετικά δεδομένα αν θεωρείς ότι έχω λάθος ενημέρωση, δεν μου αρέσει να γενικεύω, και σίγουρα το Ισλάμ έχει πολλές εκφράσεις, αλλά αν οι παρούσες γνώσεις μου αληθεύουν, οι πιστοί του Ισλάμ δεν θα μπορέσουν ποτέ να πραγματώσουν τα όνειρά τους, όνειρα που κάθε άνθρωπος στον πλανήτη δικαιούται να έχει.

    Καλημέρα και καλή συνέχεια στις πραγματικά αξιέπαινες κινήσεις σου.
    Και καλό μήνα για όλους !
    Ρίκα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Οι σκοτεινές θεωρίες περί Ισλάμ μήπως εξηγούν τις μουσουλμανικές γενοκτονίες και σφαγές (με όποια μεταμφίεση)
    των γηγενών Αφρικανών στην Αφρική,
    των Ελλήνων της Ανατολίας, της Αιγύπτου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ποντίων, των Ορθόδοξων Χριστιανών Σέρβων;

    2) Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν ήταν άραβες. Οι άραβες επέδραμαν στην Αίγυπτο για 14 αιώνες και άλλαξαν την πληθυσμιακή σύσταση. Η πραγματική γλώσσα των Αιγυπτίων, υπάρχει ακόμα στις Κοπτικές Εκκλησίες και αποδεικνύεται έτσι ότι οι πραγματικοί Αιγύπτιοι είναι οι Κόπτες Χριστιανοί.

    3) Η πρώτη Αραβική Επανάσταση ήταν πλήρως υποκινούμενη από τους Βρετανούς. Το ίδιο υποκινούμενη είναι και η δεύτερη "αραβική επανάσταση" από Αμερικανούς.

    4) Στην Ελλάδα το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί "Δημοκρατία". Η "δημοκρατία" μας δεν ήταν καν γνήσια Αντιπροσωπευτική. Και δεν έχουμε καν τα στοιχεία της Άμεσης Δημοκρατίας που έχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπως τα δημοψηφίσματα.
    Το δικό μας σύστημα θυμίζει Τουρκία. Και ως εκ τούτου, την ίδια "δημοκρατία" που έχει η Τουρκία, την ίδια έχουμε και εμείς.
    Οπότε αυτές οι παραινέσεις του στυλ:
    "τί την θέλουν οι Έλληνες τη δημοκρατία-κακιστοκρατία;"
    να τις κρατήσετε για τα αμερικανάκια που ποτέ δε μας άφησαν να έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα.

    4) Το να είναι κάποιος φιλοάραβας και κυρίως φιλοαμερικανός δεν είναι μεμπτό.
    Οι Έλληνες, όμως, ακόμα δεν έχουμε αραβοποιηθεί.
    Οπότε ανήκουμε στους πραγματικά αρχαίους λαούς της περιοχής και ξέρουμε πολύ καλά την Ιστορία. Και την Ιστορία μας.

    5) Το γιατί γίνεται όλο αυτό το σκηνικό
    το επιβεβαίωσε η κυρία Κλίντον που ανέβαλε ή ματαίωσε την επίσκεψή της
    στην Αθήνα "λόγω των αιγυπτιακών ταραχών". Στις οποίες προφανώς, έχει βάλει το δαχτυλάκι της.

    Το ότι η ισλαμοποίηση της περιοχής γίνεται υπό τις διαταγές του αμερικανού δυνάστη, είναι πλέον φανερότατο. Το Ισλάμ είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η αμερικανική παντοδυναμία και οι αμερικανοί μακρυχέρηδες να βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου.
    Και το Ισλάμ είναι ο μόνος τρόπος για να διαλύσετε την Ρωσία, την Κίνα και την Ευρώπη.

    Αν αυτά τα άρθρα αποτελούν σειρά τεσταρίσματος για τη CIA καλή επιτυχία!
    Κατανοητή η μεγίστη δουλοπρέπεια, αφού στοιχηματίζω ότι το IQ σας είναι κάτω του μετρίου.
    Βέβαια, για να είναι κανείς τόσο φιλοαμερικανός και κατά της πατρίδας του, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του.

