23/1/11

Αξίζει μελέτης: ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

Φοβερή δουλειά. Από το netakias.blospot.com. Θα χρειαστεί χρόνος για να μελετήσατε τα στοιχεία αλλά, αξίζει τον κόπο μια και δείχνει πως λειτούργησε η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις._Κώστας Καβαθάς
Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση να βλέπω πίσω από τις λέξεις.
O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.
Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal,businessweek ). Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!
Ποιά είναι η αυτή χώρα;
Στο Παράρτημα στο τέλος μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
[UPDATE 05/10/2010]
Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
[UPDATE 22/12/2010]
Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση, σύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.
Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή. Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ! http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=235394 κι εδώ Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of How Greece’s Swaps Hid Deficit
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Από τον Σεπτέμβριο του 2009, πριν τις εκλογές, ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους. Η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/
Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν”! Υστερόβουλο; Ο νοών…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη


Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και το κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.
 
Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;
Η παραδοχή αυτή του κ. Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.
Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30 δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;
Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ. Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!
Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι σύμβουλοί του ομως γνώριζαν πολύ καλά οτι η αμφισβήτηση του Μάαστριχτ θα επισύρει την οργή και αντίδραση της Γερμανίας.
(1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.
(2) Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;
Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.
Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος
Είδηση στην Καθημερινή εδώ: kathimerini.gr
και στο βήμα εδώ: tovima.gr
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρείς μέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!
Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.
Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425
[UPDATE 13/7/2010]
Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα ! εδω : http://www.antinews.gr/
Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπάρχει σάλιο”“Τιτανικός”. Τα spread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!
Οπως στις 11 Δεκεμβρίου, που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίoν της ίδιας του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ), το Ιανουάριο μπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!
Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!) δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.
Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!


Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;
Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;
Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίουυπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους 500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε 3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.
Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!
Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! [update 15/9/2010]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν ! Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !
Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258
Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (OργανισμόςΔιαχείρησης Δημοσίου Χρέους) ο Πέτρος Χριστοδούλου. Ποιός είναι αυτός; Ας διαβάσουμε τι γράφει η  Le Monde
Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.
Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με τηνGoldman Sachs και άλλους οίκους.
Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας…” (3)
(Ανιχνεύσεις ΕΤ3)
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
Το Σάββατο 18 Απριλίου, νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

ΜΑΙΟΣ 2010
Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε (σ.σ.olympia.gr) την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.
Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!
[UPDATE 31/10/2010]

H αίχμη του δόρατος της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ και της κ. Μπακογιάννη για το κατεπείγον της ψήφισης του μνημονίου, ήταν ότι δεν θα είχαμε λεφτά να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις! Ουδέν ψευδέστερον !
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :
Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)

Έτος : Λήξεις ομολόγων / Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ

 • 2010 : 15,80 / 38,00
 • 2011 : 31,30 / 40,00
 • 2012 : 31,70 / 24,00
 • 2013 : 24,90 / 8,00
Σύνολο : 103,70 / 110,00
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)
http://www.gkordis.com/2010/10/blog-post_4919.html

Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναλύοντας το δάνειο των 110 δις, αποδεικνύει επίσης το οφθαλμοφανές (εδώ): 

Αρα, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνου ν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμ ένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
 
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
Στις 2 Ιουνίου 2010 γράφει το tvxs.gr
“…Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.
Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, τοHayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω τουΟΔΔΗΧ».
Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό…”(εδώ tvxs)
Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτεθήκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνείται να απαντήσει. Η είδηση εδω: http://www.antinews.gr/?p=48640

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010
Ο Σόρος δίνει τα εύσημα στον κ.Παπακωνσταντίνου.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 17/10/2010 
Λίγα λόγια για το ΑΕΠ.

ΑΕΠ – Κατανομή 1990-2009 (κλικ μεγενθ.) 


Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Ειμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως ανεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.
Στον προυπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεωκόπημενης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.
Ενα αφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ. Την στιγμή που η Ιρλανδία με έλλειμα 32% μπόρεσε να δανειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010! Πως η ΓΑΠ κατάφερε να μείνει με τα ταμεία του Κράτους με υπόλοιπο μόνο για 19 ημέρες; Ανικανότητα;
Μα και τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστραφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρησης. Ναί, είχαμε προβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμο 110 δις! Και μάλιστα μέ αποπληρωμή μέσα σε 3 (τρια!) χρόνια! Ητοι 36,6δις τον χρόνο! Αν προσθέσουμε και τα “τρέχοντα” ομόλογα (πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) των ετών 2014-2016 εχουμε τα εξής ποσά :
 • 2014 : 36,60 + 26,97 = 63,57 δις
 • 2015 : 36,60 + 16,05 = 52,26 δις
 • 2016 : 36,60 + 5,82 = 42,42 δις
ΣΥΝΟΛΟΝ 158 δις
Δηλαδή περισσότερα από όλα τα έσοδα του κράτους! Ακόμη κι αυτά του 2009, πριν την ύφεση!
Πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010
[UPDATE 23/12/2010]
Τις τελευταίες εβδομάδες, “ξύπνησαν” (;) οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ κι ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου κι “αντελήφθησαν” το λάθος “υπολογισμό”, κι άρχισαν να μιλούν για “επιμήκυνση” του χρέους μέχρι το 2024!
Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν όλοι το πόσο επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση, γιατί δεν νομίζω να μην γνώριζαν τι υπέγραφαν τον Μάιο, όταν μιλάμε για απλά μαθηματικά Α Δημοτικού! Εκτός αν πάσχουν από σύνδρομο Down και είναι λίγο (;) αργοί!
Αν τελικά δεχτούν την επιμήκυνση οι Γερμανοί, τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής (ethnos.gr).
Μιλάνε όμως για ένα “μικρό” αντίτιμο της “επιμήκυνσης! Από 0,1% έως 0,3%. Το “μικρό” αυτό αντίτιμο μεταφράζεται σε 40% με 60% δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΥΣ!
 • 110 δις × 0.05 × 3 έτη = 16,50 δις τόκοι
 • 110 δις × 0.053 × 10 έτη = 58,30 δις τόκοι (για ο,3% αυξηση)(o άνωθι τύπος είναι ο “μπακάλικος” γιατί δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ετήσιες δόσεις, οι “πραγματικοί” τόκοι υπολογίζονται με τον τύπο α(ν)=α*(1+τ)^ν δηλαδή 17,34 και 75,68)
Αλλά δεν αρκούν ΑΥΤΑ!
ΟΧΙ! Θα χρειαστεί να δανειστούμε ΑΛΛΑ 80 δις ! ! ! !
Ακόμη κι κ.Παπακωνσταντίνου στο Δελτίο ειδήσεων του MEGA, παραδέχτηκε ότι θα δανειστούμε το 201-2015 άλλα 80 δις ! Σχεδόν άλλα τόσα από όσα πήραμε με το μνημόνιο! Κι άλλο χρέος, πάνω στο χρέος!

Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όποια σκάνδαλα, φρόντιζε να δανειστεί από την αρχή του έτους για όλο τον χρόνο χωρίς να διασύρει την χώρα. Ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους έδινε κίνητρα στη αγορά να κινηθεί. Για να θυμιθούμε την COSCO, Αγωγό, Επιδότηση Κλιματιστικών, Μειώσεις φόρου στην αγορά αυτοκινήτου κτλ. Δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν ήταν και καταστροφικά.


Αυξησε το χρέος, αλλά έδινε ανάσα στην όποια κυβέρνηση να κάνει τις συμφωνίες χωρίς να φέρει ύφεση στην Αγορά. Για όσους αναρωτιούνται πως μπορεί να μειωθεί το έλλειμα χωρίς να έχουμε ύφεση, ας δουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πως το έκανε ο Σημίτης! Ασχετα με το που κατέληξαν τελικά τα λεφτά της ανάπτυξης.

‘Η λοιπόν η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να χειριστεί την οικονομία, ή εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της οικονομίας (ΔΝΤ) και των κατοίκων της χώρας (Εργασιακό, Ασφαλιστικό) και μετά θα “βρεί” τα λεφτά που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουμε, εκτός από τον ΓΑΠ! Διαβάστε εδώ το ΑΕΠ του 2009
Οσο για τα μέτρα που πήρε για να σώσει την οικονομία, ακόμη και πρωτοετής του οικονομικού, ξέρει ότι όσες περικοπες και να κάνει κάνει κάποιος δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί, μειώνοντας τα έσοδα! Κι αυτό ακριβώς εκανε!
Αυξησε το ΦΠΑ και μάλιστα το αυξάνει άλλ0 10% (απο 21% στο23%) μέσω τουριστικής περιόδου! Την μόνη ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα από τον Τουρισμό! Ενώ ετοιμάζει κι άλλη αύξηση σε προϊόντα του χαμηλό συντελεστή ύψους 110% (από 11%στο 23%) από το 2011, εν μέσω ύφεσης 4% τουλάχιστόν!
Γιατί ακόμη κι αν οικονομοτεχνικά θέλει με την μείωση μισθών να βοηθήσει το ισοζύγιο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περικοπη των “εξαγωγων” (τουριστικό συνάλλαγμα).
Οσο για αναπτυξιακό σχέδιο ραντεβού το 2012…
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011
[UPDATE 3/1/2011]
Τα spread 9 μήνες μετά το “σωτήριο” μνημόνιο είναι στις 1000 !!! μονάδες!


Η ζημιά που θα προκληθεί από αυτή την επιλογή του θα ισοδυναμεί με την Μικραστιατική καταστροφη που 1.2εκ έμειναν άστεγοι!

Τυχαίο κι αυτό; Τι οικονομικά σπουδασε ο Παπακωνσταντίνου;
Η είδηση εδω : Προβληματισμός για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα
Οποιος έχει κι άλλα κομμάτια του παζλ παρακαλώ να μου τα στείλει.
Σχετικό βίντεο:


http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112208
Σχετικά Αρθρα:
http://kavvathas.wordpress.com
http://olympia.gr
http://arahova.wordpress.com
http://www.market-talk.net
Χ.Γιανναράς : Τι σημαίνει «ολίγιστος» [update]


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(1) Eνα κομματι του παζλ ειναι η διεγερση της Γερμανιας.Επειδη η συνθηκη του Μααστριχτ δεν εχει αναλυθει επαρκως στην Ελλαδα ο κοσμος δεν ξερει λεπτομερειες και δεν ξερει οτι η Γερμανια τη θεωρει ζωτικο εθνικο συμφερον. Επι χρονια τα προοδευτικα παπαγαλακια αναφερονται σε αυτην ως “συνθηκη των τραπεζιτων” παραγνωριζοντας οτι ηταν απαιτηση της Γερμανιας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθει την καταργηση του μαρκου.
(2) Από σχόλιο φίλου στο http://http://www.antinews.gr/?p=51928&cpage=1#comment-478452
(3) Le Monde : En Europe, Goldman Sachs recrute des hommes de pouvoir pour asseoir le sien
LE MONDE | 01.03.10 | 14h13 • Mis à jour le 01.03.10 | 14h13
Londres Correspondant
es compliments, Petros Christodoulou affecte de s’en moquer d’où qu’ils viennent. Depuis son adolescence, ce premier de la classe a l’habitude d’entendre dire le plus grand bien de sa personne. Nommé le 19 février à la tête de l’organisme de la gestion de la dette publique grecque, il est aujourd’hui aux premiers rangs.
Reste que l’ancien responsable des marchés de la National Bank of Greece (NBG) est au coeur de l’enquête, annoncée le 25 février par la banque centrale des Etats-Unis (Fed), sur les contrats relatifs à la dette grecque liant la banque d’affaires américaine Goldman Sachs, et d’autres sociétés, au gouvernement d’Athènes.


σ.σ.Υποκλίνομαι στην εργασία του dexiextrem.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ’ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Posted by dexiextrem στο Οκτωβρίου 5, 2010
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
12.9 «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.», Γ. Πα­πανδρέου στη ΔΕΘ.
13.9 «Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
4.10 Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες.
5.10 Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των Ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο πληρωμής, που ήταν 3 ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες. Επίσης, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί και μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα Ελληνικά ομόλογα.
19-20.10 Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά όργανα το διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 12,7, η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
22.10 Ο οίκος αξιολόγησης Fitch – υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε Α-από Α.
5.11 «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας», Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
11.11 Ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
18.11 Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ που είναι φέτος. Σύμφωνα με το σχέδιο:
 • δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,
 • οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%,
 • αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010.
24.11 Στην ενδιάμεση έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.
Επίσης, ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
28.11 Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τραγική την κατάσταση της οικονομίας.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
8.12 Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».
9.12 Η «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» και το «δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
10.12 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.
14.12 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πωςλε­φτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουνπαρασιτικά εις βά­ρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων είναι:
 • Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πλη­θωρισμό.
 • Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
 • Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.
16.12 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, υποβαθμίζει την πιστο­ληπτική ικανότητα της χώρας από Α-σε ΒΒΒ+.
20.12 Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκρά­τηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.
22.12 Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από Α2 σε Α1, προχωρά ο διεθνής οίκος Μoody’s.
29.12 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχω­ρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Συμπληρώνει ότι θα διορ­θωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπει ορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
5.1 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Στα­θερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανα­κοινωθεί.
13.1 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνοντας αυτοκριτική, λέει ότι «σε αυτές τις 100 ημέρες έγιναν και λάθη, μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη».
14.1 Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας, το οποίο προβλέπειαρνητικό ρυθμό ανά­πτυξης κατά 0,3% το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.
25.1 Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πε­νταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,2%. Η άστοχη και «αφύσικη» αυτή επιλογή, σε συνέχεια της αναπο­τελεσματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, οδήγησε στο «μονόδρο­μο» του Μνημονίου.
27.1 Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδι­άζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Κίνα,μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs».
τα spreads εκτοξεύονται στις 400 μονάδες
29.1 Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βο­ήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.
31.1 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημε­ρίδα «Καθημερινή», τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρω­τοβουλίες της κυβέρνησης, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλ­λει το συμφέρον του τόπου.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
3.2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρη­ση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.
4.2 Ο πρωθυπουργός, από το Ν. Δελχί, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010, δηλώνει: «Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επα­ναλαμβάνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.
8.2 Ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις απο­φάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές τοστίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.
11.2 Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από και­ρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».
14.2 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει:«Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».
18.2 Δέσμη 23 μέτρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της κατανάλωσης ως απάντηση στην ύφεση παρουσίασε η ΝΔ.
Ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επι­τροπής για τα στατιστικά στοιχεία. Προειδοποίησε ότι «η πρόταση για Εξεταστική σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι» και υπο­στήριξε ότι «μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της Εξεταστικής, θα συρθού­με σε λύσεις εξωευρωπαϊκές. Όλα αυτά μας ωθούν στο ΔΝΤ και θα είναι ομολογία ήττας της Ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης».
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010
3.3 Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρό­σθετα μέτρα:
 • Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο
 • Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλι­μάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%
 • Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
 • Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%.
4.3 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».
11.3 Ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγουν και πάλι –αυτή την φορά από την Ουάσιγκτον– το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ για δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
13.3 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».
19.3 Ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ:«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τις σκληρότερες αποφάσεις που έλαβε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα».
Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επιση­μαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγ­ματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ».
Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανι­σμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμ­βολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
26.3 «Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πο­λιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μετά το πέρας της συνε­δρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
6.4 Το γύρο του κόσμου κάνει δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι, η Ελλάδα θα ζητήσει την αναθεώρηση του μηχανισμού, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήριά του.
τα spreads εκτινάσσονται στις 453 μονάδες.
9.4 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στη­ρίζει η ΕΕ.»
11.4 Γ. Παπανδρέου («ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»): «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέ­ον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο».
16.4 Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επαναλαμβάνει η Ν.Δ.«Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσου­με με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».
23.4 Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο«Είναι εθνική και επιτα­κτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».
24.4 Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτη­ρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας…Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «Έξω το ΔΝΤ». Θα μπορούσα να συνυπογρά­ψω και να βάλω από κάτω “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”».
ΜΑΪΟΣ 2010
2.5 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε τρι­ετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δισ. ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέ­τρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλι­στικό και στην αγορά εργασίας.
Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποί­ηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων, θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης».
3.5 Συνέντευξη του υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”: «… Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυ­βέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».
4.5 Κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νο­μοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνη­ση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο νομοσχέδιο, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετα­ξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφη­μίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσο­στό 20%, έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών -μεταξύ αυτών και τρό­φιμα-μέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώ­ληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Προεδρικού Δι­ατάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών.
6.5 Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντό­ρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121(ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 «παρών» (Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στή­ριξης της Ελληνικής οικονομίας.
Το spread των Ελληνικών ομολόγων έφθασε τις 1.028 μονά­δες βάσης!
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει διαφορετική οικονομική πολιτική με λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.
7.5 Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείες βολές προς την Τράπεζα της Ελλάδος για το Τ+10 (διακανονισμός συναλλαγών στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου), με ερώτηση που καταθέτουν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
10.5 Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομο­σχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξι­οδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
14.6 «Τετραπλή υποβάθμιση από τη Moody’s»
16.6 Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδοςανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. Και αυτό καθώς η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες (σ.σ. συν δύο μηνιάτικα για τα δώρα και το επίδομα αδεί­ας, δηλαδή τον 13ο και 14ο μισθό) για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι 24 μηνών έως τώρα (και 28 συνολικά).
21.6 Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η αλλαγή των ερ­γασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Η ουσία δεν αλλάζει, αφού όσα προβλέπει το Π.Δ., θα προβλέπει και το νομο­σχέδιο.
26.6 Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράςαπό το βήμα του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας,δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει συγκροτημένη στρατηγική απαλλαγής από το Μνη­μόνιο.
27.6 Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξι­οδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μει­ώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε πε­ρίπου 3,75 εκατ. Ασφαλισμένους. Με μεγαλύτερα θύματαοι μητέρες με ανήλικοκαι οι εργαζόμενοι στα Βαρέα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
4.7 Γιώργος Παπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».
5.7 Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Ντομι­νίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στους «Financial Times»: «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι η αιτία της δυσχερούς κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας».
7.7 Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το Μνη­μόνιο παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς:«απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εναλλακτική λύση, είναι να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του Μνημονίου. Να απαλλαγούμε από τις δε­σμεύσεις του. Ως τότε, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, … δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρό­μο της ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».
8.7 Με 159 ψήφους υπέρ137 κατά και 2 «παρών» ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.
12.7 Οι ηγέτες των «27» κατέληξαν χθες σε συμφωνία που προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείοσε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις από εθνικούς πόρους.
14.7 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010
12.8 Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor»: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο». […] Ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, που θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση».
20.8 Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέαμείωση υπερωριακών αποδοχώνπεραιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικόαυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ καιεισιτηρίων συγκοινωνιών.
23.8 Ο Γ. Παπανδρέου, σε πολυσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010
2.9 Ο Γ. Παπανδρέου, σε σύσκεψη με κοινωνικούς εταίρους: «οι φόροι δεν πρέπει να θεωρούνται χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη».
10.9 Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση, που συνήλθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε εκπρόσω­ποι των πολιτών και όχι των υπουργείων μας».
12.9 Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης: «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο»
τα spreads βρίσκονται γύρω στις 900 μονάδες
16.9 Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.: «η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας, αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα».
18.9 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση: «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από το πρόβλημα» … «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα».
23.9 Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ: [..]Η «συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κ.λπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»… Το Σχέδιό μας έχουμε ήδη δείξει ότι είναι ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση:
- Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία!
- Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους. χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα!
- Τρίτο μαγικό: έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!
Υστερόγραφο: Ο κ. Γ. Παπανδρέου από τους 12 μήνες που είναι πρωθυπουργός της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, έλλειψε σε ταξίδια για ποικίλους λόγους, πάνω από τους 2!
Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕ
v 1.2
Επειδή το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον δείτε και το παρακάτω απ’ το ιστολόγιοΑληθινά Ψέματα
http://alithinapsemata.wordpress.com
http://kavvathas.wordpress.com

