31/8/09

Σε Ιράκ και Συρία ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Το Ιράκ και τη Συρία επισκέπτεται σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε μια προσπάθεια συμφιλίωσης των δύο γειτόνων της Τουρκίας, που ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους μετά τη διπλή αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και τον ομόλογο του Ουαλίντ Μουάλεμ στη Δαμασκό, αλλά και με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι στη Βαγδάτη.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη και κοινή λογική θα είναι πιο εύκολο να ξεπεραστεί η κρίση», δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει από την τουρκική πρωτεύουσα.
«Έχουμε ορισμένες ιδέες για τους τρόπους που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση», πρόσθεσε.
Το Ιράκ ζήτησε από τη Συρία να εκδώσει τους δύο Ιρακινούς που πιστεύεται ότι είχαν εμπλακεί στις δύο επιθέσεις, στις 19 Αυγούστου, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 95 ανθρώπων και τον τραυματισμό 600 στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Στην αρχή της εβδομάδας το Ιράκ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από τη Δαμασκό και λίγες ώρες αργότερα η Συρία απάντησε ανακαλώντας τον δικό της πρεσβευτή από τη Βαγδάτη.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. OTI KAI NA KANOUN TO KURDISTAN 8A IDRY8EI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΙΓΡΗ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συναντηθει ο Xριστοφιας με τον Nταβουτογλου στην Συρια ΣΗΜΕΡΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα!κ.Καλεντερίδη θα θέλαμε κι άλλες πληροφορίες για το συμφωνήθηκε αλλά και τι εντύπωση έκανε στον κόσμο των χωρών αυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.