20/2/19

Προς τη Μεγάλη Αλβανία

Το Κοσσυφοπέδιο απόκτησε στρατό σε παραβίαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το τέλος του πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας το 1999.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, μια συμφωνία που συνάπτηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Edi Rama, προβλέπει τη κατάργηση των συνόρων μεταξύ των δύο κρατών την 1η Μαρτίου 2019.

Σε κοινό συμβούλιο υπουργών της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, ιδρύθηκε ένα κοινό ταμείο για την προώθηση της ένταξης των δύο κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, που έγινε δεκτός από το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, περιέγραψε τα σχέδιά του για κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλειας, με μοναδικές πρεσβείες και ενιαία προεδρία.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2019, ανέφερε στη τηλεόραση Vizion Plus τη συγχώνευση των δύο κρατών, ισχυριζόμενος ότι είναι η λύση στα πρόβληματα του Κοσσόβου, γεγονός που αντιβαίνει στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Μεγάλη Αλβανία θα ήταν έτσι το πρώτο μουσουλμανικό κράτος που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αλβανικοί πληθυσμοί του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ και της Ελλάδας ετοιμάζονται να ζητήσουν την προσάρτηση τους στην Μεγάλη Αλβανία.
Η ελληνική μειονότητα, που βρίσκεται στα νότια της Αλβανίας, ζήτησε αμέσως, αν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, να μην ενταχθεί στη Μεγάλη Αλβανία αλλά να ενωθεί με την Ελλάδα.

Στην πράξη, το σημερινό Κόσσοβο έχει γίνει μια βάση του Πενταγώνου και η Αλβανία το ευρωπαϊκό κέντρο της CIA.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2019, 11η επέτειος της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, γιορτάστηκε με τη παρέλαση του νέου στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Το Κοινοβούλιο πραγματοποίησε ειδική σύνοδο παρουσία των πρωθυπουργών του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Επίσης παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Massimo D'Alema και ο πρώην επικεφαλής της Αποστολής Επαλήθευσης στο Κοσσυφοπέδιο, William Walker, ο οποίος απέδωσε την σφαγή στο Ρατσάκ στη Σερβία για να δικαιολογήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Με μια παράξενη αντιστροφή των ιδεών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία υποστηρίζουν σήμερα του σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία, ενώ είχαν κατηγορήσει το Βελιγράδι ότι ήθελε να δημιουργήσει μια Μεγάλη Σερβία (από τότε, η κατηγορία για το υποτιθέμενο «Σχέδιο Πέταλο» αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά ψέμα που κατασκευάστηκε από το ΝΑΤΟ) και την βομβάρδισαν.

Στη δεκαετία του '90, το Πεντάγωνο θεωρούσε τη Γιουγκοσλαβία ως «εργαστήριο» για τη δοκιμή των «κυνομαχιών», ήτοι η δυνατότητα απομόνωσης μιας χώρας, να υποκινηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος και να διαχωριστούν οι κοινότητες που την κατατάσσουν. Πριν από τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, τα Βαλκάνια κατοικούνταν από πολύ διαφορετικούς πληθυσμούς. Μιλάγαμε τότε για "βαλκανιοποίηση" για τον προσδιορισμό αυτού του μείγματος. Σήμερα, κάθε κοινότητα έχει αποκτήσει λίγο πολύ  το έδαφος της. Η λέξη " βαλκανιοποίηση " αναφέρεται τώρα σε μια διαδικασία κατακερματισμού.



δικτυο βολταιρος | 20 Φεβρουαριόυ 2019

13 σχόλια:

  1. Απορώ πως μπορείτε να είστε τόσο τυφλοί στα εγκλήματα των Σερβων εναντίον των Αλβανών. 13 χιλιάδες θάνατοι και εκτελέσεις Αλβανών αμάχων, 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που κατέφυγαν διωκόμενοι στην Αλβανία, μαζικοί τάφοι που ακόμα και σήμερα βρίσκονται στην Σερβία κατά παραδοχή των ίδιων των Σερβων παραστρατιωτικών, και αλλά πολλά. Η μεγάλη Σερβία ήταν ένα σχέδιο αληθινό πέρα ως πέρα. Από την στιγμή που οι Σέρβοι δεν ήταν ευχαριστημένοι με την αυτονομία που είχε το Κοσυφοπεδιο και την απέσυραν, άρχισε να φαίνεται το σχέδιο της Μεγάλης Σερβίας. Την στιγμή που οι Σέρβοι άρχισαν να σκοτώνουν αθώους αμάχους και να διώχνουν 1 εκατομμύριο ανθρώπους φάνηκε πως ο μόνος δρόμος ήταν ο βομβαρδισμός. Οι Αλβανοί δεν ήθελαν πόλεμο, και μάλιστα ο Ρουγκοβα ήταν υπέρ μια ειρηνικής λύσης, αλλά ο Μιλόσεβιτς διάλεξε το αντίθετο. Έκλεισε τα αλβανικά σχολεία, απαγόρευσε την Αλβανική, έδιωξε από την δουλειά όλους τους τους Αλβανούς και επέβαλε στρατιωτικό νόμο.

    Η ένωση Αλβανίας-κοσσυφοπεδίου σας φαίνεται σοβινιστικο διότι δεν δέχεστε οι Αλβανοί να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως είχαν όλοι οι Άλλοι λαοί που όχι μόνο συνενωσαν τα εδάφη τους αλλά τις μεγάλωσαν χωρίς να έχουν πληθυσμούς εκ των ίδιων.

    Το δικαίωμα της Ανεξαρτησίας του Κοσόβου είναι φυσικό επακόλουθο των καταπιεστικών πολιτικών της Σερβίας που από το 1912 που κατέκτησε το Κόσοβο προσπάθησε να το εποικησει με Σερβους σφάζοντας ολόκληρα Αλβανικά χωριά και πόλεις και δίνοντας την γη σε Σερβους εποίκους και αυτά είναι ντοκουμενταρισμενα.

    Αν μετά από αυτό είστε και πάλι τυφλοί τότε δεν είστε αμερόληπτοι αλλά φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι περιγράφεις ότι έκανε η Σερβία στους Αλβανούς (εξαλβανισμένους Σλάβους και Νορμανδούς) του Κοσόβου, έκανε και κάνει κι η σωβινιστική Αλβανία στον ελληνισμό της βορείου Ηπείρου! Δώστε λοιπόν πρώτα εσείς αυτονομία - που την έχετε αποδεχτεί με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914 - στους Έλληνες βορειοηπειρώτες κι ύστερα ζητείστε δικαιώματα στα όμορα κράτη, οκ φασίστα Αλβανέ με την ελληνική ταυτότητα;

      Διαγραφή
    2. Για τα κιτρινα σπιτια ξερεις τιποτα ?

      Διαγραφή
    3. Συγκρίνεις 20 χιλιάδες ανθρώπους της μειονότητας που έχουν όλα τα δικαιώματα που θέλουν με 2 εκατομμύρια Αλβανών Κοσοβαρων και άλλων 600 χιλιάδων στα Σκόπια? Καμία σύγκριση μεγάλε. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν ισχύει πια διότι επιβληθεί το 1914 στην Αλβανία τελείως αυθαίρετα και αφότου οι παραστρατιωτικές ομάδες από την Ελλάδα εισέβαλαν στην Αλβανία σφάζοντας χιλιάδες ανθρώπους και ξεσπιτωνοντας 100 χιλιάδες Αλβανούς αμάχους απο τα νότια προς την Αυλώνα. Ψαξτο μια γιατί είναι ντοκουμενταρισμενο από τους ξένους παρατηρητές της εποχής.

      Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν ισχύει πια με την τελική Συμφωνία που το αντικατέστησε το 1921. Ψαξτο κι αυτό.

      Διαγραφή
  2. Τρια πουλια..Ποσα πραγματα εμαθαν οι Αλβανοι στην Δυση εε ?? Τακα τακα... Μεχρι πολιτευματα..φιλοσοφια..ολα.Το ..40 πολεμουσαν συνεταιροι με τους φασιστες...τωρα κανουν μαθηματα κατα του ...Φασισμου.Πιο πισω απ το..40...δεν υπηρχαν σχεδον σαν οργανωμενη
    πολιτεια...Εκπληκτικη προοδος στην κοινωνια τους..προσπερασαν ολη την ιστορια...χωρις αγωνες..πουθενα. Δανιστηκαν των αλλων σε χρονο ...ντε τε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρις μπεκο μια διευκρίνηση θέλω που υπάρχουν στην Ελλάδα αλβανική πληθυσμοι?? Τα προβλήματα σας με τη Σερβία και την Ελλάδα τα προκαλείται σε κάποιο βαθμό μόνοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο ίδιος είναι "αλβανικός πληθυσμός", έγινε Έλληνας με αίτηση και την υπογραφή του αλλά το παίζει κι Αλβανός συγχρόνως, τι ψάχνεις να βρεις;