    Όσο για την ΑΟΖ, εννοείται ότι μια ισλαμική κυβέρνηση στην Αίγυπτο δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να χαράξει κοινή ΑΟΖ με την Κύπρο. Και θα στηρίξει την ισλαμική Τουρκία. Οπότε αν αποτύχετε στην CIA υπάρχει η γνωστή, καλή και κυρίως δοκιμασμένη ΜΙΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ !!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ......
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οι Άραβες ΔΕΝ είναι οι πολιτικά αδαείς πολίτες όπως κάποτε νόμιζε η Αγγλία και τους συμπεριφερόταν ανάλογα. Είναι πραγαμτικά υπερήφανοι πολίτες με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΟΝΕΙΡΑ, και ΑΞΙΩΣΕΙΣ."

    Όταν ένας λαός δεν έχει δημοκρατικό βάθος, τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή μέσω του εκδημοκρατισμού της πολιτικής ζωής της χώρας δεν κοστίζουν μόνο σε λαϊκή προσπάθεια (εξεγέρσεις, διαμαρτυρίες, κτλ) αλλά και σε πολύ, μα πάρα πολύ χρήμα.

    Ρώτα τους Ιρακινούς πόσο θα πληρώσουν π.χ. σε πετρέλαιο, υποδομές, στα αεροσκάφη, και θα καταλάβεις τί εννοώ.

    Το πλεονέκτημα της Ελλάδα είναι το δημοκρατικό βάθος, το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουμε ριζωμένο μέσα μας.

    Το μειονέκτημα είναι ότι έχουμε ξεφύγει από την τάξη και την ηθική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας:

    δουλειά ("δεν πάει να ... το σύμπαν, την αργομισθία τους να εξασφαλίζουν μερικοί, και ας μη γίνει ποτέ κάτι καλό")

    και κυρίως οικογένεια (ο πατέρας έχει γίνει πλέον αμέτοχος παρατηρητής και η μάνα κανακεύει τους μαμόθρευτους υιούς και συμβουλεύει τις κόρες να ζουν τη ζωή τους, να μην πιέζονται και να βρουν στα 35+ κάποιον που να τους τα προσφέρει όλα και να τις αφήνει να κάνουν ό,τι θέλουν).

    Έχει χαθεί εντελώς το εξελικτικά υγιές και βιολογικά συμβατό αίσθημα της κοινωνικής εξέλιξης.

    Οι Άραβες έχουν βομβαρδιστεί με μηνύματα περί "εύκολης ζωής" και νομίζουν ότι μπορούν να την αποκτήσουν ανατρέποντας κάποιο καθεστώς.

    Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ζήτημα κοινωνικού πολιτισμού και ωριμότητας που δεν έχουν.

    Ούτε εμείς την είχαμε, ούτε την έχουμε, γιαυτό και πληρώνουμε την έλλειψή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μήν έχουμε ρομαντικές αυταπάτες, ελευθερία και δημοκρατία (πραγματική) σε αυτές τις χώρες σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια,στην αμέσως επόμενη φάση,επικράτηση των ισλαμιστών.

    Βλέποντας τα πάγματα κυνικά,πιθανόν αυτό να είναι θετικό για εμάς.

    Είναι γεγονός πως ο Ελληνισμός επιζεί 5.000 χρόνια τώρα χάρις και σε ένα μας προσόν: Είμαστε τυχεροί!

    Θα μου πείτε τι σχέση έχει? Απλά, με την Ανατολική Μεσόγειο μπάχαλο,μιά Αίγυπτο αποσταθεροποιημένη ή Ισλαμική,με όλες τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα έχει αυτό στην περιοχή, και με την Τουρκία (τον άλλοτε χωροφύλακα)επίσης Ισλαμική και οπωσδήποτε αναξιόπιστη,η σημασία της Ελλάδας για τη Δύση γίνεται μεγαλύτερη απο ποτέ,και ο άξονας Ελλάς-Κύπρος-Ισραήλ ο μοναδικός ομφάλιος λώρος για το Ισραήλ.

    Δέν ξέρω αν έτυχε να ξυπνήσω αισιόδοξος σήμερα,αλλα για τον λόγο αυτό βλέπω να μή μας αφήνουν να διαλυθούμε τελείως,ούτε να αφήσουν την Τουρκία να μας καταπιεί.