71 σχόλια:

 1. ΥΠΕΡ ΑΡΜΟΔΙΩΝ!
  Χάριν ΕΥβουλίας!
  {Μέ φρόνηση,σωφροσύνη,σύνεση,Αρετή..}

  Ευδαίμονες,εύδιοι,εύδηλοι,ευειδείς,ευέλπιδες,μέ ευεξία,εύζωνες,ευήμεροι,ευθαρσείς,
  με ευθυδικία,ευθυμοσύνη,ευθύνη,εύθυνοιγάρ,λειτουργούν οι Υπεύθυνοι Αρμόδιοι Αρχοντες τής Ελλάδος!
  Ως ευθυντήρες,ευθύνας απαιτούντας(καί απαιτούν λογοδοσία από κάποιους.!..)
  Τούς εαυτούς Ευλογέουν!
  Ζούν μία ευπραγία!Μία Ευπραξία!
  Θα καθαρίσουν τόν ευρώτα(μούχλα)τής διαπλοκής,εκβαλλόντες τούς περδόμενους εκ τής ...αιθούσης,όπου συν έρχονται,μέ πυρφόρους πέρδας φασουλάδας...Μετά χαρούμενοι,περί τών πεπραγμένων,άνευ κακίας,ένεκα δικαιοσύνης,χωρίς περι στροφές,χάριν τής Ευνομίας,έως τής τελικής εκ βάσεως,κατα χαρούμενοι,μετά επαίνων,αμφ(ι)ότεροι,από τό Χρέος..,υπό δικων τινών,άνευ υστερήσεως,πλήν σαφώς,ένεκα τούτων...,έως ούτως ειπείν...,εις τό πύρ το εξώ τερον...,έξωθεν μαρτυρίας!
  Τών "εξ ώλης καί προ ώλης"(εντελώς διεφθαρμένων,λόγω φθοράς..σκουριάς..)
  Πυλαωροί γενναίοι,Πυλώνες τής
  Δήμο Κρατίας!
  ΘερμοΠυλωμάχοι!
  Υπέρ της Δικαιοσύνης!
  Υπερ της Ελευθερίας!
  Υπέρ τών Δικαίων αισθημάτων!
  Κατά τής Φτώχειας
  Υπέρ τών Ανέργων
  Υπέρ τών εχώντων...
  Κατά τών κοπρεών και κοπριτώνε...
  Υπέρ τών Λάθρα καί τών λαθραίων...
  Κατά τών ημερομησθώνε...
  Υπερ τών μιζενσαολίνων...
  Υπέρ τής Δίκης...
  Κατά τής κατα δίκης..
  Εξ άλλου ο λαός πέρδεται...
  Επί όσον(εφόσον)καθεύδει...κατ'(α)εξοχήν...καί από ενός(αφενός)καί από ετέρου(αφετέρου)τά γνωρίζει όλα,παρά τίς παρά όλες(παρόλες...)καί πάρ τα όλα...καί φύγε,χάριν τής Ευτυχίας!
  Μά(νή)τόν Δία!Πέρδονται...
  Φέρτε μου...μίαν ...πυρφόρον ..φασουλάδα!!!
  Σαρκαστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγγνωμη που θα το πω, αλλα ηταν μονο θεμα χρονου η ελληνικη οικονομια να καταληξει εκει που κατεληξε. To "αρθρο", ειναι ενα μειγμα απο αληθειες, μισες αληθειες, ανακριβειες και ιδεολογικες εμμονες αριστερων, ακροαριστερων και δεξιων, πλεγμενα μαζι με λιγη κλασικη ελληνικη συνομωσιολογια, για να αποφευχθει να λεχθει μια πιο απλη αληθεια. Η Ελλαδα ειχε ελλειμμα 15% και χρεος 125%, την ειχαν προειδοποειησει η Ευρωπαιοι απο νωρις το 2009 πως εβαινε στο γκρεμο, ηδη με τα ψευδη στοιχεια που εδινε στους Ευρωπαιους, τιποτα δεν εγινε ολο το 2009 για να αναστραφει η κατασταση, ο ΓΑΠ φυσικα λαικισε για να παρει τις εκλογες και μετα χρησιμοποιησε το ΔΝΤ ως αναγκαστικη λυση και ως εκβιασμο για τους Ευρωπαιους που δεν ηθελαν μια ατακτη πτωχευση της Ελλαδας, γιατι θα εχαναν τα λεφτα οι τραπεζες τους.

  Τωρα, εαν καποιος πιστευει, πως η Ελλαδα θα μπορουσε να πορευθει ακομη με τετοια δημοσιονομικα, εστω κρυβοντας τα πραγματικα στοιχεια, για πολυ, μαλλον ονειροβατει...

  Η Ελλαδα, εφτασε στο σημειο που εφτασε, γιατι δεν υπηρχε ποτε η απαραιτητη πολιτικη βουληση να πει καποιος την αληθεια στο λαο και να λαβει δραστικες αποφασεις, σαν αυτες δυστυχως που ειναι σημερα στο μνημονιο. Με "παγωμα μισθων" στα τελη του ετους και μια αντισυνταγματικη ρυθμιση για τους ημιυπαιθριους του κ. Σουφλια, δε μειωνεται το ελλειμμα... Αυτα ειναι ασπιρινες.


  Ο Ελληνας πρεπει να δει την αληθεια καταματα καποια στιγμη. Να βαλει κατα μερους τον κομματικο φανατισμο και το λαικισμο. Οταν 6 στους 10 Ελληνες δεν πληρωνουν ουτε 1 ευρω αμεσο φορο, μετα φταιει ο Σορος?

  Και επειδη ζω στο εξωτερικο, αυτα τα περι "Τιτανικων" και αλλες φραστικες ανοησιες, διολου δεν επηρεαζουν τους επενδυτες. Αυτους τους ενδιαφερουν τα ΝΟΥΜΕΡΑ. Δυστυχως η Ελλαδα ειχε ηδη βεβαρημενο παρελθον "ψευτη" απο την απογραφη Αλογοσκουφη. Βαλτε σε μηχανη ευρεσης "Greece cheated into the euro". Αυτο εχει γινει συνειδηση εδω και χρονια στο εξωτερικο. Οταν λοιπον ερχεται και νεα κυβερνηση και λεει οτι παλι ειχαμε ψευδη στοιχεια, ε, μετα δε θελει πολυ.

  Αυτο που η συρραφη "ανιερων συμμαχων" δεν αναφερει, ειναι η τελικη εκθεση των εκτιμητων της Ε.Ε, που λεει πως ΔΕΝ παιχτηκε παιχνιδι με τα CDS σε βαρος της Ελλαδας, αλλα ακολουθησαν φυσιολογικη, αναλογα με τα γεγονοτα, πορεια. Τωρα το γιατι τα σπρεντ δεν ανεβηκαν αμεσως, εχει να κανει με τη λειτουργια της αγορας. Ηταν ενα σοκ, πολλοι δεν πιστευαν πως μελος Ε.Ε. θα μπορουσε να βρεθει σε πιστωτικο κινδυνο και αγοραζαν ακομη τιτλους, κατα το διαστημα που οι οικοι αξιολογησης δεν ειχαν προβει ακομη σε δραστικη υποβαθμιση. Αυτοι οι ομολογιουχοι σημερα εχουν καταγραψει μεγαλες ζημιες...

  Το αλλo λυπηρο γεγονος, ειναι πως χωρις τους ξενους να βαλουν το πιστολι στον κροταφο, η Ελλαδα δε θα εκανε ποτε βασικες μεταρρυθμισεις που υπαρχουν παντου.

  Κατα τα αλλα, ο κ. Μπογιοπουλος, ισως με τη σειρα του θα επρεπε να διερωτηθει γιατι το ΚΚΕ απελυσε εργαζομενους, αντι να τους δωσει 1400 ευρω μισθο.

  Αν καποια μερα ο Ελληνας κανει αυτοκριτικη, αντι να ριχνει παντα τα λαθη στον πολιτικο αντιπαλο, τυφλωμενος απο πολιτικο μισος ή στον ξενο, που παντα καραδοκει για το κακο του εναρετου πλην ομως αρχιφοροφυγα Ελληνα, ισως η Ελλαδα να δει ασπρη μερα.

  Καλη σας Κυριακη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
  Όλα αυτά είναι μια απόδειξη για ότι έχουμε ψυλλιαστεί εδώ και καιρό λέγοντας και ξαναλέγοντας για τα οικονομικά παιχνίδια που έπαιξαν στην πλάτη της Ελλάδας.
  Η ανάλυση αν και λίγο κουραστική επειδή είναι μεγάλη , αλλά αξίζει τον κόπο να διαβαστεί όλη και προσεχτικά , είναι καταπληκτική και ξεδιαλύνει τυχόν αμφιβολίες που έχει ο καθένας μας για την Εθνική Προδοσία της χώρας.
  Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε για να στηθούν κρεμάλες στο Σύνταγμα;

  Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
  Πέτρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΝΤΕ!

  ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. "

  Δεν ειχα σκοπο να σχολιασω αλλο, αλλα αυτο ειναι κατι που με εκνευριζει ιδιαιτερα, γιατι ειναι η γνωστη εμμονη του κ. Δελαστικο, ο οποιος ισχυριζοταν για μεγαλο χρονικο διαστημα πως "αλλοι ηταν χειροτερα".

  Οχι, αλλοι δεν ηταν χειροτερα. Με 15% ελλειμμα και 125% χρεος, δεν ηταν κανεις. Αλλοι ειχαν μεγαλο ελλειμμα, αλλα μικρο χρεος ή το αντιθετο. Το μεγαλο ελλειμμα, δειχνει αδυναμια συγκρατησης του χρεους και αυτο σε μια χωρα σαν την Ελλαδα, που δεν εχει παραγωγη, ειναι καταστροφη. Γιατι ο επενδυτης δε βλεπει πώς αυτη η χωρα θα ξεχρεωσει με ηλιο, θαλασσα και καλη καρδια. Η Ιταλια εχει 120% χρεος, αλλα εχει σχετικα υπο ελεγχο χρεος και δε στοχοποιηθηκε νωριτερα απο την Πορτογαλια και την Ισπανια, γιατι βιομηχανικη βαση, η οποια δινει ελπιδες στους επενδυτες πως μπορει αν σφιξει τα λουρια, να βρει τα χρηματα. Ενω η Πορτογαλια, με χρεος μολις 80%, στοχοποιηθηκε λογω ελλειψης ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ, που θα επετρεπαν, χωρις δραστικα μετρα, τον περιορισμο του ελλειμματος.

  Οσο για τα σπρεντς, αυτα δεν ειναι "αυτοματα". Μερος των αγορων ειναι και η ψυχολογια. Ουτε η Ιρλανδια ειδε τα σπρεντ της να εκτινασσονται αμεσα, παρολο που το χαος στον τραπεζικο της τομεα ηταν γνωστο εδω και μηνες και ολοι γνωριζαν πως το κρατος εχανε δημοσιο χρημα για τη στηριξη τους. Οι ομολογιουχοι, δεν πωλουν μαζικα πριν δουν προς τα πού οδευουν τα πραγματα. Και σε μια πρωτοφανη για την Ε.Ε. κριση, ειναι δυσκολο κανεις να συνειδητοποιησει οτι συμβαινει το "απιθανο", οπως συνεβη και στις ΗΠΑ...

