23/2/19

Κρύβουν την αντι-νεοφιλελεύθερη επανάσταση στη Γαλλία - Διαλύουν την Κύπρο (ηχητικό)

Ο δημοσιογράφος και  συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στον 98.4  για το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που είδε  από κοντά με επιτόπια έρευνα, έδωσε έμφαση στη συνωμοσία σιωπής που έχει επιβληθεί πανευρωπαϊκά στα ΜΜΕ , για τις πραγματικές διαστάσεις  αυτού του Κινήματος στην Γαλλία.
Όπως είπε , παρά την έλλειψη οποιουδήποτε κεντρικού οργάνου και «ηγεσίας» να συγκλίνουν πολύ γρήγορα στη διατύπωση δύο κυρίως αιτημάτων:
 – Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων
– Σε βάθος εκδημοκρατισμός και λαϊκός έλεγχος του πολιτικού συστήματος.
Η Γαλλία παραμένει βυθισμένη, προς το παρόν, σε ένα είδος «διπλής νομιμότητας» τόνισε.  Όλοι οι θεσμοί με τον Πρόεδρο, η πλειοψηφία του Λαού υπέρ των Γιλέκων και μια ισχυρή μειοψηφία του πάντα στους δρόμους.
Ένα καινούριο «γαλλικό πείραμα», προς το παρόν άγνωστης κατάληξης, με σημασία όμως που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιείται στις γαλλικές επαρχίες αυτή τη φορά όπου, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε σε όλη τη γαλλική ιστορία, είναι σήμερα το επίκεντρο της εξέγερσης.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις επί της Κυπριακής ΑΟΖ, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, σημείωσε ότι δυστυχώς η Κυπριακή και η Ελληνική πολιτική ηγεσία, εμφανίζονται έτοιμές για μια λύση τύπου Ανάν με μετατροπή της Κύπρου σε ένα προτεκτοράτο, μεγάλων ενεργειακών και γεωπολιτικών παικτών, που για την ώρα δεν προχωρά, εξαιτίας των απαράδεκτων μεν βλέψεων της Τουρκίας στη περιοχή, που όμως εξ αντανακλάσεως , «σώζουν» για την ώρα την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

konstantakopoulos

5 σχόλια:

  1. Απόλυτα σωστά όσα λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος. Εξισώνεται το 82% των Ελληνοκυπρίων με το 18% των Τουρκοκυπρίων ως προς την μελλοντική 'λύση' στην Κύπρο, και το πιο πιθανό είναι να δούμε μια επανάληψη του ενδοτισμού ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ της Ελλάδας, που υπέγραψαν αποικιοκρατικούς όρους, που καμία χώρα ούτε καν του Τρίτου κόσμου δεν έχει δεχτεί όπως έχει αναλύσει και ο κ. Κασιμάτης (το λέει και ο κ. Κωνσταντακόπουλος).
    Πολύ περισσότερο σήμερα, ποια εμπιστοσύνη είναι δυνατόν να έχουμε στα πολιτικά πρόσωπα ειδικά μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας;; Περιμένουμε τα χειρότερα.

    Σχετικά με την εξέγερση στη Γαλλία, όντως είναι 'θαμένη' από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, και όχι μόνο αυτό αλλά βγαίνουν κατά διαστήματα και οι διάφοροι 'Καμπουράκηδες', να κάνουν μαύρη προπαγάνδα και να πουν ότι κακώς διαμαρτυρόμαστε αφού αυτό που συμβαίνει είναι απλά μια «άμβλυνση της ανισότητας στον πλανήτη», επομένως είναι καλό και δίκαιο. Τεράστια διαστρέβλωση. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Αυτή τη στιγμή έχουμε υπερ-συσσώρευση δύναμης και πλούτου σε συγκεκριμένα χέρια, και για συγκεκριμένους λόγους.
    Η Ευρώπη απλά θα 'κινεζοποιηθεί' σταδιακά σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, όπως έγραψε και η Μ. Νεγρεπόντη σε αυτό το άρθρο:
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/02/blog-post_986.html#comment-form

