4/2/19

Με την προδοσία των Πρεσπών η Ελλάδα έχει μπει σε επικίνδυνη ατραπό - Διαβάστε τα ανήκουστα που γίνονται και προβλέπονται στη συμφωνία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Αποτέλεσμα εικόνας για Του Σάββα ΚαλεντερίδηΤην Τρίτη 29 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, μια εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μία και Ελληνική». Την εκδήλωση διοργάνωναν από κοινού η International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) με τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τη Δευτέρα στις 17:00 και ενώ είχε γίνει η σχετική διαφήμιση, είχαν σταλεί προσκλήσεις και ήταν όλα έτοιμα για την εκδήλωση, η διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου ενημέρωσε προφορικά τις διοικήσεις των Ενώσεων Αποστράτων ότι τελικά δεν θα τους δοθεί η αίθουσα, χωρίς να αποκαλύψει το λόγο.
Στον τύπο την επόμενη μέρα αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν βλέπει με καλό μάτι τέτοιες εκδηλώσεις.
Οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι με βάση το Άρθρο 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρήθηκε ανεπιθύμητη.
Για να συνενοούμαστε και για να ξέρουν οι αναγνώστες μας τι υπέγραψαν στις Πρέσπες, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τη βούληση του κατά τ’ άλλα κυρίαρχου λαού, παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό άρθρο της συμφωνίας:

Άρθρο 6*
1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.
3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους. (οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε από μας, ο νους που συνέλαβε αυτό το άρθρο, είναι βαρύτατα άρρωστος και βαθύτατα αντιδημοκρατικός.
Και για να αντιληφθούμε τι πραγματικά υπέγραψαν και τι παράγει αυτή η προδοτική συμφωνία, αναφέρουμε και μερικά άλλα ανατριχιαστικά περιστατικά:
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης, αγορεύοντας στη βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ άλλων είπε τα κάτωθι:
«Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Η γεωγραφική Μακεδονία έχει μοιραστεί σε τρία κράτη, με βάση τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Όσοι υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική εκλαμβάνονται ως αμφισβητούντες τη συνθήκη. Όταν ακούγεται η ιαχή η Μακεδονία είναι μία και ελληνική εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός».
Άρα, προηγήθηκε η αγόρευση Φίλη της απαγόρευσης της εκδήλωσης, γεγονός που μας επιτρέπει να πούμε ότι υπάρχει σχέδιο για τη φίμωση των Ελλήνων, με επίκληση ψευδών διλημμάτων και επιχειρημάτων.
Γιατί στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν μοιράστηκε καμία Μακεδονία και γιατί ο χάρτης που μας «πασάρουν» ως γεωγραφική Μακεδονία, είναι αγνώστου προελεύσεως και σχεδιάστηκε με στόχο το διαμελισμό της Ελλάδας. Και εν πάση περιπτώσει, πέραν του τερατώδους ψεύδους περί Συνθήκης του Βουκουρεστίου, υπάρχει και μια τερατώδης διαστρέβλωση.
Από πού κι ως πού, όταν ένας Έλληνας λέει ότι «η Μακεδονία είναι μια, είναι Ελληνική και ανήκει στην Ελλάδα», κατηγορείται ότι κάνει αλυτρωτισμό και απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με το θέμα αυτό;
Όταν κάποιος λέει ότι η Μακεδονία είναι εντός των ορίων της Ελληνικής επικράτειας, άρα, δεν διεκδικεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους άλλης χώρας, πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται για αλυτρωτισμό;
Δηλαδή θα απαγορεύεται να αμφισβητούμε τη λεγόμενη «γεωγραφική Μακεδονία» και να ζητούμε να μας πουν επίσημα ποιος, πότε και με ποια κριτήρια όρισε τα σύνορά της;
Για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας το μέγεθος της προδοσίας που τελέστηκε με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρουμε άλλα δύο χαρακτηριστικά περιστατικά:
Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το κόμμα των σλαβοφώνων «Ουράνιο Τόξο» που νοιώθει δικαιωμένο, αφού θεωρεί ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για να χαρακτηριστούν ως «εθνικά Μακεδόνες» οι σλαβόφωνοι της Ελλάδας, κάλεσε με μια ανακοίνωση την ελληνική Πολιτεία «να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου», δήλωσε: «Στον εμφύλιο διώξαμε τους ντόπιους "Μακεδόνες"».
Το μέγεθος της προδοσίας είναι πλέον ουρανομήκες.
Το δεύτερο περιστατικό είναι επίσης ανατριχιαστικό και δεν μπορεί να πει κανείς πιο από τα δυο είναι χειρότερο.
Ο σταθμός ΕΡΤ1 της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσιάζοντας στο δελτίο ειδήσεων ρεπορτάζ και δείχνοντας εικόνα από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, στον τοίχο του οποίου κάποιοι έγραψαν το σύνθημα «Μακεδονία γη Ελληνική», έγραψε στο κάτω μέρος της οθόνης, στο «σούπερ» όπως λέγεται στην τηλεοπτική γλώσσα, το απίστευτο: «Ρατσιστικά συνθήματα μίσους στους τοίχους του 3ου ΓΕΛ».
Πέραν της γελοιότητας και του πρώτου και του δεύτερου περιστατικού, ιδιαίτερα στο δεύτερο παρατηρούμε ότι εφαρμόζεται το πνεύμα του άρθρου 6 και γι’ αυτό ο χαρακτηρισμός «Ρατσιστικά συνθήματα μίσους».
Οι Έλληνες πολίτες είμαστε πλέον προ των ευθυνών μας.
Ενεργούμενα ξένων κέντρων, που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, δεν ξεπούλησαν μόνο τη Μακεδονία, πλήγωσαν βάναυσα και τη δημοκρατία μας.
Όσο είναι καιρός, πρέπει να αναλογιστούμε την ατραπό στην οποία έβαλαν μια ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό εξωνημένοι πολιτικοί και να αναζητήσουμε και να βρούμε τρόπους διαφυγής.
Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στην πατρίδα, τη δημοκρατία και την ίδια την Ιστορία.
Σημείωση: Οι αναγνώστες να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι άλλα άρθρα είναι σκόπιμα ολιγόλογα και διφορούμενα, ενώ το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικά αναλυτικό, για να δείχνει ξεκάθαρα τις «υποχρεώσεις» των δυο μερών να κλείνουν τα στόματα των πολιτών και να σβήνουν κάθε φωνή που κινείται προς την αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας και την ανατροπή αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-news