  Αν λειτουργουσαν ολα με αυτοματισμο, δε θα εχανε κανεις τα λεφτα του. Τωρα ολοι αυτοι οι ξενοι επενδυτες που εξακολουθουσαν να αγοραζουν ελληνικα ομολογα με δελεαρ την υψηλη αποδοση, πληρωσαν την απληστια τους με ζημια γυρω στο 20%, γιατι εκει αποτιμωνται πλεον οι τιτλοι και ως τετοιους τους αγοραζει και η ΕΚΤ και απο τις ελληνικες τραπεζες.

  http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/619980/Article.aspx

  Λετε οταν αγοραζαν με τα σπρεντ Ιανουαριου να ηθελαν την καταστροφη τους? Οχι, απλα η απληστια ή η αδυναμια να αντιληφθουν το τι συνεβαινε, επικρατησε εναντι των απλων μαθηματικων. Δεν ηθελαν να πιστεψουν πως μια μη παραγωγικη χωρα σαν την Ελλαδα, δε "βγαινει" με ελλειμμα 15% και χρεος 125%. Οι Βρεταννοι, με παρομοιο ελλειμμα, αλλα χρεος πολυ μικροτερο, αντιληφθηκαν τη δικη τους θεση και πηραν μετρα "για να μη γινουν Ελλαδα" και πρεπει μετα να βρισκουν καποιον κ. Δελαστικ για να τους παρηγορει πως υπηρχαν "αλλοι χειροτεροι" και πως δεν ηταν οικονομικο το θεμα της Ελλαδας, αλλα δρασης του Σορος και του πρωθυπουργου...

  Οσο ο Ελληνας θα ζει μεσα στο δικο του κοσμο της ΑΡΝΗΣΗΣ, δε θα δει ασπρη μερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ καλή δουλειά,μπράβο.

  Φίλοι και φίλες,κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε,δεν πάει άλλο,δυστυχώς όμως δεν υπάρχει οργάνωση,κάτι πρέπει να γίνει,δεν μπορεί να καθόμαστε και να παρακολουθούμε όλα αυτά με τόση απάθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ με το σχόλιο του Ανώνυμου 23 Ιανουαρίου 2011 10:54 π.μ.
  Έχει ανακατέψει αλήθειες μισές αλήθειες και ανακρίβειες για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, με λουκούμι τη Συνομωσιολογία που πολύ μας αρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "ΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΝΤΕ!"


  Ναι ειναι τεχνητη... Οταν το ελλειμμα θα πηγαινε 20% και το χρεος 140%, τοτε θα μιλουσαμε οτι ισως αρχιζε να διαφαινεται ενα καποιο προβλημα, που για να το λυσει η Ελλαδα, θα επρεπε να πουλησει πολλα σουβλακια το καλοκαιρι...

  Αλλοι κουτοφραγκοι στην Ε.Ε. που αντιμετωπιζουν προβλημα ελλειμματος, με χρεος πολυ μικροτερο, αντι να ασπαστουν την ελληνικη οικονομικη θεωρια και να πουν "ενταξει μωρε, μεχρι να παμε 120% το χρεος, εχουμε χρονο να αφησουμε το ελλειμμα", αρχισαν απο μαζικες απολυσεις (Βρετανια), σε αυξησεις οριων συνταξιοδοτησης, περικοπες μισθων και δαπανων.

  Αλλα τι ξερουν αυτοι? Μια ζωη "ξενερωτοι". Τι, θα γινει η Ελλαδα σαν το Γερμανο, που εχει να παρει αυξηση 10 χρονια? Αφου στο 120% ειναι ακομα τεχνητη η κριση χρεους...


  Οι 6 στους 10 Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους εισοδήματος

  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/99586/oi-6-stous-10-ellines-den-plironoun-forous-eisodimatos/

  Ας μου εξηγησει καποιος...

  Οι ΑΛΛΟΙ λαοι στον πλανητη, που πληρωνουν φορο, εστω με λιγη φοροδιαφυγη, στο μεγαλυτερο ποσοστο τους,


  1) Ειναι ηλιθιοι?
  2) Δεν εχουν Εβραιους εχθρους και γι αυτο πληρωνουν φορο?
  3) Δεν εχουν βρει ακομη τη μυστικη συνταγη του Ελληνα, του "πώς να εχεις ανθηρη οικονομια με δανεικα, χωρις να βαζεις το χερι στην τσεπη"?
  4) Δεν εχουν φθασει ακομη στο επιπεδο υψηλης αποδοσης υπηρεσιων και εργασιας της Ελλαδας και γι αυτο πληρωνουν φορους για να καλυπτουν τη σπαταλη, τη γραφειοκρατια και την αναποτελεσματικοτητα της οικονομιας τους?
  5) Δεν εχουν την κοινωνικη αλληλλεγγυη του Ελληνα, οποτε, αναγκαστικα, δινουν το κατιτις στο κρατος, για να μην επιβαρυνονται παντα οι ιδιοι συμπολιτες-υποζυγια?


  H μηπως,

  6) Δε θελουν να πτωχευουν καθε 50 χρονια και μετα να πρεπει να βρουν καποιον αλλο φταιχτη, μεχρι την επομενη χρεοκοπια, ωστε να μην πρεπει να εξηγησουν στα παιδια τους την αιτια που αυτα θα πρεπει να ζησουν πιο φτωχικα?

  Με την ηλιο τα βαζω, με τον ηλιο τα βγαζω, τι εχουν ερμα και ψοφανε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

  ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΔIΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ;

  ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

  ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

  ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;

  ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ANEΥ ΟΡΩΝ;

  OI 300 ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 23 Ιανουαρίου 2011 10:54 π.μ
  σε γενικές γραμμές το σχόλιό σου είναι σωστό.
  Όμως, σαν Έλληνας, δεν αναρωτιέσαι τί διάολο συναντιέται τρεις στην ώρα έλληνας πρωθυπυοργός με τον παγκόσμιο σπεκουλαδόρο Σόρος;
  Δεν αναρωτιέσαι γιατί ο Παπανδρέου είπε τρεις μέρες πριν τις εκλογές το "λεφτά υπάρχουν", αφού γνώριζε την κατάσταση όπως γνώριζε μετά βεβαιότητος ότι το κόμμα του είναι 10 μονάδες μπροστά και ότι θα έβγαινε σίγουρα νικητής ακόμα και έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;
  Δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν πήρε μέτρα την επόμενη ημέρα και αντί αυτού, έδωσε ένα δις, που τώρα το πληρώνουμε δεκαπλάσιο, στους μή έχοντες, λαϊκίζοντας στον υπέρτατο βαθμό και πήρε τα μέτρα όταν άφησε επί έξι μήνες το καράβι να μπάζει νερά και να βουλιάζει;
  Εν πάσι περιπτώσει, αυτό το εξάμηνο που η κυβέρνηση δεν λάμβανε μέτρα, ήταν ίσως πιο κρίσιμο από την ίδια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν την παρέλαβε η κυβέρνηση την επομενη των εκλογών.
  Το θέμα είναι αν η στάση του Παπανδρέου προεκλογικά και οι αποφάσεις της κυβέρνησης αυτό το κρίσιμο εξάμηνο ήταν αποτέλεσμα βλακείας ή κάποιου σχεδίου, το οποίο έπρεπε να εφαρμοστεί για να γίνουμε βορά των πιστωτών μας.
  Το ερώτημα αυτό πρέπει να τίθεται από όλους τους Έλληνες και από τους ίδιους τους πασόκους;
  Έχουμε υποχρεώση να αναζητήσουμε απαντήσεις στο ερώτημα αυτό.
  Και στα πλαίσια αυτά αναρτήσαμε αυτό το κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ.
  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/01/blog-post_8349.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κυριε Καλεντεριδη, θα σας απαντησω σημειο προς σημειο.

  Γιατι συνανταται με τον Σορος ο Ελληνας πρωθυπουργος. Δεν το ξερω. Ο Σορος συνανταται παντως με πολλους υψηλα ισταμενους, χωρις απαραιτητα να συνομωτει παντα μαζι τους για την καταστροφη της χωρας τους. Το ιδιο αρθρο αναφερει πως ειχαν συναντηθει πολλες φορες και πως ειναι προσωπικος φιλος του ΓΑΠ. Μπορει να ηθελε να δει το φιλο του οπως "πολλες φορες στο παρελθον", μπορει να ηθελε να εξασφαλισει καποια επικερδη δουλεια με την Ελλαδα, δε μπορω να ξερω.

  Αυτο ομως που ξερω, ειναι πως το πορισμα Ε.Ε. για τα CDS, κατερριψε τη θρυλλουμενη εκδοχη για την περι CDS επιθεση στην Ελλαδα.

  Αρα, ο,τι και να ειπε με τον Σορος, το μερος του αρθρου περι CDS, ειναι μετεωρο... Κατα τα αλλα, ειναι γνωστο οτι Ελληνες πολιτικοι καλουνται τακτικα και στη Λεσχη Μπιλτεμπεργκ. Εγω μπορω να σας πω μια θεωρια συνομωσιας, πως ολοι οι υπουργοι οικονομικων που περασαν απο εκει, σχεδιασαν την πτωχευση της Ελλασας και θα ειχα περισσοτερη βαση απο ο,τι αν υποστηριζα οτι η Ελλαδα "επεσε" λογω CDS.

  To MONO για το οποιο δεν αναρωτιεμαι ειναι το "Λεφτα υπαρχουν". Ο ΓΑΠ λαικιζε καθ ολη τη διαρκεια της αντιπολιτευτικης του πορειας. Οταν συμμετεχεις σε πορειες κατα της συνταξιοδοτικης μεταρρυθμισης, οταν επι μηνες κατηγορεις την κυβερνηση για αντιλαικη πολιτικη και το Σεπτεμβριο εχεις δηλωσει πως υπαρχουν οχι απλα λεφτα, αλλα 30 δις (!) απο τις ανεισπρακτες οφειλες του Δημοσιου, δε μπορεις παρα να συνεχισεις αυτη τη γραμμη-παγιδα που ο ιδιος δημιουργησες μεχρι τελους. Αλλωστε, ολοι οι Ελληνες πολιτικοι, ανεκαθεν, εταζαν πρις τις εκλογες και ψευδονταν κατοπιν.

  (συνεχιζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συγχαρητήρια, εξαιρετική δουλειά. Η μεγαλύτερη κομπίνα που έγινε ποτέ στη χώρα. Σε βάρος όλης τής χώρας. 30 χρόνια τώρα, από πατέρα σε γυιό (και με ενδιάμεσους διαμετακομιστές). Αφού έστησαν τα νέα τζάκια, αφού ξεκοκκάλισαν τα πακέτα, αφού έφαγαν οι επιτήδειοι και κατασπατάλησαν τα δανεικά (χώνοντας τη χώρα όλο και περισσότερο μέσα στον κουβά), έφεραν εκβιαστικά και με το έτσι θέλω το Ντομινίκ το νταβατζή για να μάς πάρει και το σπίτι.

  Με λίγα λόγια, μάς τα τρώνε χοντρά. Δεν διστάζουν να κλέβουν ακόμα και από τούς χαμηλόμισθους και τούς συνταξιούχους για να ταΐζουν τούς μεγαλοτοκογλύφους και τα διεθνή αρπακτικά. Τόσο τσάτσοι είναι. Και για να το πετύχουν αυτό έπρεπε πρώτα να τρομοκρατήσουν την κοινωνία. Γι αυτό έχουν βάλει λυτούς και δεμένους, από τον ίδιο τον ΓΑΠ μέχρι τον Πάγκαλο, μέχρι τον Παπακωνσταντίνου, και μέχρι τα παπαγαλάκια τους (αλήτες - ρουφιάνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), να μάς τρομοκρατούν και να μάς βρίζουν από το πρωΐ μέχρι το βράδυ.

  Και το χειρότερο μέρος τής κομπίνας είναι ότι ψήφισαν ένα μνημόνιο που στο τέλος του, και παρά τις αιματηρές θυσίες, όχι μόνο αυξάνει ακόμα περισσότερο το χρέος, αλλά και ανταλλάσσει τούς άυλους τίτλους με εμπράγματα δικαιώματα. Υπέγραψαν την παραίτηση τής Ελλάδας από την ασυλία και ενώ πρώτα οι τοκογλύφοι είχαν στα χέρια τους μόνο χαρτιά, τώρα μπορούν να κάνουν κατασχέσεις ακόμα και τού ορυκτού πλούτου τής χώρας! Και όλα αυτά συνειδητά. Βάσει σχεδίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΑΣ (σε τιμή ευκαιρίας).

  Υ.Γ. Μπορεί μεν ο Σαμαράς να τα επισήμανε έγκαιρα όλα αυτά και να θέλει εξεταστική επιτροπή για το ΔΝΤ, αλλά κάτι μού λέει ότι δεν θα προκάμει. Για τέτοια εγκλήματα δεν επαρκούν οι εξεταστικές επιτροπές, ούτε τα ποινικά και τα ειδικά δικαστήρια. Άλλου είδους δικαστήρια αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Και συνεδριάζουν ήδη. Σε πρώτη φάση έβγαλαν ετυμηγορία για τούς Απ. Κακλαμάνη και Κ. Χατζηδάκη. Και έπεται η συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. (συνεχεια)

  Η μη ληψη μετρων αμεσως μετα τις εκλογες, ειναι ευλογο ερωτημα. Ομως, αν υποθεσουμε οτι μια απαντηση ειναι η κακεντρεχεια, τοτε αντιστοιχη υποψια πρεπει να τεθει και για την κυβερνηση Καραμανλη που επι 4 χρονια δεν πηρε κανενα αποτελεσματικο μετρο οχι για τη μειωση, αλλα ουτε καν για τη συγκρατηση του ελλειμματος. Θα μου πειτε "πριν τις εκλογες ειπε πως δε θα δωσει αυξησεις". Ναι, αλλα γνωριζοντας πως δε θα νικησει και αρα δωρον αδωρο... Ισα ισα, που ετσι διασφαλιζε οτι δε θα νικησει...

  Εγω πιστευω, πως ο ΓΑΠ αρχισε να αντιλαμβανεται την κατασταση με καθυστερηση και ο Παπακωνσταντινου δεν ειχε πειρα ως υπουργος οικονομικων για να αντιδρασει ακαριαια. Προσπαθησαν απο τον Ιανουαριο μεχρι το Μαρτιο να χειρισθουν το θεμα με πολιτικο τροπο, προσπαθωντας να εμπλεξουν την Ε.Ε.

  Παντως, θα διαφωνησω μαζι σας πως το προβλημα ηταν η διαχειριση εξαμηνου. Το προβλημα ηταν το 15% ελλειμμα και 125% χρεος. Απο τη στιγμη που αυτο θα μαθευοταν, δεν υπηρχε περιπτωση η Ελλαδα να γλιτωσει. Να γινουν καποιες μεταρρυθμισεις πιο ομαλα, ναι, αντι να τρεχει μετα να περασει σε 1 μηνα μπαραζ νομοσχεδιων. Αλλα μερος του προβληματος ηταν και το χαος των υπηρεσιων του Δημοσιου. Οταν επι μηνες ακομη η Eurostat ψαχνει και δε βρισκει ακρη, οταν ακομη δεν ξερεις ποσους υπαλληλους χρηματοδοτεις ως κρατος, τι σχεδιασμο να κανεις... Η κριση ηταν αναποφευκτη.


  - Δεν πληρωνει ουτε 1 ευρω, 1 στους 6 Ελληνες.

  - Η Ελλαδα ηταν για δεκαετιες η ΠΡΩΤΗ χωρα σε καθαρες εισροες κοινοτικων κονδυλιων, που κατεληξαν σε μη παραγωγικες επενδυσεις και σε τσεπες πολιτικων και μεγαλοεργολαβων.

  - Στηριζεται στο 18% του ΑΕΠ της σε ενα κατεξοχην ευαισθητο προιον, τον τουρισμο, που ακομη και η εκρηξη ενος ηφαιστειου στην Ισλανδια μπορει να επηρεασει.

  Δεν υπηρξε ποτε η "ισχυρη Ελλαδα" του Σημιτη. Επροκειτο για αντικατοπτρισμο.