    Είναι ενδεικτικό πως ξαφνικά οι ΠΑΣΟΚοι...έγιναν πρόμαχοι της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών απο την Ελλάδα:

    Απλά,τα αφεντικά τους συνειδητοποίησαν πως δεν είναι δυνατόν το τελευταίο προπύργιο για την υποστήριξη του Ισραήλ να απειλείται απο τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες,και έδωσαν τις σχετικές εντολές!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Έλληνες που κατοικούσαν στην Αίγυπτο πριν 2400 χρόνια, εξοντώθηκαν από τους χριστιανούς (βλέπε για παράδειγμα την περίπτωση της Υπατείας)είτε γιατί δεν ήθελαν να ασπαστούν τον χριστιανισμό (βλέπε για παράδειγμα την αντίδραση των Αθηναίων στο λόγο του Απόστολου Παύλου στην Πνύκα, είτε γιατί δεχόντουσαν μόνο μία μορφή του (αιρετικοί). Δεν είναι τυχαίο ότι την μικρότερη αντίσταση τον 7ο αιώνα την βρήκαν οι Άραβες στις περιοχές που κατά κύριο λόγο είχε καταφύγει ήδη από τους ελληνιστικούς χρόνους, ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού για βιοποριστικούς και όχι μόνο λόγους. Οι ίδιοι οι Άραβες δεν είχαν καμιά σχέση με τον φανατισμό που διακρίνει σήμερα αρκετους σε θέματα όπως η θέση της γυναίκας. Αρχικά είχαν πολύ φιλελελεύθερες απόψεις, ενώ η μπούργκα, το νιχάμπ και άλλα οπισθοδρομικά είναι οθωμανικές "εφευρέσεις" στα τέλη του 17ου αιώνα, ο δε φανατισμός τους προέρχεται από την ομάδα που πήρε την εξουσία στα τέλη του 18ου αιώνα στη Σαουδική Αραβία και την έδωσε στη σημερινή δυναστεία. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, η σημερινή κατάσταση καλό θα είναι να παρακολουθηθεί με προσοχή. Οι αλλαγες εξουσίας, ειδικά αν σπρώξουν προς το Ισλάμ (όπου κυριαρχεί η Ούμα, η κοινότητα πιστών και όχι εθνών). είναι δυνατόν να φέρουν πιο κοντά τους Άραβες με καθεστώτα περισσότερο ή λιγότερο ισλαμικά όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες της Αιγύπτου - όσοι είχαν μείνει από τη φθίνουσα πορεία που είχε πάρει ο ελληνισμός της περιοχής ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα - το γνωρίζουν καλά μια και πλήρωσαν το 56 τα όσα οι δυτικοί είχαν κάνει στον αιγυπτιακό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφιερώνω στόν αγαπητό Σάββα.

    Όταν είχε κέφια ο μεγάλος ελευθερωτής μας,πρότυπον παλλικαριάς καί Αρετής,ο φοβερός "καταδρομέας"τού 1821 ,ο Γερουσιαστής καί στρατηγός Νικήτας Σταματελόπουλος "Νικήταρας"!
    Εκεί στά ματωβαμένε χώματα τής Πελοποννησιακής-Αρκαδικής Γής,εκεί εις τό Λιοντάρι,παλαιά Αιγύτιδα χώραν...έλεγε στά παλλικάρια του νά τού τραγουδήσουν τόν Ήλιο..τόν Αυγερινό...καί τό Φεγγάρι...
    Τό Φώς τής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

    "Ο Ήλιος εβασίλεψε
    ΄Ελληνά μου ,βασίλεψε
    καί τό Φεγγάρι εχάθη
    κι'ο καθαρός Αυγερινός πού πάει κοντά στήν Πούλια,τά τέσσερα κουβέντιαζαν καί κρυφοκουβεντιάζαν.
    Γυρίζει ο ΄Ηλιος καί τούς λέει,γυρίζει καί τούς κρένει:
    "Εψές οπού βασίλεψα πίσου από μιά ραχούλα,άκουσα γεναίκεια κλάματα κιαντρών τά μυργιολόγια,
    γι'αυτά τά ηρωικά κορμιά στόν κάμπο ξαπλωμένα,καί μέσ'τό αίμα τό πολύ είναι όλα βουτηγμένα.
    Γιά τήν πατρίδα πήγανε στόν ΄Αδη τά καιμένα!".

    Άποψη:
    Πρώτος έσουρνε τόν χορό ο Γρηγόρης Δικαίος-ΠαπαΦλέσσας!
    Αγών!Η πεμπτουσία τών Ελλήνων!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στους πολίτες της Αιγύπτου σε αυτήν την ειλικρινή και μοναδική τους προσπάθεια για Ελευθερία και Απελευθέρωση. Προσωπικά εμπνέομαι από τα γεγονότα και εύχομαι οι Αιγύπτιοι πολίτες να αποκτήσουν όσο πιο σύντομα και με ασφάλεια αυτά τα οποία δικαιωματικά τους ανήκουν.