25 σχόλια:

 1. Καλά, αυτό το πράμα που λέγεται πρωθυπουργός μας είπε πως "δεν δώσαμε αλλά πήραμε, πήραμε πίσω την Μακεδονία". Για ποιά Μακεδονία μας λέει; Αν λοιπόν δεν μας πεί, εμείς ως νομοταγείς πολίτες θα φωνάζουμε για την Μακεδονία που είπε πως πήραμε πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Alexis in the wonderland"
   Κύριε Φορμίωνα, καλῶς ὁρίσατε στό μυθιστόρημα "Alexis in the wonderland":
   Στό "δεν δώσαμε αλλά πήραμε, πήραμε πίσω την Μακεδονία",
   ἔχουμε ἕνα παιχνίδι λογικῆς μέ ἀλλαγές τῆς προοπτικῆς. Ἐννοεῖται τό ἑξῆς:

   Ἐμεῖς δεν δώσαμε αλλά πήραμε, πήραμε πίσω την Μακεδονία ἀπό αὐτούς.
   Ποῖοι εἶναι οἱ "ἐμεῖς" γιά τόν ἥρωα τοῦ μυθιστορήματος Ἀλέξη; Οἱ τῆς ἀριστερᾶς παρατάξεως τοῦ ἐμφυλίου πολέμου καί ἤδη οἱ διεθνιστές-ὑλιστές τοῦ σήμερα.
   Τί ἐννοεῖ "ἀπό αὐτούς" ὁ ἥρωας τοῦ μυθιστορήματος Ἀλέξης; Ἀπό τούς Ἕλληνες, ἐννοεῖ, ἀπό τούς "ἐθνικιστές"τῆς Ἑλλάδος.