  Εγω το προβλημα που βλεπω, ειναι, πως χωρις το "μπαμπουλα" του ξενου και της χρεοκοπιας, καμια ελληνικη κυβερνηση δε θα μπορουσε να παρει τα μετρα που χρειαζονταν... Και ως προς αυτο, πιστευω πως το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ που υπαρχει το ΔΝΤ και η Τροικα, για να μπορει να λεει πως "αυτοι μας πιεζουν".

  Γι αυτο τοσα χρονια καμια κυβερνηση αφησε 6 στους 10 να μην πληρωνουν 1 ευρω φορο.

  Κυριε Καλεντεριδη, θα σας πω και το αλλο. Εστω να δεχθω πως επροκειτο για συνομωσια του ΓΑΠ. Ε, ηταν η πιο ευκολη συνομωσια που εγινε ποτε. Δεν ηθελε προσπαθεια. Μια πεθαμενη οικονομια και αν την πυροβολησεις, παλι πεθαμενη ειναι.

  Αν υπηρξε πλεκτανη, για εμενα θα επρεπε να εξεταστει η περιοδος μετα το 1981, οπου μια χωρα βυθιζεται στο χρεος και τη διαφθορα. Το 2010 πια, πανω στο πτωμα, δε γινεται πλεκτανη, αλλα απλα η προαναγγελθεισα κηδεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. 23 Ιανουαρίου 2011 12:36 μ.μ.
  καλά τα λες και συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου.
  Όσο για τη σημασία του εξαμήνου, είναι υποκειμενικό το θέμα της εκτίμησής του.
  Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι αν η κυβέρνηση έπαιρνε άμεσα μέτρα σοκ, θα έιχε αποφευχθεί το ΔΝΤ και το Μνημόνιο και θα είχαμε γλυτώσει αρκετά δις από τα επιτόκια.
  Το ερώτημα είναι:
  Άργησαν λόγω βλακείας ή επειδή αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα άλλων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Kυριε Καλεντεριδη,

  Εχετε δικιο, ως προς το οτι η εκτιμηση μου ειναι υποκειμενικη. Απλα, στο εξωτερικο, οταν μαθευτηκαν τα νουμερα, υπηρξε το ανοιγμα του κουτιου της Πανδωρας, που δε νομιζω θα εκλεινε. Δηλαδη, ειχε μεινει μια ρετσινια στην Ελλαδα, απο την απογραφη επι Αλογοσκουφη. "Οι απατεωνες Ελληνες που μπηκαν λαθραια στο ευρω", κλπ.

  Με τον νεο αυτο "κεραυνο" και δεδομενης της εικονας "sun and sea" της Ελλαδας, ο επενδυτης τρομοκρατειται. Επιπλεον, οχι μονο στον ευρωπαικο τυπο, αρχισαν να βγαινουν τα μεχρι προτινος "αγνωστα" ελληνικα απλυτα στη φορα. Απο τις ψευτοεπιδοτησεις των αγροτων, τις προωρες συνταξεις, τις κομμωτριες στα βαρεα και ανθυγιεινα, τις συνταξεις στις ανυπαντρες θυγατερες και ουτω καθ εξης... ΑΥΤΑ ειναι που οντως εχουν μια ψυχολογικη επιρροη, γιατι αποκαλυφθηκε ενας χαος, για το οποιο πολλοι επενδυτες στην Ευρωπη δε φανταζοντουσαν καν. Μπορει να το ηξεραν πολιτικοι κυκλοι στις Βρυξελλες και γενικα και σε επενδυτικους φορεις να υπηρχε η αποψη οτι "η Ελλαδα εχει διαφθορα", αλλα οταν διαβαζει καποιος με λεπτομερεια τη λειτουργεια αυτου το κρατους, αδυνατει να πιστεψει στα ματια του και μετα και να πιστεψει πως αυτο το κρατος εχει ελπιδα διασωσης...

  Δεν ειναι δε τυχαιο, πως παρα την ανακοινωση εστω το Μαρτιο των πρωτων μετρων του ΓΑΠ, τελικα τα σπρεντ ανεβηκαν. Η Ελλαδα ηταν σε θεση "ψευτη βοσκου", αλλα και ταυτοχρονα "χαμενου κορμιου".

  Οσο για τα μετρα "σοκ". Ποτε, μια ελληνικη κυβερνηση, πηρε μετρα σοκ? Ουτε καν σκληρα δεν πηρε. Το 1/3 απο τις μεταρρυθμισεις που μας ζητουνται σημερα αν ειχαν παρθει τα προηγουμενα 30 χρονια, δε θα ειχε φθασει εδω η Ελλαδα. Γιατι δεν ειχαν ομως παρθει? Γιατι ολοι ΛΑΙΚΙΖΑΝ. Ολοι οι βουλευτες παντα μετρουσαν τα ΚΟΥΚΙΑ και πιεζαν τους υπουργους.

  Και θα δεχοταν ο Ελληνας μετρα σοκ, χωρις το πιστολι στον κροταφο? Εδω η Ελλαδα εχει χρεοκοπησει και ο Ελληνας ζει ακομη σε κατασταση αρνησης, κατηγορωντας το ΔΝΤ, τους Γερμανους που θελουν να του πιουν το αιμα, το Σορος και δεν ξερω ποιον αλλο. Το ΔΝΤ και η Τροικα, μαζι με την απειλη πτωχευσης, επρεπε να υπαρχουν ως δαμοκλειος σπαθη, για να περασουν καποια μετρα κι αυτα με τρομερες αντιδρασεις. Γι αυτο και ο ΓΑΠ σκεφθηκε το ΔΝΤ, γιατι αλλιως θα σκεφθηκε πως "δε θα τα περασω".

  Ενα νομοσχεδιο Γιαννιτση καποτε δεν περασε και δεν ηταν "σοκ". Ο Ελληνας, για να αποδωσει πρεπει να ειναι με την πλατη στον τοιχο, επειδη ειναι παντα της τελευταιας στιγμης. Οπως με τους Ολυμπιακους. Τους τελευταιους μηνες εγινε η δουλεια ετων.

  Ετσι και παλι τωρα... Ο Ελληνας χρεωκοπει και ακομα δεν το πιστευει και δε θελει ν αλλαξει.

  Παντως, και αν ακομη ο ΓΑΠ το εκανε βαση σχεδιου, δε φταινει οι ξενοι που εξελεγη ο ΓΑΠ. Αυτα που πληρωνει σημερα η Ελλαδα, ειναι οι καρποι των επιλογων των Ελληνων ψηφοφορων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. 10.37 Σαρκαστήν

  ...καί λογω τής πυρφόρου φασουλάδας...
  νά Σορια στούν όλοι λιπόθυμοι!!1
  ΟΙ ΣΟΡΟΣ ΑΚΗΔΕΣ!
  ΤΑ ΣΟΡΑΚΙΑ...ΚΟΡΑΚΙΑ..ΓΕΡΑΚΙΑ...
  Κακιά λιποθυμιά ντέ παλιάνθρωποι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 23 Ιανουαρίου 2011 12:36 μ.μ.

  Δεν διαφωνεί κανείς ότι η οικονομία είναι σε μαύρα χάλια,η διαφωνία είναι ότι τεχνητά μας έσυραν εκεί ως ''μονόδρομο'' για να πετύχουν πράγματα που δεκαετίες προσπαθούν,η προσφυγή εκεί ήταν προαποφασισμένη πρίν καν γίνουν εκλογές.

  Δεν είναι τυχαίο που ο Καραμανλής είναι ο μόνος Πρωθυπουργός στην ιστορία που πήγε σε εκλογές με μέτρα λιτότητας αντί για παροχές,και όλη η ΝΔ έπαθε εγκεφαλικό,όλοι γνώριζαν τα χάλια,μόνο που μέχρι τότε η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη,πέρασαν έξι μήνες όχι απλά απραγείας αλλά και με παροχές και εκρηκτικές δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων.

  Δεν σου κάνει καμία εντύπωση που η χώρα μας προχωράει αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

  Δεν σου κάνει καμία εντύπωση που ο ''μηχανισμός σωτηρείας'' επιβλήθηκε;Δεν θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να πάει στη Βουλή και να πεί πως αν δεν το ψηφίσουν 180 βουλευτές δεν θα περάσει;Και απο τη στιγμή που ήταν τόσο μονόδρομος όσο λένε,θα τους έθετε όλους προ των ευθυνών τους,ή πτώχευση.Έτσι θα ξεβράκωνε και τον Σαμαρά,αλλά......

  Δεν σου κάνει εντύπωση που το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας γίνεται με πώληση μονάδων της ΔΕΗ αντί να δίνει απλά το δικαίωμα κατασκευής νέων απο ιδιώτες,και να υπάρξει και ανάπτυξη;

  Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα αλλά δεν έχω χρόνο.

  Δεν σου λέω να με πιστέψεις,μόνο να μην είσαι πολύ ευκολόπιστος σε ότι αφορά ανθρώπους που δεν θα τους πείραζε να έχουμε λίγα στρέματα λιγότερα προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κύριε Σκαλ, γνωστός μου γνώριζε κάποιον υπεύθυνο ο οποίος πήρε μία καταστορφική απόφαση για την υπόθεση του χρέους μας, και για την οποία απλά τιμωρήθηκε με παύση. Όταν τον ρώτησα αν υπήρχε δόλος, μου απάντησε ότι απλά ήταν λάθος, ανοησία, και ότι δεν υπήρχε δόλος. Με απλά λόγια, η ανικανότητα συχνά κοστίζει τουλάχιστον όσο κοστίζει και η απάτη, ίσως και περισσότερα. Για άλλον, πρώην υπουργό, από κρατικό άκουσα οτι και δόλο είχε και ανίκανος ήταν.
  Τέλος πάντων, το προηγούμενο σχόλιό μου το αναρτήσατε, και μετά το κόψατε. Κάντε ότι θέλετε λοιπόν.
  Και επί τη ευκαιρία, βάλτε στο γκουγκλ αν θέλετε Soros CDS, για να δείτε τι λέει ο Σόρος επί του θέματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. συμφωνώ με τον σκάϊ
  23 Ιανουαρίου 2011 12:04 μ.μ.

  η κριτική του 23 Ιανουαρίου 2011 10:37 π.μ. των Ελλήνων είναι μάλλον υποστήριξη του Σόρος και των εβραίων. μήπως ο σχολιαστής είναι και ο ίδιος του εβραίος; εύκολο να κρίνουμε από την ασφαλή θέση του εξωτερικού. πες τα αυτά στον φτωχό ελληνικό λαό κύριε που ψάχνει να βρεί κάτι να φάει στα σκουπίδια.

  Υπάρχει αγαπητέ σχολιαστή προηγούμενο μνημόνιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που απεμπολίζει γεωγραφικά κομμάτια ενός κράτους και εθνική κυριαρχία; Αυτό μας πληροφόρησαν όταν ανέλαβε ο Παπούλιας, πρίν ακόμα εμφανιστεί η δήθεν κρίση ῾῾οτί η Ελλάδα θα συρρικνωθεί῾῾ αρα υπήρχε σχέδιο και το ήξεραν.

  Γιατί η Ελλάδα δεν δανείστηκε από Ρωσία ή και Κίνα με μικρότερο επιτόκο;

  Δεν νομίζω να έχει κανείς πιά αμφιβολία ότι έχουμε εβραϊκή κυβέρνηση και ότι οι εβραίοι μας πολεμουν εκ των έσω σε συνεργασία με τους έξω. Σαν τον Σάυλωκ μας τρώνε τις σάρκες.

  Ούτε έχουμε πιά αμφιβολία ότι τα αλβανοτουρκοεβραϊκά λαμόγια ειναι αυτοί που δημιούργησαν το χρέος.

  Αυτοί οι ῾῾αρχιφοροφυγάδες῾῾ που έφαγαν και ακόμα τρώνε και έχουν δισεκατομύρια στις ελβετικές τράπεζες,μετριούνται αριθμητικά, έχουν όνομα και ξέρουμε ποιοί είναι. Αυτοί που έδωσαν τα Ιμια και μετέτρεψαν τον ελληνικό χρυσό σε κολόχαρτα έχουν όνομα και ξέρουμε ποιοί είναι.

  Και επειδή η πληροφόρηση είναι τώρα εύκολη και οι Ελληνες είναι εκ του φυσικού τους περίεργοι ας σταματήσουν μερικοί μερικοί να κατηγορούν γενικά όλους τους Ελληνες. Αυτοί που είναι υπέυθυνοι για την καταστροφή της Ελλάδας κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουν. Πάνω σε αυτό δεν έχω καμμία αμφιβολία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Βλακεία και συμφέροντα, και τα δύο άλλωστε δεν φημίζονται οι πολιτικοί μας για την εξυπνάδα τους, ούτε για την διαχείριση κρίσεων, οποιοδήποτε κόμμα από τα δύο και να ήταν στην κυβέρνηση μια από τα ίδια η χειρότερα θα βλέπαμε.
  Τα συμφέροντα δεν έπαψαν να υπάρχουν και οι “καλοθελητές” είναι εκεί και κάνουν τη δουλειά τους, δεν τους ενόχλησαν ποτέ οι αλλαγές των κυβερνήσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ο 10:40 ΕΙΜΑΙ. ΣΚΑΛ: Άργησαν λόγω βλακείας ή επειδή αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα άλλων;

  ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΟΡΙΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ Ε@@@@ΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ε,αυτο λεμε ...τωρα δεν ερχονται οι εβραιοι;;;
  Πως θαρχοντουσαν αν δεν ειχες γινει πτωμα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Οι εγκληματικα ανικανο-καταστροφικοι Σοσιαλοφασιστες μας (και αλλοι) και τα "Σορακια"!

  - Π. Ηφαιστος, Χαλαρα και επικαιρα 19.1.2011, "Οι δήθεν Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί"
  http://www.ifestos.edu.gr/

  - Hugh Hendry, "Soros Is A Socialist, The Euro Is Doomed And Everyone's Shorting The Wrong Continent"
  http://caps.fool.com/blogs/hugh-hendry-soros-is-a/411068

  - Γιάνης Βαρουφάκης, "Κάτι αλλάζει"
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4283

  Γελαστε την καταντια μας!

  Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. 11:45 π.μ. ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΔΕ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΑ ΟΛΛΗ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΥΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ PUN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. 23 Ιανουαρίου 2011 1:04 μ.μ.
  Επαναλαμβάνω, καλά τα λες, όμως θα πρέπει να έλθουμε και στο προκείμενο.
  Τώρα που είναι φρέσκα τα αποτυπώματα της καταιγίδας, πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
  Πρέπει να το βασανίσουμε.
  Πρέπει αναζητήσουμε ως κοινωνία απαντήσεις στα εξής δυο ερωτήματα:
  1. Τί πήγε στραβά και φθάσαμε στο χείλος της χρεωκοπίας;
  2. Τί λάθη έγιναν στη διαχείριση της κρίσης, από την επόμενη των εκλογών μέχρι το Μνημόνιο.
  Αν δεν βρούμε αυτές τις απαντήσεις, αν δεν το βασανίσουμε, αν δεν πούμε αλήθειες, δεν πρόκειται να βρουν αντίκρυσμα οι θυσίες του λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ το ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΩΡΑ ειναι ομως ιστορια για αυριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. 23 Ιανουαρίου 2011 1:04 μ.μ. ,


  Στο εξωτερικό, μόνο τα λάθη των Ελλήνων βλέπουν,τα λάθη τα δικά τους δεν τα βλέπουν!
  Τα συμφέροντα της Γερμανίας ή των άλλων μεγάλων.
  Γιατί άραγε έκαναν τα στραβά μάτια;
  Επιπλέον, πολλές φορές όλοι οι άνθρωποι εντός κι εκτός Ελλάδας,επηρεαζόμαστε από τα μεγάλα ΜΜΕ,
  και τα ξένα ΜΜΕ έκαναν ολόκληρο show για την περίπτωση της Ελλάδας...κάτι μου βρωμάει σ'αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. "η κριτική του 23 Ιανουαρίου 2011 10:37 π.μ. των Ελλήνων είναι μάλλον υποστήριξη του Σόρος και των εβραίων. μήπως ο σχολιαστής είναι και ο ίδιος του εβραίος; εύκολο να κρίνουμε από την ασφαλή θέση του εξωτερικού. πες τα αυτά στον φτωχό ελληνικό λαό κύριε που ψάχνει να βρεί κάτι να φάει στα σκουπίδια."