      Διαγραφή
    2. Πρώτον. Με είδες να μιλάω για Ελλάδα? Κάποτε υπήρχαν Αλβανικοι πληθυσμοί αλλά είτε τους ανταλλάξατε είτε τους διώξατε. Αλλά άλλη ιστορία αυτή.

      Είπες πως τα προβλήματα με την Σερβία τα προκαλούμε μόνοι μας. Μάλιστα. Δηλαδή τι ακριβώς προβλήματα προκάλεσαν οι Αλβανοί στο Κόσσοβο? Να δεχόντουσαν την δικτατορία των Σερβων? Έμπαιναν σε ολόκληρα χωριά και σφαζανε γυναικόπαιδα το καταλαβαίνεις? 13 χιλιάδες θάνατοι, Ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση. Κι εσύ λες για προβλήματα που κάνανε οι Αλβανοί? Μετά απορείτε γιατί σας λέω φασίστες. Δεν μπορειτε να δεχτειτε πως οι Σερβοι ήταν τέρατα διότι χαλάει το παραμύθι των καλών Ορθοδόξων Σερβων που οι καημένοι ήσαν αγγελούδια. 100 χρόνια προσπάθησαν να καθαρίσουν το Κόσσοβο αλλά δεν τα κατάφεραν. Πήγαινε μια μόνος σου να δεις πόσα χωριά εξαφανίστηκαν απ'τον χάρτη και μετά μιλάμε. Οι Σέρβοι το ξεκίνησαν πρώτοι διότι απέσυραν όλα τα δικαιώματα των Αλβανών. Φυλακίσεις εκτελέσεις και φιμωσεις. Επί 10 χρόνια το κάνανε αυτό μέχρι που πήραν τα όπλα.

      Διαγραφή
    3. Που ναχατε και ...στρατο εεε ?? Θα φτανατε στο Πεκινο !! Πολλοι δικοι σας ...πηγαν Συρια...( !!)...για να φτιαξουν τις παγκοσμιες ...αδικιες !!! Τζιχαντ = δικαιοσυνη...Ξεφτερια γινατε σε 20 χρονια μετα τον Χοτζα.Μεχρι διδασκετε πολιτισμους...πολιτευματα..επιστημες...δικαια...ολα. ( συχνα χωρις ναχετε ανοιξει ...βιβλιο ) Βρηκατε και την μαγικη λεξη ..." δικαιωματα".....τωρα...( τα οποια ..δεν ειχατε ζηλο να βρητε ...επι Χοτζα...) Βρηκατε ομως τις πλατες Γερμανων κι Αμερικανων...κι αοπλοι ..γαυγιζετε στην...αυλη...οπως γαυγιζατε με την Κινα ...επι Χοτζα...με το περιφημο .." εμεις..και η Κινα ειμαστε ενα ..δις "..Μια μερα...θα μαζευετε τα μπαζα σας...

      Διαγραφή
  4. Μόλις η Αλβανία προσαρτήσει το Κόσσοβο τότε αυτομάτως βάσει των συνθηκών που έχουν καθορίσει τα σύνορα στην Βαλκανική και την δημιουργία του αλβανικου κράτους η Ελλάδα οφείλει να προσαρτήσει την Ελληνική Βόρειο Ηπειρο....

    Δεν θα κάνουν οι τουρκαλβανοί ότι γουστάρουν και θα καταπατουν τα εδάφη εθνών που προϋπήρχαν από αυτούς στην περιοχή....
    Τα ποδάρια πρεπει να απλώνονται μεχρι εκεί που είναι το στρώμα.... οταν φευγουν παρα εξω ...κοβονται....