    Η περίπτωση της Αιγύπτου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί και καλό θα είναι να μην προτρέχουμε των γεγονότων.

    Το μόνο σίγουρα όμως σε αυτή τη φάση είναι πως οφείλουμε να υποστηρίξουμε τις απεγνωσμένες φωνές των πολιτών που ζητούν Ελευθερία και Δικαιοσύνη απέναντι στον Δεσποτισμό και την Καταπίεση. Αν δεν κάνουμε κάτι τέτοιο πιστέυω πως θα βρεθούμε στη λάθος μεριά της Ιστορίας.

    Διακρίνω πως η συζήτηση ξεφεύγει πό το κυρίως θέμα. Σίγουρα απαιτείται μια διεξοδική και αντικειμενική (επιτέλους) ανάλυση της Ισλαμικής θρησκείας αλλά σε κάποιο μελλοντικό και αφοσιωμένο άρθρο στο ζήτημα αυτό. Στο εντωμεταξύ θα χαρώ να συζητήσω το εν λόγω θέμα, με όποιον το επιθυμεί (ακόμα και από κοντά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι το άρθρο είναι εντελώς άστοχο και ακατάλληλο:

    Δεν κρίνουμε το Ισλάμ ως Θρησκεία. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει μια θρησκεία.

    Αντιθέτως, κρίνουμε το Ισλάμ ως πολιτικό σύστημα. Διότι το Ισλάμ είναι πολιτικό σύστημα, με Νόμο τη Σαρία και Εξουσία μοιρασμένη σε συμβούλια σοφών.

    Οπότε είναι Ύβρις προς τη Δημοκρατία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι Ισλάμ και Δημοκρατία
    συμβαδίζουν. Τουναντίον, Ισλάμ και Δημοκρατία είναι ασύμβατα. Ποτέ δεν συνυπήρξαν και ποτέ δεν πρόκειται να συνυπάρξουν.

    Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς
    στην Αθηναϊκή Δημοκρατία,
    θρησκεία και πολιτική ήταν εντελώς ασύμβατα. Ήταν μάλιστα η ειδοποιός διαφορά: Η Αθήνα ήταν η πρώτη ΠΟΛΙΣ (και όχι απλή συνάθροιση οίκων)
    επειδή την πρόβλεψη για το μέλλον την έκανε ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και όχι ΜΑΓΟΣ ή ΙΕΡΕΑΣ όπως στις προ-πολιτισμικές κοινωνίες.
    Και πως ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ έκανε πρόβλεψη;
    Μέσω της ΜΝΗΜΗΣ του παρελθόντος και της ΕΝΝΟΙΑΣ (κατανόησης) του παρόντος
    έκανε την ΠΡΟΝΟΙΑ για το μέλλον.

    Οπότε, η πολιτική εξουσία που ασκείται από μουλάδες δε μπορεί να λέγεται Δημοκρατία. Και αυτές είναι στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Αγωγής Δημοτικού.

    Ως εκ τούτου, η ταύτιση Θρησκείας Ισλάμ/Πολιτικού Ισλάμ/Δημοκρατίας
    ή έγινε σκόπιμα επειδή κάποιος θεωρεί ότι οι Έλληνες είμαστε αδαείς,
    ή έγινε κατά λάθος από κάποιον αδαή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σταύρο, δεν γνωρίζεις ποιός οργάνωσε την επανάσταση και πως ξεκίνησε; Τότε, δεν έχεις διαβάσεις τι γράφουν οι ειδικοί για το θέμα αναλυτές, τόσο Έλληνες όσο και ξένοι. Πριν να γράφουμε για κάτι να το μελετάμε πρώτα. Επίσης, καλό θα ήταν πριν να λιβανίσουμε το Ισλάμ να διαβάσουμε το Κοράνιο.
    Αν θέλεις στοιχεία και αναλύσεις σχετικά με το ποιός άρχισε τις επαναστάσεις, να σας στείλω. Και ο πατέρας σου νομίζει ότι πίσω από αυτά είναι Ισλαμιστές. Ε, δεν είναι. Γιατί δεν διαβάζετε πριν να γράψετε για ένα θέμα; Μήπως επειδή είναι κουραστικό, και πολύ ευκολότερο να γράφουμε με μόνο οδηγό τη φαντασία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταύρο, δεν γνωρίζεις ποιός οργάνωσε την επανάσταση και πως ξεκίνησε; Σιδηρουντιος
    Γιατι κατηγορεις το παιδι που δεν εγραψε τιποτα.Αυτος που τα εγραψε αυτος δεν ηξερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.