  Θες να μαθεις γιατι αποφασισα να φυγω απο την Ελλαδα? Για τον ιδιο λογο που το εκαναν πολλοι αλλοι και που αν σκεφτονται καποτε να γυρισουν, ειναι μονο ως συνταξιουχοι για να πεθανουν στη γη τους. Εφυγα, γιατι ειχα δει, πως ηταν θεμα χρονου η Ελλαδα να φτασει στο γκρεμο, μιας που η πλειοψηφια των κατοικων της, ειναι φανατισμενοι, ωστε να μη βλεπουν τι συμβαινει γυρω τους.
  Και Εβραιος να ημουν, που δεν ειμαι, αυτα που εγραψα δεν ειναι αποψη του Σορος ή των Εβραιων. Ψαξε αρθρα ξενων αναλυτων απο οποια χωρα θελεις. Τα ιδια θα διαβασεις.

  Ο φτωχος ελληνικος λαος, θα κοιμηθει οπως εστρωσε. Γιατι στις εκλογες δεν ψηφιζε ο Σορος... Αλλοι ψηφιζαν. Οι ιδιοι που ακομη ονειρευονται θαλασσοδανεια απο Ρωσια (οπου ο Πουτιν ειπε να πατε στο ΔΝΤ) και την Κινα...


  "Αυτοί οι ῾῾αρχιφοροφυγάδες῾῾ που έφαγαν και ακόμα τρώνε και έχουν δισεκατομύρια στις ελβετικές τράπεζες,μετριούνται αριθμητικά, έχουν όνομα και ξέρουμε ποιοί είναι. Αυτοί που έδωσαν τα Ιμια και μετέτρεψαν τον ελληνικό χρυσό σε κολόχαρτα έχουν όνομα και ξέρουμε ποιοί είναι."

  Ναι, μετριουνται αριθμητικα και δεν ειναι μονο τα τρωκτικα της Ελβετιας. Ειναι 6 στους 10. Και οχι, δεν ειναι ολοι τους Εβραιοι.

  Προς Γιωργο Σιδηρουντιο,

  Η αποψη μου ειναι πως η πορεια της ελληνικης οικονομιας ηταν προδιαγεγραμμενη. Τωρα αυτα τα περι μονοδρομων ή οχι, τις ευρωπαικες ντιρεκτιβες για την ενεργεια κλπ, ειμαι κουρασμενος, εχουν γραφει κι αλλου.

  Κυριε Καλεντεριδη,

  Για εμενα το προκειμενο ειναι αυτο που εδειχναν τα νουμερα και η αξιοπιστια της χωρας. Απο τη στιγμη που οι μεν αριθμοι δε βγαινουν, η δε αξιοπιστια ειναι ανυπαρκτη, φθανεις στο χειλος της χρεωκοπιας.

  Τα περι κρισιμου 6μηνου που θα μπορουσε να εχει αντιστρεψει τα πραγματα, κατ εμε, ειναι ελληνικη παραφιλολογια, που δεν εδραζεται σε αντικειμενικα στοιχεια. Και η Ιρλανδια ειχε παρει σοκ μετρα πολυ πριν την προσφυγη στο ΔΝΤ. Την προσφυγη δεν την απεφυγε τελικα, γιατι το ελλειμμα εφτασε το 32%.

  Οτι το ΠΑΣΟΚ αργησε να κατανοησει την κατασταση, το πιστευω. Οτι ο Παπακωνσταντινου δεν ηταν ο καταλληλος ανθρωπος, λογω απειριας να χειριστει την κατασταση, το πιστευω.

  Οτι αυτα ηταν η αιτια της χρεωκοπιας, δεν το πιστευω. Και καλα εγω, μπορει να ειμαι αφελης. Ψαξτε λιγο στο διεθνη τυπο, να βρειτε εναν μη μαρξιστη οικονομικο αναλυτη, που να υποστηριζει πως αν η Ελλαδα ειχε κινηθει αλλιως, θα ειχε αποφευχθει η καταληξη αυτη. Αν τον βρειτε, θα αξιζει να το αναρτησετε ως αρθρο. Οτι η Ελλαδα θα επρεπε να πτωχευσει αμεσα θα βρειτε. Οτι θα επρεπε να γυρισε σε δραχμη θα βρειτε. Οτι θα επρεπε να κανει κουρεμα αμεσως θα βρειτε. Οτι ολα αυτα θα ειχαν αποφευχθει απο κυβερνητικους χειρισμους, δε νομιζω να βρειτε...


  Κατ εμε οι λογοι της χρεωκοπιας ειναι οικονομικοι. Μπορει ο Ελληνας να μη μπορει και να μη ΘΕΛΕΙ να το δεχθει, αλλα ζουσε σε μια πλασματικη οικονομικη κατασταση, που δε μπορουσε να διαιωνιζεται. Θα το εκαναν ολοι αν ηταν βιωσιμο ως οικονομικο μοντελο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. "ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΔΕ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΑ ΟΛΛΗ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΥΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ PUN"

  ΠΟΙΕΣ χωρες χρωστουν περισσοτερα και ΤΙ ελλειμμα εχουν αυτες?

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt

  O Λιβανος περασε πολεμο. Η Ιαπωνια εχει την ιδιομορφια πως το χρεος της κρατειται σχεδον κατ αποκλειστικοτητα απο Ιαπωνες και παντως πηρε μετρα οταν ειδε το ελλειμμα στο 9%. Η διαφορα ειναι, πως η Ιαπωνια, με μερικες καλες χρονιες, χαρη στην παραγωγη που εχει, μπορει να βελτιωσει καπως την κατασταση και παντως οι "αγορες" της ειναι ο λαος της...

  Με τη Ζιμπαμπουε θα μετρηθουμε? H Ιταλια εχει ελλειμμα γυρω στο 5%, πτωτικο και πηρε προσφατα νεα μετρα. Και παντως δεν ειναι υγιες το χρεος της.

  Η Ελλαδα, δεν εχει παραγωγη. Οταν εχεις πολλες εξαγωγες, μπορει να πεις "θα εχω μερικες καλες χρονιες και θα επανελθω".

  Δεν το καταλαβαινει ο Ελληνας. Κοιταζει μονο το χρεος, ουτε το ελλειμμα ουτε τα χαρακτηριστικα καθε οικονομιας.

  Οσο για το ποσοι δεν πληρωνουν φορο, δεν ειναι καποια δικη μου εμπνευση, στοιχεια του κρατους ειναι.

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=20559140

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμε τής 23 Ιανουαρίου 2011 1:04 μ.μ., κατ' εμέ τα λές καλά. Πολύ καλά. Καλή Κυριακή και σε σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΩΧΟΥ...ΤΟ ΞΑΝΑΠΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ

  Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ '81 ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΗΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΕ ΣΚΑΛΙ-ΣΚΑΛΙ...

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΙ Ο GIORGAKIS ΣΤΟ ΔΝΤ;

  KIOI EYΡΩΠAIOI ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.
  ΓΙΑΤΙ;

  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ
  ΒΑΘΟΣ...

  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΣΟΥΝΟΣΙΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ,ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ,ΤΥΝΙΣΟ-ΛΙΒΥΟΥΣ Κ.Λ.Π.
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ,ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ,ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ...
  ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Α.ΕΥΡΩΠΗΣ ΩΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ.
  ΣΑΥΤΟΝ ΔΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ...
  ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ,ΟΥΤΕ Η ΑΓΓΛΙΑ...
  ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕ ,ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ,
  ΚΑΤΙ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.
  ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ
  REAL ESTATE(ΓΗΣ) ,ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ KAI ΑΦΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCΗETELEKOM ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΟECHTIFF TOY EΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΥΡΚΑΛ,ΕΛΒΟ Κ.Ο.Κ.
  ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ "ΒΑΘΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
  ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ" ΜΕ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
  ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ(ΒΛΕΠΕ STRATFOR).
  ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ...
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΙΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΟΣ ΜΙΣΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΖΟΥΤΖΕΚΙΑ...
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ 20%-125% ΚΑΙ
  ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ...
  ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ...
  ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ Δ Ο Λ Ο Σ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Skal,
  δες αυτή τη συνέντευξη του Σόρος.
  http://www.social-europe.eu/2010/12/making-the-euro-whole/

  "Interestingly, interest-rate differentials widened only in 2010, when the newly elected Greek government announced that the previous government had vastly understated the true fiscal deficit.
  That was the start of the euro crisis."

  Δηλαδή, εντοπίζει την αφορμή της ευρωπαϊκής κρίσης στην ελληνική κυβέρνηση!
  Τον καρφώνει τον ΓΑΠ κανονικά.

  Αναλύει την αιτία της ευρωπαϊκής κ ρίσης, εντοπίζει τις σημερινές αδυναμίες (φορολόγηση των πολιτών για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα και υποθήκευση του νότου με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού) που θα οδηγήσουν ίσως και σε πολιτική και κοινωνική διάλυση της ΕΕ. Προτείνει ευρωομόλογο και έλεγχο των τραπεζών όχι από κάθε κράτος χωριστά αλλά συνολικά από την ΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Εχει δίκιο ο κ.Χατζησαββίδης. Για να γίνει σωστή ανάλυση δεν μπορούμε να απομονώσουμε το θέμα οικονομία από όλα τα άλλα θέματα όπως, γεωπολιτική, ενεργειακό-αγωγοί, άμυνα, ξένα συμφέροντα, ΝΑΤΟ, Αιγαίο, Βαλκάνια κλπ. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στον Ελληνισμό;
  Τοοοσο απατεώνες και βλάκες είναι οι Ελληνες;

  Ξένοι αναλυτές έγραψαν ότι η καταστροφή της Σμύρνης(η γεννοκτονία και διωγμός του Ελληνισμού) έγιναν με την συναίνεση ξένων δυνάμεων για το πετρέλαιο.

  Στο βιβλιαράκι του «What uncle Sam really wants» που πρωτοκυκλοφόρησε
  το 1986, ο εβραίος συγγραφέας Νόαμ
  Τσόμσκι περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο, πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου δεν μπορούν να επιβληθούν με στρατιωτικά μέσα.
  «Η αποσταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας τη φέρνει πιο κοντά στο ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τα δάνειά του, το Ταμείο επιβάλλει «φιλελευθεροποίηση»: μια οικονομία ανοικτή στην εξωτερική διείσδυση και έλεγχο. Τα μέτρα αποσκοπούν στην δραστική μείωση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να δίδεται περισσότερη εξουσία στην πλούσια τάξη και τους ξένους επενδυτές. Σκοπός η δημιουργία δύο τάξεων : των πλουσίων και των φτωχών. Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι το κλειδί καθώς οι φτωχοί θα υποφέρουν συνεχώς και δεν θα έχουν διάθεση να κοιτάξουν το εθνικό τους συμφέρον» Τόσο στεγνά.

  Ενα non paper υπογεγραμμένο από τον Κίσινγκερ που συνιστούσε στο τότε υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ πώς να διαχειριστούν τον «ανυπάκουο Ελληνικό λαό». Η συνταγή ήταν «να σπάσει το ηθικό του»

  Και ερωτώ τον δολοφόνο της Κύπρου γιατί κ.Κίσσινγκερ θέλεις να σπάσεις το ηθικό των Ελλήνων; σε ποιές διαταγές είναι ανυπάκουος ο Ελληνικός λαός; και τι έλεγες στον Παπακωνσταντινου στην τελευταία συνάντηση Βίντερμπεργκ;

  Και ερωτώ τους σχολιαστές άραγε ποιος θέλει να κλέψει το φιλέτο οικόπεδο Ελλάδα με όλο τον ορυκτό του πλούτο κα τον χρυσό της Μακεδονίας;

  Ποιός κλέβει επί αιώνες την Ελληνική γνώση και την παρουσιάζει ως δική του; Ποιός διαστρεβλώνει και για ποιό σκοπό την Ελληνική ιστορία και διασύρει τους Ελληνες αρχαίους και σημερινούς σε όλα τα πανεπιστήμια της υφηλίου;

  Το πρόβλημα (ή αν θέλετε η επίθεση) είναι πολυεπίπεδο και δεν αφορά μόνο την οικονομία. Αν δεν το δούμε από ολες τις πλευρές του δεν θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. skal,

  Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις καίριες ερωτήσεις σου.

  1. Τί πήγε στραβά και φθάσαμε στο χείλος της χρεωκοπίας;

  «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων… Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει… Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης…»

  Χάρρυ Κλυνν, 1983, απομαγνητοφώνηση παραστάσεως "Αλλαγή και πάσης Ελλάδος" στην μπουάτ "Διαγώνιος".

  Κατ' εμέ η σοβιετοποίηση άρχισε νωρίτερα, αλλά τότε έγινε η αποθέωση.

  2. Τί λάθη έγιναν στη διαχείριση της κρίσης, από την επόμενη των εκλογών μέχρι το Μνημόνιο;

  Ο σοφός ανώνυμος το έθεσε σωστά. Ο λαϊκισμός δεν επέτρεψε τα μέτρα. Ήξεραν ότι θα προσαράξουμε στο ΔΝΤ, αλλά δεν τολμούσαν να κάνουν τίποτε γι' αυτό. Ο ίδιος λαϊκισμός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως φαίνεται, θα αποτύχει και το μνημόνιο στην Ελλάδα. Απέσπασαν υποθήκη προσπαθώντας όσο ήταν δυνατό να θίξουν το δυνατόν λιγώτερο τον κομματικό τους στρατό μοιράζοντας τα βάρη μόνο σε φόρους και περικοπές συντάξεων. Δεν ήρκεσαν αυτά, και τελικά θα φθάσουν και στα κακώς κείμενα, όμως θα είναι πολύ αργά όταν η αγορά θα έχει στεγνώσει.

  Και ναι, ένα μνημόνιο θα μπορούσε να επιτύχει με σωστοτέρους χειρισμούς και πολλή προσπάθεια. Παράδειγμα η σύμμαχος Τουρκία η οποία κατέφυγε στο ΔΝΤ το 2001. Εφέτος μόνον έβγαζε κάτι τρελλά ενδεκάρια ρυθμό αναπτύξεως και είναι σήμερα μέσα στους G20, ώστε να μας ταλαιπωρεί με άνεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. skal,

  Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις καίριες ερωτήσεις σου.

  1. Τί πήγε στραβά και φθάσαμε στο χείλος της χρεωκοπίας;

  «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων… Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει… Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης…»

  Χάρρυ Κλυνν, 1983, απομαγνητοφώνηση παραστάσεως "Αλλαγή και πάσης Ελλάδος" στην μπουάτ "Διαγώνιος".

  Κατ' εμέ η σοβιετοποίηση άρχισε νωρίτερα, αλλά τότε έγινε η αποθέωση.

  2. Τί λάθη έγιναν στη διαχείριση της κρίσης, από την επόμενη των εκλογών μέχρι το Μνημόνιο;

  Ο σοφός ανώνυμος το έθεσε σωστά. Ο λαϊκισμός δεν επέτρεψε τα μέτρα. Ήξεραν ότι θα προσαράξουμε στο ΔΝΤ, αλλά δεν τολμούσαν να κάνουν τίποτε γι' αυτό. Ο ίδιος λαϊκισμός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως φαίνεται, θα αποτύχει και το μνημόνιο στην Ελλάδα. Απέσπασαν υποθήκη προσπαθώντας όσο ήταν δυνατό να θίξουν το δυνατόν λιγώτερο τον κομματικό τους στρατό μοιράζοντας τα βάρη μόνο σε φόρους και περικοπές συντάξεων. Δεν ήρκεσαν αυτά, και τελικά θα φθάσουν και στα κακώς κείμενα, όμως θα είναι πολύ αργά όταν η αγορά θα έχει στεγνώσει.