   Καί γιατί νά τά ἐννοεῖ ἔτσι ἀνάποδα; Γιά τόν ἴδιο λόγο πού γινόταν τό παιδομάζωμα ἀπό τόν "Δημοκρατικό στρατό":
   Γιά νά σωθῆ τουλἀχιστον τό μέρος αὐτό τῶν Ἑλλήνων, ἀπό τόν Ἑλληνικό ἐθνικισμό, ἀφοῦ αὐτός ἔχει μόνιμη ἀναφορά στούς Ἀγγλο-ἀμερικάνους, ἐνῶ ἔτσι, μετά τήν "σωτηρία", ὑπάρχει προοπτική διεθνοῦς συνεργασίας τῶν "Μακεδονικῶν" λαῶν τῆς περιοχῆς μας, ὑπό τήν ἡγεσία τῶν γνωστῶν "μπροστάρηδων" τῆς προόδου....
   Ποιά ἀληθινή Μακεδονία; Αὐτά εἶναι παρελθοντολογία καί λόγια ἐθνικιστικοῦ μίσους! Δέν σκέπτεσθε......

   Διαγραφή
 2. Ὀρθή ἐπανάληψις
  Δέν πρέπει νἀ ἐπιτρέψουμε τήν ἐξομοίωση τῆς ἀληθείας μέ τό ψεῦδος,
  τήν ἀλήθεια ὅτι ἡ Μακεδονία εἶναι γῆ τῶν Ἑλλήνων καί πρωτίστως τῶν Μακεδόνων ἐκ τῶν Ἑλλήνων, καί μόνον γῆ τῶν Ἑλλήνων,
  μέ τό ψέμμα, ὅτι ὑπάρχει παραπέρα, ἄλλη Μακεδονία πού δέν εἶναι Ἑλληνική,
  καί μέ τό ἀκόμη χειρότερο ψέμμα, ὅτι αὐτή ἡ ἄλλη Μακεδονία ἔχει δικαιώματα "μακεδονικοῦ λαοῦ", λαοῦ μή Ἑλληνικοῦ, ἐπί τῆς μοναδικῆς Ἑλληνικῆς Μακεδονίας.

  Ἄν πάλι, ὁ ὅρος Μακεδονία, ἐκληφθῆ ὡς ὅρος τοῦ ὁμώνυμου "θέματος" τῆς Ἀνατολικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, μέ κύριο κορμό του πάντως τήν ἀνέκαθεν στούς ἱστορικούς χρόνους Ἑλληνική Μακεδονία,
  τότε μιλᾶμε μέ ὅρους Ἀνατολικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, ἤ Ρωμανίας ἤ Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας,
  καί ἄρα μόνο Ρωμαίϊκη-Ἑλληνική μπορεῖ νά εἶναι ἡ ἱστορικῶς μοναδική΄Ἑλληνική Μακεδονία,
  κατ'επέκταση δέ, μόνο Ρωμαίϊκη-αχριδο-σλαβική ἤ Ρωμαίϊκη-σλαβο-βουλγαρική ἤ Ρωμαίϊκη-Ἀλβανική(-Σκ-ηπηρεία) μπορεῖ νά εἶναι κάποια παραπλήσια "Μακεδονία", σέ εἰσαγωγικά ὅμως τό "μακεδονική" καί μέ κύριο συστατικό της γνώρισμα τήν Ὀρθοδοξία καί τήν Ἑλληνόγλωσση πατερική διδιασκαλία καί παιδεία. Διότι, ἄν θέλει μόνο σλαβική καί γενικά μή Ἐλληνόγλωσση βασική παιδεία, καί μάλιστα καί σχισματικές ἐκλησίες παρά τῶ Βατικανῶ, ἔ εἶναι μία "μακεδονία"- μαϊμοῦ!

