21/8/09

Πρωτοφανής κατηγορία από τους Τ/κ του Λονδίνου, που έγινε αποδεκτή από την Κυπριακή Ομοσπονδία


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Σύμβολο… μίσους το «Δεν Ξεχνώ»
«Ελευθερία αξίζουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να πεθάνουν για Ελευθερία» (από κύριο άρθρο της αμερικανικής «Νιου Γιόρκ Τάιμς», 27 Οκτωβρίου 1956 - για την ουγγρική επανάσταση).

ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ*
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Σύμβολο… μίσους το «Δεν Ξεχνώ»
«Ελευθερία αξίζουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να πεθάνουν για Ελευθερία» (από κύριο άρθρο της αμερικανικής «Νιου Γιόρκ Τάιμς», 27 Οκτωβρίου 1956 - για την ουγγρική επανάσταση).
Με την ευκαιρία της βεβήλωσης του αυτοκόλλητου της «Αδούλωτης Κερύνειας» «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και του αιματοβαμμένου χάρτη (που συμβολίζει τη ζωντανή μας μνήμη για την τουρκική βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας), από μια λεγόμενη «Αντιφασιστική δράση» (βλέπε «Σημερινή» και «Φιλελεύθερος» 18 Αυγούστου, 2009), θα πρέπει να αποκαλύψουμε, για ευρύτερη ενημέρωση πλέον, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτήν την καταδικαστέα πράξη λεγόμενων αντιφασιστών.
Αυτοί, δηλ., που τόλμησαν να χαρακτηρίσουν τους πρόσφυγες Κερυνειώτες και όλους από μας, Έλληνες της Κύπρου, που υποστηρίζουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και αγωνιζόμαστε για την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ως… εθνικιστές/φασίστες.

Θρασεία απαίτηση Τ/κ Λονδίνου
Στις 17 Οκτωβρίου 2006 η τουρκοκυπριακή οργάνωση «Εμπάργκοτ!», που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2005, ακριβώς μετά το ΟΧΙ μας εναντίον του εκτρώματος Ανάν/Χάνεϊ, και ανέλαβε εκστρατεία υπέρ της αναγνώρισης και των απευθείας πτήσεων (με βρετανικές υψηλά ιστάμενες ράχες εκτός των τουρκικών), με επιστολή της προς τον τότε Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Βρετανίας κ. Χάρη Σοφοκλείδη απαιτούσε όπως
εγκαταλείψουμε πάραυτα τον αιματοβαμμένο χάρτη και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».
Οι άνθρωποι ξεδιάντροπα επικαλούνταν στην επιστολή ότι εμείς οι Ελληνοκύπριοι διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα, ότι το σύμβολο με τον αιματοβαμμένο χάρτη και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» προσβάλλει τους Τουρκοκύπριους, και πως δεν… προσφέρει στη συμφιλίωση. Το σύμβολο αυτό, έγραψαν οι Τουρκοκύπριοι της ρατσιστικής «Εμπάργκοτ!» προκαλεί θυμό και εχθρότητα μεταξύ των δύο πλευρών! Την επιστολή, που έφερε τον τίτλο «Drop the logo!», υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της οργάνωσης, Μπουλέτ Οσμάν, και ακόμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εν λόγω οργάνωσης πλαισιωμένη με τη φωτογραφία του Χάρη Σοφοκλείδη.
Ο Χάρης Σοφοκλείδης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων τότε. Οι οποίοι είχαν επίσης αποταθεί στις βρετανικές αρχές απαιτώντας την απαγόρευση του χάρτη μας από τις διαφημίσεις μας. Οι βρετανικές αρχές ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ το τουρκικό αίτημα. Το 2007 ο κ. Σοφοκλείδης αποσύρθηκε από πρόεδρος της ΕΚΟ και την προεδρία ανέλαβε ο κ. Πίτερ Δρουσιώτης, ο οποίος επιλέχθηκε και υποστηρίχτηκε από το ΑΚΕΛ Βρετανίας.
Στις 24 Ιουνίου 2008 η ΕΚΟ απέκτησε ιστοσελίδα, που μέχρι τότε δεν είχε. Προς έκπληξη όλων είδαμε ότι ο αιματοβαμμένος χάρτης ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ από το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και αντικαταστάθηκε από ένα χάρτη της Κύπρου, με το κατεχόμενο μέρος σε πράσινο σκούρο χρώμα και το ελεύθερο σε γκρίζο-άσπρο. Δίχως καν να διευκρινίζεται ότι το πράσινο είναι ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, και το υπόλοιπο η ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία.