  Και ναι, ένα μνημόνιο θα μπορούσε να επιτύχει με σωστοτέρους χειρισμούς και πολλή προσπάθεια. Παράδειγμα η σύμμαχος Τουρκία η οποία κατέφυγε στο ΔΝΤ το 2001. Εφέτος μόνον έβγαζε κάτι τρελλά ενδεκάρια ρυθμό αναπτύξεως και είναι σήμερα μέσα στους G20, ώστε να μας ταλαιπωρεί με άνεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. συνέχεια....
  στίς ερωτήσεις μου παρακαλώ προσθέστε

  - γιατί όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα μπαίνουν στην κυβέρνηση παμφτωχοι και βγαίνουν παμπλουτοι;

  - ποιος χρηματοδοτεί τους δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, ΜΚΟ και λοιπούς εθνοπροδότες;

  - γιατι (μέσω ΔΝΤ) η ελληνική ενέργεια το νερό και οι τροφές πέρασαν σε μη-ελληνικά χέρια;
  Κάντε μια έρευνα για τον , «Διατροφικό Κώδικα» (CodexAlimentarius),
  http://www.elora.gr/portal/
  που θα επιβάλλει η κυβέρνηση και στην Ελλάδα και συνδιάστε το με το φαινόμενο των chemtrails
  ,http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/10/chemtrails.html

  - σε ποιανού χέρια βρισκονται τα ορυχεία χρυσού της Μακεδονίας;

  -ποιός ο ρόλος του ΚΚΕ μέσα στην Ελλάδα;

  Απορίες έχω, ερωτήσεις κάνω.
  Το κουβάρι είναι πολύ μπερδεμένο και αν θέλουμε να κάνουμε αναλύσεις σωστές τότε ας πάψουμε να φοράμε παρωπίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Οι Εβραίοι έρχονται για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί πριν εξελιχθούμε σε Ισλαμική Δημοκρατία. Γι΄αυτό γίναμε πτώμα, για να γίνουμε Ισλαμά, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που βλέπουν και πέρα από τον ορίζοντα και θα σωθουμε στο στυλ, κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Ως εύ παρέστητε αδέλφια Εβραίοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. "Δεν θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να πάει στη Βουλή και να πεί πως αν δεν το ψηφίσουν 180 βουλευτές δεν θα περάσει; Και απο τη στιγμή που ήταν τόσο μονόδρομος όσο λένε,θα τους έθετε όλους προ των ευθυνών τους, ή πτώχευση. Έτσι θα ξεβράκωνε και τον Σαμαρά, αλλά..."

  Ας θυμηθούμε και τον ευγενή αγώνα που έδωσε η ΝΔ να μη πάει στις 181 ψήφους εκείνη την ημέρα στην Βουλή. Είμαστε στο σημείο όπου εξέφυγε τού κ. Τζαβάρα υπόνοια για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ο κ. Τασούλας σπεύδει να συμμαζεύσει. Καλή διασκέδαση:

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Μισό λεπτό, κύριε Τασούλα.
  Και θεωρώ ότι θα είναι προτιμότερο για την Ολομέλεια, για όλους εσάς, να ακούσουμε, να ακούσει η Αίθουσα και τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων και εκεί να πάρουμε την απόφαση επί της διαδικασίας.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Μισό λεπτό, κύριε Τασούλα. Δεν περιμένετε να σας δώσω και τυπικά το λόγο. Πετάγεστε.
  (Θόρυβος στην Αίθουσα)
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Μα, ζητώ το λόγο, κύριε Πρόεδρε!
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη δική μου φράση, πετάγεστε πάνω και παίρνετε το λόγο. Κρατείστε το λόγο αν θέλετε. Κάντε ό,τι θέλετε με το λόγο σας, αλλά σας παρακαλώ, κύριε Τασούλα.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Θέλω να διευκρινίσω το εξής.
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Τώρα έχετε το λόγο. Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος συνάδελφος από κάτω και αρχίζει να μιλά ότι έχει και το λόγο. Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω.
  Ορίστε, κύριε Τασούλα.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Θέλω να διευκρινίσω το εξής, κύριε Πρόεδρε.
  Σ’ αυτήν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, εάν εμείς, κύριε Πρόεδρε, πιστεύαμε ότι τίθεται θέμα εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας, αυτήν την πρόταση θα την κάναμε εμείς. Ο λόγος που δεν την κάναμε είναι ότι δεν το θεωρούμε αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ σοβαρό, αλλά που δεν συνιστά αυτό που υπονοεί η Αριστερά.
  Από εκεί και πέρα, θέλω να τονίσω ότι έτσι κι αλλιώς η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη ευθύνης και το απέδειξε μέχρι τώρα.
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

  Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

  Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΓΑΠ,
  ΑΛΛΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΕΚΤΟΣ ΦΥΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ.

  Ο ΕΜΠΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ OPEN SOCIETY, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΜΚΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ (ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΛΠ). ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΟΜΠΑΜΑ. ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ.

  ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΔΙΕΡΩΤΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
  ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
  ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΉ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ; ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;

  ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΪΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΔΕΚΕΒΡΙΑΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ; ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ.
  ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΠ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΧΑΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. grammophone

  Αν κατάλαβες ότι πιστεύω πως η ΝΔ είναι η σωτηρία μας κάνεις λάθος,μεγάλο.Πολιτικά δεν σου κάνει καμία εντύπωση;Προσωπικά πιστεύω ότι Σαμαράς-Παπανδρέου μας δουλεύουν ψιλό-γαζί,ο Παπανδρέου θα το τρέξει όσο μπορεί και μετά ο Σαμαράς θα πάρει την σκυτάλη να μας αποτελειώσει-με τον δικό της τρόπο-.

  Η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι κρίνεται και η δική της επιβίωση,το ίδιο καλά συνεργάστηκαν οι δυο τους και στο θέμα της εξεταστικής των πραγμάτων για τη siemens,και έτσι θα συνεχίσουν,αυτό λέω.

  Αν οι δύο δεν είχαν συνενοηθεί,ο Παπανδρέου θα πήγαινε το νόμο για ψήφιση απο 180 βουλευτές,τότε,αν ήταν όντως μονόδρομος θα έσυρε τη ΝΔ σε πολιτικό ξεφτυλισμό,είτε θα πτώχευε η χώρα όπως λένε.

  Το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι η στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να περάσει το νόμο,ήταν εγκληματικό να αφήσουν την ψήφιση για την τελευταία στιγμή,δίχως να επιτρέψουν κατ'αυτό τον τρόπο να συζητηθεί στη Βουλή.

  Απο τη στιγμή που ο Σαμαράς διατηρεί ως αντιπρόεδρο έναν πολιτικό που παρέδωσε το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια,με αυτές τις πληγές και ένα μάτσο αρπακτικά μέσα μην περιμένετε τίποτα διαφορετικό,μιά απο τα ίδια.

  Όταν ο χειρότερος εφιάλτης της οικονομίας είναι η ύφεση και έλειψη ανταγωνιστικότητας και η κυβέρνηση αποφασίζει αύξηση στις ήδη πολύ αυξημένες τιμές των καυσίμων και της φορολογίας τότε κάτι δεν πάει καλά,όταν ταυτόχρονα επιχειρεί και μειώνει τους ήδη χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ τσακίζοντας την ήδη εξασθενημένη αγοραστική δύναμη τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ!
  ΤΩΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟ ΑΠΤΑ ΔΥΟ
  ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ :
  1.ΕΙΤΕ ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥς ΜΠΟΥΦΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
  2.ΕΙΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ:
  AN EΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ.
  ΗΔΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ...-ΒΛΕΠΕ ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ;-
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΟΛΑΣ...
  THANKS TO GIORGAKIS MY MAN!!!
  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...
  ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ '67(ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο .

  ΖΗΤΩ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Και αν θέλετε να μιλήσουμε και για τις μεγάλες και σοβαρές χώρες,να μιλήσουμε για τις ΗΠΑ που ως ναυαρχίδα του καπιταλιστικού μοντέλου προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση γονατίζοντας ολόκληρη τη Δύση,με ''λάθη'' που αν γίνονταν στην Ελλάδα θα μας έριχναν πυρηνική βόμβα.

  Να μιλήσουμε για την Γερμανία,που ως κουμανταδόρος της ΕΕ έφτασε η Ένωση στα όρια της κατάρευσης;

  Αυτοί μας κατηγορούν που δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στα αποτελέσματα της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν,και τώρα θέλουν να μας επιβάλουν το μοντέλο το δικό τους που γένησε την κρίση και υποθάλπτει του κερδοσκόπους.

  Είναι αυτοί,το οικονομικό τους μοντέλο,που επέτρεψε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μεταδοθεί η κρίση απο την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη,και το συνεχίζουν.Κάθε φορά που θα φτερνίζεται η οικονομία της Αμερικής εμείς θα χάνουμε τα αυγά και τα παχάλια.

  Είναι οι Ευρωπαίοι που εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν την οικονομική ένωση ελατωματική όπως οι ίδιοι δημοσίως παραδέχοντε.

  Εμείς είμαστε που επαναπαυθήκαμε στα εύκολα χρήματα δίχως να σκεφτούμε σοβαρά κάποια στιγμή ότι αυτά θα χρειαστεί να τα επιστρέψουμε.

  Απορώ,αν θυμάται κανείς τη εποχή πρό κρίσης,που όλοι οι πολιτικάντηδες, οι συνδικαλιστές και τα γκεμπελοκάναλα ήταν όλη μέρα στα παράθυρα στοχοποιώντας τους ''κακούς'' υπουργούς οικονομικών που δεν τους ενέκριναν κονδύλια,και τώρα,οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι βγαίνουν και πάλι στα ''παράθυρα'' βρίζοντας τους για ανεύθυνη διαχείριση,η περίπτωση του ''ζορό'' είναι απο τις πιο χαρακτηριστικές.

  Θυμάται αλήθεια κανείς τα ίδια πρόσωπα που φώναζαν για ελείψεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα τη στιγμή που η ''κακή'' κυβέρνηση δεν κάλυπτε;

  Θυμάται κανείς ποτέ τους υπαλήλους της Βουλής -προ κρίσης-να διαδηλώνουν ή να απεργούν για περισότερες παροχές; Και όμως,είναι αυτοί που πήραν τα περισότερα.

  Αν δεν ξηλωθεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα απο τη ρίζα του(κόματα) δεν πρόκειτε να διορθωθεί τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμε 23 Ιανουαρίου 2011 5:02 μ.μ. αυτό ήταν και το ρεζουμέ. Διαβάσαμε τόσα και τόσα. Δεν έγραφες λίγο νωρίτερα;
  Δήμο Τσέλιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Χατχησαββιδη,ναι πρέπει να αντιδράσουμε πως και που συγκεντρωνόμαστε,ιδέες ας πέσουν στο τραπέζι βρε παιδιά..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. 23 Ιανουαρίου 2011 7:24 μ.μ.

  Αυτό λέω,δυστυχώς είμαστε ανοργάνωτοι ως Λαός,μόνο ως συνδικαλιστές και κοματικοί έχουμε οργάνωση οι Έλληνες,ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει μια ακομάτιστη διαδήλωση,όλοι μαζί να ενωθούμε και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα κοπάδια τους ενώθηκαν και σχεδιάζουν για το αύριο,δεν ακούν πλέον τα τσοπανόσκυλα και βόσκουν πλέον ελεύθερα,πασόκοι,νεοδημοκράτες,αριστεροί,ακροδεξιοί,ΟΛΟΙ.

  Κάτι τέτοιο μπορεί να οργανωθεί μόνο απο μη πολιτικό-επιχειρηματικό πρόσωπο/α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Χρήστο εγώ προσωπικά δεν βλέπω κόμματα αλλά μόνον ελληνική σημαία βλέπω ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. 23 Ιανουαρίου 2011 8:37 μ.μ.

  Μακάρι,να πηγαίνει ο καθένας με μια Ελληνική σημαία,θα ήταν πολύ ωραίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Προς Ανώνυμο και Καλεντερίδη
  Αγαπητέ ανώνυμε, δεν ξέρω αν κατάλαβες για ποιό πρόσωπο μίλησα, το οποίο έκανε τη μεγάλη ζημιά και έφαγε μία απόλυση ή παύση. Το θέμα το κράτησα και στο δικό μου αρχείο, και έμαθα ότι η αιτία του ήταν μία .... απερισκεψία ! Δείτε εδώ : http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html
  Αν δείτε και το άλλο με τα διαθέσιμα 20 δις για επενδύσεις, τα οποία δεν μπορεί να αποροφήσει η Ελλάδα διότι δεν έχει επενδυτικό πρόγραμμα, θα καταλάβετε ότι η ανικανότητα και η διαφθορά μαζί πάνε πάντα, είναι δίδυμες αδελφές.
  Ανώνυμε άδικα τα λες, ότι λες, διότι στο μυαλό των περισσοτέρων έχει ριζώσει ο παραλογισμός. Τα ίδια με εσένα είδα και εγώ και ενώ είχα όνειρο να γυρίσω Ελλάδα, γύρισα πάλι έξω. Έχω βρει και άλλους συμπατριώτες που πρόβλεψαν ότι πάμε για φούντο. Ουκ ολίγους.
  Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο ένας άνθρωπος σαν τον Καλεντερίδη, με αυτό το ιστολόγιο και τέτοια προυπηρεσία, να μην μπορεί να εντοπίσει τι πήγε στραβά, άστα να πάνε. Δύσκολα θα βρει λυτρωμό ο τόπος.
  Κύριε Καλεντερίδη, ο ΓΑΠ δεν έχει ούτε τις επιθυμητές διανοητικές ικανότητες, ούτε την ηθική που θα έπρεπε να έχει ένας πρωθυπουργός. Μάθατε τι έκανε στον Τ. Παπαδόπουλο; Του έδωσε τον λόγο του και σε λίγες ώρες τον πρόδοσε. Τα δάκρυα του Τάσου στη δήλωση δεν ήταν τυχαία, και ήρθαν ακριβώς μετά την εκδήλωση της προδοσίας του ΓΑΠ. Ναι, είναι ένας άνθρωπος που δεν πρέπει κανείς να του έχει εμπιστοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Το έγκλημα έγινε εκ προμελέτης και το ξέρουν όλοι πια. Προσπαθούσαν συνεχώς με τα ψέμματα να πετάνε τη μπάλλα σε άλλο γήπεδο και να παριστάνουν και τούς έκπληκτους από πάνω: "Μα τι λέτε; Εμείς να πάμε στο ΔΝΤ; Α πα πα πα". Παράλληλα, ακόμα και την τελευταία στιγμή, θησαύριζαν με το σορτάρισμα (Τ+3, Τ+10, κλπ) και ταυτόχρονα έστελναν τα spreads στο διάστημα. Ότι και να λένε κατόπιν εορτής το πράγμα αποκαλύφθηκε και δεν συμμαζεύεται.

  Έκαψαν και το κινέζικο χαρτί πριν καν παιχτεί! Κάποιος είπε πιο πάνω για κινεζικά θαλασσοδάνεια. Αυτό ρε παιδιά πρώτη φορά το ακούω, ούτε ο απέναντί μου που είναι στην κλαδική δεν τόλμησε να το ισχυριστεί. Ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, που οι Κινέζοι (ξέρετε, αυτοί με τα θαλασσοδάνεια) έχουν αγοράσει το περισσότερο χρέος τους. Άλλωστε οι Αμερικάνοι είναι πιο αξιόπιστοι από τα Αμερικανάκια.