  Σημειωτέον: Ἡ ἐρήμην τῆς Ἑλλάδος χρῆσις τοῦ Ὅρου Μακεδονία μεταξύ Ἀγγλίας καί Ρωσίας στήν συνθήκη τοῦ Ἁγίου Στεφάνου, κατά την ἵδρυση τοῦ βουλγαρικοῦ κράτους, στόχο εἶχε τήν μελλοντική ἀπάλειψη τῆς ἔννοιας τῆς Ρωμανίας καί τοῦ "Ρωμαίϊκου" προτύπου πολιτικῆς συγκροτήσεως, στούς μή ἐξισλαμισμένους και μόλις τότε ἀπελευθερουμένους λαούς τῶν "Βαλκανίων" , χάριν τῶν συμφερόντων
  τῆς Ἀγγλίας καί τῶν νομιζομένων συμφερόντων τῆς τότε πανσλαβιστικῆς Ρωσίας.
  _ Βαλκάνια, ὅρος ὑποτιμητικός σφόδρα - περί "Ἐλεύθερης Ρωμανίας" πρόκειται, ἀρέσει δέν ἤ ἀρέσει αὐτό στούς Ἄγγλους, στούς ἀθελήτως καί ἀφρόνως βοηθούς τους, τούς πανσλαβιστές, καί στούς τούρκους.
  _Πανσλαβισμός: ὅρος ἐθνικιστικῆς ἐπεκτάσεως τῆς Ρωσίας σέ ὅλους τούς σλαβικούς λαούς, καλλιεργηθείς σέ ΗΠΑ καί μεταφυτευθείς στήν Ρωσία και Βουλγαρία, προκειμένου ἡ Ρωσία νά ἀποκλεισθῆ ἀπό τήν οἰκονομική καί γεωπολτική ἐπιρροή της ἔξω τοῦ σλαβικοῦ κόσμου, καί νά ἀποκλεισθῆ τυχόν συνεργασία της μέ τήν ἀναδυόμενη τότε Νέα Ρωμανία (Ἑλληνική-Σερβική-Βουλγαρική-Ρουμανική καί Βορειοηπειρωτική-Σκ-Ηπειρίας), γιά τήν καταστροφή τῆς ἑνώσεως τῆς ὁποίας Νέας Ρωμανίας,
  _καλλιεργήθηκε ἀπό την Ἀγγλια και την Βαθεία Γερμανία ἡ διαίρεση τῶν χριστιανικῶν λαῶν τῶν "Βαλκανίων", καί ἡ στήριξη τοῦ γενοκτονικοῦ τουρκισμοῦ σέ βάρος τῶν Ἑλλήνων-Ρωμηῶν και τῶν λοιπῶν χριστιανῶν τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, καθώς καί, στήν συνέχεια, ἡ διαρκής ὑποστήριξις μιᾶς ἑνωμἐνης συγκεντρωτικῆς Τουρκίας ἐπί πλείστων λοιπῶν λαῶν. Οἱ Ρῶσοι ἔπεσαν στή παγίδα πλήρως.
  Ὁ κίνδυνος γιά τἠν θαλασσοκρατορία τῆς Ἀγγλίας, ἦταν πρῶτα ἡ ἐλεύθερη Ρωμανία καί ὕστερα ἡ Ρωσία πού θά τήν "τακτοποιοῦσε", ὅπως καί συνέβη...διά της Γερμανίας τοῦ 1917.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ κ. Καβάσιλα για την ιστορική σας κατάρτιση και συνειδηση, που προκύπτει από βαθειά γνώση της ιστορίας και όχι από παπαγαλία κομματικών εργαστηρίων και ξένων πανεπιστημίων με στόχο την προώθηση και καθιέρωση των αγγλικών , γερμανικών , ρωσικών στρεβλώσεων με στόχο την ΕΞΆΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ.
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ το νεοελληνικό (και όχι μόνο αυτό) κρατικό μόρφωμα έχει βασιστεί πάνω σε νεοφανείς ιστορικές θεωρίες δυτικών αλλά και Ρώσων που στόχο είχαν να εξασφάλισουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ η Ρωμανία.

