29/1/11

Για "Ελλάδα που ταπεινώνεται διεθνώς",αλλά θα τα καταφέρει,μίλησε ο ΥΕΘΑ.

Για την «Ελλάδα που ταπεινώνεται διεθνώς»,λόγω του μηχανισμού προστασίας ,μίλησε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο,ο υπουργός Άμυνας προκαλώντας αίσθηση. Αμεσως μετά επιχείρησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

“Το θέμα είναι εμείς να καταλάβουμε ότι μόνο η δουλειά μας είναι αυτή που θα δώσει τις υπεραξίες που χρειάζονται προκειμένου η χώρα να αποκτήσει την ανταγωνιστική διεθνή θέση που της αναλογεί. Γιατί να θυμάστε πάντα πως η Ελλάδα, που ταπεινώνεται διεθνώς λόγω του μηχανισμού προστασίας και της ανάγκης για υπέρμετρο δημόσιο δανεισμό, είναι μια πολύ ισχυρή χώρα, μια από τις ισχυρότερες του κόσμου: η 28η οικονομία διεθνώς σε όγκο, σε απόλυτους αριθμούς, η 23η σε επίπεδο κοινωνικής ανάπτυξης στο σύνολο των χωρών του ΟΗΕ, μια χώρα που το συνολικό εθνικό της χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, είναι ελεγχόμενο, πολύ μικρότερο από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, μια χώρα με μεγάλες περιουσίες ιδιωτών, μια χώρα που –το λέω πολύ συχνά, το είπα και στη Βουλή δύο φορές πρόσφατα- τα νοικοκυριά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σε ακίνητα ποσά που υπερβαίνουν το 420% του ΑΕΠ, δηλαδή υπερκαλύπτουν το χρέος και το δημόσιο και το ιδιωτικό”,είπε ο κ.Βενιζέλος.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει “ηθική ισορροπία των μέτρων”,αναγνωρίζοντας προφανώς τις σημερινές ανισότητες:

“Θα μου πείτε, άλλοι έχουν τις καταθέσεις και τις περιουσίες και άλλοι μπορεί να έχουν τα μικρά χρέη, τις απλήρωτες κάρτες και να απειλούνται από το φάσμα της ανεργίας ή με κλείσιμο των μικρών τους επιχειρήσεων. Όμως, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ηθική ισορροπία των μέτρων, να νιώθει ο πιο αδύναμος ότι ο πιο ισχυρός συμβάλει περισσότερο και γι’ αυτό πρέπει να ακούμε τη φωνή της κοινής λογικής και της ίδιας της αγοράς, γι’ αυτό πρέπει κι εσείς που διαμορφώνετε το πλαίσιο της ασφάλειας της χώρας να νιώθετε ότι συμβάλετε σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια που χρειάζεται συστράτευση, υπομονή και επιμονή και επινοητικότητα και συστηματικότητα”,κατέληξε ο κ.Βενιζέλος.www.onalert.gr

7 σχόλια:

  1. Όταν ο Ράμσφελντ προωθούσε τον Μιλόσεβιτς στη διαδοχή του Τίτο (όπως στήριζε και τον Σαντάμ Χουσεΐν), ο Μιλόσεβιτς δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Και όταν στο Ντέιτον υπέγραφε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ακολουθούσε το Κόσοβο και ότι ο ίδιος θα πέθαινε (από "φυσικά" αίτια) στις φυλακές της Χάγης.

    Οι φίλοι και σύμμαχοί μας δεν σεβάστηκαν τίποτα και δεν σταμάτησαν πουθενά. Το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι το "αντίπαλο δέος".

    Το 2009 ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, γράφει ένα βιβλίο "Η Ελλάδα υπό Νεοοθωμανική κατοχή" όπου περιγράφει πώς μετά τον εξεφτελιστικό πόλεμο του 2012 η Ελλάδα που απομένει χωρίζεται σε δύο κράτη υποτελή στην Τουρκία και το αντάρτικο ξεκινάει το 2017.

    Τότε μου φάνηκε "εκκεντρικό" τώρα δεν ξέρω πλέον (χάσαμε και τους Μεσογειακούς του 2013).

    Και για όσους συναναγνώστες "διαβάσουν" πάλι ανοησίες, έχω να πω καλύτερα να τις "διαβάζεις" παρά να τις "παθαίνεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τι να καταφέρει Ευάγγελε; Να γυρίσει εκεί που ήταν το 1950; Και θαύμα θα είναι...
    Άντε και καλή Οθωμανία... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να παμε ναγορασουμε κανα καλασνικοφ
    δηλαδη ναμαστε ετοιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρις να ειμαι απο την φυση μου απαισιοδοξος,πιστευω οτι το μελλον της Ελλαδος ειναι προδιαγεγραμμενο οπως ακριβως το εχουμε περιγραψει εδω στο ιστολογιο δηλ.επαρχια της νεομογγολιας κλπ.Αυτο που θελω να ελπιζω οτι μπορει να αλλαξει αυτην την πορεια μονοδρομου ειναι οτι μπορει να μεταβληθουν οι διεθνεις σταθερες π.χ.Κουρδικο,τουρκοισραηλινη συμμαχια κλπ.και να δημιουργηθουν καινουργιες συνθηκες μεσα απο τις οποιες θα σταματησει η προκαθορισθεισα πορεια προς τον γκρεμο της Ελλαδος δηλ. περιμενω το θαυμα απ'εξω.Φυσικα απαραιτητη προυποθεση ειναι να υπαρξει εντιμη και ικανη ηγεσια που θα εκμεταλλευτει τις συγκυριες στην δεδομενη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ταπεινώνεται ρέ? Μόνος όποιος αφήνει να ταπεινωθεί! ¨ΑΛλο η ταπείνωση στην θρησκεία μας αλλά όχι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε απατεώνες administrators μην κόβεται τα σχόλια! Αn είστε ξύπνιοι θα καταλάβετε ότι μπορεί να βγάλετε και κανένα λαγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίλησε και ο Μπένυ Χιλλ !!! (και ΜΠΕΝΥ και hill!!!)
    Ο Κατ΄ όνομα ΄΄Υπουργός Εθνικής Άμυνας΄΄! Έχει ξεπουλήσει και τα ιμάτια του σκιάχτρου που είχαν αφήσει στη θέση του Ελλ Στρατού! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ !
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.