21/2/19

Κανονική εισβολή: Ο Αττίλας προελαύνει ανενόχλητος στην Κύπρο, αλλά ποιος νοιάζεται;

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην περιοχή των Στροβιλιών πριν περίπου δέκα ημέρες, αυξάνοντας το έδαφος που κατέχουν και εγκλωβίζοντας σ’ αυτό κι άλλους Ελληνοκύπριους. Πρόκειται για επιβολή νέων τετελεσμένων επί του εδάφους. 
Συνιστά μια ενέργεια που «εμπλουτίζει» τους τρόπους προώθησης και επιβολής τετελεσμένων από τουρκικής πλευράς. Η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που απειλούνται τουρκικά τετελεσμένα στη θάλασσα και δείχνει να αποτελεί προειδοποιητική βολή τις παραμονές εξελίξεων τόσο στα ενεργειακά όσο -ενδεχομένως- και στο Κυπριακό. 
Όπως έγραψε ο «Φιλελεύθερος» το περασμένο Σάββατο (Ανδρούλα Ταραμουντά) οι Τούρκοι «απέκλεισαν με βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες την περιοχή στην οποία διαμένουν τρεις οικογένειες σε τρεις κατοικίες». Πρόκειται για περιοχή που συνορεύει με τις Βρετανικές Βάσεις, αλλά είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Σημειώνεται συναφώς πως το 2000, ο τουρκικός κατοχικός στρατός είχε προβεί στην πρώτη κίνηση στα Στροβίλια με προώθηση δυνάμεων. Ο οικισμός, ωστόσο, δεν είχε επηρεαστεί. Τώρα, έχουν περιλάβει τα σπίτια στην κατεχόμενη περιοχή και υποδείχθηκε στους κατοίκους να ζητούν άδεια για τις μετακινήσεις τους.


Για τη συνέχεια HellasJournal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.