  "Τώρα, είναι πια αργά για δάκρυα Στέλλα". Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η παρτίδα δεν σώζεται. Τέλειωσε το χρήμα, τέλειωσαν και τα επικοινωνιακά τερτίπια τους. Και το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι το ξέρουμε (και τούς ξέρουμε)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Τελικα κατι ξερει ο Παγκαλος φιλοι.
  Ισως θαπρεπε να απαρνηθουμε την ελληνικοτητα μας...
  Ειναι αλεπου ο μπαγασας.
  Ετσι μονο υπαρχει περιπτωση να γλυτωσουμε...χαχαχαχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. TO: ανωνυμος.

  ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.
  "ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;
  ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΔIΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ;
  ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
  ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
  ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;
  ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ANEΥ ΟΡΩΝ;
  OI 300 ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ."

  ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ;
  ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ;

  ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;(ΒΛΕΠΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ)
  ΑΡΑΓΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ Ἢ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ;
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;
  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;
  ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ, ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.

  ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ (Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΥΘΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ...ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ).

  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ τωρα περισσοτερο απο ποτε:"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ" (ΣΤ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Μόνο με μια ''χρεωκοπία'' και μια ελεγχόμενη οικονομική υποδούλωση θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους είχαν έχουν και θα έχουν βλέψεις στην Ελλάδα να τους παραχωρηθούν είτε έναντι πινακίου φακής είτε έναντι υπόσχεσης γραμμένη στην άμμο :
  1.Εδαφικές εκτάσεις
  2.Νησιά
  3.Ορυκτός πλούτος
  Ταυτόχρονα δε ο απροσάρμοστος,αντιδραστικός, ξεροκέφαλος Ελληνικός λαός θα το βουλώσει γιατι απλά προκειμένου να έχει ένα πιάτο φαί για το σπίτι του θα δεχθεί τα πάντα.
  Μπορεί να έχουμε κάτι ακόμα απο το DNA των Αρχαίων Ελλήνων αλλά μας έχουνε μπολιάσει πολύ με τη λογική του Ραγιά του υπόδουλου του ρουφιάνου ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Μου κάνει εντύπωση πως ο μαναδικός πολιτικός που έλεγε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία ήταν ο Μητσοτάκης, και πώς όλες οι δυνάμεις έπεσαν επάνω του να τον κατηγορούν για προδότη. Δεν έχω καταλάβει αν έκανε οποιανδήποτε παραχώρηση στους Τούρκους, και ήταν σωστό αυτό που έιχε πει για το ότι θα ισχύσει στο Κόσοβο πρέπει να ισχύσει και για την Βόρεια Ήπειρο. Έπεσαν όμως οι πάντες να τον φάνε. Ναι, πρέπει να είναι αληθινό το ότι έχει μεγάλο ποσοστό από "ανώνυμες", και έχει τις αδυναμίες του. Και εγώ τον κατηγορούσα, αλλά τώρα ψάχνω το γιατί ακριβώς. Ήταν άραγε εθνική ή αντεθνική η λάσπη εναντίον του. Ποιός έκρυψε το μεγάλο χρεός και τη διαφθορά τόσα χρόνια, αν όχι το δικαστικό μας σύστημα και οι κρατικές υπηρεσίες προστασίας της χώρας; Αυτοί που που έφτιαξαν και έκρυβαν την κατάσταση τα φορτώνουν όλα σε σόρους και ξόρους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Προς Γεωργιο Σιδηρουντιο,

  Συμφωνω σε ολα, το Τ10 διευκολυνε τους κερδοσκοπους, αν και δεν ηταν η αιτια. Ηταν επιβαρυντικο στοιχειο και υπαρχουν ευθυνες. Φυσικα δε θα αποδοθουν.

  Παραλογισμος. Αυτο ακριβως... Ηδη απο τα τελη του 80 φαινοταν πως η χωρα κατευθυνοταν σε σκοπελο, επειδη πλεον υπηρχε μια αρρωστη νοοτροπια, ενα "ξεχειλωμα", εβλεπες πως τον ατομισμο, κανεις δεν ενδιαφεροταν για το αυριο, αρκει να περνουσε καλα το σημερα. Απο τοτε ακομη, ο μακαριτης Παπανδρεου, ελεγε πως το χρεος ή θα το φαμε ή θα μας φαει. Ειχες καμια αμφιβολια για το ποιος θα νικησει? Αφου τα κομματα το μονο που ηξεραν να κανουν ηταν να συναγωνιζονται σε ρουσφετι και σε αυξησεις.

  Καποια στιγμη επι Σημιτη, ειχαν δε ξαναμπει τεκμηρια για να πιαστει κανενας φοροφυγας. Ειχε βγει τοτε η ΝΔ λαβρα, λεγοντας πως θα τα καταργησει αν παρει τις εκλογες. Τελικα τα κατηργησε ο ιδιος ο Σημιτης για να μη χασει τις εκλογες.

  Η μανα μου οταν ημουν παιδι, ελεγε "αν οι αλλοι πανε να πεσουν στο πηγαδι, θα πας κι εσυ"? Στην Ελλαδα οχι απλα πεφτουν ομαδικα στο πηγαδι, αλλα αν προσπαθεις να ακολουθησεις τη λογικη τους, κινδυνευεις ο ιδιος να χασεις τα λογικα σου.

  Ακομη και απο τα σχολια του ιστολογιου εδω, εσυ τι συμπεραινεις? Πως ειναι ωρα να γυρισεις Ελλαδα? Οχι βεβαια. Ισως η Ελλαδα γινει χωρα της "κοινης λογικης", οταν τα τωρινα παιδια που ειναι 20ρηδες, γινουν γεροι. Γιατι η κριση ισως στο μεταξυ τους εχει συνετισει και εχουν βαλει μυαλο, κοιταξουν τα λαθη των πατερων τους και διδαξουν τα δικα τους παιδια να ζησουν με αλλη νοοτροπια και μυαλα.

  Φιλικους χαιρετισμους απο εναν αποδημο σε αλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Φιλε Γιωργο,

  Οντως, τουλαχιστον ως προς την οικονομια, ο Μητσοτακης ειχε προειδοποιησει. Μα και ο Ανδρεας ειχε. Το προβλημα ηταν μεταξυ λογων και πραξεων. Ο Ανδρεας τα "εδωσε ολα" τελικα, υστερα απο μια μικρη προσπαθεια σταθεροποιησης. Ο Μητσοτακης, που κληρονομησε ενα χρεος που ειχε τετραπλασιαστει σε 10 χρονια, επεχειρησε μια σταθεροποιηση, αλλα θυμασαι τι εγινε με το συνθημα "0+0=14" και την κοροιδια αυτης της πολιτικης που εγινε μετα σλογκαν? Ηταν πια ΑΡΓΑ. Ειχαν αναθραφει οι Ελληνες με δανεικα και μια αναρχη Ελλαδα ως αντισταθμισμα στη χουντα και πλεον το "οχι" δε μπορουσαν να το ακουσουν. Καθε χρονο αυξηση ή μαυρο στις εκλογες. Και ας ηταν αυξηση με δανεικα. Βεβαια το αλλο προβλημα ηταν πως και η ΝΔ ειχε μπει ως κομμα στο ιδιο παιχνιδι με τα ρουσφετια και τη διαφθορα. Ειναι οπως με τον Καραμανλη. Οταν ηταν αντιπολιτευση, απειλουσε θεους,ΜΜΕ και δαιμονες, διαφθορεις του ΠΑΣΟΚ. Οταν ηρθε στην εξουσια, απευθειας αναθεσεις εργων τους εδινε κι αυτος, χωρις δευτερη κουβεντα...

  Το θλιβερο ειναι πως κανεις δεν εκρυβε το χρεος ουτε τη διαφθορα. Την ηξεραν ολοι, αλλα κανεις δεν αντιδρουσε. Ο μεν κοσμος εκανε πως δεν καταλαβαινε, οι δε πολιτικοι σκεφτονταν μονο πώς θα κερδισουν τις εκλογες κι ας πηγαινε το πλοιο ολοταχως προς τον υφαλο. Στο τελος εκρυβαν και τα ελλειμματα, τη μια για να μπουμε στην ΟΝΕ, την αλλη για να μεινει η χωρα εκει, αλλα το χρεος, ακομη και το φανερο ηταν ηδη 120%, δεν ηταν κρυφο. Ηταν θεμα ποτε θα φτασει σε κρισιμη μαζα και να εκραγει.

  Κατι αντιστοιχο με αυτο που συνεβη με τη λαθρομεταναστευση... Μεχρι να κινηθει η Ελλαδα να παρει μετρα που αλλες ευρωπαικες χωρες εχουν παρει εδω και δεκαετιες, στην Ελλαδα οταν γυρισουμε να πεθανουμε, θα πρεπει να παρουμε και λεξικο μαζι μας για να μιλουμε την τοπικη γλωσσα. Δεν το εβλεπαν ολοι? Ηταν κρυφο?

  Να δεις που οταν σκασει και αυτη η βομβα, με ταραχες, παλι θα φταιει ο Σορος και εγω θα ειμαι "εβραιος".

  Και αν τυχον σκασει και καμια Βαριοπουλα στο Αιγαιο και χαθει κανενα νησι, δε θα φταιει οτι ο ελληνικος στρατος παρεχει στοιχειωδη εκπαιδευση ουτε οτι υπαρχει ανοργανωσια. Και αν μετα αποδειχθει οτι ελειπαν ανταλλακτικα, οβιδες για τα αρματα, τορπιλες για τα υποβρυχια, μπαταριες για τους ασυρματους και ολο τα γνωστα, θα φταιει ο Σορος.

  Οταν εχεις να κανεις με μεγαλυτερο αντιπαλο απο εσενα, υπαρχουν 2 επιλογες.
  1) Γινεσαι σοβαρο κρατος τυπου Ισραηλ (να! ειναι εβραιος, θα βροντοφωναξει καποιος)
  2) Αφηνεσαι στο συνηθισμενο ελληνικο χαος, επαναπαυομενος στις επιδοσεις και τα ρητα των αρχαιων Ελληνων, γιατι ως γνωστον "ενας Ελληνας που εχει ακουστα το πυρ και κινηση, ειναι αλλος Λεωνιδας". Ιδια κι ομοια.

  Καλη σου μερα φιλε Γιωργο. Αδικα τα λεμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Μπράβο Ελληνες της ξενητειάς.
  Εκτός από κριτική έχετε τίποτα θετικό να πείτε; Εχετε καμμία πρόταση; Φύγατε και γλυτώσατε νομίζετε; Ξένοι μετανάστες θα είστε όπου και να πάτε. Συγγενείς αφήσατε πίσω σας;
  Αντίκτιπο δεν έχουν πάνω σας τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα; Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι είσαστε Ελληνες ή μήπως νομίζετε ότι επειδή φύγατε δεν κουβαλάτε όνομα, παρελθόν και εθνικότητα;

  Οταν στοχεύεται αυτούς που υποτιθεται ειναι συμπατριώτες σας και το σύστημα
  αρνούμενοι να δείτε και ποιο πλάγια
  τότε συγνώμη αλλά δίκαια δημιουργήτε υποψίες και δίκαια σας λένε εβραίους.

  ῾῾οταν γυρισουμε να πεθανουμε, θα πρεπει να παρουμε και λεξικο μαζι μας για να μιλουμε την τοπικη γλωσσα῾῾.

  Αυτό το βρήκα χλευαστικό και απογοητευτικο αν αντιπροσωπεύει την ψυχολογία του σημερινού νεαρού Ελληνα. Αν είστε Ελληνες και νέοι τοτε στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την χώρα σας αντί να φεύγετε και να τα παρατάτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. "Εκτός από κριτική έχετε τίποτα θετικό να πείτε; "

  Εγω το μονο θετικο ειναι πως "ευτυχως που υπαρχει και το ΔΝΤ", να πιεζει για μετρα για να παρει δοση τη δοση, αλλιως μεταρρυθμισεις ουτε σε 100 χρονια δε θα γινονταν.

  " Εχετε καμμία πρόταση; "

  Να βρει ο Ελληνας την κοινη λογικη. Το μονο που περιεργως ενωνει αριστερους και δεξιους στην Ελλαδα, ειναι η λατρεια της συνομωσιας. Ειναι στα ορια της φαιδροτητας, αλλα ετσι ειναι. Η διαφορα εγκειται μονο στον "εγκεφαλο" πισω απο τη συνομωσια. Οι δεξιοι βλεπουν εβραιους, το Σορος, οι αριστεροι το διεθνες κεφαλαιο, τους βιομηχανους, τα παγκοσμια κεντρα αποφασεων. Η Ελλαδα που ειναι σε κατοχη, η Ελλαδα πειραματοζωο, η Ελλαδα που επεσε θυμα του ενος και του αλλου. Ολων των ειδων τις δικαιολογιες διαβαζει κανεις, προκειμενου να μην αλλαξει τιποτα.

  Οσο μπορει να πει καποιος σε εναν τροφιμο ψυχιατρειου να "βαλεις μυαλο", αλλο τοσο ειναι ευκολο να "προτεινεις" στον Ελληνα. Ο Ελληνας, ετσι οπως μεγαλωσε, μονο απο καταναγκασμο καταλαβαινει. Μυαλο ισως να βαλουν οι τωρινοι εικοσαρηδες, γιατι ειναι αυτοι που θα πληρωσουν το μεγαλυτερο μερος της ανευθυνοτητας των πατεραδων τους.

  "Ξένοι μετανάστες θα είστε όπου και να πάτε"

  Αγαπητε φιλε, εσυ νομιζεις, πως οταν ενας αποδημος που εχει ζησει πολλα χρονια εξω γυριζει στην Ελλαδα εστω για διακοπες το καλοκαιρι, αισθανεται πως ειναι "ενα" πια με αυτον τον παραλογο λαο? ΟΧΙ αγαπητε. Καθε φορα γυριζει με την ελπιδα και καθε φορα διαψευδεται. Με το που θα μπει στο ταξι και θα αρχισουν οι διπλες και τριπλες κουρσες και θα δει τον ταξιτζη να αναβει τσιγαρο χωρις να ρωτησει την αδεια του, θα καταλαβει πως ενοχλειται. Ενοχλειται γιατι εχει ξεμαθει να ζει ετσι. Ο αποδημος αγαπαει την Ελλαδα, ως γη και πατριδα, δεν ταυτιζεται ομως πια με τους Ελληνες σα λαος. Κι εδω ξενος κι εκει ξενος. Γι αυτο δε γυριζουν πισω οι αποδημοι αγαπητε φιλε, ακομη κι αυτοι που εχουν συνταξιοδοτηθει και εχουν πει χιλιαδες φορες το "μετα θα γυρισω Ελλαδα".

  Επισης στην Ελλαδα εχετε την εντυπωση συχνα, πως καποιος εφυγε στο εξωτερικο μονο και μονο για το γουστο του. Αλλοι εφυγαν για να κανουν ενα κομποδεμα απο φτωχες περιοχες τις Ελλαδας, αλλοι επειδη επαγγελματικα δεν ειχαν μελλον στην Ελλαδα, ειτε επειδη ηθελαν να ασχοληθουν με τομεα που στην Ελλαδα ειναι επαγγελματικα ανυπαρκτος ειτε επειδη δεν ηθελαν να φιλουν κατουρημενες ποδιες πρασινες ή γαλαζιες τη χρυση εποχη της μεταπολιτευσης.

  "Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι είσαστε Ελληνες "

  Οι Ελληνες του εξωτερικου, οπου κι αν πηγαν, εφεραν πολυ μικροτερη ντροπη στο ονομα του Ελληνα, απ ο,τι οι Ελλαδιτες. Και απο τα ονοματα των νεοΕλληνων που σημερα καποιος μπορει να αναφερει σε εναν ξενο που τον ρωτα "μα τι εκανε ο Ελληνας περα απο την αρχαιοτητα", τα περισσοτερα ειναι ονοματα αποδημων και οχι Ελλαδιτων. Μαλλον οι Ελλαδιτες θα επρεπε να ντρεπονται και οχι το αντιθετο. Οι αποδημοι βρισκονται καθημερινα απολογουμενοι εκει που βρισκονται για τα τεκταινομενα στην Ελλαδα.

