9/2/19

Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται για να βγάλουν ένα διαβατήριο;


Εχω ένα φίλο που γεννήθηκε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη όταν η περιοχή ανήκε στην Γιουγκοσλαβία. Είναι μουσουλμάνος. Το όνομά του είναι Μέσα Αλή Χασάν Χουσεΐν. Στην Ελλάδα ήρθε πριν από πολλά χρόνια, είναι έλληνας υπήκοος, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και το έχει ανανεώσει μέχρι τώρα έξι φορές. Πριν από ένα μήνα τού ήρθε η επιθυμία να επισκεφθεί τη Βοσνία και ανακάλυψε ότι το διαβατήριό του έχει λήξει.
Για να το ανανεώσει, απευθύνθηκε σε γειτονικό ΚΕΠ και τους ρώτησε αν η διαδικασία είναι χρονοβόρα ώστε να προγραμματίσει την έκδοση των εισιτηρίων. Τον καθησύχασαν ότι μέσα σε λίγες ώρες θα κρατάει στα χέρια του το νέο διαβατήριο. Εκείνος κράτησε πισινή και προγραμμάτισε το ταξίδι του μετά από 15 ημέρες. Ήταν πολύ αισιόδοξος.
Όταν επέστρεψε στο ΚΕΠ για να παραλάβει το διαβατήριο, του είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τόπο γέννησής του. Στην ταυτότητα αναγράφεται το Σεράγεβο, ενώ η ληξιαρχική πράξη γράφει Σεράγεβο Β.Ε. Αυτό το Β.Ε τούς φάνηκε πολύ ύποπτο και συνέχισαν να το θεωρούν ακόμη και όταν τους εξήγησε ότι το Σεράγεβο είναι ίδιο με το Σεράγεβο Β.Ε, γιατί Β.Ε. είναι η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Του υπέδειξαν να βγάλει νέα ταυτότητα που να συμφωνεί με τη ληξιαρχική πράξη.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.