29/8/09

"Σημάδεψαν" τα σπίτια Ελλήνων και Αρμενίων


Νέα Σεπτεμβριανά φοβούνται στην Κωνσταντινούπολη. Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα Ρομφαία, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς.

Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.

Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.

Προχθές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας. (Πηγή: Espresso)

Αντίδραση της Δ.Α.

Την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης προκάλεσε η είδηση, ότι ελληνικά και αρμένικα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη είναι «σημαδεμένα» με κόκκινες και πράσινες λωρίδες, μερικές μάλιστα μέρες πριν την μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τις ύποπτες αυτές εξελίξεις και παρακολουθεί το θέμα από κοντά.

12 σχόλια:

  1. Δεν προβληματίζονται οι σημαίνοντες. Ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί πουθενά ό,τι και να να γίνει, αν γίνει...(Αλήθεια τι έγινε με τις διαπιστωμένες εκτελέσεις-δολοφονίες των αιχμαλώτων; Κάναμε κάτι; Σιούφα; Κάτι για συνεργασία των προέδρων των κοινοβουλίων κλπ που ψέλλισες; Τι γίνεται; Καλά κρασιά; Γαργάρα;) Ξέρουν ότι εδώ θα βρουν στηρίγματα που θα λεν ότι οι Ρωμαίοι και οι Αρμένιοι της Πόλης... συνωστίστηκαν, πάλι...
    Ξέρουν ότι εμείς θα... ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφελής ερώτηση.Μάθατε αν "σημάδεψαν" και σπίτια..."Χαζάρων"(για να μην χρησιμοποιήσω πάλι κάποιον "αδόκιμο όρο" και αρχίσουν τις γκρίνιες οι "γνωστοί-άγνωστοι");


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν απαλλαγουμε απο την αλλοφυλη
    ταξη που μας κυβερνα διαχρονικα
    σε αυτον τον τοπο ασφαλεια και
    ευημερια δεν θα δουμε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωρε που να τη βουλιαξει τη Πολη να τα παρουν ολα μαζι τους οι τουρκαλαδες... (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νωρίς ξύπνησες ρε σύ Sub 92!.. Το θέμα τόχει βγάλει από την Τετάρτη το ΑΠΕ, από την Πέμπτη παίζει σε όλα τα μπλόγκς, χθές έβγαλε σχετική ανακοίνωση και ο Παπαθεμελής, κι εσύ μάς το πασσάρεις το Σαββάτο για φρέσκο πράμα. Καλά σάς είπε προχθές κάποιος αναγνώστης πως αν διοικούσε την Ελλάδα ο Καλεντερίδης και η παρέα του, οι Τούρκοι θάπιναν καφέ στου Δεληολάνη κι εσείς δεν θα είχατε πάρει είδηση!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σύ 4:24 η απάντηση είναι μία. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτες οι ενεργειες εκφοβισμου των χριστιανικων μειονοτητων στην Κωνσταντινουπολη δεν δημιουργουν νομικη και ηθικη βαση για το κλεισιμο του Τουρκικου προξενειου στην Θρακη και απελαση οσων μουσουλμανων θεωρουν οτι ειναι Τουρκικη μειονοτητα στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sub92 κοφτου κανα δυο μπαλες σανο του φιλου να φαει να του περασει.. Ακου 'καλα ελεγε καποιος..'. Οοοπα ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 5:33 μμ

    Δεν νομίζω, διότι:
    α) Δεν είναι σίγουρες και
    β) Και να ήταν, πού είναι η παρανομία; "Μερικοί ανεγκέφαλοι πασάλειψαν μερικά σπίτια", θα σου απαντήσει το τουρκικό κράτος. "Η αστυνομία ερευνά".

    Υπάρχουν ήδη πολύ σοβαρότερες αιτίες απέλασης όσων μουσουλμάνων νομίζουν ότι είναι και φέρονται σαν Τούρκοι στην Θράκη μας. Λίγα έκαναν με την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Δέρειο.
    Οι προκλήσεις είναι συνεχείς με την στήριξη της Τουρκίας, φανερές και αναμφισβήτητες. Αλλά τι περιμένεις από ένα κακορίζικο κράτος που έχει βουλευτές, οι οποίοι πηγαίνουν στην Τουρκία, δηλώνουν Τούρκοι και όταν επιστρέψουν ούτε από το κόμμα τους δεν τους διαγράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει δοθει ηδη απαντηση για το γεγονος αυτο απο προχθες. Λεγεται οτι τις γραμμες αυτες τις κανουν συμμοριες ληστων ωστε να γνωριζουν ποια σπιτια ειναι ελληνων και αρμενιων για να τα κλεψουν καθως απο τα σπιτια των τουρκων δε θα εχουν να κλεψουν κατι το ιδιαιτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 1955 όταν έσφαζαν οι Μογγόλοι τους Έλληνες της Πόλης το Ελληνικό Κράτος πέταγε αετό?
    Το 1974 όταν έκαναν την εισβολή στη Κύπρο το Ελληνικό κράτος έκανε συνομοιλίες και οι Μογγόλοι αποβίβαζαν Μεραρχίες(2ος ΄΄ΑΤΤΙΛΑΣ΄΄)και απο το 2% κατέλαβαν το 40%?
    Το 1996 κατεβάσαμε τη σημαία απο τα ΄Ιμια?
    Το 2009 στη Θράκη οργιάζουν οι μογγόλοι οργανώνοντας-ξεσηκώνοντας τους Μουσουλμάνους και συμπεριφέρονται σαν να έχουν συγκυριαρχία? Ενώ υπάρχουν επιστολές θαραλέων Πομάκων στο πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Κυβέρνηση που ζητούν προστασία απο τη προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου? Τα ίδια κάνουν σε Ρόδο και Κώ.
    Πόσο επίκαιρος είναι ο ΄΄ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ΄΄;(ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αληθεύει αυτό που είχε ακουστεί παλαιότερα πως Τούρκοι αξιωματικοί είχαν δηλώσει πως θα έχουν λύσει τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου (προφανώς με τον γνωστό τουρκικό τρόπο) μέχρι το Φθινόπωρο του 2009;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.