   Διαγραφή
 3. Προτρέπω τους αναγνώστες του άρθρου που μένουν Θεσσαλονίκη να κάνουν το εξής: το Σάββατο κ Κυριακή να πάνε στην Αγίου Δημητρίου όπου υπάρχει πουλμαν που πραει στα Σκόπια για το καζίνο κ για άλλου τύπου "διασκέδαση". Να δει τους Μακεδόνες που μπένουν κ να τους ρωτήσει με ποια λογική πάνε( αν δεν κάνω λάθος το καζίνο στα Σκόπια ανήκει σε Τούρκο). Εγώ είμαι μεσσηνιος, ανέβηκα Θεσσαλονίκη για δουλειά κ είδα αυτό το θέαμα. Εύλογα βγαίνει το ερώτημα. Γιατί αγχονομαστε για το όνομα αφού οι ντόπιοι Θεσσαλονικείς δε θέλουν; (Για να μην παρεξηγηθω σίγουρα η πλειοψηφία του κόσμου σου δεν θέλει το όνομα βόρεια Μακεδονία, αλλά ο εχθρός είναι εσωτερικός, είναι η αποχαυνωση, η ημιμαθείς κ ο εθνομιδενισμος του συμπολιτη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγχαρητήρια για την ανακάλυψη.Και;Εσύ καημένε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε την προπαγάνδα που σου κάνει συστηματικά η κυβέρνηση...

   Διαγραφή
 4. Επειδη πηξαμε απο "μακεδονομαχους" αλιευσα το παρακατω και το μεταφερω:

  Για τα μεγαλύτερα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος υπεύθυνος είναι το βαθύ σύστημα της μεταπολίτευσης, εκπροσωπούμενο παραδειγματικώς από ένα ευρωατλταντικό καρτέλ επιχειρηματιών και τραπεζιτών, από συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες της ΝΔ, καθώς και από συγκεκριμένες κλίκες γραφειοκρατών. Συνεπώς, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ριζικώς και ουσιασικώς, πρέπει προηγουμένως να αποδομηθεί η Νέα Δημοκρατία.

  Μη μου ειτε πως δεν ειναι αληθεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρία πουλάκια κάθονταν!!!
   Το ότι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο (με αποκορύφωμα της σαπίλας τον ψεκασμενο Σύριζα) το ξέρουμε αλλά η εσχάτη προδοσία έχει ονοματεπώνυμό!!!
   Το να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα για να τη βγάλουν καθαρη αυτοί που διέπραξαν την εσχάτη προδοσία έχει δόλο.
   Επίσης όσοι το 2015 ψήφιζαν με μοναδικό κριτήριο τον οικονομισμό και τις αντιμνημονιακές αρλούμπες ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους.

   Διαγραφή
  2. "το βαθύ σύστημα της μεταπολίτευσης, εκπροσωπούμενο παραδειγματικώς από ένα ευρωατλταντικό καρτέλ επιχειρηματιών και τραπεζιτών, από συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες"

   Αυτο ειναι προοδος. Παλια ελεγαν
   "Η οργανωμενη διεθνης μπουρζουαζια παιζει το τελευταιο της χαρτι στο αγωνα εναντια στη μεστωμενη θεληση της συνειδητης μαζας. Οι αστοι περνωντας απο τη δραση στην αντιδραση εγιναν αβουλα και αθελητα οργανα του διεθνους κεφαλαιοκρατικου τραστ πυ δωθηκε πλερια στις σκοτεινες επεδιωξες της συνειδητα ασυνειδητης ολιγαρχιας"

   Διαγραφή
  3. Κύριε Χασαν φταίει η ΝΔ που ο συριζα δηλ. ο Τσίπρας-Κοτζιάς υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία; οι υπογραφές δεν αλλάζουν, αυτοί υπέγραψαν είτε σας αρέσει είτε όχι και δεν υπέγραψε κανένας άλλος από τους προηγούμενους, αυτή είναι η πραγματικότητα.Ελπίζω κάποια ευλογημένη μέρα να τιμωρηθούν ανάλογα γιατί μπορεί να είδαν ότι ο Παπανδρέου κυκλοφορεί ελεύθερος για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, όμως αυτή η συμφωνία παραχωρεί Ελληνική ιστορία και Ελληνικό έδαφος στους Σλάβους των Σκοπίων, έτσι όπως είναι γραμμένη.

   Διαγραφή
  4. Η Ελλάδα δεσμεύεται από σωρεία νομοθετικών κειμένων που διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, πρωτίστως δε από το Σύνταγμα της, από διεθνή σύμφωνα και συμβάσεις και πιο πρόσφατα από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε....

