26/8/09

Ρασμούσεν: "Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δυσκολεύουν το έργο του ΝΑΤΟ"

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, εκτιμά ότι η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δυσκολεύει το έργο της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και την Αφρική, και ζητεί "καλύτερη συνεργασία" ανάμεσα στις δυο χώρες που είναι σύμμαχοι.

"θέλω να θέσω το ζήτημα της βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα κατά την επισκεψή μου στις δυο πρωτεύουσες την εβδομάδα αυτή ", γράφει ο Ράσμουσεν στο μπλόγκ του που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

"Γνωρίζω ότι πρόκειται για διμερές ζήτημα όμως έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου αυτό μας δημιουργεί προβλήματα στις αποστολές μας", προσθέτει ο Ράσμουσεν που θα βρεθεί στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη και στην Άγκυρα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

"Στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να συνάψει συμφωνία για να υποστηρίξει την αστυνομία της ΕΕ. Στο κέρας της Αφρικής, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κάνουν ναυτικές αποστολές στην ίδια περιοχή κατά της πειρατείας, όμως δεν έχουμε συμφωνήσει για το ποιος κάνει τι ή για το πως θα υποστηριχτούμε αμοιβαία.

Είναι δυο παραδείγματα που δείχνουν ότι αυτά τα προβλήματα ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα και την Τουρκία. Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να ακολουθήσουμε έναν πιο ρεαλιστικό δρόμο που θα κάνει πιο αποτελεσματικές τις αποστολές μας", τονίζει ο γγ του ΝΑΤΟ.

Nooz.gr

6 σχόλια:

  1. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ 6ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ
    http://hellenic-news.blogspot.com/2009/08/6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρασμούσεν... άντε και...
    Έγλυψες καλά την Άγκυρα... εμείς βεβαίως δεν είχαμε καμμία αντίρρηση από την αρχή για σένα...yesmen... Άμα σκίζεσαι για το Αφγανιστάν να στείλει κι άλλους η Δανία που...κινδυνεύει από τους Αφγανούς!!! Εμείς δεν κινδυνεύουμε...
    Άντε από κει...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα φταίμε και εμείς. Η Άγκυρα ήθελε ανταλλάγματα για να δεχτεί τι Δανό. Η Ελλάδα έπρεπε να αντιδράσει και να πει όχι επίσης. Άλλωστε μόνο ο Δανός ήταν ικανός για εκείνη τη θέση;
    - Αλλά έχουμε τη Dorothy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δανός έχει ιστοσελίδα θα πρότεινα να του τα "σούρουμε" εκεί που σίγουρα κάποιος θα τα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έμμεσο μήνυμα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ

    Γιατί έμμεσο; Δεν έχει τα @@ να στείλει άμεσο;

    Ο δε Δανός ... "Στάση... επιτήδειας ουδετερότητας τήρησε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του."

    ΥΓ: Κάθεται δίπλα μου ο δικός μου "Δανός" και γαβγίζει με τα καμώματα του συμπατριώτη του. "Τι, με του Καραμανλή τα καμώματα γαβγίζεις;" Όχι θα κάτσω να σκάσω... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.