31/8/09

Χαϊδεύουν τον Γκρούεφσκι οι Αμερικανοί

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια
Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ο αμερικανός πρέσβης στη γειτονική χώρα κάλεσε τον κ. Γκρουέφσκι και τον ξενάγησε στο επιβλητικό νέο κτίριο της πρεσβείας, ενώ γενικότερα η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει τον σκοπιανό πολιτικό ως το «χαϊδεμένο παιδί» της.Η Ντ. Μπακογιάννη δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για τα εθνικά μας θέματα, ωστόσο οι διαπιστώσεις της δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ...
Χαϊδεύουν τον Γκρούεφσκι οι Αμερικανοί

Τον κάλεσε ο πρέσβης τους να τον ξεναγήσει στο νέο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια!

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ επικρατεί στο ζήτημα των Σκοπίων, καθώς η τελευταία μεσολαβητική προσπάθεια του Μάθιου Νίμιτς απέβη άκαρπη και δεν δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις τους αμέσως προσεχείς μήνες, πόσω μάλλον να προκύψει οριστική συμφωνία στο θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως... οραματιζόταν ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ.
Αντίθετα με όσα διατείνονται στο υπουργείο Εξωτερικών, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις προς τον Ν. Γκρουέφσκι να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση που θα διευκολύνει την προσέγγιση με την Αθήνα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ο αμερικανός πρέσβης στη γειτονική χώρα κάλεσε τον κ. Γκρουέφσκι και τον ξενάγησε στο επιβλητικό νέο κτίριο της πρεσβείας, ενώ γενικότερα η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει τον σκοπιανό πολιτικό ως το «χαϊδεμένο παιδί» της.
Η αντιμετώπιση αυτή, όμως, στην ουσία ενισχύει την αδιαλλαξία και την εθνικιστική λογική του κ. Γκρουέφσκι, που είναι γνωστό ότι διαπνέεται από οράματα περί «μίας και ενιαίας Μακεδονίας», με την... προσάρτηση μέρους της ελληνικής επικράτειας.
Στην αντίπερα όχθη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιδρά κατόπιν εορτής ή όταν δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά. Η Ντ. Μπακογιάννη δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για τα εθνικά μας θέματα, ωστόσο οι διαπιστώσεις της δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις.
ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

4 σχόλια:

  1. Διώξαμε τις Αμερικάνικες Βάσεις από τον Ελλαδικό χώρο, δεν ξέραμε ότι θα τις πήγαιναν σε άλλο μέρος?
    Τώρα δυστυχώς θερίζουμε ότι σπείραμε. Τα συμφέροντα των Αμερικανών σήμερα είναι τα Σκόπια, εκεί δημιούργησαν νέες βάσεις. Από την Ευρώπη οι Αμερικανοι πιστεύω ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε ... διώξαμε εμείς αμερικανικές βάσεις; Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει, αλλά η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη, αυτή που ήθελαν να κρατήσουν οι Αμερικανοί, η Βάση της Σούδας, υπάρχει και λειτουργεί δραστηριότατα.

    Ο αερολόγος Παπανδρέου το έλεγε από τότε που ήταν υπουργός-υιός πρωθυπουργού, αλλά στην συνέχεια και όταν οι αφελείς Έλληνες τον ψήφισαν, "ξέχασε" να τις διώξει!

    Δεν πειράζει πως χαϊδεύουν τον Γκρουέφσκι οι Αμερικανοί. Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Το πιστοποιούν 346 ξένοι ακαδημαϊκοί, μας πληροφορεί η ίδια εφημερίδα.

    Δηλαδή, θα κραδαίνουμε τις υπογραφές και θα κραυγάζουμε "ΕΝ ΤΟΥΤΑΙΣ ΝΙΚΑ". Είμαστε απίστευτα γελοίοι. ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟΙ.

    Τι έγινε με την επιστολή που είχαν στείλει στον Ομπάμα οι Παμμακεδόνες; Δεν τον ταρακούνησαν καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρας ευαγγελια.Τοσο μεγαλο κτηριο θα χρειαζεται και πολλες καθαριστριες να το σφουγγαριζουν.Γι'αυτο δεν ανησυχουν καποιοι και χαιδευουν τους σκοπιανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να τον ταρακουνήσει;έχουν καμία πολιτική επιρροή οι Παμμακεδόνες και οι Έλληνες γενικά στις ΗΠΑ;το μόνο που νοιάζονται είναι μην στάξει το καλιμαύχι του Βαρθολομαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.