    Και κατι τελευταιο....
    Πότε έγιναν οι βορειοηπειρώτες Ελληνες 20.000;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγω εργασίας συναναστρέφομαι και πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας!
    Κροάτης μου είπε πως όλλες οι Εθνότητες είχαν τα κοινά περίπου θετικά και αρνητικά στη ζωή τους. Στο κοσοβοβο :
    -Μήπως η «σερβική βια» ήταν αντίποινα σε αξιόποινες πράξεις κοσοβαρων σε βάρος Σέρβων, και έμεναν ατιμώρητες λόγω αυτονομίας ?
    -Το κοσοβο δίνει περισσότερα «μαθηματικά» στον μαθητή από αυτά που του έδινε η Γιουγκοσλαβία?
    Διωγμοί-ανταλλαγέντες, πληθυσμών μήπως γίνανε από-προς κάθε Βαλκανική χώρα??
    Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλετο!
    -Να δεχθούμε ότι οι Αμερικάνοι είναι υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών?
    -Το απαραβίαστο των μεταπολεμικών συνόρων πρέπει να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Κανένας Πρωθυπουργός της περιοχής μας δεν νοιάζεται για τον πονο του πολίτη του μετανάστη ,Έλληνα ,Αλβανού κλπ, νοιάζετε ειλικρινά για τους ομοεθνείς του, εκτός συνόρων της επικράτειας του?
    Όμως για όλλες οι Εθνικότητες πρέπει να γίνετε σεβαστή η Εθνική ταυτότητα και ισοπολιτεία!
    Τελικά κερδισμένος από τις συνοριακές αλλαγές θα είναι ο λαουτζίκος ‘η οι Μεγάλοι με τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια-συμφέροντα ,που τα πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bego , δεν καταλαβες η κανεις πως δεν καταλαβενεις , μιλαω για το εμποριο οργανων που κανατε στο κοσοβο απαγαγωντας και σφαζωντας Σερβους https://www.huffingtonpost.gr/2015/11/11/diethnes-kitrino-spiti-_n_8534540.html
    Οσον αφορα τους Ελληνες της Ηπειρου που εχουν ολα τα δικαιωματα που θελουν το ειδαμε με την δολοφονια του Κωνσταντινου Κατσιφα , εισαστε και τοσο μαγκες που στειλατε 200 ατομα για να σκοτωσουν 1.
    Καταλαβαινεις τι καθεσαι και μας λες τωρα, θελεις να σας λυπηθουμε για αυτα που λες οτι σας εκαναν οι Σερβοι , μας λες οτι και εμεις οι Ελληνες εισβαλαμε και σφαξαμε Αλβανους (ξαναδιαβασε εσυ την ιστορια γιατι στην αλβανια δεν εισβαλαμε ποτε για να σφαξουμε αλβανους , τους Ιταλους ισιωσαμε) ενω εσεις παντα εισασταν και εισαστε τα τσιρακια των τουρκων εναντιον των Ελληνων , ειστε υπαιτιοι για τον θανατο πολλων Ελληνων ,παντα βεβαια με την καλυψη των τουρκων , αν δεν σου αρεσουν οι Ελληνες τραβα στη χωρα σου και παρε κι"αλλους σαν και "σενα μαζι σου να ξεβρωμισει ο τοπος , ειστε οι χειροτεροι και οι πιο αχαριστοι μεταναστες που εχουν ερθει στην Ελλαδα , ρουφιανοι και ναρκεμποροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ενισχυοντας το σχολιο σου να πω ότι ΠΑΝΤΑ σε ολο το φασμα της ιστορίας μας οι Αλβανοί σταθηκαν εχθροί των Ελληνων από τοτε που εμφανιστηκαν στα Βαλκανια όταν τους κουβαλησαν απο τον Καυκασο οι Τουρκοι.... (εκει βρισκεται αλλωστε η αρχαία Αλβανία)...
      Με τους Τουρκους ηταν τα πρωτοπαλικαρά τους... στα 400 χρονια σκλαβιας...
      Στους Βαλκανικους Πολεμους πολεμησαν παλι στο πλευρό των Οθωμανων κατα των Ελληνων...
      Με τους Ιταλούς εισεβαλαν ακομα και σωματα τακτικου αλβανικου στρατου στην Ηπειρο το 1940...
      Μετα με τους Γερμανους ηταν συνεργατες τους οι Αλβανοί Τσαμηδες στην κατοχη...
      Τι να λεμε;

      Και τωρα θελουν και τα ρεστα...
      Ξεχασανε φαινεται που του φυλαγαν του Τουρκου χοντρο-Οζαλ οι Αλβανοι Υπουργοι τα χέρια όταν επισκεφθηκε την Αλβανία!!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.