21/2/19

Η περιδίνηση της Αλβανίας και η αγωνία της Ελληνικής Μειονότητας

Σε βαθιά κρίση η οποία όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί τον Ε. Ράμα, έχει εισέλθει η Αλβανία, αποτέλεσμα της διαφθοράς, της κυριαρχίας του οργανωμένου εγκλήματος και της διασύνδεσης του με τους πολιτικούς, την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου αλλά και την αδυναμία της Αντιπολίτευσης να παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή.
Με την απόφαση των βουλευτών της Αντιπολίτευσης να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα, επιχειρείται μια έσχατη κλιμάκωση με σκοπό την αποδυνάμωση του Ε. Ράμα, ο οποίος ελέγχοντας ασφυκτικά το κράτος την δικαιοσύνη και έχοντας την ανοχή και στήριξη του οργανωμένου εγκλήματος, έχει οδηγήσει σε ασφυξία την δημοκρατική λειτουργία στην χώρα αλλά και την ίδια την αντιπολίτευση, η οποία δεν φαίνεται να διαθέτει και πολλές επιλογές αντίδρασης.

Μετά τις διαδηλώσεις των φοιτητών η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης και η προσπάθεια εισβολής στο πρωθυπουργικό Μέγαρο και τα επεισόδια με την Αστυνομία έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα το κλίμα, καθώς είναι προφανές το αδιέξοδο και για την αντιπολίτευση, καθώς δεν υπάρχει τρόπος ώστε να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο κ. Ραμα, ενώ κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις. 

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.