16/8/09

«Ούτε βήμα πίσω».Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Τουρκία και ΠΓΔΜ από την Κομοτηνή

Μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

«Οι Έλληνες θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλους. Στην πορεία αυτή, απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ, κάλεσε την ηγεσία της να μην επενδύει σε «εθνικιστικές εξάρσεις, προκλητικές συμπεριφορές και ανιστόρητες εμμονές».

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.

Newsroom ΔΟΛ


9 σχόλια:

  1. Η Ντόρα το ξέρει;Ρε μας δουλεύουν μεσ΄τα μούτρα μας.Εκτός και αν η κόκκινη γραμμή είναι το μισο Αιγαίο.Τότε εντάξει.
    Να μας έλεγαν και ποιές είναι οι γραμμές καλά θα ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκουσα ότι ο κ. πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα σε Τουρκία και Σκόπια και στήθηκα στις 9 να το ακούσω από την ΝΕΤ. Μια από τα ίδια ξεπλυμένα μπουγαδόνερα. Ουσιαστικά μόνο στα Σκόπια είπε κάτι τις γνωστό και τετριμμένο και στην Τουρκία σχεδόν τίποτε. Για την Τουρκία έπρεπε να πει ότι δεν υπάρχει πορεία προς την Ευρώπη. Τελεία και παύλα. Να αυτοκτονήσουμε θέλουμε με την Τουρκία εντός; Εδώ εκτός είναι και κοντεύει να μας στεγνώσει, φανταστείτε την εντός, θα μας καταπιεί...Μία είναι η συνταγή παγκοσμίως και διαχρονικά αν θέλεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια και ειρήνη και ελευθερία. Δυναμώνεις από μόνος σου, αξιοποιείς κάθε κύτταρό σου και πνίγεις στην κούνια τους πουρκουάδες και τους χι ψι συριζαίους, παιντιά, βεζυροπούλες και τα παρεμφερή συναπαντήματα... όλα τα άλλα είναι απλώς μικρή αναβολή του ούτως ή άλλως προαναγγελθέντος θανάτου.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πο πο πο τρεμουν τωρα απο τον φοβο τους και η ΠΓΔΜ και η τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι,τα κανανε πανω τους τωρα που τους διαβασε το κειμενο που του στειλαν οι αμερικανοι του κωστακη...ουσττττττττττ απο δω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στήριξη στον "κολλητό" του κ. Στυλιανίδη...Ας μιλήσει και για τους πιλότους μας που παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε μέρα για να τρώει και αυτός σουβλάκια στον Μπαϊρακτάρη.
    Πρώτε ανώνυμε,τι σου φταίει η Ντόρα, αυτός δεν την έβαλε εκεί, δεν ήξερε ότι είναι αμερικανόφιλη, ο πρωθυπουργός δεν είναι υπεύθυνος για την πολιτική της χώρας; Τι καραμέλα είναι αυτή ότι ο Καραμανλής είναι αντιαμερικανός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NA KALESOUME TO YP.EX. TIS BOULGARIAS STIN ELLADA NA MAS KANOI DILOSOSIS GIA TA SKOPIA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ στο ντουκου ρε παλικαρια περασατε το γεγονος οτι ο πρωθυπουργος ανημερα της Παναγιας,εκανε περιοδεια στην Κομοτηνη.Μιλησε στο συνεδριο των Θρακων,ειδε εργα,ολοκληρωθηκε το αρχαιο θεατρο της Μαρωνειας-ως μαρτυρας της ελληνικοτητας της Θρακης κλπ.Για αυτο καποιοι εξυπνοι συνεχιστε να τον πολεματε και θα εχετε συντομα ηγετη που φοραει σακιδιο,κανει κανο και ποδηλατο,συχναζει σε πολυ in μερη,εχει αμερικανικη καταγωγη και παιδεια,χορευει...ζειμπεκικο κλπ.Γιατι ολη η μειονοτητα να τον στηριζει αραγε???????...Ελα μου ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eγω λέω να πάει στα τσακίδια και αυτός και το σινάφι του που αποδείχτηκαν πολύ λύγοι για τον τόπο κρίμα στις προσδοκίες που είχαμε ….
    Έφτασα να λέω ότι ο Σημίτης ήταν ότι καλύτερο έχω γνωρίσει !!! και δυστυχώς σήμερα το πιστεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια....

    ΑΧΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.