  (συνεχιζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. (συνεχεια)

  "Αυτό το βρήκα χλευαστικό και απογοητευτικο αν αντιπροσωπεύει την ψυχολογία του σημερινού νεαρού Ελληνα."

  Χλευαστικη ειναι η πραγματικοτητα? Νομιζετε οτι υπαρχει αλλη χωρα στον πολιτισμενο κοσμο που θα ανεχοταν σε τετοιο βαθμο τετοιο χαλι? Δημογραφικες μελετες εχουν γινει. Τα ματια του αν ανοιξει καποιος το βλεπει. Πρεπει να ειμαι νεαρος για να το αντιληφθω? Οταν η Γερμανια των gastarbeiters, με ιστορια μισου αιωνα στην εμπειρια μεταναστευσης, με πολιτικη και δομες, εχει παραδεχθει πως απετυχε στην ενσωματωση, παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες (ακομη και τη γερμανικη υπηκοοτητα την παιρνει κανεις αποποιουμενος οποιαδηποτε αλλη εχει απο τη γεννηση του), τι νομιζετε πως θα γινει στην Ελλαδα, που τωρα, κανει τα ΠΡΩΤΑ βηματα και αυτα με ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, οχι γιατι πιστευει σε μια ταξη ή στην ιδεα ενος εθνους, αλλα γιατι βλεπει πως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ πλεον οι λαθρομεταναστες επιβαρυνουν το κρατος, που θα αναγκαστει να τα εισπραξει απο τους Ελληνες και να πληρωσει γι αυτο πολιτικο κοστος στις εκλογες... Γι αυτο ξαφνικα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "ανακαλυψαν" οτι υπαρχει προβλημα. Αν δεν ηταν η κριση, και αλλα 2 εκ. λαθρομεταναστες να εμπαιναν, θα τους καλοσωριζε ο κ. Παυλοπουλος.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μια χωρα δεν αλλαζει απο λιγους. Εξαρταται απο την πλειοψηφια. Και η πλειοψηφια εχει δωσει πολλαπλα δειγματα γραφης για το τι μυαλα κουβαλαει. Φωναζουν για τον Παγκαλο. Πρωτος στην περιφερεια του ο Παγκαλος. Φωναζουν για τους κλεφτες. 80% ο δικομματισμος.

  Οπου δεν πιπτει λογος, πιπτει ραβδος. Αυτη ειναι η προταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανωνυμε, 24 Ιανουαρίου 2011 3:27 μ.μ.

  <>Φύγατε και γλυτώσατε νομίζετε; Ξένοι μετανάστες θα είστε όπου και να πάτε. Συγγενείς αφήσατε πίσω σας;
  Αντίκτιπο δεν έχουν πάνω σας τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα; Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι είσαστε Ελληνες ή μήπως νομίζετε ότι επειδή φύγατε δεν κουβαλάτε όνομα, παρελθόν και εθνικότητα;<<

  Η Ντροπη ειναι δικια σου!

  Μονο Ηλιθιος θα μπορουσε να ξεστομισει τετοια σκεψη!

  >>Οταν στοχεύεται αυτούς που υποτιθεται ειναι συμπατριώτες σας και το σύστημα
  αρνούμενοι να δείτε και ποιο πλάγια
  τότε συγνώμη αλλά δίκαια δημιουργήτε υποψίες και δίκαια σας λένε εβραίους.<<

  Τοσα καταλαβαινεις - συνεχιζεις να αποδειχνεις την ηλιθιοτητα σου, Γερμανοτσολια!

  Για ξαναδοκιμασε την τυχη σου.

  >>῾῾οταν γυρισουμε να πεθανουμε, θα πρεπει να παρουμε και λεξικο μαζι μας για να μιλουμε την τοπικη γλωσσα῾῾.
  Αυτό το βρήκα χλευαστικό και απογοητευτικο αν αντιπροσωπεύει την ψυχολογία του σημερινού νεαρού Ελληνα.<<

  Κοιτα τα χαλια σου πρωτα, αντι να δινεις συμβουλες, Αχρηστε!

  >>Αν είστε Ελληνες και νέοι τοτε στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την χώρα σας αντί να φεύγετε και να τα παρατάτε.
  24 Ιανουαρίου 2011 3:27 μ.μ.<<

  Αυτο ακριβως κανουν!

  Συνεχιζε να αναρωτιεσαι τι σου φταιει, εκτος του ολιγου εαυτου σου!

  Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Αγαπητέ Ανώνυμε και αγαπητοί άλλοι
  ναι, στην Ελλάδα κυβερνούν για πολλά χρονια βάρβαροι και το πάνω χέρι έχουν βάρβαροι, και ο Έλληνας ξένος είναι στην Ελλάδα και ελληνικότερος εκεί όπου ξένοι τον αποκαλούν Έλληνα.
  Από την Ελλάδα δεν φεύγει εύκολα κανένας πρασινομπλέ βολεμένος γεννεά προς γεννεά ραγιάς και άνθρωπος του συστήματος. Φεύγει ο κόσμος από απελπισία και από άρνηση να προσκυνήσει για πάρει μία θέση εργασίας ή να λαδώσει, ή να κάνει το λαμόγιο. Οι έντιμοι στην Ελλάδα υποφέρουν. Δεν παριστάνω την Παναγία, αλλά είμαι ένας από τους ελάχιστους που δεν πλήρωσα ούτε καν για το δίπλωμα οδήγησης.
  Όπου δεν επικρατούν οι θεσμοί της δικαιοσύνης, δηλαδή στην ουσία η βασική αρχή : αμοιβή στον καλό, τιμωρία στον κακό, έρχετε το χάος. Η Ελλαδική κοινωνία είναι βαθύτατα άδικη και κανένα μέλλον δεν έχει, εάν δεν δημιουργηθεί μία νέα κίνηση που θα τιμωρήσει το πρασινομπλέ σύστημα και θα βάλει πρώτο στόχο της την αξιοκρατία και την εντιμότητα.
  Στην Ελλάδα έχει σαπίσει και η πολιτική, και η εκκλησία, και ο ακαδημαϊκός κόσμος, και οι δάσκαλοι του γένους που είναι εκεί έχουν πάθει ιδεολογική σύγχιση.
  Καμία κίνηση σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση, και καμία ακολουθούμενη στρατηγική της δεν έχει μέλλον.
  Εφόσον εδώ λέει ο καθένας ότι θέλει, λέω και εγώ αυτά που πιστεύω. Και ο Ανώνυμος του εξωτερικού και πολλοί ανώνυμοι έξω τα ίδια λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Και κάτι άλλο. Ούτε εγώ ούτε ο ανώνυμος είμαστε νεαροί, αν κρίνει κανείς από τις μνήμες μας και τις αναφορές σε παλαιά γεγονότα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Διάβασα όλα τα σχόλια μέχρι τώρα μετα προσοχής. Σε όλα βρίσκω αλήθειες ,όπως και στο άρθρο φυσικά ,αλλά μισές. Κανεις δεν πιάνει το πρόβλημα απο την ρίζα του.
  Δεν μπορω να καταλάβω γιατι κανείς δεν αναφέρει τον αποικιοκρατικό έλεγχο της Δύσης απέναντι στο νεοιδρυθέν ελληνικό κράτος μετα την επανάσταση του 21.
  Ας πιαστούμε επιτέλους απο κεί μια φορά να δούμε μήπως και δημιουργήθηκε τυπικά για τους Ελληνες αυτό το κράτος. Είναι πασιφανές οτι αυτό το στήσιμο ενός κράτους πάνω σε σάπια θεμέλια θα επηρέαζε την πορεία και την εξέλιξη του . Δεν πιστεύω οτι ο Ελληνας είναι απο την φύση του διεφθαρμένος όπως λίγο πολύ θέλουν να μας παρουσιάζουν μερικοί.Αντίθετα πιστεύω οτι είναι πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα του που όμως μέσα σε ένα κράτος υπόδουλο που δεν του παρέχει την ανάλογη παιδεία για ευνόητους λόγους, δεν μπορει να τα αξιοποιήσει θετικά για τον εαυτό του και για την κοινωνία.Αν κρατηθήκαμε μέχρι τώρα όπως κρατηθήκαμε είναι γιατι στηριχθήκαμε στις παραδόσεις μας και στην μεγάλη εγγύηση που παρείχε η αρχαιοελληνική κληρονομιά. Οταν και αυτά άρχισαν να πριονίζονται η να αποκρύπτονται απο την ελληνικη κοινωνία έγινε το πρόβλημα πιο οξύ και ετοιμάστηκε το έδαφος για την κατάρρευση.Ετσι απλά νομίζω είναι τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμε, δεν είναι από τη φύση του κανένας διεφθαρμένος.
  Πράγματι, παίχτηκε άσχημο παιχνίδι από κερδοσκόπους ενάντια στην χώρα, και πάντα θα υπάρχει αυτό.
  Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε τροχαία, πρώτη σε παχύσαρκους, πρώτη σε καπνιστές, πρώτοι σε αγοραστά διπλώματα οδήγησης και πρώτη σε ένα σωρό αρνητικά που τα βρίσκεις μόνο στον τρίτο κόσμο και όχι σε αναπτυγμένους τόπουα. Υπάρχει διανοητική και πολιτιστική καθυστέρηση στον τόπο, και αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία πατάνε οι κερδοσκόποι.
  Δεν έχουμε αυτογνωσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες συνέλληνες της Διασποράς.

  Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο όσοι πήραν την πικρή και δύσκολη απόφαση να φύγουν μόνιμα στο εξωτερικό έχουν παραμείνει πραγματικοί Έλληνες.

  Δυστυχώς όσοι παραμένουν εντός των συνόρων του ελληνικού φρενοκομείου ανήκουν στις εξής τρείς κατηγορίες. Πρώτοι και καλύτεροι οι "ξύπνιοι", οι βολεμένοι, τα "δικά μας παιδιά". Δεύτεροι οι χρήσιμοι ηλίθιοι, συνήθως σφουγκοκωλάριοι και υποτακτικοί, οι εκτελεστές των ειδικών αποστολών που τους αναθέτουν αυτοί της πρώτης κατηγορίας, συνήθως υπό το κάλυμμα μιάς ιδεοληπτικής αγκύλωσης. Τρίτοι, τελευταίοι, καταϊδρωμένοι και σχεδόν απελπισμένοι όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί που σκέφτονται πόσο λάθος έκαναν που δεν μπόρεσαν να φύγουν "έξω" όσο ακόμη ήταν καιρός.

  Οι Έλληνες του εξωτερικού πέρα από τους παραδοσιακούς μετανάστες που σταμάτησαν να φεύγουν γύρω στο '70 βρίσκονται έξω όχι τόσο διότι επαγγελματικά βρήκαν καλύτερες συνθήκες, είναι και αυτό δεν λέω, αλλά πρωτίστως διότι στις σοβαρές χώρες που αφομοιώθηκαν ξανα-βρήκαν αυτό που έχασαν στην πατρίδα και ακόμα ψάχνει η σημερινή Ελλάδα: Την έννοια του Αυτονόητου.

  Η Ελλάδα δεν σώνεται. Βαδίζουμε νομοτελειακά πρός μιά εθνική καταστροφή που μπροστά της η Άλωση το 1453 και η Μικρασία του 1922 είναι ...απλώς οδοντόκρεμες.

  Μόνη μου ελπίδα είναι να έχει επιβιώσει κάτι από το αυθεντικό ρωμέϊκο DNA, ώστε η χώρα μας, η Πατρίδα και το Έθνος να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες.

  Νάστε όλοι καλά!

  Δημήτριος Π.
  Chicago, Illinois, USA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ευχαριστούμε για τα πολύ καλά σας λόγια που γράφετε για τους συμπατριώτες σας που είναι στην Ελλάδα αγαπητέ κ. Δημήτριε Π.
  Φυσικά ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ότι είναι γνήσιος Έλληνας και οι υπόλοιποι γιαλατζή... Μου θυμίζεται τους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιαννούς (ΓΟΧ) παλιοημερολογήτες. Αν θέλατε, θα μπορούσατε να αφήσετε το Ιλινόις όπου φαντάζομαι είστε καλά βολεμένος και να έλθετε εδώ να μας σώσετε αντί να μας αφορίζετε.
  Αλλά μη νομίζετε ότι και η σοβαρή σας χώρα η ΗΠΑ είναι λιγώτερο χρεωμένη από την Ελλάδα μας. Το κατα κεφαλήν χρέος των αμερικάνων (καί το δικό σας προσωπικά) είναι μεγαλύτερο από του μέσου Έλληνα. Απλώς ακόμη η ΗΠΑ συντηρούνται επειδή έχουν το προνόμιο να εξαπατούν τον υπόλοιπο κόσμο τυπώνοντας τεράστιες ποσότητες χαρτονομισμάτων. Αλλά αυτά τα χαρτιά έχουν μικρότερη αξία ακόμη και από τα ελληνικά ομόλογα επειδή το χαρτονόμισμά σας είναι προϊόν ατιμίας. Κανονικά δεν έπρεπε να το δέχεται κανένα άλλο κράτος για συναλλαγές. Να τρώτε μόνοι σας δολάρια και να χορταίνετε.

  Αυτά τα ολίγα και παρακαλώ να είστε λίγο πιό συγκρατημένος στις ταμπέλες που κολλάτε.

  ΑΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. >>... Αν θέλατε, θα μπορούσατε να αφήσετε το Ιλινόις όπου φαντάζομαι είστε καλά βολεμένος και να έλθετε εδώ να μας σώσετε αντί να μας αφορίζετε.<<

  Ακριβως και αυτος ειναι ο λογος, που δεν προκειται να υπαρξει σωτηρια για τον τοπο μας, οσο ακομα πιστευει η πλειοψηφια των πολιτων, πως καποιος αλλος "απο εξω" θα τους "σωσει" και οχι ο ιδιος ο εαυτος τους.

  >>Αλλά μη νομίζετε ότι και η σοβαρή σας χώρα η ΗΠΑ είναι λιγώτερο χρεωμένη από την Ελλάδα μας. Το κατα κεφαλήν χρέος των αμερικάνων (καί το δικό σας προσωπικά) είναι μεγαλύτερο από του μέσου Έλληνα. Απλώς ακόμη η ΗΠΑ συντηρούνται επειδή έχουν το προνόμιο να εξαπατούν τον υπόλοιπο κόσμο τυπώνοντας τεράστιες ποσότητες χαρτονομισμάτων.<<

  Οι δικαιολογιες ειναι παντα ευπροσδεκτες οταν ειναι κανεις ανικανος να αναλαμβανει τις ευθυνες του - οι Αμερικανοι παραγουν εργο, ενω εμεις κοπανιστο αερα!

  >>Αλλά αυτά τα χαρτιά έχουν μικρότερη αξία ακόμη και από τα ελληνικά ομόλογα επειδή το χαρτονόμισμά σας είναι προϊόν ατιμίας. Κανονικά δεν έπρεπε να το δέχεται κανένα άλλο κράτος για συναλλαγές. Να τρώτε μόνοι σας δολάρια και να χορταίνετε.<<

  Ο πληθωρισμος ειναι μεσα στο παιχνιδι - ας κοιταξουμε καλυτερα τα χαλια μας αντι να δινουμε συμβουλες.

  Χωρις τους Αμερικανους θα ειμασταν σημερα Τουρκικη επαρχια.

  >>Αυτά τα ολίγα και παρακαλώ να είστε λίγο πιό συγκρατημένος στις ταμπέλες που κολλάτε.
  ΑΦ 16 Φεβρουαρίου 2011 11:29 π.μ.<<

  Εκ του αποτελεσματος, ας ειναι καλα η καταντια της μοιρολατρειας, της ζητιανιας και του ραγιαδισμου!

  Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.