29/8/09

ΝΑΤΟική στήριξη για το Κουρδικό ζητά ο Ερντογάν

Την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στη «δημοκρατική κίνηση», με την οποία προτίθεται ν' αντιμετωπίσει το Κουρδικό ζήτησε, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης, από τον ΓΓ της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού υπενθύμισε με νόημα ότι επί 57 χρόνια η Τουρκία «υπηρετεί πιστά τους στόχους του ΝΑΤΟ».


ΑΓΚΥΡΑ.--
Την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στη «δημοκρατική κίνηση», με την οποία προτίθεται ν' αντιμετωπίσει το Κουρδικό ζήτησε, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης, από τον ΓΓ της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού υπενθύμισε με νόημα ότι επί 57 χρόνια η Τουρκία «υπηρετεί πιστά τους στόχους του ΝΑΤΟ». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να δώσει το στίγμα της τακτικής που σχεδιάζει ν' ακολουθήσει, λέγοντας ότι «η ανοιχτή ή η υπόγεια συμπαράσταση στην τρομοκρατία, όπως και η συνέχιση των συγκρούσεων και της αστάθειας προκαλούν μόνο αίμα και δάκρυα» και αφήνοντας, ουσιαστικά, να εννοηθεί ότι πλέον «στο τραπέζι πέφτουν» και άλλες λύσεις πλην της στρατιωτικής καταστολής, χωρίς, όμως, να υπάρχει σαφής εικόνα ποιες είναι αυτές και τι είδους βοήθεια ζητά από το ΝΑΤΟ.

Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν φαίνεται ότι αποτελούν συνέχεια της «πρωτοβουλίας» που ανήγγειλε στα τέλη Ιουλίου απέναντι στο Κουρδικό, στο πλαίσιο της οποίας, μάλιστα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του φιλο-κουρδικού Κόμματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία στις 6 Αυγούστου. Αν και κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης δε θίχτηκε κανένα σημαντικό ζήτημα (ούτε για το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας στους μαχητές του ΡΚΚ που θα αποφασίσουν να αφήσουν τα όπλα, ούτε η τύχη του φυλακισμένου Οτσαλάν), αναλυτές τη χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική αφού ήταν η πρώτη φορά που ο Ερντογάν μίλησε με το συγκεκριμένο κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι για την πρωτοβουλία του αυτή ο Ερντογάν δέχεται σκληρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση και από στελέχη του στρατού.
ΡΙΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.