14/2/19

Απόφοιτοι ανωτάτης κομμουνιστικής



Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε από τα έδρανα της Βουλής μία πολύ σημαντική παρατήρηση. Πριν λίγα χρόνια, το 2009, υπήρχαν τέσσερις χώρες που δεν είχαν ιδιωτικά πανεπιστήμια: η Βόρεια Κορέα, το Μπουτάν, η Κούβα και η Ελλαδάρα μας! Σήμερα έχουμε το προνόμιο να είμαστε μοναδικοί στον κόσμο στον τομέα αυτό.
 Παράλληλα, ο Χρίστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΔ, μας παραθέτει στοιχεία που αναδεικνύουν την υποκρισία των στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης του άρθρου 16: 1 στους 3 πτυχιούχους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει τουλάχιστον μέρος των σπουδών του στο εξωτερικό σε χώρες που επιτρέπουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το ίδιο ισχύει και για τους μισούς υπουργούς εκ των οποίων οι 5 έχουν διδάξει κιόλας σε μη κρατικά πανεπιστήμια.

Για τη συνέχεια Liberal

15 σχόλια:

  1. Τα καλά πανεπιστήμια στην Ελβετία είναι κρατικά. Οι ιδιωτικές σχολές που υπάρχουν είναι κατώτερες και δεν φτάνουν με τίποτα το επίπεδο και το εύρος σπουδων των κρατικών ιδρυμάτων με τίποτα. Όμως οι φοιτητές έχουν μάξιμουμ 16 εξάμηνα (8 χρόνια) στην διάθεση τους για να τελειώσουν τις σπουδές τους από την ημερομηνία εγγραφής των. Παλαιότερα υπήρχαν τα προδιπλωματα, τώρα εναι εξεταστικές με την νέα μέθοδο για μπατσελορ και μάστερ μετά. Αν κάποιος αποτύχει 2 φορές στο ίδιο μάθημα διαγράφεται από την σχολή. Έχει δικαίωμα εγγραφής σε άλλη σχολή, αλλά κι εκεί ισχύουν τα ίδια. Γκράφιτι υπήρχε παλαιότερα μόνο πίσω από τις πόρτες της τουαλέτας. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Το Πολυτεχνείο δε της Ζυριχης (ΕΤΗ) που είναι μέσα στα 10 καλύτερα του κόσμου διαθέτει και αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα διαφόρων αθλημάτων, όργανα γυμναστικής κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μια παρατήρηση ακόμη. Όταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 οι φοιτητές ζήτησαν από τον πρύτανη την άδεια να διανυκτερεύσουν στο πανεπιστήμιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύπαρξη φακέλων στην αστυνομία ατόμων με αριστερή ιδεολογία, ο πρύτανης αρνήθηκε. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι θα το κάνουν χωρίς την άδεια του. Στις 17:00 στήθηκαν στις εισόδους του πανεπιστημίου οπλισμένοι αστυνομικοί και δεν άφηναν κανένα να μπει μέσα. Το πανεπιστήμιο άδειασε σε λίγη ώρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο, το όποιο υπάρχει και στα ελβετικά πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σπάνε φοιτητές και άλλοι το πανεπιστήμιο και δεν μπορεί να μπει η αστυνομία να συλλάβει; Στην Ελβετία;

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβες Andpik. Η αστυνομία δεν άφησε να γίνει η κατάληψη και διανυκτέρευση. Τους έβγαλε όλους έξω και δεν άφησε κανένα να μπει μέσα. Περιττό να πω ότι οι αστυνομικοί που ήταν στις εισόδους κρατούσαν όπλα.

      Διαγραφή
    3. Zoniti έγραψες ότι και η Ελβετία έχει πανεπιστημιακό άσυλο. Είναι το ίδιο άσυλο με το δικό μας;

      Διαγραφή
    4. Και φυσικά όχι. Άσυλο στα όρια του νόμου. Όταν τελούνται παράνομες πράξεις και χωρίς την συμφωνία των πρυτάνεων και της συγκλητου, επεμβαίνει η αστυνομία. Απλά πράγματα. Το άσυλο δεν υπάρχει για να προστατεύει παράνομους.