«Σύμβολα μίσους»!
Στις 27 Νοεμβρίου 2008 η δημοσιογράφος Σουζάν Νουρί, αρχισυντάκτρια της τουρκικής εφημερίδας «Λόντρα Γκαζέτ», στο Λονδίνο, και μέλος της ρατσιστικής οργάνωσης «Εμπάργκοτ!», έγραψε ίσως το χειρότερο από τα άρθρα της με τίτλο «Σύμβολα μίσους».
Στο άρθρο της η Νουρί υποστηρίζει τη νέα εκστρατεία της «Εμπάργκοτ!» για εξουδετέρωση του αιματοβαμμένου χάρτη. ΄Εγραψε μεταξύ άλλων: «…Σύμβολο μίσους ο αιματοβαμμένος χάρτης της Κύπρου με το Βορρά να στάζει από αίμα, που χρησιμοποιούν κάποια μέλη της ελληνοκυπριακής κοινότητας εδώ στο Η. Βασίλειο… Η εικόνα είναι προσβλητική για τους Τουρκοκύπριους όπως η Swastika για τους Εβραίους… Επειδή αγνοούσαμε τόσο καιρό αυτήν την εικόνα του μίσους δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να το κάνουμε. Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα αν δεν τα βάλουμε με τέτοιες εικόνες, τη διαστρέβλωση και κραυγαλέα προπαγάνδα;».
Η Σουζάν Νουρί και η οργάνωσή της εξίσωσαν ουσιαστικά το σύμβολό μας με τον αιματοβαμμένο χάρτη και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» με το σύμβολο των φασιστών της Γερμανίας.
Σήμερα, η λεγόμενη αυτή αντιφασιστική δράση, που επιχείρησε να βεβηλώσει το αυτοκόλλητο της «Αδούλωτης Κερύνειας» φαίνεται να ενισχύει καθαρά προκλητικές και απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις.
*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. αυτα που ξερατε ξεχαστε τα ,

    μονο το δεν ξεχνω αφαιρεθηκε ?

    δεν αφαιρεθηκαν και οι φωτογραφιες των αγνοουμενων απο εκεινο το μνημειο ? που θα πανε αλλου και αργοτερα θα τις ξαναφερουν ...?

    προσαρμοστειτε οσο ειναι ακομα καιρος για να μην σας ψαχνουμε και εσας

    >>Ελευθερία-Δημοκρατια αξίζουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να πεθάνουν για Ελευθερία-Δημοκρατια<<

    αυτα ισχυαν παλια ,
    τωρα αν δεν σου αρεσει καπου μπορεις να μετακινηθεις οπου θες

    σε κραταει κατι ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίσχος!
    και δυστυχώς τέτοια αίσχη συνηθίζονται τελευταίως.
    Σβάστικα είναι η τουρκική σημαία κι η ψευδο-σημαία των κατεχομένων !

    Όσο για την αυτοαποκαλούμενη "αντιφασιστική δράση" πείτε μου, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ" ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ;
    (αφού είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι ο κεμαλισμός και το ισλάμ ,με μια λέξη η Τουρκία, δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!!!
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ!!
    Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ....
    ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ....
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 11:15... έγραψες!
    Οι αντιφασίστες της Ελλάδας ταυτίζονται με τους φασίστες της Τουρκίας... γιατί να μην προλάβω να το γράψω εγώ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.