   β. Γενικές Ατομικές ελευθερίες (Δικαίωμα στην ελευθερία, στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια, στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης, θρησκείας, πληροφορίας κι έκφρασης, προστασία προσωπικών δεδομένων, δικαίωμα γάμου, δημιουργίας οικογένειας, σεβασμός ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, ελευθερία του συνέρχεσθαι, της επιστήμης, της τέχνης)...

   ..ελευθερία του συνέρχεσθαι....

   Μας απαγορεύουν τώρα να μιλάμε και για την ιστορία μας, για τον Παύλο Μελά, για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, το ξέρουν ότι είναι προσωρινοί στις καρέκλες;;;δεν το βλέπουν λόγω της αλαζονείας τους και των επιδομάτων που μοιράζουν.

   Διαγραφή
 5. K. Hasan
  ο λαός λέει """της στραβιάς..., της φταίνε οι τρίχες"".
  Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης δεν μπορείς να επικαλείσαι σαν δικαιολογία τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Όποιοι κι αν είναι αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία είναι Ελληνική
  28/4/1992

  "Δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική"

  https://www.youtube.com/watch?v=gzsc7fS9o38

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πρωην Πρωθυπουργος των Σκοπιων Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι λεει οτι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  https://www.youtube.com/watch?v=AD5hSLSV1Uk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. MACEDONIA Kiro Gligorov, President of FYROM We are Slavs2

  https://www.youtube.com/watch?v=JTJFoj25fuA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Bulgarian people speak about FYROM

  https://www.youtube.com/watch?v=G3mBn0JYob8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανδρέας Παπανδρέου: Όχι στον όρο "Μακεδονία" για τα Σκόπια

  https://www.youtube.com/watch?v=pVj9cio2_GQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Φρανσουά Μιτεράν αποκλείει το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για τα Σκόπια

  https://www.youtube.com/watch?v=gCTLu121qn4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπακογιαννη Ντορα..." εργκα ομνες...οπως πληρωθηκαμε απο Γερμανια Αμερικη...αλλιως πρεπει να ...επιστρεψουμε τα ...λεφτα...Ειμαι εξαλη αν γινει το δευτερο.."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κυριακος Μητσοτακης " δεν ειναι προδοτες .Καταψηφιζουμε 1)για να παρουμε τις εκλογες 2) θα διαπραγματευτουμε καλυτερα ....αν το ονομα ...γινει οριστικο ...Θα ζητησουμε απ την...αστυνομια...αλλαγες ...πχ να μπει μια ...παυλα στο Βορεια...3) αρα ειμαστε οριζοντια αντιθετοι σε μια καθετη παυλα...οπως σας ειπε η Ντορα ...που αντιστεκεται στον πειρασμο να επιστρεψουμε ...χρηματα...προνομια...και βελουτε βρακακια..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο Ελληνικός λαός έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με την βοήθεια της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , επέτρεψε αυτό το προδοτικο κόμμα να ηγηθεί των Ελλήνων !!!!! Απλά η συγκυρία των ανικανων είναι τραγική !! Ο λαός όμως θα τους τιμωρήσει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "Macedonia" was created BY traitors (yes the communists of the civil war). Now it is time to go a step further and also make it the home FOR the traitors.

  EXILE OUR ENTIRE BODY OF CONGRESS THERE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μοιαζουν με ταφους οι τυποι των Πρεσπων...των Γερμανων...των Αμερικανων...των Γιαπωνεζων...των Μογγολων....των Οστρογοτθων...των Αλαμανων....των Βανδαλων....των Ουνων...των ...των....των...Απ εξω Λουξ...κι απο μεσα....Μπινε-λουξ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σεβαστέ μου κε Καλεντερίδη κάνετε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ με την ΜΗ ΟΡΘΗ χρήση του όρου: "σλαβόφωνος"!!!

  επαναλαμβάνω: άλλο ΓΛΩΣΣΙΚΗ κι άλλο ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα

  στην συντριπτική πλειοψηφία μας, οι καταγόμενοι από σλαβόφωνους προγόνους είμαστε Ελληνες, ΚΑΜΙΑ σχέση (ή μάλλον σχέσεις μίσους) με τους ουρανοτοξότες....

  Υ.Γ. δηλαδή οι τουρκόφωνοι μικρασιατες είναι τουρκαλάδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.