    Η Ευρώπη πρέπει να πέσει σταδιακά στο επίπεδο του Τρίτου Κόσμου για να ανταγωνιστεί την Κίνα, και αυτό θα γίνει με σιδηρά εξουσία των Βρυξελλών, και απόλυτο οικονομικό και πολιτικό έλεγχο κρατών και πολιτών, και αποδυνάμωσής τους μέσω σταδιακής εξάλειψης της ατομικής ιδιοκτησίας, (μέσω της χρεοκρατίας).
    Μιλάμε για ένα 'κομμουνιστικό καπιταλισμό' (αν μπορούμε να τον πούμε έτσι) τύπου Κίνας, ένα έκτρωμα που θα συνδυάζει τα αρνητικά και των 2 συστημάτων, μια απολυταρχία οικονομική και κοινωνική.Η επαλήθευση του Όργουελ και του Aldous Huxley.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια εχασες την πιστη σου στον Θεο ?? Ειναι δυνατον να συμβουν ολα αυτα ? Δηλ. να πετυχουν αυτοι ολοι ....οτι ποτε κανεις στην ιστορια ?? Να αιχμαλωτησουν τον πλανητη ...λιγοι ?? Το επετρεψε αυτο ο Θεος ποτε ?? Να ...τον αντικαταστησουν ...αλλοι ?? Αρα....ξερεις τι θα συμβει.....Ξαναγινε...πολλες φορες...

      Διαγραφή
    2. Η κατάσταση στη Γαλλία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Το κίνημα αυτό δεν θέλησε ΠΟΤΕ να δημιουργήσει μία δομή ωστε να αντικατοπτριστεί στην κοινωνία. Και τώρα οι περισσότεροι που το απαρτίζουν ειναι οι δύο χαμένοι των γαλλικών προεδρικών εκλογών Λε Πέν και Μελανσόν. Απο τα αιτήματά τους φαίνεται η λιγοστή γνώση που έχουν για το πως λειτουργεί το πολίτευμα. Και ενω ο Μακρόν εβαλε 10 δις στο τραπέζι, συνεχίζουν χωρίς δομημένα αιτήματα. Σε κάποια εχουν δίκιο αλλά στα περισσότερα δεν ξέρουν τι θέλουν.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες φωνές. Το είχαμε άλλωστε καταλάβει..
    Στη Βενεζουέλα διαδηλώνουν εγκάθετοι των Αμερικάνων, ενώ στη Γαλλία θέλουν ανατροπη καπιταλιστικού συστήματος & κομμουνισμό !

    Μένουμε πάντα παιδιά

    Στίχοι: Γιάννης Δαλιανίδης
    Μουσική: Μίμης Πλέσσας
    1. Μάρθα Καραγιάννη & Κώστας Βουτσάς

    Πάντα με τραγούδι η ζωή μας ξεκινά
    διώξε κάθε λύπη και το κέφι αρχινά
    όσο έχουμε τα νιάτα, νιάτα, νιάτα
    μ’ ένα εύθυμο τραγούδι μένουμε πάντα παιδιά

    Μένουμε πάντα παιδιά

    Πάντα με τραγούδι η ζωή μας ξεκινά
    διώξε κάθε λύπη και το κέφι αρχινά
    όσο έχουμε τα νιάτα, νιάτα, νιάτα
    μ’ ένα εύθυμο τραγούδι μένουμε πάντα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπογραφη του συμφωνου του Ααχεν...Γερμανιας ..Γαλλιας....συμπιπτει χρονικα ..με την εμφανιση ...των Κιτρινων Γιλεκων...Συμπτωσεις..αξιοσημειωτες.Μια λογικη ερωτηση : " ο Γαλλικος λαος σημερα..με τι ασχολειται πιο πολυ ? Με το ...Ααχεν....η ...τα Γιλεκα ??".........Χμμμμμ.....Καποιος παει να την .." φερει" στον Ντεγκωλ....Λετε ο ..γειτωνας παλι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.