13/8/09

Σε ύφεση η Κύπρος


Του Paul Hannon

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Σε τροχιά ύφεσης εισήλθε η οικονομία της Κύπρου, την ίδια περίοδο που κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης εξήλθαν από το στάδιο αυτό.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Μεγαλονήσου το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,5% σε επίπεδο τριμήνου στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Η υπηρεσία αναθεώρησε τα στοιχεία για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου το οποίο με βάση τις νέες εκτιμήσεις συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% από το δ΄ τρίμηνο του 2008.

Αυτό σημαίνει πως η οικονομία της Κύπρου -ενός από τα μικρότερα και πιο καινούρια μέλη της Ευρωζώνης- συρρικνώθηκε για δύο διαδοχικά τρίμηνα και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ Γερμανίας και Γαλλίας, σύμφωνα με τις οποίες οι οικονομίες των δύο χωρών εξήλθαν από την ύφεση στο β΄ τρίμηνο αφού εμφάνισαν θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,3% έκαστη.

Ωστόσο, η οικονομία της Ευρωζώνης συνολικά συνέχισε να συρρικνώνεται στο β΄ τρίμηνο, με μικρό ωστόσο ρυθμό, της τάξης του 0,1%.

Τέλος, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Κύπρου, σε ετήσια βάση το ΑΕΠ β΄ τριμήνου μειώθηκε κατά 0,7%.

©Dow Jones Newswires
Πηγή capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Αχχχ.... να πραγματοποιηθεί επιτέλους η ένωση των λαών στη Κύπρο. Να τα ξεχάσουμε όλα.......

    Να πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι και το οικονομικό κόστος της ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.