      Διαγραφή
  4. Εάν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κατώτερα των ιδιωτικών !!!!!! Όλοι μαζί ας δουν ότι είναι αναγκαίο να γίνουν! ! Τα τελευταία χρόνια είναι ο παλιό σύριζα, μέχρι τότε ποιος ήταν στα πράγματα !!! ΝΔ & ΠΑΣΟΚ !! Ας αφήσουν τις μαγκιές όλοι και ας δουν το συμφέρον της χώρας! !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φοροφαγά ο μόνος που φαίνεται να έχει βγάλει το poutsester είσαι εσύ. Ban μέχρι να βάλεις μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην του βάζεις όρους που δεν μπορούν να εκπληρωθούν φίλε Andpik.
      Επιπρόσθετα, μην μας στερείς τη χαρά να διαβάζουμε τέτοιους στοχασμούς!!!
      Αν κόψεις εν τω μεταξύ και Dimitri, ARNHTH, μπορεί και να μην ξανά επισκεφθώ το site!!! Φτιάχνω τρελή διάθεση κάθε φορά που τους διαβάζω!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. ΑΥτο θιγει βαναυσως υα συμφεροντα κυριως των Αγγλων (50000 θεσεις εργασιας εξαρτωνται απο τον ελληνικο οβολο). Εκεινο που βμε γαζει απο τα ρουχα μου ειναι να βγαινει τωρα ο Χατζηδακης να κανει τον τιμητή. Εσεις δεν εισαστε στα πραγματα στο παρελθον? Γιατι δεν κανατε ιδιωτικα πανεπιστημια οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Hasan ρωτάς στα αλήθεια γιατί, ή προσπαθείς να μας τρελάνεις? Εκτός κι αν είναι κομπίνα και προσπαθείς να τεκμηριώσεις ανεπάρκεια για καμιά αίτηση επιδόματος νοητικής στέρησης!
      Ακόμα δεν έχεις αντιληφθεί ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση που πάντοτε μπλοκάρεται από τους προοδευτικούς πολιτικούς μας? Εν τω μεταξύ, ακόμα περιμένουμε με αγωνία να μας πεις για τη τάφρο στον Έβρο... Ξέρεις μωρέ!!! Αυτές τις ειδικές πληροφορίες που μόνο εσύ ξέρεις αλλά είσαι σφίγγα ρε άτιμε... Πολύ εχέμυθος λέμε!!!

      Διαγραφή
  7. Θα μποουσαν οι "δεξιοι" να το εχουν περασει οταν επρεπε. Φαινεται πως καποιος διαβολακος εβαλε την ουρα του τοτε. Ας παψουν λοιπον να κλαψουριζουν τουλαχιστον και να κοπτωνται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το επιτρεπει. Οι αποψεις του ΣΥΡΙΖΑ ειναι γνωστες. Οσο γα την ταφρο στον ΕΒΡΟ, επ[ειδη αγωνιας, θα σου υπενθυμισω πως αν ενα ποταμι γινει πλωτο (πχ οταν γινει στυδεση ΑΞΙΟΥ-ΜΟΡΑΒΑ αυτο θα συμβει) τι περικλειστο κρατος αποκτα ΑΟΖ (εις βαρος μας) με οτι αυτο συνεπαγεται. Το ιδιο θα γινει και απο την πλευρα του ΕΒΡΟΥ. Ετσι υγροποιημενο αεριο θα βρισκει διεξοδο για το PASSAU κλπ.....Ρωτα και αλλου αν εχεις αμφιβολιες. Ποιος ειπαμε εκανε το εργο στον ΕΒΡΟ (δεν ηταν ΣΥΡΙΖαιος βεβαια)??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.