24/8/09

Εκκληση κοινής δράσης για παράνομους μετανάστες

Εκκληση για μίαν κοινή λύση από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, απηύθυνε την Κυριακή η Ιταλία, διά του Υπουργού της των Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.

''Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα'', δήλωσε ο κ. Φρατίνι, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τι μπορεί συγκεκριμένα να γίνει όταν μια ομάδα μεταναστών φθάσει στα σύνορα της Ευρώπης''.

Ο κ. Φρατίνι προέβη στις δηλώσεις αυτές, μετά την ανακάλυψη από τις ιταλικές Αρχές, την περασμένη Πέμπτη, ενός πλοιαρίου που μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες από την Ερυθραία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των λαθρομεταναστών, 73 λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο αυτό, στο οποίο επέβαιναν, διέπλεε την περιοχή της Μεσογείου προερχόμενο από την Αφρική.

Ο κ. Φρατίνι αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τη Μάλτα για τη συνέχιση της αστυνόμευσης των χωρικών υδάτων, στην οποία όπως είπε πρέπει να συμμετάσχουν και άλλες χώρες.

Η Ιταλία υποστηρίζει ότι τα χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι πολύ μεγάλης έκτασης για μια τόσο μικρή χώρα και για αυτό πρέπει να αστυνομεύονται σωστά.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. σας αφιερώνω τούς στίχους από ένα τραγούδι πού έγραψα:

    ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΚΙ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ.ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ 'ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ' ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ.

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. 'ΣΦΑΞΕ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΣΦΑΞΟΥΝΕ' ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.

    ΠΙΑΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Τ'ΑΡΜΑΤΑ,ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΘΕΡΙΑ,ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΗ ΧΤΕΝΑ!

    κι ένα ακόμα...γιά όσους αντέχουν:

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ, ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΣΑΡΚΑ ΔΙΧΩΣ ΘΥΜΙΚΟΝ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟΝ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ-ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ. ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΑΡΧΗ.ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΡΠΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ.ΜΕΣ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ ΜΑΣ ΑΒΟΥΛΟΙ, ΓΛΥΚΑ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΖΩΗΣ, ΑΙΣΧΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ!ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ!ΔΙΚΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ Η' ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Ιταλία υποστηρίζει ότι τα χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι πολύ μεγάλης έκτασης για μια τόσο μικρή χώρα και για αυτό πρέπει να αστυνομεύονται σωστά."

    - Τα ίδια θα πει και η Τουρκία για το Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Π. Στειλε τους στοιχους σου στο υπεξ να βαλει μουσικη η ντορα.Προβλεπω σουξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.